סקר "הע/ארות להפקה..."

../images/Emo62.gifסקר "הע/ארות להפקה..."

נגיד היה ניתן לפנות להפקה ולומר להם את כל הדברים שלא הייתם מרוצים בעונה הזאת- מה הייתם אומרים? כל הדברים שהרגיזו אותכם העונה הזאת ולא היה את מי לשתף.. לכו תדעו, אולי משהו שם יקרא את זה ויישם בעונה הבאה... הבהרה- לא לדבר על ביצועי המתמודדים בתכנית עצמה או בגמר - זה לא המקום כאן, המטרה היא לדג' בנושאים כמו: פרקי האודישנים, האודישנים המיוחדים, המשימות, השופטים... כל מה שלא קשור למועמדים עצמם, אלא לתכנית עצמה, לעריכה שלה וכו' :) שתפו :) זה יהיה מעניין

lb22

New member
או יש הרבה

לעשות משימות יותר מאתגרות ומעניינות (ודי כבר עם המנות של אמא , סליחה וכו'). לא לנסות לגרום לנו לחשוב שזו תוכנית על אוכל. לא לחכות 10 שעות עד שמנקים הכל כדי שלא נדע באמת האם האוכל טוב או לא . ואם אפשר בקשה קטנה , די כבר לקבל רק אנשים עם סיפורים...

juspan

New member
עם כל הביקורת וההערות שיש לי על התכנית

ויש לי (למרות שהיא כמובן תכנית כייפית לאללה ולא סתם צפיתי בה בעקביות) אני דווקא חושבת שהעונה היו המון משימות מאתגרות ומעניינות. חלקן כמו שכיניתי בזמנו אפילו כמעט קרקסיות מרוב שניסו לרתק טלוויזיונית (ובהצלחה). אבל אם בכ"ז לבקר את המשימות, כמו שכבר דובר כאן, יש משהו לא פיירי במשימות ההדחה, לפחות בשלבים המוקדמים יותר של התכנית, מהסוג של שחזור מנה מתוקה בד"כ עם מורכבות ארכיטקטונית/טכנית דרקונית כמעט. לא סתם אבי למשל לא לקח חלק באף אחת מהן, בספק אם היה עובר. את המשימות האלה, שמבינה את העניין בהן, צריך להעביר לחלק הראשון של התכנית עם כל המתמודדים ולא בתור משימות הדחה. גם בשלנים אלופים אבל עם מינימום ניסיון בקונדיטוריה (או יכולות טכניות כשל עמנואל
) פשוט ייכשלו בהן והאוכל משחק תפקיד יותר חשוב בתכנית הזו מאשר מחלקת האפייה והקינוחים.

אני עוד מנסה להבין

מה היה מקבץ הפרסומות החגיגי המיוחד בגמר. מה חגיגי בפרסומות, ומה עשינו שמגיע לנו ג. יפית ופרסומות על אוכל ושחושבים שעבורנו זה איזה פינוק מיוחד. איחסה. חוצמיזה, לאורך כל העונה, טלנובלה וסיפורי דמעות. עריכה גסה, עריכה מגמתית, משימות לא שוויוניות בין המועמדים (קופסת ההדחה של גילי), ואייל שני לא אסתטי. כשהוא טועם זה כמו להסתכל על אישה עם שפם וגיבנת בקרקס קזחי. דוחה אבל ממשיכים להסתכל.

yaeli54

New member
הפקה יקרה

לא להבליט סיפורים "נוגעים ללב" של מתמודדים, זה לא אובייקטיבי ומקצועי, נותן דעה משוחדת ופוגע בסיכויים של מתמודדים אחרים לזכות בתחרות.

pix37

New member
לקצר את האודישנים- לתת לכולם לעשות את המשימות

האודישנים השנה היו בלתי נסבלים וההצפה הרגשית של כל אחד שם פשוט לא היתה ניתנת לצפיה. חלק מצופים ישמחו גם אם יתקבלו גם בשלנים נורמאליים שפשוט יודעים לבשל ולא רק כאלה עם סיפורים סוחטי דמעות. הנקודה השניה היתה שחלק גדול מהמשימות המעניינות לא כל הנבחרת השתתפה(מנות הקרב לדוגמא) זה מעצבן שיש משימה טובה ולא כל הנבחרת משתתפת. אפשר תמיד להעניק לאחד או שניים הזדמנות לוותר על משימת הדחה - אבל כאשר החצי המעניין של הנבחרת מצוי במרפסת דווקא במשימות המעניינות אז התכנית פשוט מאבדת את הפואנטה. החלק שהשופטים מסתובבים בזמן הבישול ונותנים עצות לצדדים היה מעולה והעביר המון ידע.

