יצירת ביט

renon2000

New member
../images/Emo62.gifיצירת ביט

שלום שוב - יש שאלה שמטרידה אותי כבר שנים - לפי איך שאני מבין מחשב עובד (בהפשטה) ע"פי שני רעיונות עיקריים - 1. היכולת לייצור ביט (סיגנל חשמלי) 2. היכולת לזהות ביט (סיגנל חשמלי) כלומר בו נדמיין שתי קופסאות המחוברות בינהם בחוט קופסא אחת יוצרת ביט (סיגנל חשמלי) הקופסא השנייה מזהה את הביט ומאחסנת אותו אצלה (בזכרון). השאלות שלי הן כדלהלן : 1. איך למעשה יוצרים ביט. - אנחנו יודעים שהמחשב מקבל זרם מהשקע החשמלי (220V ) - הזרם מגיע לספק של המחשב שהופך אותו לזרם ישר, העובד במתחים קטנים יותר. - או קיי - עכשיו איך למעשה יוצרים את הביט, את ההפרש הפוטנציאלים הרגעי ???? למעשה כמעט כל התקן במחשב יודע לייצור את הביט -מה הטכנולוגיה שיוצרת את הביט, ואיך היא עושה זאת ? 2. מהי הטכנולוגיה שמזהה את הביט ( שלדעתי זאת טכנולוגיה שונה ), ואיך היא עובדת ? לפי הבנתי מדובר כמובן בטרנזיסטורים שבמידה והם מקבלים מתח, קורא להם פעולה מסויימת, ובמידה ולא מתקבל מתח לא קורא להם כלום. השאלה היא בהפשטה איך הטרנזיסטור עובד, ואיך אפשר לדחוס מליוני טרנזיסטורים לג'וק. ואיך ניתן להגיע לכל טרניזסטור ספציפי בגו'ק (מבחינה חשמלית אלקטרונית ) זהו, תודה -

למעלה