פינת הטיפ היומי

נועית10

New member
../images/Emo62.gifפינת הטיפ היומי

סתם בשביל שיהיה נחמד היום עשיתי פינת הטיפ היומי. אשמח אם תשתפו אותנו בטיפ נחמד לנקיון הבית,סידור, מיחזור דברים בבית ויצירות שמחזרתם או כל טיפ נחמד אחר בנוגע לאירוח ומה שבא לכם. אז קדימה למה אתם מחכים תתחילו לשלוף פה את הטיפים
והטיפ שלי להיום לשים מוזיקה שאתם אוהבים ולהתחיל לסדר זה עושה מצב רוח טוב ומביא מוזה לסדר.
ואל תשכחו סדר בבית מביא אנרגיות טובות שמזמנות דברים טובים לחיים שלנו...

הטיפ שלי -

פעם בכמה ימים לעבור עם שקית אשפה בבית - מדהים כמה דברים מוצאים את מקומם פנימה וככה לא מחכים ליום ניקיון שבועי (למשל אצלינו הפחים בשירותים, זבלים קטנים מהחדר של לולי, חבקים של גרביים שנפלו מאחורי השידה של אדוארד גומיות שיער שהתרופפו וכדומה. והטיפ על המוזיקה - נכון ומועיל!! מנסיון.

"שיטת האיסוף שלי"-כשצריך לסדר את

הבית ,אני משתמשת בסל כביסה .בכל חדר שאני נמצאת אני מכניסה לסל את כל הפריטים שלא שייכים לחדר (החל ממכסה של עט,וכלה בנעליים...) בכל חדר שאני מסדרת אני בודקת אם יש בתוך הסל דברים ששייכים לאותו חדר ומחזירה למקום ,ועם הנוספים ממשיכה לחדר הבא . במצב כזה ,פחות טירחה של ריצות בין החדרים ,ואני בטוחה שבכל חדר שעברתי לא השארתי דברים מיותרים . איך אומר האיש שלי -שלושת רבעי עבודה -זה בגלל שמתעצלים להחזיר דברים למקום.

sarlior

New member
הטיפ שלי../images/Emo62.gif

מגבונים, רבותי,מגבונים!!! מחזיקה חבילה במטבח, חבילה בשרותים למטה ואחת למעלה. כך תמיד יש בהישג יד וכאשר מתלכלכים או נשפך משהו על בגד מיד מנקים היטב עם מגבון לח וכך רוב הסיכויים שלא ישאר כתם על הבגד. הצלחתי להציל הרבה בגדים שהיו כנראה עפים לפח אם לא היו מקבלים את הטיפול הזה...

mevav1

New member
והטיפ שלי הוא

לנקות אבק עם מגבונים לחים..מנקה היטב ולא משאיר אבק באויר. ולא לשכוח לא לזרוק מגבונים בשרותים כי אתמול הייתי עדה למה שזה יכול לחולל למערכת הביוב של הבניין...

lee E

New member
פח אשפה

לפזר סודה לשתיה על תחתית הפח-לשהשאיר בלי לשטוף. מונע את כל הריחות הרעים.

VASANA

New member
גופיות ישנות

גוזרת (ישר!)למלבנים בגדלים שונים ומאכסנת במגירת-המגבות: סופגת כל מיני "איכסה" מלטפת מחבת טפלון (ה"סקוטש" עלול לשרוט) מהמשקעים דוחפת לשקע שבין דלת-התנור לקרקעיתו להסרת-שאריות או פירורים מנקה טוסטר משאריות או שיירי שמנזיתעמזעטר (שמן זית עם זעטר, יאמיייי) וכל לכלוך, סחי או זוהמה העולה בדעתכן...
כמובן, בסיום - לפח! ONE WAY TICKET

קשתית34

New member
הטיפ שלי ../images/Emo13.gif

כמי שמכורה לריחות נעימים המופצים בבית אם זה נרות ריחניים או מקלות קטורת עדינים ומבערים עם שמנים למינהם, גיליתי לא מזמן דרך מאוד מוזרה אך מדהימה להפיץ ריח משגע!!! זה הולך ככה: .בצלוחית של המבער (אני אצרף תמונה שכולם ידעו על מה אני מדברת..)אמורים להוסיף מים וכמה טיפות שמן ריחני, אך חברה ייעצה לי במקום מים לשים פשוט מרכך כביסה....זה מדהים הריח מתפשט תוך דקות בבית ופשוט נשאר שם. גם לא צריך להחליף את המרכך בתדירות גבוהה כ"כ, המרכך לא מתאדה באותה מהירות כמו המים. כל מי שנכנס מרגיש כאילו הגיע לשדה פרחים

קשתית34

New member
אה..ועוד משהו...........

מומלץ ביותר להדליק מבער גם בחדר השירותים. לי יש אחד ממש קטן שקניתי ב-9.90 ש"ח בסופר הוא מונח על הכיור במקלחת (שנמצאים יחד עם השירותים) וכל ערב אני מדליקה לרבע שעה בערך לאחר מכן מכבה וזהו..הריח נשאר שם. פשוט נספג.

