רעיון לסקר

אני לא הייתי שולחת מגיל זה לגן, אבל

זה אינדיבידואלי. אני לא הייתי שולחת קודם כל בגלל הסיבה הבריאותית: התינוק אינו מחוסן דיו ממחלות ובגן נדבקים הרבה במחלות/וירוסים למינהם ועל כל גווניהם.

or3

New member
חבל על הזמן כמה פעמים הייתי בבית

בשנה הראשונה איתה, אבל,,,,אומרים שכל ילד שנכנס לגן לא משנה באיזה גיל הוא ,, חולה הרבה בשנה הראשונה,, ברור שכמה שיותר קטנים חולים מהר יותר שרק יהיו לנו בריאים

רותי ע

New member
כל כך נכון..

אמרו לי את זה שנה שעברה כשהייתי מיואשת. שנה ראשונה הוא היה בבית וחלה רק פעם אחת. שנה שניה במעון הוא היה חולה כל הזמן. בשנה השלישית, שוב במעון, הוא כמעט לא חולה

imale

New member
משכורת שניה ../images/Emo35.gif מה זה ../images/Emo35.gif

כאם חד הורית היה לי ברור מלכתחילה שברגע שיתאפשר לי, אצא לעבוד. בשטח, לצערי, הדברים עובדים אחרת. התקבלתי לעבודה נהדרת, שמתי את רומי במעון (בגיל 5 חודשים) ומיד החלו המחלות. עשיתי תמרונים ולולינות כדי לא להפסיד ימי עבודה בעבודה החדשה, טירטרתי את ההורים שלי, ובסוף פוטרתי. עכשיו אני מחפשת עבודה, אבל את רומי לא הוצאתי מהמעון. אני לא יודעת אם זה "אידיאלי" בשבילה, אבל היא אוהבת ללכת לשם, היא אוהבת וקשורה למטפלות, ונהנית להיות בחברת ילדים. (גם אם היא לא משחקת איתם, היא אוהבת להסתכל עליהם, וכששמים אותה בשטח מוגן שמיועד לתינוקות היא ממש מוחה, כי היא רוצה להיות עם כולם...) מעבר לשיקול הכלכלי (גן/מעון יכול להיות זול יותר ממטפלת צמודה) ולשיקולי הבריאות (במקרה שלנו יש הרבה בעיות בריאות, אבל זה מחיר שאני נאלצת לשלם בשביל שאוכל לצאת לעבוד) יש גם את השיקול של חשיבות העבודה וההתרעננות לאמא. לפני שרומי הלכה למעון, כבר הרגשתי שאני לא יודעת מה לעשות איתה כל היום... העבודה בהחלט עזרה לי להתרענן ולחזור אליה בכוחות מחודשים - אבל אז, מצד שני, הרגשתי שחסר לי זמן איתה. וואו, זה נושא מורכב... אני חושבת שאין תשובה אחת, ולכל משפחה יש את מערכת השיקולים שלה.

אף פעם

אני לא שולחת את הילדים למעון, לא מתכננת לשלוח אותם לגן, אני אפילו לא מתכננת לשלוח אותם לביה"ס (כלומר מתכננת שלא לשלוח). זה נקרא חינוך ביתי
ואני מאוד מקווה להתחיל לעבוד מהבית (בנתיים זה ממש לא בא לי, אז אני נהנת לי ככה), ולהביא משכורת שניה. וזה שאנחנו נשארים בבית זה לא אומר שאנחנו נשארים בתוך הבית, אנחנו מאוד אוהבים להיות מחוץ לבית ומשתדלים לעשות את זה כמה שיותר (זה הזמן לציין שאני שונאת חורף, אבל אתמול והיום מאוד נהנו בשלג).

אמא של קשת..עד כמה זה בר מימוש?

גם אני חשבתי כמוך אבל נוכחתי לדעת שזה לא מציאותי! (לפחות עבורי..)

לגן ממש בגיל שנתיים-שלוש אבל

למשפחתון עם מספר ילדים מצומצם אפשר לפני בערך קרוב לגיל שנה

אני בדיוק עכשיו מתלבטת בשאלה הזו...

עידו הלך למשפחתון בגיל שנה וחודשיים, וזה היה נפלא בשבילו. יעלי תהיה בספטמבר הבא בת שנה וחודש, ואני חושבת אולי בכל זאת להשאר איתה בבית עוד שנה ולשלוח אותה ישר לגן, בגיל שנתיים...

