אז ככה...
קודם כל, גילת- שיחקת אותה עם השירשור המאורך הזה! הנושא חשוב, וחשוב גם שידובר ולא יהיה מטואטא מתחת לשטיח. אין הרבה מה לומר שלא נאמר עדיין (פיספסתי הרבה בחצי יום שלא הייתי פה!) אבל מה שאני יכולה להוסיף, זה שאני מאוד שמחה שאמא שלי לא מבקרת להנאתה בפורומים, כי אם עיניה היו נופלות במקרה על השירשור הזה, היא הייתה דיי שמחה לומר "אמרתי לך" ואמא שלי בד"כ לא כזו שאומרת "אמרתי לך" אבל אם זה בעניין הדת, היא תמיד תשמח להוכיח לי כמה החברה הדתית לא שונה בהרבה מאחותה החילונית, והנה מטעמים לאמא שלי... כל העניין הזה של הבחורה והבחור המסוימים האלה, וגם של עוד מקרים כאלה שהזכרתם בשירשור, מראים שיש פה בעיה (ואני לא אכנס שוב לדיון של מי אשם-האדם עצמו או הוריו והחינוך שקיבל) אבל אני חושבת שזה נובע מעניין של רוח קידמה שיש בחברה הדתית לאומית. כדי להראות כמה אנחנו לא "דוסים" וכמה אנחנו כן מתקדמים ולא "פנאטים", מתחילה לנשוב רוח לא טובה, שמביאה עימה צרות, כשאחת מהן היא הנושא של השירשור. ואומנם עכשיו חל שינוי לטובה בחברה הדתית לאומית, שכן מתחילה להקפיד יותר, כמו בעניין של שמירת נגיעה, אבל אני חושבת שעדיין המצב לא טוב, וזו הסיבה לחזרה בשאלה הגדולה שקיימת בקרב הציבור הדתי לאומי. כי אם אני כבר כ"כ קרוב לעולם החילוני, אז למה לא להיות שם לגמרי?? טוב, אני מקווה שלא תתנפלו עליי. אני פשוט חושבת שכואב שיש מקרים כאלו, ושאני לא יכולה לומר לאמא שלי שזהו מיעוט (כי כמו שגילת אמרה- זה לא מקרה של אחד לאלף). הדברים שלי נאמרו מתוך כאב, כי כשאתה רוצה לגרום לאנשים מבחוץ להבין שהדרך שלך היא הנכונה, אתה צריך לדעת שאין בתוכה רעות. אבל אין דבר שלא ניתן לתיקון, ולמרות הכל, אני יודעת שלכל חברה יש את הבעיות שלה, פשוט חשוב שהבעיות של החברה הדתית לא יזכירו את אלו של זו החילונית...