הקיץ כבר נגמר...

goanin

New member
../images/Emo60.gif הקיץ כבר נגמר...

הסתיו כבר כאן, וזו העונה האהובה עלי. הוא מעביר אותנו בהדרגה לתוך העונה הקרה והגשומה. אבל חוץ מהיותו עונת מעבר, זוהי תקופה בפני עצמה שמאד כדאי לנצל על מנת להפוך את הבית שלנו למקום חמים וכיפי שלא רוצים לצאת ממנו. בסתיו אנשים כותבים יותר, יוצרים יותר ובונים יותר. מין אינסטינקט סמי-הישרדותי, כמו שנמלים אוגרים אוכל לעונה הקרה. אני למשל התקנתי מדפים בבית, מה שנותן תחושה חמימה ומלאה יותר (תמונות בהמשך). את המדף "ציפיתי" בבד פרחוני בעזרת אקדח סיכות, ועליו הנחתי צמחים ופמוטים. השינוי ניכר, ובקושי עלה לי כסף. בסתיו אני מחליף את כל קולקצית הריחות של הבית. תבלינים מסויימים חוזרים בענק ומרככי כביסה נבחרים בקפידה. לבנדר, ורדים ושושנים, הל, כמון - את כל אלה מרתיחים במים על מנת להפיץ ריח. כולם בטח מכירים את השיטה של "לבשל" מרכך במים על תנור החימום. מומלץ לטפטף שמנים אתריים על נורות בבית. מי שטייל בחורף בטוח זוכר את הריח השנוי במחלוקת של המערות עם הטחב. יש אנשים שיוצאים לטבע לטייל (דבר מומלץ בפני עצמו) רק כדי להכנס למערות האלה. ניתן לשחזר את הריח הזה על ידי כליאת מגבת לחה בתיק או שקית, בחושך, למשך שבוע או יותר. זוהי גם העונה של הקטניות, הבשר, ירקות השורש והבישול הארוך עתיר הארומה. אז בקשר לקטניות: על מנת ליהנות מערכן התזונתי מומלץ להנביט אותן. פעולת ההנבטה מומלצת במיוחד בחורף. ניתן לשנות את המראה של הבית בכמה עשרות שקלים. לכו לחנות הבדים הקרובה ותשתוללו עם הדמיון. ניתן לכסות את הספות ולשנות את הסלון מקצה לקצה, לרפד מדפים ולהכין וילונות. אם כבר ענייני עיצוב: בשרשור התמונות היתה תמונה בה נראה אגרטל גדול עם ענפים יבשים שניתן להשיג ברחוב. השמיים הם הגבול. איך מתכוננים לסתיו ולחורף? מה קונים? מה בונים? מה משנים? איך "מקשטים"? אילו ריחות מפיצים? מה עם הצמחיה בבית ומחוצה לו? תביאו טיפים. סתיו חמים וטוב לכולנו.

YULI9

New member
בואו נארגן שוב מבצע 'סדר פסח'

אז מה אם סוכות?
. אפשר משהו בנוסח חדר אחרי חדר שעשינו בשנה שעברה או משהו אחר מה דעתכם?

goanin

New member
"סדר סוכות"... רעיון מעולה!

ניקיון פסח לא ייחודי רק לתרבות שלנו. המון אנשים עושים ניקיון אביב ומנצלים את המעבר בין הקיץ לחורף. בחג האסיף גם נהוג לנקות את הבית ולהכין אותו לחורף, במיוחד כשהופכים את ארונות הבגדים, מוסיפים שטיחים ומארגנים מחדש את המזווה. לפני כמה ימים סדרתי את חדר העבודה שלנו. כמות הדפים, המסמכים והשטויות שהעפתי היא חסרת תקדים! איזה תענוג להפטר מדברים ולהגדיר מקומות לדברים חדשים. הבלגן מתהווה כשלא יודעים איפה לשים את הדיסק שהרגע הוצאנו מהמחשב, ואז הוא וחבריו מוצאים את עצמם נערמים על השולחן עם כל כך הרבה חפצים אחרים. וכששמים סוף לדבר הזה צריך לזכור שהשימור היומיומי של הסדר והארגון הוא כל העניין. הנה המדף שהתקנתי במטבח.

