תותילה

New member
../images/Emo61.gif

אני בת 20... באוקטובר יש לי 3 שנים רישיון על אוטו והבנתי שאם אני רוצה לעשות רישיון על אופנוע זה רק שיעור וטסט... בכל מקרה... אני מתכננת לקנות אחרי זה אופנוע 50 סמ"ק..אשמח לדעת מה העלויות.. ומה עלויות הביטוח... ואם זה סיפור לעלות איתו על כביש בינעירוני??? תודה מראש

yohaim2

New member
לכביש בינעירוני רצוי,

ולעיתים אף צריך,125 סמ"ק לפחות. הביטוח ל-50 סמ"ק הוא בסביבות ה-2600 ש"ח,בעוד הביטוח ל-51-250 הוא כ-3,600 ש"ח.(יכול להיות שאני קצת סוטה מהמחיר הנכון,אבל את זה אפשר לבדוק לך). בכל מקרה,זה לא בדיוק שיעור וטסט. זה כמה שעורים שאת צריכה ומבחן שליטה. אם תשלטי בכלי אחרי שיעור אחד-סבבה. לדעתי זה ייקח לך עוד כמה,אבל הכל תלוי בך. לדעתי עדיף לך ללכת על 125 סמ"ק,שכן הוא יותר חזק,ובייחוד על בינעירוני,שכאשר תרצי לעלות על כביש מהיר(ואת תרצי),תוכלי חוקית ובטיחותית לעלות עליו. הרישיון שאת מדברת עליו,אגב,הוא עד 125 סמ"ק,כך שמהבחינה הזו תהיי מסודרת. מקווה שעזרתי, יוחאי.

תותילה

New member
תודה... עוד שאלההה

סבבה.. אני אקנה 125 סמ"ק.. באמת עדיף... השאלה מה המחירים ...ואיזה בעיות יכולות להיווצר? כי התקציב שלי הוא דיי מינימלי.. וצריך להתחשב בהוצאות הנילוות.. אשמח לעזרה גם על מה מסתכלים במחפשים אופנוע איזה יד עדיף לקנות וכד'

dudmel

New member
מה התקציב?

בלי הגדרת תקציב קצת קשה לענות מה עדיף. המחיר נע מ7,000 ש"ח בערך למשומשמים במצב סביר עד למעלה מ20,000 ש"ח לחדשים. ביטוח חובה ל125 סמ"ק יעלה לך לפחות 3,600 ש"ח, וצד ג' עוד כ300-400 ש"ח. ביטוח חובה ל50 סמ"ק יעלה לך כ2,400 ש"ח. תצטרכי להשאיר עוד אלפייה בערך לציוד מיגון מינימלי לעצמך ולקטנוע - קסדה, מעיל, שרשרת.

תותילה

New member
12 אלף?

התקציב לא בשיא..אבל עדיף לגרד עוד קצת כסף ולקנות משהו נורמלי... מה נראה לך תקציב סביר לאופנוע 125 סמ"ק סביר פלוס אפילו?? ועל איזה מדדים אני צריכה להסתכל כשאני קונה ממישהו אופנוע..

dudmel

New member
אם כך זה תקציב די נדיב

תוכלי להרשות לעצמך קטנוע טוב משנתון 2005-2006 בכיף. בתור קטנוע ראשון הייתי הולך על מובי או סופר ג'וקי מבית קימקו או דיוק קלאסיק של סאן-יאנג. אלו קטנועים שכבר מזמן הוכיחו את עצמם מבחינת אמינות וסחירות. הם יחסית קטנים וזריזים - נהדרים בתוך העיר ונסבלים בהחלט גם בנסיעות בינעירוניות קצרות. אמנם מבחינת נוחות ומקום אכסון הם מינימליים למדי, אבל מבחינת תמורה לכסף הם הקניה המשתלמת ביותר, לדעתי. אם תמתחי את התקציב ל13,000 ש"ח, תוכלי לקנות דיוק חדש מהסוכנות. אני ממליץ בחום. שלושת הדגמים הללו משמשים הרבה לשליחויות - זה אומר קילומטרז' גבוה, בלאי מואץ ולעיתים גם הזנחה של הטיפולים השוטפים, אז חשוב לשים לב לזה. קילומטרז נורמלי לקטנוע בנפח 125 סמ"ק הוא כ12,000 ק"מ בשנה אאל"ט (אל תתפסי אותי במילה כאן). מה עוד את רוצה לדעת? אגב - הריצי חיפוש בנושא כאן בפורום ובאתר http://www.fullgaz.co.il. אני מאמין שתקבלי תשובות לרוב השאלות שלך.

