למנהל החמוד של הפורום!

../images/Emo62.gifלמנהל החמוד של הפורום!

לא נעים לי לתת עיצות,אבל כבר כמה שבועות אני חושבת,שאם הפעילות כאן לא תגדל אז תפוז עוד עלולים לסגור את הפורום יום אחד,ובכלל,יהיה נחמד אם יהיה כאן יותר 'תוסס'. אז לתכלס'-אולי תכתוב הודעות בכל אתר ללמוד פלמנקו(נגיד,סטודיוס שונים) שנפתח כאן פורום? וחוץ מזה,אולי אפשר לתלות מודעות המספרות על קיום הפורום בסטודיוס שאין להם אתר? במקומות אחרים-אולי מועדונים מתאימים? אולי לשים מודעה גדולה ב'ימי הפלמנקו'?? מציעה כותרת שמושכת עין: פלמנקו על רשת. ומתחת:פלמנקו היה עד היום בעיקר על עץ.... עכשיו יש פלמנקו על רשת-באינטרנט. ובהצלחה בהפצת הבשורה!

Zidan de Toledo

New member
לאמא של שירה היחידה והחמודה..

ראשית, תודה על האכפתיות והעיצות הטובות. אני חייב להודות שהנושא מטריד גם אותי לילות כימים, והפתרון לענין טמון לא רק בי כאמור, אלא כל באי ותושבי הפורום..אני באמת משתדל להפיץ את הבשורה בקרב אנשי הפלמנקו שאני מכיר, אבל לא לכולם יש גישה למחשב, או זמן או רצון להיטול חלק - ונגד זה אין הרבה מה לעשות. לגבי שלטים ופרסום בסטודיו - רעיון מצוין, רק שאני לא יכול מן הסתם לא להגיע לכל הסטודיויים בארץ - ופה אתם נכנסים לתמונה שוב. הפצת הבשורה תלויה גם בכם, הן בדיבורים והן בפירסומים - אפשר להכריז על 'מבצע הפצת הבשורה' בפורום, לארגן שלטי פרסום לבחור אחד, ולהפיץ אותו. אני מוכן לקחת את החלק של פרסום ב "ימי הפלמנקו" למשל ( שם אמור להיות קהל יעד מצוין), וכך אל אחד ייקח מקום אחר.. מה אתם אומרים?

אולה!

אני לא יכולה לעזור (כידוע אני בחו"ל...אנשי הפלמנקו המקומיים לא קוראים עברית..) רציתי לשאול-כי לא ברור מהתשובה שלך-האם הכנסת לאתרי אינטרנט של סטודיוס,בפינה 'צור קשר' הודעה שיש פורום? כי זה,כידוע,לא מצריך הגעה פיזית למקום הסטודיו... קרן עדי(אני מקווה שאני לא טועה בשם) יכולה להפיץ את הענין,להם כידוע יש אתר. ולכל האחרים פה-אם אתם רוקדים\מנגנים\מזמרים פלמנקו במסגרת כלשהי (של דוברי עברית...) אנא תלו שם הודעה על קיום הפורום!.

falseta

New member
צריך גם לזכור כי...

הפוטנציאל מראש הוא קטן. מספר האנשים שמתעניינים בתחום, בפרט בארץ, מצומצם. פסטיבל הגיטרה האחרון, שבאופן מסורתי כלל לפחות מופע פלמנקו אחד - בוטל, וזה אומר הרבה. עדיין, ניתן לפעול להרחבת המידע בפורום עצמו (נכון שזה לא יגדיל את כמות המשתתפים, אך זה ייתן לו קצת "נפח") שלחתי קצת links למנהל הפורום,אך לא קיבלתי תגובה.
ניתן גם להוסיף דיסקוגרפיות. אשמח לקחת חלק. falseta.

אומנם אני לא בישראל...

אבל ממספרם של הסטודיוס לפלמנקו,יש לי הרושם שמדובר בפוט' של כמה מאות-כי על כל תלמיד רוקד,יש בוודאי אדם אחד שלא רוקד או מנגן,אבל מתעניין. אז המאגר אומנם קטן,יותר ממתענינים בסלסה למשל,אבל עדיין לדעתי,עם 10 אנשים שמופיעים פה,לא מיצינו אותו. מה זה דיסקוגרפיות?

