מרינות בארץ.

בת ים

New member
../images/Emo62.gifמרינות בארץ.

בעקבות השרשור הקודם כל בטחון ושרותים במרינות בארץ,נראה לי חשוב ומעניין להתיחס לכל מרינה בנפרד. מה דעתכם, שכל אחד מכם שעוגן במרינה מסויימת בארץ, יכין רשימה של בעד/נגד העגינה באותה מרינה. וזה כולל הכל, החל משרותים בסיסים, מגורים במרינות, חברים, שרותים מיוחדים או העדר שרותים כאלו ועוד ועוד. תחת הודעה זו אני מעלה רשימה של המרינה בארץ, תרגישו חופשים למלא פרטים
ואולי ביחד נוכל להגיע להגדרה של "מרינה מושלמת". ואולי, אולי אפילו נצליח ללמוד ולשנות דברים.

Alex33

New member
למרות התפוסה המלאה הקבועה..

ומגבלת גודל "בסיסי" של מזח האורחים, תמיד תמצא מנהלת המרינה וצוותה מקום עגינה ללילה לאורח מזדמן מהצפון/דרום או משתתף( לפעצמים רבים כאלה..)שהגיעו לאחד מארועי השייט הרבים והברוכים המתקיימים בה.

easy swissa

New member
מרינה ת"א - כבר מתכננים את העתיד

אני עוגן היום בהרצליה, אבל בתוכי אני מרגיש בבית כשאני במרינה ת"א. אני גרתי בספינה עם אישתי וילדי הרבים... בהתחלה בספינה מנועית ובהמשך במפרשית גדולה ומפנקת. המרינה בת"א מקרינה אווירה של בית, של משפחה/קיבוץ בלב העיר. את ההרגשה הזו, עושים אנשים, שייטים. אני בעד מגורים במרינה באופן חד משמעי!!! תרומת של העוגנים הגרים במרינה חשובה ומשמעותית, אך יחד עם זאת יש להגביל את המגורים לאנשים שמתאימים על ספינות מתאימות, להנהלת המרינות צריך שיהיה את האפשרות לשחרר את הציבור מגורמים מפריעים. מרינה ת"א יזמה פרוייקט ענק של סיעור מוחות של גורמים רבים הקשורים לענף השייט ולמרינה ת"א ומתוך כוונה למצוא את המתכונת למרינה האידאלית לעתיד. הגישה המקצועית והפתיחות של הנהלת המרינה לרעיונות ושינויים מנבאים טוב. עדיין לא הסתימו תרגילי החשיבה, ועוד לא הוגדרה מרינת העתיד בת"א. אולי עופרה סביר תפרסם את התוצאות, ואולי כבר נראה אותן במרינה.

אני בצפון וליבי בדרום

השירות מצויין-נקודה הצוות מאד משתדל ובראשם עופרה. בעיני הביטחון בהחלט מספק. הייתי רוצה לראות כי ימצאו פיתרון למחפר והצינור שחוסמים חלק נרחב מהמרינה.

אילת 1

New member
../images/Emo82.gif מרינה ת"א

המרינה עם האוירה הכי משפחתית, עבורי, למרות שזה טבעי שארגיש כך, בתור מי שבילתה מגיל צעיר במרינה ואח"כ עברה גם לגור בה לתקופה מסוימת, והיום העבודה שלי נמצאת גם בה. ולמרות שאני לא אובייקטיבית- אני חושבת שגם אחרים מרגישים כמוני.

Alex33

New member
כמי שמבקר בה הרבה, בסירה ורגלית..

מזה למעלה מ 15 שנה , ולמרות ה"מגבלות הטכניות" הרבות והצפיפות, תמיד אהבתי את האווירה האנושית שלה על המזחים, שילוב של גורמים רבים המאזנים אחד את השני ויוצרים הרמוניה ואוירה חברתית נינוחה, ולא פחות מזה המצאות שייטים פעילים רבים ומגוונים בקירבה "בלתי אמצעית" המעודדת פעילות למי שחפץ ןמאפשרת שלווה לאחרים. (אבל כמבקר, אני רואה אולי יתר את הצדדים היפים..)

בת ים

New member
בזכות האוירה../images/Emo26.gif

מרינה שורשית,ימאים ותיקים, אוירה של שייט וגם של שכונת מגורים על המים. ברור שיש לי שמתנגד לעניין המגורים, אבל האוירה קיימת ומוסיפה צבע, חתולים וכלבים, עציצים. עגנתי במרינה ת"א כחמש שנים. אהבתי את המקום. מאד. בעיתיות: התעלות הצפופות,העגינה הצפופה. נקיון:לקראת הערב, השירותים לא נקיים. עופרה המנהלת