חזרתי והנה כמה טיפים שלי

ריח: -כאשר אני שוטפת ריצפה אני מוסיפה לדלי רק שמן בריח וניל או לימון. -קניתי מכשיר ב600 שקל אשר מכניסים לו בקבוקים והוא זורק ריח של קוקס את המכשיר אני מלידה בצהריים שכולם בבית וסוגרים לפני שהולכים למיטה בלילה. - נר בשיתורים אני מדליקה נר מדי פעמים האש מוציאה את הריחות הלא נעימים והנר בריח זורק רח טוב בשירותים ובעיקר כאשר יש אורחים הנר תמיד דולק שם. ניקיון הכיור: אני במשבלת יום בשבוע בדרך כלל בשביל כל השבוע שזה אומר מרק המון ירקות סלטים אורז תפוחי אדמה בשרים ו"כ.. באותו יום צריך לקלף המון ירקות /לסנן אורז ו"כ.. ובסוף העבודה הכיר תמיד ניראה דוחה מכל השאריות .. ולכן לעבודה קלה יום אני מכסה את כל הכיור בשקיות נילון מקלפת וזורקת הכל לכיור ובסוף העבודה לאחר הבישולים אני עוטפת את הניליון וזורקת עם הכל לפח. כלב בבית: מכירים את זה שהכלב מסריח ויש לו ריח נוראי אין מה לעשות זה ריח של בעלי חיים אצלי אין, והסיבה דיברתי עם הויטרינר והוא נתן לי אוכל מעולה שלא גורם לכל לפליטת ריחות ובנוסף אני רוחצת אותו פעם בחודש בשמפו רפואי וזה דואג לעור יפה ומבריק ועוצר קצת את הנשירה . עוד משהו לנשירה : למרוח את הכלב קצת בשמן תינוקות מעולה. פעם פעמיים בשבוע. את השמיכות וצעצועי הלכב אני מכניסה פעם בחודש למכונת הכביסה ומחזירה את זה בריח מדהים. ילדים: הילדים יושבים בפינות יצירה בבית עושים גבס עושים ציורים ו"כ.. האחרי זה הפינה ניראת כמו מלחמה ולכן אנחנו "פותחים גלריה" להציג את העבודות: כדי שהסכים לבוא לראות את העבודות הם צריכים לסדר ולנקות יסודי את כל הפינה לסדר מפה לשולחן עבודה ואז וסדר את העבודות ואז הם מקבלים שקל דמי כיס על העבודה כי הכניסה לגלריה עולה כסף.....(משחק אהוב) וזה מעביר אותי לטיפ הבא חיסכון בחשמל לילדים... : הילדים המתוקים יושבים רואים טלוזיה בחדר מדליקים אורות בכל מקום ופשוט שוכחים את האורות בחדר ויוצאים לטייל ברחבי הבית ואז אני עוברת ורואה חשמל בחדר מסוים אני קוראת לבעל החדר והוא משלם קנס של שקל מהדמי כיס לקופה של הבית על בזבוז חשמל (אפשר לעשות את זה גם עם מיים עד שהם לומדים) -אני לומדת תואר ראשון כגננת ותואר שני פסיכולוגיה לילדים אני רוצה לתת לכם טיפ חשוב מאוד לחיים אישיות הילד נבנת מגיל 0 ועד 4 וחצי ולכן כל ההרגלים שאנחנו רוצים לתת להם זה מאוד חשוב שהם יקבלו אותם מגיל רך אין מה לעשות הילד לא צריך מידי מה שלא תלמדו עכשיו יהיה מאוד מאוד קשה ואולי בלתי אפשרי בגיל מבוגר. בהצלחה... שאלות לגבי חינוך הילדים אני אשמח לענות ולהגיב.

הטיפים שלי...

כל החדר מפוזר בלגו? הילד לא רוצה לאסוף... אני אומרת לו תאסוף רק את הירוקים, אח"כ את הצהובים ועד שכל הלגו בקופסא
מגבונים של קליה בתיק. אם יוצאים למסעדה או לאירוע ומתלכלך הבגד-שולפים מגבון ומנקים- מעולה! הכיור מלא כלים? אני מתחילה לשטוף "רק" את כוס הקפה האהובה לבוקר ומסיימת לשטוף הכל... (פתאום יש מרץ לגמור את כל הכלים...) מנסיון! הילד הרטיב במכנסיים? נשפך לו מרק על החולצה? אני מכניסה את הבגדים למכונה לתכנית של חצי שעה 40 מעלות- כדי שלא יסריח לי בסל כביסה.- מקסימום שמים אח"כ שוב לתכנית יותר ארוכה אבל הריח המסריח כבר יצא... שיהיה לנו סוף שבוע נפלא

למעלה