דברי תורה

עוד וורט לפרשת תרומה

ויקחו לי תרומה פירש רש"י לי לשמי. הגמרא אומרת שאם אתה תיגרום לכהן שלא יבוא אליך לקבל תרומה אז מידה כנגד מידה אתה תצרך להביא את אשתך אליו שזה בעצם פרשת סוטה. וכידוע בסוטה מוחים את שם ה` על מים. אומר ה` תן תרומה בשביל שלא יווצר מצב ששמי ימחק וזה עומק הפשט לי -לשמי

עוד וורט לפרשת תרומה

ויקחו לי תרומה פירש רש"י לי לשמי. הגמרא אומרת שאם אתה תיגרום לכהן שלא יבוא אליך לקבל תרומה אז מידה כנגד מידה אתה תצרך להביא את אשתך אליו שזה בעצם פרשת סוטה. וכידוע בסוטה מוחים את שם ה` על מים. אומר ה` תן תרומה בשביל שלא יווצר מצב ששמי ימחק וזה עומק הפשט לי -לשמי

בע"ה שבוע הבא נכתוב על תצ

כי את החידושים הללו אני מקבל רק בסופ"ש ובסופשי"ם זה לא הזמן הכי אידיאלי לשכתב כאן חידושי תורה

../images/Emo63.gifדברי תורה

חברים מתבקשים לשרשר את כל דברי התורה לשרשור הזה ולא לפתוח שרשור חדש. תודה

צמאה נפשי ../images/Emo35.gif../images/Emo23.gif

אולייכדאי לחדש את העיתון שהיה כאן לפני הרבה זמן?

אם אנשים פה בפורום ירצו להשתתף

בזה ולהגיש פינות - אין לי בעיה לחדש את המסורת. בשמחה

1שאלתיאל

New member
אקטואלי

בתענית אסתר נשים עוברות ומניקות פטורות ואין צריכים להשלים (למקילים) וחולים וכו` צריכים להשלים ... ועכשיו לשאלה השנה שזה מוקדם האם צריכים להשלים

פרשת תצווה../images/Emo63.gif../images/Emo124.gif

כל העולמות לא נבראו אלא בשביל ישראל, ונאמר (ישעיה מג): "לכבודי בראתיו יצרתיו אף עשיתיו" – בריאה, יצירה ועשייה נבראו לכבוד הקב"ה, וכבוד הקב"ה הוא ישראל, כמו שנאמר (שמות כה): "ושכנתי בתוכם" – דרשו רבותינו: בתוכו לא נאמר, אלא בתוכם. הדבר מלמד שהקב"ה משרה שכינתו בכל אחד ואחד מישראל, ועל ידי זה נמצא שכל אחד מישראל נקרא לבוש, ולבוש זה הוא כבוד. על כן כל העולמות לא נבראו אלא בשביל ישראל כדי להשפיע להם את כל הטוב. אולם כשאין ישראל יכולים לקבל את כל הטוב הזה (מחמת העוונות) יש לקב"ה צער מזה, שנאמר (ישעיה סג): "בכל צרתם לו צר", אך כשרוצים בכל זאת לקבל את הטוב, אף על פי שלא יכולים, צריך לדבר, כמו שכתוב (תהלים לג): "בדבר ה' שמים נעשו", אך מאחר שגם הדיבור נמצא בגלות, חייב כל אדם לומר: בשבילי נברא העולם וחייב אני לתקנו (חז"ל סנהדרין לז). ומהו התיקון? צריך האדם להעלות את הניצוצות שיש שבכל דבר ודבר, והניצוצות הם אותיות – נמצא איפוא, שמעלים את האותיות שעל ידן נעשים דיבורים, ועל ידי דיבורים אלו מצליחים להשפיע את רב-הטוב והשפע. ואיך אפשר להעלות ניצוצות לקב"ה? כשיסתכל האדם בדבר מה, ותיכף יאמין באמונה שלמה, שיש בדבר זה אותיות וניצוצות, ועל ידי אמונה זו יוכל לעשות בחינת האות ז' – שהיא העשייה בששת ימי המעשה והאמונה שהיא יום השביעי – סה"כ ז'. אל אמונה זו יצרף את החוכמה בחינת: "דע את ה' אלוקיך" – המילים: ה' אלוקיך – הם אמונה, והמילה: דע – היא החוכמה והשכל, והחוכמה היא בחינת האות י'. ובגימטריא: ז' פעמים האות י' = ע', ועין היא החוכמה, כי חכמי העדה נקראים: עיני העדה. כשיש לאדם עין כזו שבעזרתה הוא מסתכל בדבר מה מהעולם ומצליח להעלות את הניצוצת שהם האותיות, הוא מגיע לבחינת (שמות כח): "ועשית ציץ זהב טהור" – ציץ – משמעו: הסתכלות בצורה טהורה בעזרת האמונה והחוכמה, ואז האדם יצליח לקיים את המשך הפסוק: "ופיתחת עליו פיתוחי חותם" – בעזרת עין זו יהיה אפשר לפתוח את הניצוצות החתומים בכל דבר ודבר ולהעלות אותם קודש לה' – ואלו הן האותיות שמהן נעשים הדיבורים המשפיעים שפע לעם ישראל.