מרינה תל-אביב

לידיעה בעיית הנקיון היא המנקה, יש מנקה שעובד והכל מבריק ויש מנקה אחר שבאותן שעות עבודה נראה כאלו יומיים לא ניקו. לצערי אחד לשלושים הוא עובד טוב, בדרך לצוד אותם כולנו סובלים . לדעתי בעיית הנקיון בערב נפתרה ע"י העסקת עובד הנקיון בסופי שבוע עד שעה מאוחרת. במידה ויש השגות אשמח לתת פתרון. כפי שאיזי כתב אנו בתחילת תהליך לשינוי במרינה תל-אביב, בה אנו מתכוונים להתחדש אך להשאר באווירה ביתית שכולם אוהבים כל-כך. עופרה

בת ים

New member
../images/Emo51.gifעפרה, שמחה לראות את שמך

בפורום, שוב. נשמח לשמוע עדכונים, לכשיהיו. כפי שכבר כתבתי, למרות שכרגע אני מפליגה ממרינת אשדוד, יש לי פינה חמה בלב למרינה בת"א.

אילת 1

New member
המרינה היחידה עם מנהלת ../images/Emo68.gif

עפרה סביר היא המנהלת היחידה בארץ, שזה כבר ייחוד למרינה ת"א!

easy swissa

New member
מרינה מובילה, יוזמת ומנצחת

כמעט בכל פרמטר, את כל המרינות האחרות בישראל, במיוחד בכל הקשור לרמת השרותים הניתנים, זו המרינה אשר ייצרה מאות מקומות עבודה לתעשיה שלמה של נותני שרותים, סוחרים, בעלי מקצוע ועוד, זו המרינה שיוזמת ומקיימת את שיוט הקריסמיס רגטה שקובע רף חדש לפעילות השייט בישראל, שהרי המרינה אינה מקום חניה אלא מרכז לפעילות ימית חברתית לשייטים ואוהבי הים. אני מצדיע למרינה הרצליה, ורק מקווה שתמשיך להוביל לשיאים חדשים. מובן שמרינות אחרות ימצאו בסופו של דבר את מקומן, וחשוב שכל אחת מהן תמצא את המיחד אותה, ותמצא את דרכה ללב השייטים שיבחרו בה למקום העגינה שלהם.

zina71955

New member
המרינה במעגן הדייג בנמל הקישון

- כניסה: זו הכניסה לנמל הקישון. הרוחב בכניסה הוא 70 מטר, עומק 9.5 מטר. בראש שוברי הגלים מגדלורים מנצנצים ירוק ואדום. על יד שובר הגלים הקטן יש עמוד שצריך להיזהר ממנו בלילה. - מיקום: כחצי מייל מזרחה מהכניסה בצד המזרחי של תעלת היציאה של הנחל - עומק: 4 עד 4.5 מטר. - בטיחות המעגן: הטובה בארץ ואולי בכל האיזור. - תכולה ותפוסה: כ - 250 כלי שייט מזה התפוסה היא כ - 85% . - מקשרים: שיטה של סינקרים עם מצופים לשרשרת כבדה על הקרקעית. ראה להלן. - חשמל ומים: יש בכל הרציפים למעט חשמל שלא קיים במספר מקומות קטן. - מרווח תימרון: סביר, עם קירבה לסירות הדייגים, ביציאה מהרציף המזרחי. - שירותים סניטריים ומקלחות: אין. מה שיש לדייגים זה ביזיון. - שירותי תיקונים וציוד: יש ברמה סבירה עד טובה. - מסעדה/מכולת: מסעדות יש, יקרות. מכולת היתה, עכשיו אין. - פאבים: יש באשקלון. - שירותי מרינה: יש ברמה נמוכה ולא מספקת. - ניהול: זה רשות הנמלים, חבל על הזמן. - ביקורי משטרה ימית: כל הזמן, מספר פעמים ביום. - שירותי שמירה: שואפים לאפס, למרות שיש שער עם שומר מסביב לשעון. - עלויות עגינה: הכי זול בארץ. קצת פחות משליש מאשדוד או אשקלון. - אספנה: בשלשה מוקדים. מעגן הדייג, סביר לזמן קצר בלבד. מספנות ישראל, יקר מאוד אבל מיקצועי למי שצריך. קלוב כרמל. בכל המיקרים מתאים לחיפאי - נוחות למסע בין לאומי: הכי קרוב לקפריסין ותורכיה. שירות ביקורת גבולות כל ימות השבוע והחגים (למעט יום כיפור) מ 0600 עד חצות. עם זאת ה Clearance Out קצת מגושם. - איכות סביבה: ניכר מאמץ להפוך את הסביבה היבשתית לפארק, אבל עוד רחוק היום. ביחס למים. מרחב המים במעגן הדייג מתמלא בכל מיני "עצמים" צפים מספינות הדייג, וכן מה"לא פארק" שעף עם הרוחות, ואין מנקה. המים עדיין מזוהמים, ואפילו אם ינוקו כליל הבוצה בקרקעית תישאר מזוהמת בכימיקלים כנראה לדורות. - סיכונים: מנושא איכות הסביבה יש שני סיכונים עיקריים. האחד חבלים, חלקי רשתות ומיני בישין דומים שיכולים להיכנס למדחף וצירו. השני זו הבוצה בקרקעית שגורמת לעיכול השקלים של הסינקרים שניתקים מידי פעם. - חיי חברה: זו לא המרינה של קמר.

