חלימה

L i z a r d

New member
אז כמה דברים

זה פחות מסובך ממה שמתארים את זה. הריכוז הוא לא כל כך בעייתי, העיקר היא הכוונה להשאר ערים בתודעה והמודעות לכך שזה אפשרי, מודעות לכך שהעניין הוא הסטה של נקודת המאסף והתכוונות להזזתה. לא להתאמץ יותר מדי, העניין בא בפשטות. לדעתי לך מיכל לא תהיה בעיה רצינית בריכוז וכו´ (ניסיון במדיטציות, קונג פו, צ´י קונג ועוד). חלק מהיופי שבעניין, חוץ מזה שהחלום יהיה בהיר ומיוחד (גם מעצם זה שאנחנו מודעים מרגע היווצרו), זה שבמקרה הזה אפשר להרגיש באופן ברור את התזוזה של נקודת המאסף, תזוזה חדה, וממש להראות את ההשלכות באופן ברור. זה מאוד מועיל. לדון חואן גם הייתה שיטה ספציפית לעניין שהוא נתן לקסטנדה, אני צריך לבדוק בשביל להסביר בצורה מדויקת....

deep ocean

New member
אני עדיין לא מבינה מה אני אמורה

לעשות
פשוט לשכב במיטה, להרפות, ולהתרכז במשהו (חפץ? תרגילים בחשבון? מחשבות?) ולא להירדם???

L i z a r d

New member
כן, בכלליות

לשמור על המודעות ולתת לגוף להירדם, בניגוד לתודעה. נראה לי שיותר קל לנסות כמו שמוצע בשיטה המקורית, לשים שעון מעורר לאחר שש שעות שינה (פחות או יותר), ואז לבצע את זה... כך הגוף יכול להירדם יותר בקלות, יותר קל לשמור על מודעות ועובר למצב חלום בצורה יותר קלילה ומהירה.

deep ocean

New member
אני לא מתלהבת מהשיטה של

לקוח אחרי 6 שעות. אני אנסה את זה באמצע היום. עכשיו הבנתי את הכוונה....לתת לגוף להירדם ולא לתודעה. מגניב. אני אנסה בקרוב...

L i z a r d

New member
אם את רוצה את האפקט אבל לא בא לך

לקום בלילה, את יכולה לעשות שני דברים. או כמו שאמרת לנסות בצהרים, או לישון רגיל בצהריים ולנסות לפני השינה. אם מתעוררים במקרה בלילה (אם מתעוררים מחלום - אפילו יותר טוב) זה נחמד לשמור על מודעות ולהירדם, זה ממש קל במקרה הזה. ד"א, מה שכתוב באתרים השונים על שצריך לקום לשעה או חצי שעה.... זה שטויות. זה צריך להתעורר, להיות עירנים במידה מספקת ומיד אפשר להיכנס לחלום. אפשר גם להיכנס לחלימה באמצע היום. אני אישית לא מיומן בזה, אבל חשוב לדעתי לא להתקבע לטכניקות שמבוססות על שעות שינה וכו´.

L i z a r d

New member
הרדמת הגוף

זה חלק מאוד נחמד. השיטה שלי: להרפות את הגוף הרפיה עמוקה. לעבור איבר איבר ולהרגיש את הכבדות. לאחר שזה בוצע במידה מספקת, מה שאני מציע זה לא לתת תשומת לב לגוף. לנסות לא להיות מודעים אליו או להיות מודעים אליו כמה שפחות (חושב לא להתאמץ בזה יותר מדי כי זה יגרום לתוצאה הפוכה...
). דרך אחת למי שיתקשה היא לדמיין אותו פשוט נעלם, כאילו שהוא לא שם. ברגע שאין מודעות לגוף, הגוף עושה את שלו ובטבעיות יתחיל לשתק את העצבים. תהיה תחושה של עיקצוצים קלים ובהמשך זרמים, וקושי להזיז את האיברים. מי שמנוסה בחלימה גם יוכל להרגיש בשלב כלשהו את גוף החלימה/גוף האנרגיה. בשלב הזה צריך לאפשר לדברים לקרות בטבעיות ולחוות את הכניסה לחלום. מי שמנוסה יותר יוכל בפשטות לזרז את התהליך ע"י הסטה של נקודת המאסף. גם מי שחושב שהוא לא יכול להסיט את נקודת המאסף ולא מרגיש אותה - שיתכוון לכך, בצורה הישירה והפשוטה ביותר. לעזור לנקודת המאסף לזוז דרך הרצון. אם הגוף עוד לא נכנס לרמת שיתוק מספקת ולא מצליחים להיכנס לחלימה, רעיון שעובד אצלי הוא לחזור שוב ולהרפות את הגוף בצורה יותר עמוקה (מתוך השיתוק החלקי שהגענו עליו) ואז שוב להרפות ממודעות לגוף, וחוזר חלילה. חשוב לא להתאמץ ולעשות הכול בקלילות. בהצלחה

למעלה