שלום לכולם

../images/Emo62.gif שלום לכולם

נעדרתי שבוע, ולפני-כן היו לי בעיות באינטרנט, וגם עכשיו אינני מצליח להיכנס לתפוז עם הניק הרגיל. בכל אופן, להלן התשובות לשאלות שלא נפתרו מה"שטו גדיה קגדה" האחרון (לצערי, לא הצלחתי עד עכשיו לרשום תגובות והערות).
שאלה 4, על השימוש בחור העגול בתנור הרוסי. הוא שימש כפתח-פליטה לארובה של המיחם (סמובר)! [כנראה השתמשתי לא נכון במונח "פתח-אוורור"].
שאלה 5, על ה"אליל" שהקוזקים סירבו להשתחוות לו: זה היה ראש מניקן ("פסל"), עליו היו מניחים את הפיאה נוכרית - אחד החידושים המערביים שפטר הראשון הכניס לרוסיה.
שאלה 8, על השער הצר בחומת ירושלים: קוף של מחט! (ומכאן הביטוי "להעביר גמל בקוף של מחט". אני אישית לא שמעתי על קיומו של שער כזה בחומת ירושלים - אולי זה חלק מאמונה נוצרית?) כאן http://fyodors.narod.ru/komi1/images/87.jpg רואים סמובר מחובר לתנור - התמונה שונה מזו שהוצגה לשחקנים. שם הסמובר עמד על השולחן, והארובה שלו היתה בזוויות ישרות, בלי שיפוע.

גיל14

New member
מי כמתכנת אמור לדעת...

הם כנראה משתמשים בשיטה הלא-כל-כך-טובה של לבדוק את ערך הHTTP-Referer. הדרך הכי פשוטה - ללחוץ על הלינק שמתקבל.

ובנוגע לתמונה ולאתר,

הם דווקא לא בדיוק רוסיים אתניים, אלא קוֹמִי. יש כזה עם אוגרו-פיני בצפון החלק האירופי של רוסיה. מחוז קומי הגדול (יותר מ-400 אלף קמ"ר), בעיקר האזורים הצפוניים, היה ידוע לשמצה במחנות הכפייה הרבים שהיו בו בתקופת סטלין.

פרט קטן ושולי - לא דוברת רוסית

בעקבות ההערה שלך, פשוט לחצתי על קישורים וראיתי את התמונה. תודה.

אני מצטער,

אבל זו התופעה ש"אני כמתכנת" הייתי אמור להבין, ואת יכולה לבדוק בעצמך: כשאת כבר רואה את התמונה, העתיקי את הכתובת שלה, ונסי להיכנס ישירות לכתובת הזו. זה מה שאני עשיתי. אבל הכניסה לכתובת של התמונה, במקום להציג את התמונה, מכניסה אותנו דווקא לאתר הנ"ל (אשר אכן מכיל קישור לתמונה).

אתה עוד מתנצל?

אתה מביא את כל החידות הנהדרות האלה, טורח על רישומן, תירגומן והעלאתן לפורום, מקדיש זמן ורצון טוב לפותרים עם רמזים ועושה לנו כזאת חגיגה ואתה עוד מתנצל? צריך רק להודות לך.

גיל14

New member
ואני מצטער

אם ההודעה שכתבתי יצאה פוגענית אפילו במעט, לא זו היתה הכוונה.

למעלה