DELL LATITUDE D505

fef24

New member
../images/Emo60.gif DELL LATITUDE D505

יש לי שאלה על המחשב שלי, שהדגם שלו מצויין למעלה המחשב הוא לא רע, אני די מרוצה ממנו, יש לי אותו כבר שנתיים. אבל הבעיה העיקרית שלי איתו היא כרטיס האינטרנט האלחוטי שהגיע בילטאין במחשב, שפועל בתדרי B, ולא G. עכשיו, הבעיה שלי היא שיש לי לא מעט ניתוקים, בעיקר בבית שלי, ולעומת זאת במקומות אחרים שאני מתחבר (דירה, לימודים) אין לי בעיות כאלו לרוב. השאלה היא אם הבעיה היא בכרטיס או ככל הנראה בבית שלי
יצויין שאם הבעיה במחשב, אני יכול ללכת למעבדה, יש לי אחריות לשלוש שנים. אה, וכשאלת משנה, את הכרטיס המובנה יש אפשרות להחליף ל- G אם אני רוצה
בכל זאת, להחליף מחשב זה לא הכי רצוי, ולא בא לי לקנות כרטיס חיצוני (ומכוער) שצריך לחבר ולנתק כל פעם מחדש...

יאיר B

New member
רק הערה על החלפת הכרטיס:

אם יש לך אחריות ל-3 שנים והיא עדיין לא פגה - עדיף לא לפתוח את המחשב לבד בגלל שאם תצטרך חלילה את האחריות ובמעבדה יגלו שפתחת לבד את המחשב והחלפת לבד רכיבים - הם יתנערו מאחריות (וזה גם כתוב בכתב האחריות). בגלל הנ"ל לדעתי עדיף לך לקנות כרטיס חיצוני.

fef24

New member
../images/Emo60.gif מהתשובה שלך אני מניח שזה

אפשרי
כאילו, אני יכול הרי ללכת למעבדה שיתקינו לי (וגם לא כל כך קיבלתי כתב אחריות, אלא יותר בדיקה טלפונית, אבל ניחא, לא נסתכסך איתם) כלומר ניתן להחליף את החרא הקטן שבא לי עם המחשב
וכנראה מתנתק לא מעט
כן
כן
כן

noa_f

New member
אם המחשב עדיין באחריות, אתה יכול

"לשדרג" את הכרטיס שמותקן לך במחשב, במעבדה של דל. זה אומר שתקבל חדש במחיר מוזל (לפחות באומניטק ויחסית למחירון שלהם, כמובן). אגב, כנ"ל לגבי זכרון. מה שכן, לגבי ניתוקים אצלך בבית, תכנס לאתר של דל ותבדוק אם יש עדכון קושחה לכרטיס הספציפי שלך. אם כן, זה יכול לפתור את הבעיה, במיוחד אם בעדכון הנ"ל יש תמיכה טובה יותר לנתב שיש לך בבית (וזה סביר). עדכון כזה של קושחה לא פוגם באחריות שלך, רק שים לב היטב שהוא מתאים למחשב שלך - אבל זו לא בעיה, אתה מכניס את המספר הסידורי שלו ומקבל את הפרטים שלו וכל מה שמתאים לו.

fef24

New member
../images/Emo60.gifסתם שאלה לגבי מעבדת דל:

וסורי שאני מציק קודם כל, אני באמת עושה עכשיו עדכונים למחשב שלי שמזמן לא עשיתי, ומוריד דרייברים חדשים... ובלי קשר, היות ובבית שלי, איפה שיש ניתוקים יש עוד מחשב שמחובר באלחוטי ולו כמעט ואין בעיות, אני מניח שהבעיה היא במחשב שלי (שמתנתק גם באותו חדר של הראוטר) עכשיו, לעניין המעבדה, המעבדה שנותנת לי אחריות היא המעבדה ביד אליהו, אין לי מושג איך קוראים להם... מה אתם יודעים עליהם, והאם אני יכול לקנות גם אצלם כרטיס

