שאלה :

אינדיגו

New member
../images/Emo62.gif שאלה :

עומר כמו שרובם יודעים הוא ילד משגע (כמו אבא שלו) מכל הבחינות. באמת , זה פשוט כיף צרוף איתו. הוא בעוד חודש וקצת יהיה בן 3. הוא נכנס לגן חדש ועושה רושם שמשתלב לא רע. עומר מדבר יפה מאוד , מבין ומתנהג באופן בוגר לילדים בשכבת הגיל שלו. שתי שאלות: 1. צבעים - הוא לא סגור על צבעים ממש. הרבה צבעים בשבילו עדיין צהוב...בקשר לזה הבנתי שיש עוד זמן להילחץ מהעובדה הזו , וכי ילדים נעולים סופית על צבעים עד גיל 3.5 , האם נכון? 2. עומר מדבר מצויין , למעט העובדה שהוא לא מבטא את האותיות חת וכף, ומחליף אותם באות ק. כך נשמע משפט מאפיין שלו: אני לא רוצה עוד קיילים (חיילים), אני אוהב את המקוניות (המכוניות) הקטנות". או לדוגמא הוא שר את השיר של פורים (מאז ועד עתה זה נשמע ככה , וזה מצחיק מדליק וקורע מצחוק) "...היש צוהלת ושמקה קמוני מסיקה , קה קה..." (היש צוהלת ושמחה כמוני מסיכה , למי שלא הבין). אני חשבתי וחושב שיש זמן וזה יעבור והכל יבוא על מקומו בשלום. הגננת החדשה אמרה לאשתי כי לדעתה שווה להיפגש עם קלינאית תקשורת כדי לבדוק את העניין לעומק. האם יש צורך? האם זה לא מוקדם? מה לעשות?
רבה.

חני ב

New member
אענה לך על שאלה 2

כיום מומלץ לקחת ילדים לקלינאית תקשורת אפילו לפני גיל 3. את שלי לקחתי בגיל 3 וזה היה לפני כ- 6 שנים, אבל היום נוהגים לאבחן מוקדם יותר. עצתי לך, לקחתו לאבחון, ובכך או להסיר חשש, או להתחיל טיפול כמה שיותר מוקדם.

למיטב הבנתי

1. קודם כל כדאי לבדוק שאכן הוא מבדיל בין הצבעים השונים. אם הוא מסוגל למיין (קוביות, חרוזים, מכוניות) לקבוצות לפי צבע, אפשר להרגע. השלב השני הוא ללמוד את שמות הצבעים. בתחילה הילד מסוגל להצביע על המכונית האדומה. רק בהמשך יוכל לענות על השאלה: איזה צבע זה? לדעתי, השיום (קריאה בשם החפץ) הוא ידע נרכש. איני יודעת מה הגיל ה"נכון" לשיום צבעים (לדעתי זה תלוי מאד אם "ישבו" איתו על זה, או שנתנו דגשים על דברים אחרים), אבל אם אי זיהוי הצבעים נובע מקושי כללי בשיום, הבדיקה אצל קלינאית התקשורת כבר תעלה על זה (כדאי לציין זאת בפניה). 2. האם קורה שהילד לא מובן על ידי מבוגרים/ילדים בשל ההגייה המתוקה הזו? האם זה גורם לו לפעמים לתסכול? נזק לעומת תועלת: אין נזק בבדיקה מוקדמת. יכול להיות (תסכול, למשל), במאוחרת. כאם מנוסה, ממליצה לבקש הפנייה מרופא הילדים למרפאה להתפתחות הילד. הוא ינסה, מן הסתם, לשכנע אתכם שלא צריך (זה מאד יקר לקופה), זכותכם לעמוד על כך. זה כבר יפתור את שאלת התזמון - ממילא יש בדרך כלל תור של חודשיים או יותר... במרפאה יש צוות מומחים שמטפל בכל ההיבטים ההתפתחותיים של הילד, לא רק מומחית אחת שמטפלת רק בשפה. בברכה, ליאת פורום הגיל הרך בבית ובגן BSH

לאה_מ

New member
מנסיוני האישי

יש ילדים שלוקח הרבה זמן עד שיורד להם האסימון בעניין שמות הצבעים. יש לי אחת כזו בבית, שדיברה שוטף, אבל כל צבע ששאלת אותה היתה אומרת צבע אחר (לעומת חבר שלה, שלא דיבר אף מילה קוהרנטית אחת, אבל היה מצביע על גוונים ותתי גוונים על גבי פלטת צבעים). לא הייתי דואגת מהעניין הזה (במיוחד לא עם ילד משגע כמו עומר
). לגבי הפגם בהיגוי - לפי מה שאני שמעתי בגיל של עומר עדיין לא מטפלים בבעיות היגוי מהסוג הזה. עם זאת, אם אתם לחוצים, אפשר להפגש עם קלינאית תקשורת, ולו רק כדי להניח את דעתכם. ואם אינני טועה, בפורום "להיות הורים" יש גולשת (אולי ניריתי של יותם?) שהיא קלינאית תקשורת. אם תשים שם את השאלה שלך אותי תקבל תשובה מוסמכת יותר...

למעלה