אני

Moon rise girl

New member
../images/Emo60.gif../images/Emo27.gifאני../images/Emo27.gif../images/Emo204.gif

אני דתיה מזן חדש אמנם אני הולכת הרבה עם חצאיות - אבל רק בגלל שאני חושבת שזה יפה - ובכל אופן אני כמעט תמיד מקפידה להוסיף גם מחשופון קטן בשביל האיזון. אני דתיה מיוחדת כזאת שלא שומרת שבת ולא מקפידה על כשרות, מין זן חדש כזה של דתיה - שלא שומרת נגיעה ויוצאת לבלות כמעט ורק במקומות אפלים אפופי אדי אלכוהול ונטולי ערסים, דתיה עם שניים-שלושה חברים דתיים ועוד מיליון שלא. אני דתיה שלא מברכת, אפילו לא באינסטינקט כזה של לפני שמכניסים משהו לפה ממלמלים "ברוך אתה... אה... לא חשוב" ומביאים ת'ביס. אני לא מתפללת ואפילו לא אומרת "ברוך השם" (מדי פעם מתפלק לי "בעזרת השם" קטן, אבל אני עובדת על זה...), אוהבת לנעול קודם נעל שמאל וחושבת שלהכין תה בכלי שלישי זה מצחיק. אני דתיה The New Generation, אחת כזאת שלא סופרת 7 נקיים ולא הולכת למקווה ושכשהיא מתחילה לכתוב מכתב היא מתחילה אותו ב"היי" ולא בבס"ד,הולכת לבריכה ולים בביקיני. (לא, לא לחוף הנפרד...), דתיה שגרה עם החבר שלה לפני החתונה. אני דתיה שמפנטזת על טיולי שבת בבוקר עם הילדים שיהיו לי, על לקום בשבת בבוקר בכיף, להתארגן ולנסוע לים, שכל כך נעים לה להישאר מחובקת עם האיש שלה במיטה בשבת בבוקר ברוגע בלי שהוא ירוץ לתפילה ובמקום שאני אריח ריח מוזר, ארוץ למטבח ואקלוט ששוב שכחתי את הסיר של המרק מאתמול על הפלטה. אני חילונית מיוחדת כזאת אחת שנצבט לה קצת הלב כשהיא יושבת מול הטלויזיה בערב יום שישי ורואה מהחלון גברים בחולצות לבנות חוזרים מבית הכנסת. אחת שלא מסוגלת לאכול בשר לבן או פירות ים ואין לה מושג אפילו למה. אני חילונית שלפעמים נעים לה להגיד שהיא דתיה כי זה גורם לה לגל חמים כזה בבטן ולמין גאווה קטנה, אחת כזאת שכשהיא יושבת בשולחן שבת כשהיא באה לבקר את ההורים מרגישה פתאום כמה בא לה לחזור להיות דתיה, אבל כשהיא עולה אחרי הסעודה לחדר היא ישר בודקת אם היא קיבלה הודעות חדשות בסלולרי שנמצא כמובן על רטט. אני חילונית שמפנטזת לפעמים על ילד קטן ומתוק משלי שישיר אנעים זמירות בבית הכנסת, שאוהבת את השקט הזה של שבת בצהריים כשאין טלויזיה, סלולרי ומחשב. אני גם אחת כזאת, שפעם פעם הייתה פה לקצת זמן ונעלמה אבל החליטה לחזור בתקווה שמקבלים לכאן גם כאלה שמעורערים קצת בנפשם...

uri80

New member
לא רק שמקבלים, אלא גם שמחים לראות

אותך כאן שוב. ברוכה השבה. ולגבי מה שכתבת - מובן ביותר. תחושת ה"רגל פה רגל שם" מוכרת מאד. הייתי היום בברית של חברים ותיקים. השונות לצד החמימות של הנוסטלגיה מוכרת מאד. נ.ב. את צריכה לעדכן את הבלוג שלך יותר. היו שם כמה פוסטים שאהבתי מאד בזמנו אבל לאחרונה כבר פחות יוצא לי לעקוב.

yaniv1216

New member
אז

חוץ מהחצאית אין לך כלום.. אז למה את קוראת לעצמך דתיה? ואגב את כותבת יפה.

uri80

New member
מה קשר לבירה נשר?

ממתי חצאית או העדרה קשורה לדת?

Moon rise girl

New member
לא נראה לי

שכל כך הבנת את הרעיון... (או שאולי לא קראת עד הסוף?) אבל החמאת לי על הכתיבה, אז אני מוחלת.
בכל אופן - חצאית לא מעידה דבר על הגדרתי כדתיה או כחילונית, בגלל זה אף ציינתי שאני לובשת חצאיות בגלל שלטעמי זה יפה.

yaniv1216

New member
וואו איזה התקפות!