לגיטריסט המנומס-תודה על הקשור

הקשבתי לחלק מהקטעים. הסביליאנה שם,לא נשמעת בכלל כמו סביליאנה... אולי בילבלו שתי כותרות לקטעים שונים? בחיים לא שמעתי סביליאנה כזו!. ואם מישהו פה יכול להפנות אותי לקטעי המוסיקה מהסרט 'וונגו'-אני מתכוונת לשמיעה דרך אתר אינטרנט,אז תודה מראש!

palmera

New member
מוסיקה הסרט vengo

מאז שהוזכר הסרט הבפורום ראיתי אותו בוידאו וגיליתי כמה קטעים ממנו בחנות של www.flamenco-world.com

חחח... אני? מנומס?

לפי מה שראיתי עד עכשיו, כולם כאן מנומסים...
תוכלי לתת לי קישור לקטע שהוא סביליאנה לפי הגדרתך? אולי אם אוכל להשוות, אצליח לגלות מה הקשר ביניהם ומה מקור הבלבול...

../images/Emo168.gifאני חלשה בקישורים

מה שכן,בדיסק שיש לי בבית יש סביליאנה: פאקו דה לוסיה (היות ובשבילי זה מודרני מידי,אני אוהבת חלק קטן מהדיסק הזה,שאמא שלי נתנה לי במתנה) שם הדיסק:ALMORAIMA שם הקטע: COBRE.זה הקטע השלישי בדיסק. עד הים לא יצא לך לשמוע סביליאנה? אז כמה מילות הסבר,למרות שאולי כבר כתבתי כאן על זה פעם-בכל סביליאנות, אותו מספר משפטים מוסיקליים,אותו מבנה. כך,שבאותה כיראוגרפיה בדיוק ניתן לרקוד סביליאנות של מלחינים שונים, כשהכריאוגרפיה מספיקה בדיוק לקטע,לא פחות או יותר מידי. כל סביליאנה קצרה מאוד,בערך דקה וחצי,מנוגנים ברצף 4 בתים, גם הבתים זהים מבחינת אורכם ומבנם אחד לשני (אני יודעת,כי לא פעם רקדתי כריאוגרפיה של הבית השני לצלילי בית שלישי או רביעי). מנהל הפורום הוסיף פעם כמה מילים על הרעיון הסיפורי שמאחורי כל בית, זה עמוד אחד אחורה לדעתי.

OK - הקשבתי לשני הקטעים

אם אפשר לקרוא למדגם הקצרצר בקישור שנתתי "קטע". מבחינה מוסיקלית שניהם נשמעים לי סביליאנה ("סביאנה" בלשון המקומיים), אם כי קטונתי מלקבוע עבור פאקו וטומאטיטו הגדולים למה הם יקראו מה...
אני חושב שמקור הבילבול שלך הוא החופש הרב שנתנו לעצמם האמנים בעיטורים, תוספות ואילתורים שהם הכניסו לקטעים שלהם. כן, זהו הפלמנקו המודרני - כמעט כמו ג'אז... אגב, המורה שלי טוען שסביליאנה זה לא פלמנקו טהור. בדומה לרומבה וקולומביאנה, הוא אומץ ע"י הפלמנקופילים. הוא אומר שזה יותר ספרדי מאשר פלמנקו מקורי. אבל שוב, הפלמנקו המודרני מטשטש הרבה גבולות...

Zidan de Toledo

New member
שניכם צודקים..

מצד אחד אפשר לפרסם פיזית ולהעביר בין שוכני הסטודיוס, ומצד שני במקביל, אפשר ואף רצוי להרחיב את המידע עצמו בפורום (למרות שלדעתי זה תלוי אחד בשני, וכמות גדולה של משתתפים תעלה את כמות המידע..) לגבי הלינקס, פלסטה יקירי, אכן קיבלתי , תודה רבה! חלקם כבר עודכנו בדף הפתיחה בקשירוי הפורום, וחלקם יעודכנו..לינקס ופריטי מידע יתקבלו בברכה!! (וסליחתי על האיחור בתגובה..
)

המגרש הביתי

קהילת תפוז היא די גדולה. אפשר לבקש ממנהלי פורומים אחרים, רשות להיכנס ולפרסם הודעה שמציגה את הפורום הזה (וזאת למרות שכבר יצאה הודעה רישמית של תפוז בעניין).

למעלה