עוד שאלה לגבי חלימה ../images/Emo121.gif
יש לי קושי להבין מהי בעצם חלימה. אני תופשת חלימה כמצב בו אני מגלה שאני חולמת, מתבוננת בכפות ידי, ומשם יש לי כל מיני אפשרויות שעדיין לא הגעתי אליהן (להתעורר בחלום, ללכת לישון, להחליף חלומות ועוד) מכיוון שאני עדיין לא הצלחתי לבסס מספיק את השליטה שלי בהתבוננות בידיים + בדבר אחר (חפץ/הר/ים או משהו אחר). מכיוון שכך, אני לא מבינה איך אני יכולה להיכנס לחלימה בלי ללכת לישון. כי אני תופשת חלימה כמצב מסויים. אני אנסה יותר להסביר את עצמי: אני יודעת איך אני מרגישה כאשר אני מאושרת. אבל אני יכולה להיות מאושרת מכל מיני גורמים (דבר שקרה לי, משהו שאמרו לי, ועוד מלא דברים אחרים). מכיוון שאני יודעת איך זה להיות מאושרת, אני יכולה להיות מאושרת בקלות. לעומת זאת, אני יודעת לחוות חלימה ממצב אחד, בו אני הולכת לישון ופתאום מודעת לזה שאני חולמת. מתבוננת בידיים שלי וכו´. בטח יש עוד דרכים להגיע לחלימה, כמו שיש הרבה דרכים להגיע לאושר. אושר, כאב, שמחה, פחד וכו´ משותפים לכל בני האדם, ולכל אחד מאיתנו קל לחוות אותם (כך אני חושבת לפחות). חלימה בשונה מכל אלה, לא משותפת לכל בני האדם באופן רגיל, או שיותר נכון, כל אחד יכול להגיע לחלימה, אבל לא כולם מודעים לכך. זה בעצם אומר שאושר, שמחה, כאב, פחד נמצאים בנקודת התפישה שמשותפת לכל בני האדם, וחלימה נמצאת במקום אחר? אני מעלה השערות כי אין לי מושג. אשמח לתשובות