קראתי את הכל . ולגבי החלק הראשון שכתבת שאת דתיה שלא שומרת שבת ושלא מברכת וכו` וכו` ואת שמה חצאית כי זה יפה.. הבנתי את הכל. ואני יודע שאין קשר בין חצאית לדת. אבל מה שרציתי לומר זה למה החלטת להגדיר את עצמך (בחלק הראשון) כדתיה בעוד שאין שום דבר שקשור לדת.. פנימייש?? (הבנת?) שאת שלום

Moon rise girl

New member
ממש לא התקפה...

סליחה אם זה מה שהשתמע, ולמרות שאני לא אוהבת לעשות את זה, אני אסביר. אמנם אני חילונית גמורה מבחינה תכליתית אבל לוקח הרבה זמן ואומץ לקרוא לילד בשמו, אפילו כשזה ביני לבין עצמי. כל מה שכתבתי זו מין התבחבשות כזאת עם עצמי, מין בלבול כזה, הישענות על המוכר והחמים = הדת, אל מול הנוח והאמיתי (מבחינתי) = החיים שלי, אפשר גם לקרוא לזה "חילוניות", למרות שאני לא מתה על המושג הזה ומבחינתי זה פשוט החיים שלי והאמת שלי. מקווה שהייתי יותר ברורה הפעם, ואם לא - אז לא חשוב, העיקר שאני מבינה את עצמי
שבת שלום גם לך!

לדעתי הענווה

את חייה חיים נהדרים(וגם כותבת נהדר)ואני לא מוצא שום סיבה לא טובה באורח חיים כשלך(ד.א למי שלא ממש הבין אותך לפי ההלכה מכנסיים זה יוצר צנועה מחצאית רק משום ``לא תלבש``אסרו)בהצלחה!

ואוו, תיארת את זה ממש יפה

ואני ממש מזדהה איתך, אין בעצם הגדרה מדויקת למצב הזה, וגם אי אפשר כ"כ להסביר אותו למישהו מ"בחוץ", זה נראה להם קצת תמוה או לא מסתדר, כי כולם תקועים בחשיבה מסוימת של איך דתי צריך להיות או איך חילוני צריך להתנהג. שבת שלום

אליזד

New member
היית ברורה, וזה נהדר

מון רייז, היית ברורה מאד, מאד הזדהתי, מאד אהבתי. רעיון יפה, וכתיבה עוד יותר יפה. מה נאמר ומה נדבר חברים? הפורום מצליח להפתיע כל פעם עם כותבים חדשים ומצויינים, ועוד מעט כבר נמאס לומר את זה... ברוכה השבה, למרות שלא היתי פה כשכתבת. אני בטוח שכולנו נרוויח אם תחזרי לכתוב. רק הערה קטנה: אם מתחילים עם "פי הטבעת" מה הלאה? "תאונת שרשרת?" "אבנים בכליות?" "זה בא עם עגיל?" חנות ירקות "המעי אגס?"

Moon rise girl

New member
רגע רגע, ../images/Emo12.gif

לא התכוננתי לאורחים בבלוג, לא ארגנתי, סידרתי, מחקתי פוסטים מפדחים שכתבתי למטרות שעשוע עצמי בלבד (ע"ע פי הטבעת....) איך אני יכולה ככה לעשות רושם של בחורה הגונה ושפויה יחסית??? נו טוב, אני מניחה שאבוד לי
ותודה על המחמאות, אני עוד אתחיל להסמיק בסוף, לא כדאי.

סלסרו

New member
סינטזה, וללקט את הטוב שבכל העולמות,

זה דבר טוב ובריא (למי שמסוגל לזה - אני ניסיתי, ולא הצלחתי). גם אני אסתכן בחזרה על מה שכתבו: את כותבת היטב. רוצים לראות עוד.

בן הצבי

New member
ואעיר לך:

אתה משום מה חושב שכולם בעלי-מוחין כמוך.. את הכותבת אינני מכיר, אבל את הודעתה כתבה מתוך מקום בנפש שנכנס תחת קטגוריית ה``בעלי מידות``..

מזדהה עם חלק מהדברים...

לא ממש הולכת עם חצאיות, חוץ מימי כיפור, מכרתי את כולן לחנות יד שנייה... אומרת הרבה יותר ג'יסוס מאשר אלוהים... וגם אצלנו נצבט הלב כשההורים לוקחים את זה קשה ולא מבינים... כתיבה יפה

למעלה