../images/Emo62.gif שלום לכולם
נעדרתי שבוע, ולפני-כן היו לי בעיות באינטרנט, וגם עכשיו אינני מצליח להיכנס לתפוז עם הניק הרגיל. בכל אופן, להלן התשובות לשאלות שלא נפתרו מה"שטו גדיה קגדה" האחרון (לצערי, לא הצלחתי עד עכשיו לרשום תגובות והערות).
שאלה 4, על השימוש בחור העגול בתנור הרוסי. הוא שימש כפתח-פליטה לארובה של המיחם (סמובר)! [כנראה השתמשתי לא נכון במונח "פתח-אוורור"].
שאלה 5, על ה"אליל" שהקוזקים סירבו להשתחוות לו: זה היה ראש מניקן ("פסל"), עליו היו מניחים את הפיאה נוכרית - אחד החידושים המערביים שפטר הראשון הכניס לרוסיה.
שאלה 8, על השער הצר בחומת ירושלים: קוף של מחט! (ומכאן הביטוי "להעביר גמל בקוף של מחט". אני אישית לא שמעתי על קיומו של שער כזה בחומת ירושלים - אולי זה חלק מאמונה נוצרית?) כאן http://fyodors.narod.ru/komi1/images/87.jpg רואים סמובר מחובר לתנור - התמונה שונה מזו שהוצגה לשחקנים. שם הסמובר עמד על השולחן, והארובה שלו היתה בזוויות ישרות, בלי שיפוע.
נעדרתי שבוע, ולפני-כן היו לי בעיות באינטרנט, וגם עכשיו אינני מצליח להיכנס לתפוז עם הניק הרגיל. בכל אופן, להלן התשובות לשאלות שלא נפתרו מה"שטו גדיה קגדה" האחרון (לצערי, לא הצלחתי עד עכשיו לרשום תגובות והערות).