עדשת סוליגור...

shmulik b

New member
חצובה. נכון,אבל מסורבלת ולא זמינה

אלא אם אתה מתכנן את הצילום שלך מראש. לא לצילומים בשליפה. בכל אופן עם "סוליגור" ביותר מ-300 כבר עדיף שתצייר את התמונה יצא מדוייק יותר מהצילום. שווה להוסיף שניים שלושה תשלומים וקנות סיגמא טמרון או משהו כזה. לילה טוב המשמרת מחכה לי.

solter

New member
../images/Emo60.gif אז ככה...

כמו שאמרתי בהתחלה העדשה מיועדת לעבודת גמר בנושא של צילום בעלי חיים. וצילום מסוג כזה (באופן רציני, ולא באופן של נסיעה בתוך גן חיות וכדומה...), מבצעים ע"י ישיבה עם עדשה במקום מסויים (לרוב מחבוא מסוג כלשהו) והמתנה לבעל חיים..... לכן חצובה היא כלי מאד שימושי במקרה כזה.... באמת חשבת שצלמי טבע (רציניים) מחזיקים עדשות 400-1000 מ"מ ביד?!?! (למרות שראיתי בתערוכת בוגרים של המדרשה לצילום גיאוגרפי תמונה שצולמה ע"י החזקת המצלמה ביד למשך חשיפה של 8 שניות!!!) אני מסכים לחלוטין שחצובה היא כלי מסורבל ולא שימושי לצילומים בשליפה, אבל נושא זה לא רלוונטי לגבי. גלעד

shmulik b

New member
אם כך , האם שווה לך לקנות עדשה?!

רק לצורך עבודת גמר חד פעמית? אולי כדאי למצוא פרטנר (אני מאמין שיהיו כאלה) שייש לו עדשה רצינית , שיבוא איתך ליום צילום, וצלם עם העדשה שלו... אם אתה חושב לרכוש עדשה לעצמך... אני מציע "ללכת" על הסיגמא למינהן שאיכותן "סבירה" והמחיר נמוך יחסית לקנון/ניקון המקוריות. ו... אחרי שתצלם, תעלה תמונות!

solter

New member
../images/Emo60.gif לא בדיוק....

זו לא בדיוק עבודת גמר חד-פעמית, זו עבודת גמר בתיכון (אני בי"א...), ולא בבי"ס מקצועי כמו שנראה לי שאתה חושב בטעות... העבודה תימשך כשנה בערך ותהיה מורכבת מכמה ימי צילום כאלה ולא אחד... ואני כנראה באמת אלך על סיגמא כלשהי, מיד שניה או משהו בסגנון, חשבתי על לקנות בבנקוק, כי אחותי נוסעת עוד חודש, אבל מזהירים אותי פה בפורום מחיקויים, אז נראה כבר... בכל מקרה, כשיהיו צילומים, אני אעלה כדי לקבל ממכם תגובות, כדי לבחור סופית מה להציג בעבודה. אז בוא נדבר עוד איזה שנה בערך....

למעלה