MENIMEN M

New member
וורט לפורים

"חייב איניש לבסומי עד דלא ידע בין ארור המן לברוך מרדכי" ונשאלת השאלה מה הפירוש צריך בפורים להודות על הנס ולא >>>

MENIMEN M

New member
המשך<<<

להיות בדרגה כזו של שכירות שלו יודע להבדיל בין ארור לברוך ובטח שלא יצליח להודות לשם ולכן מסבירים שני הסברים>>>

MENIMEN M

New member
א)<<<

א)".....עד דלא ידע וכו` הכונה עד ולא עד בכלל עד לפני המדרגה של חוסר הבדל בין ברור לברוך שזה לא הרבה (הקרבן נתנאל מגילה)

א77

New member
האומר דבר בשם אומרו

מביא גאולה לעולם. אז שלא כתמיד, הפעם אומר דבר בשם אומרו. אז אני כעת אומר בשם... א77 א77 העלה רעיון על הפרשה: ואלה הבגדים אשר יעשו חשן ואפוד וגו' (שמות כח. ד) וברשי בד"ה חשן, תכשיט כנגד הלב. וברש"י בדברי המתחיל ואפוד, לא שמעתי ולא מצאתי בברייתא פי' תבניתו, ולבי אומר לי וכו'. והנה גדלותו של רש"י נראה מכאן. מחד אומר רש"י לא שמעתי ולא מצאתי פי' תבניתו, ומאידך רש"י הקדוש מתחיל בביאור ממצה ביותר איך היה נראה האפוד. הסינר, כתפותיו, חשב אפודתו, הטבעות בכתפות מלמטה לענוב בהן את פתילי התכלת שלא יזח החושן, המשבצות בכתפות האפוד לאבני השהם, הטבעות לשרשרות הזהב שבהם החושן היה תלוי, ועוד כל פרטי האפוד שהיה החשב מעשה אורג ממנו יהיה. וכל זאת מבאר לנו רש"י הגדול ברוב ענוותנותו, לפרטי פרטים כשולחן הערוך ומוכן לאכול לפני האדם. זאת אחרי אשר אמר לנו שלא שמע ולא מצא פירוש תבניתו. וחשבתי במליצה, אחר שרש"י פתח בביאור הבגדי כהונה בחושן, וגילה ופירש לנו שהוא תכשיט כנגד הלב. ממשיך רש"י במצוות המתחיל במצוה אומרים לו גמור, ואומר, לבי אומר לי וכו'. היינו אותה התחלה של ביאור צורת הבגדים שפתח בהחושן שהוא כנגד הלב, ולבי היינו פירוש שלי על שהוא נגד הלב, הוא האומר לרש"י להמשיך ולבאר סדר האפוד. ושאר הבגדים. וזאת הגם שעד שביאר לנו רש"י ענין האפוד, עדיין לא שמע ולא מצא פירוש תבניתם. ומסייע לי גם מהרש"י בהמשך, על הפסוק ועשו את האפוד וגו' (שם כח. ו), שם באמצע דבריו אומר רש"י וזה לשונו: לכך אני כותב מעשיהם כמות שהם למען ירוץ הקורא בו, ואח"כ אפרש על סדר המקראות וכו', ע"כ מרש"י. הרי שכאן רש"י מבאר את כל סדר הבגדים ותבניתם, אוליי בשביל שאמרנו שהמתחיל במצוה אומרים לו גמור, וכאן רש"י הולך לגמור מצוות ביאורן וסדר תבניתם. יום טוב לכולם.

לשמי -גימטריא-לב שמח../images/Emo23.gif

כאשר נותנים תרומה צריך לתת בלב שמח בשם הרבי ר'בונים מפשיסחא

למעלה