easy swissa

New member
הפתעת השנה

לא מכיר את המרינה מספיק, לצערי. אבל מודה שהופתעתי כשראיתי כמה מהר המרינה התמלאה.

eradochan

New member
הזהרה

אני רוצה רק להזהיר את מי שנכנס משעות החשיכה למעגן הדייג בקישון- לעיתים הדייגים שם פורסים רשתות בתוך (!) המעגן כדי ללכוד דגי בורי. נכון, זה לא חוקי-אז מה? הקיצור- יש להכנס בזהירות להביט סביב עם פנס כדי לאתר מצופים שקשורים לרשתות. אני הסתבכתי שם ברשת פעמיים. לא נעים. חוץ מזה אני חושב שלמי שחיפאי המעגן די נוח, ואין ספק שיש עדיין הרבה מקום לשיפור.

Alex33

New member
הייתי מדייריה שנים רבות...

מקום ציורי בעיקר למבקר בנמל יפו המשלב נמל הסטורי -כיום רק לספינות דייג וחלקה מעגנת יאכטות "חדשה" יותר .פחות מלבב המקום לבעל סירה חדשה ונוצצת החפץ ביקרה.. חבורה "מגוונת" מאד של שייטים ולא מעט "דיירים" על סירות, סירות-צריפים וסירות שכנראה..לא ישוטו עוד ורק מעט יאכטות מעל 8-7 מטר ,פעילות ומפליגות .. מנסיוני כבעל סירה שם עד לפני 3 שנים ,זו לא מרינה לבעלי שוקע 2 מטר ומעלה לא בכניסה ולא בתוך המעגנה. מרינה שרציפיה נגישים ופתוחים לקהל, למרות שערים ומנעולים שהותקנו בהם לפני שנים רבות.אחת הסיבות שגרמו לי ולחברי לעזוב שם היו.."ביקורי" אורחים לא קרואים בקוקפיט,אפילו באמצע היום,אצלי זה נגמר רק עם בדלי סיגריות וסימני נעליים.סיבה אחרת הייתה..פעילות דייגים צפופה עם חכות בנתיבי הכניסה הצרה ובתוך הנמל ,עם סיכון ממשי שהפרופלור וההגה יסתבכו במעבר או בתוך המעגנה בשקית חזקה, רשת, חבל עבה או חוט דייג,תוצאות בלתי נמנעות לפעילות מרכזית זו במתחם קטן.גם מצופי הקשירה שניתקו מהשרשרת בקרקעית או סתם שקעו כל שנה שניה בסערות והמתנה של שבועות לתיקונם היו מרכיב מרכזי בצעד זה. המעגנה עברה שיפוצים קלים והחלפת מזחים צפים בשנים אחרונות, צעד שהתבקש זמן רב. שרותים ישנים ומקוקלים כרונית בחלקם, הפתוחים גם לקהל הרחב. מקלחת ותא אחד או שניים ליאכטונרים, עם מפתח, בבניין המשרדים. כניסה צרה וקצרה למעגנה, "בעייתית " בעיקר במזג אוויר לא טוב, השתפרה מעט כאשר פינו מספר סלעים בצוואר הבקבוק מול ראש השובר לפני שנתיים לערך.מקום עם הרבה עבר ונוסטלגיה רחוקה, שנזנח בהתמדה שנים רבות, כלי משחק בין פוליטיקאים ופקידי מנהל המחזיקים בכוח בכיסא ובתקציבים.. מספר עסקים לתיקוני מנועים ותיקוני גוף ושני עסקים ותיקים לציוד ימי בעיקר ציוד כושר שייט וציוד בסיסי ימי אחר לצרכים מקומיים... אווירת העזובה של ההנגרים הנטושים , העסקים שנסגרו אחד אחד והמבנים הישנים ,אמורה להשתנות בעתיד בצורה רדיקאלית, כך מבטיחים לנו, לאחר רכישת הנמל והעברתו ממנהל מקרקעי ישראל- שראו בו שנים רבות רק נטל כלכלי ממנו יש להפטר ובינתיים להחזיקו במינימום הוצאות- לעירית תל אביב. כך גם מקווים דיירים ותיקים "יודעי דבר" איתם שוחחתי לאחרונה. בין היתר מדובר גם בתכנית להגדלת הכבולת של המעגנה על ידי הגדלת השטח שלה צפונה בכמה עשרות מטר. נחכה ונראה, אני מאחל להם הרבה הצלחה...

למעלה