התבלבלת

התכוונת בהתחלה למעבר בין החורף לקיץ. לא להיפך
אתה כנראה כמוני כל כך מתרגש מהסתיו הרומנטי... איזה כיף שנגמר הקיץ. הטיפ שלך עם השמנים על הנורות פשוט שווה זהב אני ניסיתי בשבת וזה כל כך כיף ומרשים את האורחים. תודה.. ואהבתי את הרעיון של המדף, רק שאין מי שיקדח לי
. ריפדת אותו בבד או שזה טפט? אגב, מה אתם חושבים על פרחים מפלסטיק? אני פוחדת מהתחושה הלא טבעית שזה עושה...

goanin

New member
לא אוהב פרחים מפלסטיק, אבל:

אני מאד אוהב את ה"ענפים" האלה שנמכרים בחנויות הפשוטות. המראה שלהם לא סינטטי, והא מאד מתאים לחורף. הם חוסכים את הקנייה של זרי הפרחים כל שבוע ואף פעם לא נמאס מהם

די אני מתה עליך!

זה יתאים לי מאד! כמה עלה לך הכל? אגב, למה אתה שם מים למטה?

goanin

New member
../images/Emo3.gif תודה נשמה

המים זה בשביל שיראה טבעים וחי. לא יודע, אגרטל בלי מים מפריע לי.

במקום מים ובמראה של מים אני ממליצה

לקווצ'ץ' נייר עטיפה (צלופן) שקוף ואפשר אפילו להוסיף אבנים תכלכלות פנימה והמראה הוא כאילו אמיתי זה לא הורס את החלק התחתון של הענפים, לא מסריח, לא הורס את האגרטל עם פסים של אבנית והכי הכי חשוב, ממש ממש לא צריך להחליף כל כמה ימים.

maybesure

New member
../images/Emo127.gif גמאני עושה ככה

וגם לפרחים חיים עם מים, מקווצ'צ'ת את הצלופן השקוף וממלאה מים עד שהוא טבול כולו. מתקבל אפקט של קרח שבור. אבנים, עיגולי זכוכית או גולות תורמים גם לייצוב האגרטל.

dornat

New member
תגיד אדם מאיפה יש לך זמן לכל זה../images/Emo35.gif

אני עובדת 9 שעות ביום יוצאת ב 9 מהבית חוזרת בשבע מתה מעיפות איפה יש כוח בכלל לקפל כביסות לארגן את הבית להכין אוכל למחר
. ולך יש עוד זמן לבחור בדים למדפים... אהבתי את הגישה הסתוית והסיפורים אבל מה זה לבשל מרכך במים? חולה על החורף. נו שיבוא כבר

goanin

New member
אני לא עובד ביום ראשון

אני עובד בחברה אמריקאית ארבעה ימים בשבוע בלבד. אני חייב יום אחד בשבוע בשביל להתייחד עם הבית שלי אחרת אין לי חיים. ואני כל היום מול מחשב אז יש לי המון זמן להציף אתכן בטיפים, מידע על חומרי ניקוי וחפירות אחרות
בקשר למרכך - לוקחים מרכך ומים ביחס של 1:1 ושמים בסיר קטן או פינג'ן על תנור החימום (בהנחה שיש כזה והוא על נפט או סולר...). חבל לך על הזמן איזה ריח נהיה בבית! והריח "חם" וחורפי, כמו בגדים שיצאו כרגע מהמייבש..

וכמובן שניסיתי חלק מהדברים..

אני לא אוהבת את הריח של הקינמון בחורף, אבל ניסיתי את ההל וזה היה מורגש בכל הבית. נורא נהנתי.
אתמול קיבלתי במתנה כמה נרות איכותיים בריחות של וורדים ולילך. אני שמה נר קטן עם להבה גדולה בתוך אהיל ישן של מנורה, וזה נראה כמו כדור אש מעומעם. מאד יפה!
עוד משהו שמיחד את הסתיו אצלי: אני אוספת עלים של וורדים ושושנים ומייבשת אותם בתוך ספר (בין שני דפים). לא קשה לצבור כמויות גדולות, ואפשר לעשות בהם הרבה דברים: לקשט, לשים בשקיות בד טול, לבשם, להדביק על כדים ואדניות..
ובקשר לצמחיה: אנשים חושבים ש"הנה החורף הגיע לא צריך להשקיע בצמחים". אז זה ממש לא נכון כי יש המון פרחים שזו העונה שלהם, ויש עכשיו את הבצלים של הנרקיסים (רוצו לקנות!!)
אבל אנחנו מדברים יותר מדי על עיצוב ויופי ושוכחים את הפונקציונליות. אני חושבת לפני שמגיע החורף הקר צריך לנצל את התקופה כדי לעשות ניקיון וסדר יסודי בכל הבית. אני מנצלת את החלפת הבגדים כדי לעשות סדר בארונות הבגדים. אני גם חושבת שלא צריך להסתער על הבית בבת אחת, אלא ללכת על "חדר חדר".

למעלה