התפתחות מדהימה בעקבות הגן

לפני שילדתי את תומר, התכוונתי להישאר איתו בבית לפחות עד גיל שנה, ואז לחזור לעבודה (הייתי חייבת לחזור על מנת לשמור על מקום העבודה המעולה שלי, ועם המשכנתא וכו´, זה היה המקסימום שיכולתי להרשות לעצמי.) אבל בדיוק אחרי שהוא נולד, סגרו את חברת ההי-טק שבעלי עבד בה, והוא מאוד התקשה למצוא עבודה, במצב הנוכחי של השוק, כך שנאלצתי לחזור לעבודה כשהיה בן 3.5 חודשים, הוא נשאר בבית חודש עם בעלי, ובתחילת ספטמבר הכנסתי אותו למעון במקום העבודה שלי, מה שאפשר לי גם להמשיך להניק, וגם לראות אותו הרבה - מה שהשקיט (קצת) את המצפון. במעון שאליו הוא הולך, יש חלוקה לכיתות לפי גילאים, תומר נכנס כמובן לתינוקיה, אך לאחר חודשיים הוחלט (באישור של ההורים) להעביר שישה קטנים לפעוטון (מתוך תשעה), כיוון שהוא מרווח יותר ויש בו יותר גירויים לקטנים, שלושה הורים ביקשו לא להעביר את הקטנים. בהתחלה נראה היה שיש המולה וסביבה שבאמת יותר מתאימה לגדולים, אבל זה לא יאומן איזו אינטראקציה התפתחה בין הקטנים לגדולים, ובינם לבין עצמם. זה מדהים לראות איך הקטנים הללו, היום בני 9 חודשים בערך, משחקים יחד בצעצועים ומצחיקים אחד את השני. ובנוגע להתפתחות: תומר מתהפך לשני כיוונים מגיל 5 חודשים (מבטן לגב הרבה לפני), החל לזחול בגיל 6.5 חודשים, יושב מגיל 7 חודשים, וכבר עומד בערך חודש, והקטנטנים שנשארו בתינוקיה, בני אותו גיל, רק עכשיו מתחילים לזחול, כל שהמיקרוקוסמוס הקטן שלנו יכול להראות יפה מאוד כמה האינטראקציה חשובה להם, וכמה הם משמשים מודל לחיקוי אחד לשני, ובכלל, אני חושבת שהיום אם הייתי עם תומר בבית, הוא היה משתעמם מאוד, הוא מאוד אוהב ללכת לגן ומנופף לי לשלום כשאני הולכת. יתכן שבגיל שנה וחצי הפרידה תהיה קשה יותר, וכאן אני לא יכולה להמליץ לך, כי לא עברתי את זה, אבל בסה"כ בשורה התחתונה, את תראי כמה הילד מתפתח נפלא בגן, וזה ממש שווה את זה, אפילו שזה קשה. ותאמיני לי שבכיתי בכי תמרורים מר בימים הראשונים שהוא הלך למעון (ולו בכלל לא היה אכפת.)

כדי לשמור מקום במעון

לקחנו בחשבון שבעלי עשוי למצוא עבודה כל רגע, ועל מנת לשמור לתומר מקום במעון במקום העבודה שלי (שהוא מאוד מבוקש וצריך להרשם הרבה זמן מראש) היינו צריכים לרשום אותו מראש, וכך כשהוא הלך למעון גם היה לבעלי יותר פנאי לחפש עבודה. ואכן אחרי זמן קצר הוא מצא עבודה, כך שאם לא בתחילת השנה, הייתי צריכה למצוא לו פתרון בכל מקרה די מהר. וכפי שציינתי, כך יכולתי להמשיך להניק אותו גם בזמן העבודה. אין לזה שום קשר לאבא, הוא רצה להמשיך להישאר איתו בבית.

האם זה קושי שלנו או שלהם

לאחר שקראתי כל מה שכתבו כאן לגבי הליכה לפעוטון, משפחתון, גנון או להשאר בבית - כמובן שהמסקנה היא שאין מסקנה אחת פשוטה וברורה. כל ילד הוא עולם ומלואו וכל אמא/ אבא רוצים את הטוב ביותר עבור ילדיהם. אבל ביננו - הרבה פעמים הקושי הוא יותר שלנו מאשר של הילדים. הרבה פעמים אנחנו מתרגשים יותר מהם כי אנחנו רואים עולם מורכב כשבשבילם הוא הרבה יותר פשוט. אני מאוד מתגעגעת לאורן כל יום ומכסה את כולה בנשיקות כשאני מגיעה לאסוף אותה מהגן. שבוע שלם היא היתה חולה ונשארה איתי בבית ולא ירדה מהידיים, ישנה, אכלה ובכתה על הידיים. ברגע שהגענו לרופא והיא ראתה שם ילדים, היא שכחה שהיא חולה וירדה מהידיים והלכה לשחק (כמעט בת שנה) אז הכי חשוב שכל אחד יישמע עצות מאחרים וייבחר מה שהכי מתאים לו

למעלה