דרושים

Neta558

New member
../images/Emo63.gif דרושים ../images/Emo36.gif

אחרי שמודעת הדרושים הקודמת הצליחה כל כך יפה ומיליוני מאמרים הלכו לאיבוד בדואר, אני מנסה שוב במודעת דרושים מסוג אחר... שימו
שבשורה הכחולה למעלה עלתה פינה חדשה: שאלות נפוצות. המטרה היא לרכז שאלות נפוצות (כמה בנאלי) ותשובות של חברי הפורום. בינתיים יש מעט מאד שאלות שהופיעו בדפים האחרונים. בעיקרון הכלי בנוי על הפורום, כל פעם שמישהו שואל שאלה אפשר להוסיף את התשובות שנותנים לו לכלי השאלות. כדי להעשיר קצת את הכלי, אני פותחת שרשור שאלות ותשובות. אתם מוזמנים לכתוב שאלות שנראות לכם חשובות שיופיעו, גם אם אתם יודעים את התשובה. כיתבו תשובות לשאלות, מנוסחות כמה שיותר ברור לרווחת הכלל
אם יש לכם תשובות נוספות לשאלות שכבר מופיעות, מוזמנים לכתוב גם אותן ונוסיף אותן לכלי. כמובן שאם למישהו יש שאלה חסרת תשובה, נשמח לעזור
נסו לא לשאול כאן על עניני מתכונים, את זה נעשה בשרשור כלניות
יום טוב, נטע

tali_le

New member
בדיקות דם..... ../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif../images/Emo35.gif

איזה בדיקות דם צריך לעשות כדי לוודא את תקינותו הכוללת של הגוף? בין אם אני טבעונית טריה, צמחונית ותיקה או סתם אדם שמנסה לאכול בריא יותר טלי

תשובה לא מאוד פשוטה...

בהיעדר איזשהו מצב בריאותי חריג, הבדיקות דם המומלצות הן: ביוכימיה כולל בי-12 וחומצה פולית המטולוגיה MMA (בדיקה פרטנית ואמינה לגבי בי-12) מעבר לכך כל אחד ואחת עם מצבו הבריאותי הייחודי. תמיד שווה לחפש בנרות רופא טוב
(רמז: אני עדיין לא מצאתי אחד באזור המגורים שלי...)

ועוד הערונת...

רוב הרופאים כאשר מציינים בפניהם שרוצים לעשות בדיקות דם (וגם את העובדה שטבעוניים \ צמחוניים) ירשמו גם ככה את הבדיקות האלו מלבד ה MMA שצריך לבקש במיוחד.

tali_le

New member
אל דאגה, אלון

עוד 10 שנים דורון כבר בטח יהיה רופא מפורסם לטבעונים או משהו

תכיפות של בדיקות דם...

בדיקות דם שגרתיות ומעקב נחוצים יחד עם כל שינוי תזונתי ורצויים (להבדיל מנחוצים) כאשר התזונה מאוזנת אך בשכיחות נמוכה יותר. כשרק עושים את המעבר לרוב עדיין נמצאים בשלבי למידה לגבי איך לשמור על תזונה מאוזנת, אז רצוי לעשות בדיקת דם אחת לחצי שנה (ראו שאלה: האם יש בדיקות דם מיוחדות שרצוי לבקש?) תזונה טבעונית היא תזונה בריאה להפליא (אם לא הבריאה ביותר) וברגע שמתאזנים על תפריט ומגוון של מאכלים, ויש אספקה אמינה של קובלמין (בי-12) אין שום הצדקה רפואית לעשות בדיקות דם שגרתיות כל כך הרבה פעמים... רצוי לעשות פעם בשנה-שנה וחצי בעיקר בשביל פידבק (שיהיה חיובי!) וכדי שיהיה במה להתגאות ולנופף לפני משפחה\חברים. (מי משווה איתי בדיקות דם? אה? בואו נראה מי בריא יותר!)

שורת שאלות נפוצות...

1. למה יחס מוסרי כלפי בע"ח אבל לא כלפי צמחים? 2. אני נוסע למסע בפולין, איך מסתדרים עם האוכל? 3. אני נוסע לטיול שנתי, איך מסתדרים עם האוכל? 4. אני נוסע לחופשה בחו"ל, איך מסתדרים עם האוכל? 5. לאכול בחוץ, אפשרי מעבר לפלאפל? 6. מה לגבי ילדים קטנים? זה לא פוגע בצמיחה שלהם?

Neta558

New member
על חלק יש מאמרים...

האם אתם חושבים שנחוצה כפילות בין המאמרים לשאלות נפוצות? אני חשבתי להכניס לשאלות רק חלקים קטנים ולא שאלות שהתשובה להם היא במאמר שלם, זה גם קצת עמוס בשביל שאלות, לא? מה דעתכם? ותכתבו עוד שאלות שיש לכם. אם אתם כותבים תשובות, תפרידו בבקשה כל תשובה להודעה אחרת
נטע

yaeltal

New member
כפילות היא מיותרת, אבל אפשר

במקרה הצורך לשלב שין השניים- כלומר פשוט להוסיף קישור למאמר הרלוונטי בגוף התשובה במקום ליצור עותק זהה של מאמר קיים..

למעלה