fef24

New member
../images/Emo60.gifאה, ואם נפלתי על הפורום שלכם

שאלה לי אליכם: אני מתחיל לזהות את החלשות הבטריה של המחשב הנייד שלי... כן כן, אני יודע שזה תהליך בלתי נמנע (כמו העובדה שבסוף אהיה בלי שיער
) השאלה היא איך אפשר לדחות את הקץ
להחיות אותה כמה שניתן
(או כמה עולה בטריה חדשה לדל 505
)

bar666xp

New member
אם הכרטיס עובד רק בתדרי B

למה לא להגדיר זאת בנתב ולעבוד בתדרי B בלבד?! לדעתי כל הבעיה שלך נובעת מכך שהנתב מעדיף תדרי G.

fef24

New member
../images/Emo60.gifבוצע מזמן, ולא עזר כל כך...

היו כבר כל האפשרויות, אבא שלי במחשב שלו שיש לו G מקלל על זה שהוא חייב לעבוד לאט בגללי (איזה נחמד הוא
) אבל זה לא עזר כל כך...

bar666xp

New member
תגיד לו בקטנה ../images/Emo3.gif

אבל אם אתה אומר שרק במקום אחד הבעיה (בבית)... למה להוציא כסף ולהחליף/להוסיף "כרטיס" עובד באחר?! סביר שיש את האפשרות הזולה יותר כבל...כי סביר שיש בנייד וגם בנתב אפשרות לחבר כבל. נכון לא נוח כמו האל-חוטי אבל אם הבעיה היא רק במקום אחד...נראה לי עדיף.

fef24

New member
../images/Emo60.gifהבעיה היא במחשב אחד

לא רק במקום אחד
אם זה היה כל כך פשוט, הייתי מזמן עושה את זה, אבל לא בא לי להעביר כבלים בכל הבית, וזה הורס את הרעיון של מחשב אלחוטי... העניין האחר הוא שאולי זה הנתב, כי אני מתחבר בעוד שני מקומות, שמשדרים ומיועדים ל- B (ורק B) ולא כמו שעשיתי לנתב שלי שאילצתי אותו לשדר ב- B אבל עדיין מה אפשר לעשות במקרה כזה

bar666xp

New member
האמת שיש אבל זה תלוי אם לנתב...

יש את היכולת. כעיקרון אתה יכול להחזיר אותו לעבודה במצב B/G בשלב ראשון ולהגדיר בו את המחשב שלך בנפרד ואת המחשב השני בניפרד כלומר במקום חיבורים דינמיים להגדיר כל אחד מהם בנפרד עד כמה שאני זוכר מעבר לכך שהעלת את רמת האבטחה גם תקבל מצב שמונע הפרעות. כנס לאתר של יצרן הנתב חפש קובץ PDF של הדגם שלך וקריאה נעימה.

cheif

Member
מנהל
כמה תיקונים

1. הכרטיס האלחוטי שיש לך במחשב הוא בתקן MINI PCI והוא ניתן להחלפה עצמית ללא שום בעיה. 2. ב-505 החלפת הכרטיס נעשית על ידי פתיחת בורג אחד, הוצאת הכרטיס והחלפתו באחר. כל התהליך הזה לא צריך לקחת יותר מ-10 דקות והוא מתועד היטב באתר של DELL. 3. עד כמה שאני יודע לגבי מחשבי DELL, החלפת כרטיס MINI PCI ושדרוג זכרון על ידי המשתמש אינם מבטלים את האחריות. 4. כרטיס MINI PCI בתקן G עולה בארץ סביב 250 עד 300 ש"ח וניתן למצוא כאלה בחו"ל כולל משלוח בכ-150 ש"ח (בעיקר ב-EBAY).

fef24

New member
../images/Emo60.gifאחי, תודה רבה, אתה גדול

ראיתי את זה רק עכשיו (אומנות השרשור וכאלה) ווואו, תודה

למעלה