תותילה

New member
נסיעות

אני רוצה קטנוע נורמלי.. לא רוצה בעיות איתו.. לסחוב איתו גג 5 שנים ולמכור.. משהו כזה...מעדיפה לא לקנות קטנועי משלוחים... מזה נסיעות בינעירוניות קצרות..? רעננה- תל-אביב?

dudmel

New member
אם את רוצה קטנוע לתקופה של 5 שנים

אני במקומך הייתי משקיע עוד 1000 ש"ח וקונה קטנוע חדש מהסוכנות, אבל הרבה אנשים לא חושבים ככה והיו קונים משומש כדי להמנע מירידת הערך הראשונית (מפליא אותי שהם עדיין לא הביעו את דעתם כאן...). ושוב אני ממליץ על הדיוק - במחיר שלו התמורה בהחלט מספקת ומעלה. רעננה-תל אביב בהחלט עונה על ההגדרה של נסיעות בין עירוניות קצרות.

תותילה

New member
13 אלף ויש לי קטנוע חדש?

קראתי באתר שנתת לי על המובי ועל הג'וקי או איך שלא קוראים להם... כמה הם עולים? טובים?

e-shfiyut

New member
אני קניתי את המובי לא מזמן

מאוד מרוצה. 13,700 שמתי אותו על הכביש (כולל קסדה ומנעול ואפילו מיכל דלק מלא
). תהני! (כמובן שזה לא כולל ביטוח...)

תותילה

New member
קטנוע יד שנייה

והייתי מעדיפה יד שנייה כי אני עדיין חיילת.. ואני לא אשתמש בזה 24/7 במיוחד בחורף.. בעעעע.. בניתי עליו על ימים נוחים ועל הקיץ.. וכמובן לנסיעות לתל אביב ואיזור המרכז... כמה יד שנייה במצב סביר נראה לך שיעלה לי? יש מצב למצוא ב-9?

bj58

New member
אל תבני על שיעור וטסט

אני עשיתי לא מזמן "מבחן שליטה" לעד 125 סמ"ק, ואני עוד מגיע עם ניסיון של רכיבה (בחו"ל) ובכל אופן עשיתי 4 שיעורים. לוקח קצת זמן להתרגל לכלי. עלות שימוש בקטנוע למבחן שליטה הוא בין 150 ל200 ש"ח + 116 ש"ח אגרה (ככה שמבחן שליטה שני עולה לפחות 300 ש"ח+ השיעורים בינתיים) עלות שיעור 70-75 ש"ח ל40 דקות. קחי בחשבון שיש לך רק 2 מבחני שליטה, אם לא עברת בשניהם, את כבר צריכה מינימום של 15 שיעורים וטסט רגיל (בתוך המגרש, וגם נסיעה בחוץ).

תותילה

New member
אוי ואבוי

אם לא עוברים שני מבחני שליטה עושים הכל רגיל?? חחח זאת תיהיה שאלה מצחיקה.. אבל איך בדיוק אני מוצאת את עצמי עוברת טסט ראשון בלחץ 2... כי כל הסיפור מתחיל להתייקר לי ..:( ומה מבחן שליטה כולל??

bj58

New member
לא אוי ולא ואבוי

דבר ראשון תרגעי זה לא נורא כל כך. אמרת שיהיה לך 3 שנים באוקטובר? אז יש עוד זמן עד אז.. כל שיעור עולה 70-75 ש"ח כל מבחן שליטה עולה 150-200 ש"ח עבור שימוש בקטנוע + 116 ש"ח אגרה = 266-316 ש"ח בדרך כלל צריך 3 שיעורים לפחות! ויש גם שצריכים יותר. מה שברור שלא ניגשים למבחן שליטה כשלא מוכנים 100% - כי מבחן שליטה כאמור הוא כ300 ש"ח לפחות. מבחן שליטה הוא טסט בתוך המגרש, סלסלות והקף של הריבוע. לא משהו קשה בכלל. אבל... בלי להתאמן קצת אין מצב לעבור. הקטע פה הוא להתאמן ולהתרגל לקטנוע שעליו את תעשי את המבחן. בקשר לכלי עצמו - עצה קטנה ממני - קודם כול לדאוג לרישיון (שגם לזה יש לך עוד איזה חצי שנה לפחות לא כולל שביתות) ואז כבר מגיע שוב החורף - שאת אומרת שלא תשתמשי בכלי... בקיצור על לרכישת כלי יש לך עוד איזה שנה. ועד אז אלוקים גדול. וכבר יבוא לך החשק לרכוש כלי חדש מהחברה

למעלה