yoleis

New member
דעתי

אישית אני אוהבת את הפורמט של מאסטר שף US - לא מבליטים כל כך סיפורים אישיים - לשופטים אין בעיה להגיד שהאוכל מגעיל כשהוא מגעיל. - משימות מאתגרות, בלי כל השטויות של "מנת סליחות" - כולם עושים משימת הדחה - שופטים את האוכל בשנייה שהוא מוכן, ולא מנקים קודם את השולחן במשך זמן לא ידוע :X - משימות בקבוצה של הכנת אוכל לכמות גדולה של אנשים - הכנה לעבודה במטבח של מסעדה אמיתית. - אנשים עם כשרון אמיתי, שיכולים להמציא מנות חדשות ולגוון באוכל שלהם ואין שם מצב שמתמודד יכין את אותה המנה שוב ושוב ושוב
קיצר יש הרבה מה ללמוד ולשפר :ס

yoleis

New member
אה וכמובן

- פרק נמשך 50 דקות (לא כולל פרסומות) - האודישנים לקחו רק 3 פרקים - אשכרה מראים את השלב בין ההאודישנים לנברחת, שהשנה מסיבה לא ברורה פשוט לא הראו לנו :|

katam

New member
הייתי שוחת אותם למטבח של צהל למשימה

אבל של חיליים קרביים עם תנאים בסיסיים ביותר בחול שולחים אותם לבמטבח של מסעדה. נמאס מסיפורים של הטלנובלות.

Haad Yao

New member
האתגר הגדול בעולם - אוכל במטוס.

אין אוכל מחריד מזה. אמנם מעולם לא טסתי במחלקה ראשונה ואני לא מתכננת דבר כזה בעתיד, אבל בתיירים ובעסקים האוכל מגעיל את השועלים. אולי אם עמנואל יתחיל לבשל לנו, נאכל טעים (אני טסה רק באל על, אבל בעבר טסתי בכל מיני חברות. עדיין מגעיל). הקיצר, אוכל מטוסים נראה לי כמו משימה מאתגרת לפחות כמו האוכל הצבאי.

ענבאך

New member
היה כזה אתגר בטופ שף../images/Emo13.gif

והאמת שאל-על מגעיל מחברות אחרות. אני חושבת שבBritish Airways קיבלתי אוכל סביר בהחלט.

yoleis

New member
מה זה קשור אבל?

הם הולכים לעבוד במטבח צהל"י? לא נראה לי :|

עם רייטינג כזה - מי בכלל ירצה הערות?

ובכל זאת, גם אני סבור שהאודישנים עייפו למדי. היה אובר סיפורי חיים.

Mominit

New member
שימשיכו להשאיר את השיפוט לשופטים

ושהקהל ימשיך להיות כמה שפחות מעורב ( לדעתי גם השיפוט של הקהל טועמים מיותר כל אחד הולך לפי הפייבוריט שלו ולא לפי מי שמבשל טוב ובאמת מגיע לו ) שיחזירו את מחנה האימונים שימשיכו עם מתמודדים עם סיפור מרגש/מעניין זה נותן הרגשה של מתמודדים אנושיים ולא רובוטים חובבי בישול

הצמדות לפורמט האמריקאי!

ככול שאני רואה את הפורמט האמריקאי אני מבינה כמה שדברים טובים אסור לשנות קודם כל אין שם את הקטע הזה של משהו שעובר את האודישנים אבל באורח פלא לא רואים אותו בנבחרת. שם בכדי לסנן מועמדים, במקום מחנה אימונים מחלקים אותם ל- 2קבוצות, ובשלב הראשון אחרי האודשנים זה רק משימות קבוצתיות שהקבוצה המפסידה עושה משימת "לחץ" (זיהוי מרכבים, וכו'- לא בישול) ומי שמפסיד מודח. וכמובן שהכל משודר. השלב הזה חשוב מאוד כי להיות שף זה לא רק לדעת לבשל- זה יכולת להסתדר עם אנשים, לבשל בהתאם לכמות, לתנאים וכו'. לדג' יש שם משימה שהקבוצות צריכות לבשל לבסיס צבאי, לנהגי משאיות, וכו'... זה פשוט מרתק לראות. שנית בלי כל האובר השתפכויות על רקע המתמודדים, זה כבר נהיה ממש "בטיפול". בלי "אודישנים מיוחדים"- בעלי הביא סיר, הלכנו לפגוש מתמודדים ... בהנחה שזה באמת אותנטי (וזה באמת מוטל בספק) זה לא הוגן כלפי מתמודדים אחרים לסיום אני מאוד מסכימה עם מה שעלה כאן- לגבי משימות ההדחה. פעמים רבות משימות ההדחה היו קשות מאוד יחסית למשימה העיקרית וזה לא הוגן שרק חלק עושים אותן. משימות הדחה צריכות להיות קלות יותר ולא שחזור מתכון בכלי מתכון או הכנת מנה הזויה כמו ביצי פאברז'ה. זאת צריכה להיות משימה לכולם!!!!

peporain

New member
מקווה שבהפקה יראו את השרשור הזה

ויפנימו לפעמים הבאות. מסכימה עם רוב ההע/ארות, ובעיקר - לקצר אודישנים, להפסיק עם הסחטנות הרגשית ולשפר את הגישה לתוכנית שחושבת שהקהל "יאכל" הכל - וכן, זה תרתי משמע. כשבמתכון של אודישן "בהפתעה" מתמודד מסביר שצריך להשרות את העוף שעתיים מראש ולנו מכרו שאודישן זה נמשך רק שעה, כשמעבירים סיפורים סוחטי דמעות, כשלא מראים חלק מהמתמודדים במשימות או לא מראים חלק מהמשימות (מחנה אימונים) בכלל, כל זה משאיר טעם רע וגם כאן זה תרתי משמע.

למעלה