הי שריד

ניבניב

New member
../images/Emo60.gifהי שריד

ההצעה לשמור את השרשור, היא מועילה וטוב שמישהו מזכיר לי שאני כבר צריכה ללמוד מניסיון העבר ולא לסמוך יותר מידי על הזיכרון שלי. הבעיה נוצרה כרציתי לסדר טבלה, אין לי מושג לפי מה לארגן את הקטגוריות. פה אני אציין שכולי קנאה לעודד שארגן טבלה מקסימה עם קטגוריות מענינות, ברור לי שאני לא ההיתי מגיעה אליהן. כך שכל מי שקרא את השרשור שלי עם חיה ואיה מוזמן להציע קטגוריות לטבלה. איה וחיה אתן כמובן בעלות זכויות יוצרים.... ניבניב * פתאום תוך כדי כתיבה, הבנתי שהבעיה שלי עם סדר זה לא "שאני לא אוהבת", אלא שאני לא יודעת לפי מה לארגן את הדברים. כך שתמיד גם אחרי שאני מסדרת הכל נראה עדיין מבולגן, ואז אני לא מבינה למה להשקיע כל- כך הרבה מאמץ... מה שמזכיר לי שאבא שלי נהג לומר לי "סדר במגירות זה סדר בראש"- פולני משהו אבל נכון ( זה כשהוא היה מנסה לשכנע אותי בנעימים לעשות סדר בחדר). אז תודה לך שריד על ההצעה שגרמה לי להבין משהו על עצמי ( משהו קצת מודחק האמת). ניבניב

הצעות לארגון

הי ניבניב, אני הייתי מציעה לארגן את החוויה שלך עם הכתה כפי שכתבת לנו לגבי הכללים. האם תוכלי להעלות בכתב את הכללים שבחרתם? אותם נוכל יחד לארגן בטבלה? דרך נוספת להתארגנות זה לקחת שני מערכי שיעור שאת מתכננת להעביר ואז לארגנם לפי (רעיונות ראשוניים בלבד ואת מוזמנת לשנות ולהגיב עפ"י מידת הרלוונטיות): נושא, מטרות, כלים שנדרשים לבצוע, חומרים, משך זמן פעילות - כלומר מס' שעורים, האם ניתן לבצע בקבוצות או כל הכיתה, הוראות לפעיךות, דרכים להעברת הפעילות, שלבים של הפעילות, לוח זמנים של כל שלב ....הרשימה יכולה להתמשך ולהיות יותר מפורטת. האם נראה לך שניתן להתחיל או שהתבלבלת לגמרי? ניבניב, אחת המפתחות היא להעלות את הדברים בכתב, כפי שכל חבריי צינו כבר קודם, עצם הכתיבה מארגנת ומאפשרת לך לראות ולשמוע(קול דמום את הנעשה). אך אני מסכימה שזה קשה. התחילי בהעלאת נושאים ורעיונות לא מאורגנים ואז ארגני לך בהתאם למה שכתבתי. בהצלחה, איה.

ניבניב

New member
הי איה, אירגנתי טבלה

זה היה לא קל, כי כמובן שעצם המחשבה על לארגן את זה הוציאה לי את החשק לעשות. אך כמו שתיארתי לעצמי זה עוזר לארגן את הדברים, את השיעור ואת המסקנות ממנו (קטגוריה שהוספתי אחרי הכנת הטבלה). ישנן קטגוריות שאני עוד לא בטוחה לגביהן או שהתמשתי בהן כמו שצריך ( במיוחד נראה לי שעירבבתי בין "שלבים" ל "לוח זמנים", אולי כדי לאחד אותם?). הפעם עשיתי את הטבלה על שיעורים שכבר התחלתי אבל אני אנסה לעשות את זבה גם על שיעורים שעוד לא עשיתי, מה שיכריח אותי לתכנן אותם מספיק זמן מראש ולא לחקות לרגע- האחרון. ואני מקווה שבקרוב אני הוסיף את כל השיעורים שכבר עשיתי, משהו שאני מתכננת מתחילת השנה לתעד ועוד לא קרה. אני מצרפת את הטבלה ואשמח לקבל תגובה. הערה בקשר למטרות: לא צינתי את ההנאה והכייף אבל זה כמובן חלק מהעניין. ניבניב

הי ניבניב בואי נמשיך זה טוב

ניבניב, אני מעריכה את המאמץ שהשקעת בלאסוף כח לכתוב את הטבלה והכתיבה.היא טובה והייתי רוצה שתדווחי על המשך השיעור המסוים שהתחלת בו. כך נוכל להמשיך להסיק מסקנות ולהמשיך לראות עוד דברים ועוד דברים. אני שמחה שבעצם כתיבת הטבלה הסקנת מסקנות והחלטת לשנות. חשוב אולי להוסיף עוד עמודה ושם תעריכי האם השינוי היה טוב או לא. אני הייתי משאירה את השלבים ולוח הזמנים בנפרד מכיון שזה מאפשר לנו לבקר את הקצב האמיתי לו זקוקים התלמידים. השלבים הם קבועים ונדרשים להשלמת המשימה לוח הזמנים של כל שלב ניתן לשינוי. כן חשוב שתעריכי את מידת ההנאה שלך ושל הילדים מהפעילות שהרי זהו מדד עבורך ועבורם. הנאה משמעותה שהכוונה שלך ושל הילדים היתה זהה - הדדית. הנאה ממטלה מלמדת אותי שהמטלה היתה משמעותית עבור הילדים. כשנהניתי מהפעילות גם הרגשתי תחושת מסוגלות גורם חשוב מאוד באינטראקציה. מקווה שעזרתי ולא בלבלתי. איה

ניבניב

New member
../images/Emo60.gifהי איה, לא שכחתי מהטבלה

פשוט עוד לא התקדמנו בכיתה ממש, העבודה הזו היא פרוייקט יותר גדול ממה שתיככנתי, הילדים מאוד נהנים והיא חשובה להם- חשוב להם שזה "ייצא יפה".לצערי הרב הם לא תמיד קשובים (בדרך כלל לא), ולא ניתן לעבור על שלבי העבודה. בכל תחילת שיעור אמורה להתנהל שיחה שבפרוייקט הזה היא מוקדשת לשלבים השונים כמו- קודם עושים סקיצה, אחר- כך בוחרים קרטונים מתאימים ומדביקים אותם, מצפים- פה יש בחירת חומ עם הדגמה לחומרים השונים ומה לא יעבוד בכלל וכן הלאה... לאור חוסר הריכוז והקשב ניסתי לרשום על דף יחד איתם, כמו ברשימת חוקי ההתנהגות, אך זה לא עבד. כך שאם יש למשהו רעיון אני אשמח לשמוע ניבניב

ניבניב ופרוייקט האומנות

פירטתי תשובה בעמוד הראשון. אני חושבת שאת צריכה לעשות את הדף עם השלבים בתוספת ציור קטן כסמל. כך זה יהיה כמו סימני דרך, ניתן אפילו לארגן זאת כתרשים זרימה. ולידלים יהיה היכן להסתכל ולהבין היכן הם נמצאים, מה מצפה להם. כך הם ילמדו רצף של שלבים, דחיית ספוק מיידי, תכנון וכד'. אולם חשוב להם לדעת את כל השלבים מראש עד למוצר המוגמר. האם את יכולה להראות דוגמה מומחשת של כל שלב, קרטון ריק, קרטון עם סקיצה של עפרון, קרטון עם דקיצה חצי צבועה וכד' איה חסדאי

למעלה