עדשת סוליגור...

solter

New member
../images/Emo60.gif עדשת סוליגור...

האם למישהו יש נסיון \ יד על העדשה והחברה סוליגור? מצורף קישור לעדשה באתר camera.co.il. העדשה היא למטרת צילומי בעלי חיים... תודה מראש, גלעד

סוליגור קנית על הכסף בכית

היה פעם מי שאמר שאפילו למעצור של דלת היא לא מתאימה. חברה, אתם חובבי צילום. ואתם רוצים איכות. הרבה יותר מימי שסתם מצלם. אז תרכשו את המותגים הטובים. או את העדשות התחליפיות של טמרון סיגמא וטוקינה. מה שעושה תמונה איכותית (טכנית) זאת העדשה ולא המצלמה. לכן חשוב להשקיע בה.

nir-vana

New member
מסכים עם דב

אם התקציב שלך הוא באיזור הזה - קנה את ה70-300 APO של סיגמה (שים לב לדגם APO ולא DL) תמורה טובה ואיכותית למחיר. אם זה מיועד לקנון - לדעת רבים היא עולה באיכותה על המקבילה של קנון.

solter

New member
../images/Emo60.gif ויש לכם המלצות...?

לעדשה טלה טובה (משהו באיזור 100-400m"m) ......? אבל ממש חשוב המחיר, שלא יהיה גבוה מדי (נגיד באיזור ה1000-1500...) תודה! גלעד

ted

New member
תקרא מה כתב NIR-VANA -

הסיגמה הזו טובה! למה אתה לא קורה את התגובות?

solter

New member
../images/Emo60.gif אני כן קורא!

ודווקא קראתי את התגובה של נירוונה, אבל אמרתי, אני מחפש זום טיפה יותר רציני, משהו כמו 400+... והוא דיבר על 300... למישהו יש המלצה אחרת? ונירווה - תודה בכל מקרה!

nir-vana

New member
לא במסגרת התקציב שלך

אני אוהב מאוד את הטווח והורסטיליות של הסיגמה 50-500 אבל היא עולה 5000. בכל מקרה, אין טעם לקנות עדשה שתיתן לך ב400 רזולוציה שתקבל מהגדלה של תמונה שצולמה ב200 עם עדשה אחרת.

solter

New member
../images/Emo60.gif חחחח.... מה בנוגע...?

לעדשת סיגמא 170-500? למישהו יש נסיון איתה? מכיר? יודע?

nir-vana

New member
אין לי נסיון אישי איתה

אבל לפי מה שקראתי האיכות דומה לזו של ה50-500, שהיא נחשבת טובה. הטווח המשקל והמחיר קטנים יותר. אבל אם כבר אתה מוכן להוציא עליה 3500 שקל, לדעתי שווה להתאמץ עוד קצת ולקנות את ה50-500. אני מאוד אוהב אותה.

arikhoo

New member
אנשים פה סתם מבלבלים את המוח

אם אתה מחפש עדשה במחיר הזה ולא במחיר יקר מדי וסתם, טאז תקנה אותה !!! היה לי soligor 70 - 300 שנה שלמה צילמתי ונהנתי מכל תמונה ממנה , אולי היא עדשה לא מקצועית , אבל לחלוטין לא נופלת מהרבה עדשות , הייתי מגיעה לביצועים גבוהים יותר מאשר אנשים שצילמו עם temron וכו' , זה מציק שאנשים סתם מגיבים ושוללים מצלמות ועדשות שהם אפילו לא נגעו בהם בחייהם !!!! חבל ...

מעבר לזה שאתה לא יודע במה נגעתי,

אז תמשיך גם לשכנע את עצמך שפוקוס 1600 (או דומה) זה יותר טוב ממרצדס, כי פעם עקפת מרצדס. (לא שאני יודע למה אתה מתכוון ב"ביצועים גבוהים יותר" בעדשה.) עקפתי פעם מרצדס, אבל אני לא משלה את עצמי - הוא פשוט לא התאמץ.. זה שהעדשה של סוליגור אכן מוציאה תמונות שמישות, לא אומר על איכותה בהשוואה לעדשות טובות יותר, ובטח שההבדל הקטן במחיר לא מצדיק את החיסכון. אפשר לדון בזה עד מחר, אבל המספרים לא משקרים. צלם את אותה תמונה עם שתי העדשות, והסוליגור תגלה את החדות והניגודיות הנמוכות יותר. אין רע בלצלם בסוליגור או לנסוע בפוקוס, אבל חבל לחיות באשליות מיותרות. חגשמח

ted

New member
גם אתה לא נגעת בעדשה שהוא שואל

עליה, אז מה אתה מדבר? לכל יצרן יש דגמים טובים וגרועים, וזו שהוא שאל עליה גרועה במיוחד. כל דבר צריך לנסות לבד? גם לטייל היום ברמאללה למרות שכולם אומרים שלא כדאי? ובמיוחד על גבו של מישהו אחר? אתה תחזיר לו את הכסף אם הוא יקנה ולא יהיה מרוצה? מי מבלבל פה את ה...?

shmulik b

New member
סוליגור?!../images/Emo12.gif אין ארוחות חינם!!!../images/Emo31.gif

אני משתמש ב 70-300 APO של סיגמא עולה כ-1,200 ש"ח. תמורה מצויינת למחיר. איכות אופטית טובה מאד בזום 300 כבר קשה לצלם למי שלא ממש מדייק כל תזוזה קטנה ולא מורגשת מוציאה אותך מהפוקוס אז כמו שזה נשמע חבל לך על הזמן והכסף הזרוק לנסות להשתמש ב-400 לא תפגע בכלום. אלא אם כן אתה תותח צילום רציני. ואם אתה תותח צילום רציני אז מה בדיוק אתה מחפש ב"סוליגור"?! עזוב שטויות ועזוב יועצי אחיתופל...לך על הסיגמא 70-300 APO.

solter

New member
../images/Emo60.gif חצובה...... ../images/Emo13.gif

אני לא תותח צילום רציני, אבל יודע דבר או שניים, ואחד מהם הוא שחצובה ועדשה עם קולר לחצובה פותרת את הבעיה של תזוזה. וקשה לי להאמין שקיים מישהו (חי) שיכול להחזיק עדשה של 500 בלי לזוז. וכבר המליצו לי על העדשה שאמרת הרגע (אם אני לא טועה זו אותה עדשה), וכבר עניתי שאני מחפש זום יותר "חזק" מ300... ואין לי בעיה עם יד שניה... טוב, בכל מקרה, תודה לכל העונים!!! ואם מישהו מכיר מישהו שמכיר מישהו שמוכר עדשה כנ"ל במחיר טוב, אני אשמח לשמוע.... תודה! גלעד

למעלה