MajorWinters

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

ואלי בעצם
אני לא יודע איך להתייחס לזה... אם הייתי קונה את זה בכסף מלא, כנראה הייתי בוכה. מדובר על האלבום Temple in the Clouds של רוברט פריפ ובחור בשם פיימן. השיר הראשון, 15 דקות. נפתח בכאילו הקדמה דרמטית. אקורדים מרגשים כאלו בפייד אין פייד אאוט... אז אחרי 3 דקות של זה, התחלתי להתעניין עם כזו פתיחה זה חייב להיות דרמטי... אבל לא, זה פשוט המשיך. ואז זה המשיך עוד קצת... וככה נגמר השיר ב15 דקות של פייד אין פייד אאוט. ואז יש שיר קצר של 4 דקות... שגם היה פייד אין פייד אאוט. השיר השלישי, 31 דקות, אתה חושב לעצמך- זה בטוח לא יהיה 31 דקות של פייד אין פייד אאוט... אז כן, זה דווקא כן. ולסיום כמובן קינחנו ב4 דקות של פייד אין פייד אאוט...

JohnPaul

New member
מוזר

AMG נתנו לו ארבעה וחצי כוכבים, וקראו לסגנון "Dark Ambient"...

epitaph

New member
כנראה שאמביאנט זה לא התחום שלך...

ברוך הבא לעולם הפריפטרוניקס...

MajorWinters

New member
יש מישהו שזה כן התחום שלו?

כלומר... אם הייתי בבית קפה, והייתה לי פגישת עסקים, זה אחלה מוזיקה... אבל בשאר הזמן...

epitaph

New member
תתפלא, אבל יש...

לא שאני כזה, למרות שיש פה ושם יציאות שאני כן אוהב (פריפ ואינו לדוגמא).

XCLASS

New member
חחח זה גם מה שקרה לי עם בריאן אינו

האלבומים שלו נראו לי מעניינים (אני מדבר על האלבומי אמביאנט) אבל כשהורדתי אותם לשם התרשמות הם די שיעממו אותי ולא הבנתי איך אפשר להנות מדבר כזה בלי להירדם.

joshua25

New member
זה מה שקרה גם ב-LIZARD

תשמע, אחי, תמיד יכול להיות יותר גרוע: אחרי ששמעתי את in the court of the crimson king והתלהבתי, נתקלתי באלבומם השלישי של הלהקה, Lizard , ובלי חשש ובשמחה גלויה קניתי אותו בכסף מלא. לחצתי על ה-play בהתרגשות וחיכיתי לאיזו פתיחה מהממת כמו באלבום הראשון, ומה קיבלתי ? קדחת !! חרא של אלבום !! בכלל בלי מלודיה ! אם אני אתפוס את הפריפ הזה יום אחד, אני אנער אותו טוב טוב...

epitaph

New member
../images/Emo6.gif

אם מה שאתה מחפש זה בעיקר מלודיה אז בהחלט יהיה לך קשה להסתדר עם אלבומים של קרימזון (ולמעשה של רוב הפרוג), תן לאלבום הזה עוד כמה סיבובים במערכת ואולי יפול לך האסימון, לי זה נפל בהאזנה הרביעית וגם אצלי זה היה האלבום השני של קרימזון שקניתי ובין אלבומי הפרוג הראשונים שלי ובלי חשש ובשמחה גלויה אני יכול לומר לך שזה יופי של אלבום לדעתי.

MajorWinters

New member
ברב הפרוג אין מלודיה!?

מתי רצחת יונה שאמרה לך את השטות הטפשית הזו?

MajorWinters

New member
אולי... אבל הן אפילו לא 10 אחוז...

הפרוג, די מסתמך על מלודיה... בניגוד לרוק "רגיל" שיש בו בעיקר הרמוניה של אקורדים. בפרוג חשובה מהות הנגינה והמלודיה. רק בשלבים מאוחרים יותר עם כל האוונגרד והRIO התחילו דברים מוזרים ופחות מלודיה...

Rubycon

New member
שברת את שיא הדיבור בעלמה בת'רד אחד

עלית לדרגת קולונל.

MajorWinters

New member
עדי, איפה היינו?

כן. אני טענתי שבמעט להקות יחסית אין מלודיה... ולמען האמת, זה נשמע לי לא ברור מה שאמרת, ואני חושב שאנחנו פשוט מדברים בשני משלבים שונים.. אשמח אם תפרט עדי

Rubycon

New member
למה אתה עונה לי

כשאתה יכול לענות לו? אתה מצפצף עליי? מחרבן עליי? תפאדל, כולי מחורבן ומצופצף. סילפת את הדברים של עדי (איפה ראית שהוא אומר שברוב הפרוג אין מלודיה), לא יודע אם הוא שם לב לזה אבל הוא לא טעה במקרה הזה, סילפת את הדברים של עצמך (אמרת עוד כמה דברים חוץ מזה שבפרוג אין מלודיה) וסילפת את כל ההיסטוריה (בסדר כרונולוגי: וולווט אנדרגראונד, קאן, טנג'רין דרים, פריפרטרוניקס, ריו. וזו רק דוגמא אחת לנקודות ציון בזמן). אז נכון, אתה צודק בזה שברוב הפרוג יש מלודיה, אבל רוב הפרוג זה חיקויים של ג'נסיס מריליון ואי-אל-פי ויס, ורוב הפרוג מנקודת המבט שלך זה מה שאתה מאזין לו, ואתה לא יכול לצאת מהבועה. ובתוך הבועה אתה מסלף דברים, שבגללם אתה ראוי לדרגת קולונל. עוד לא החלפת את הכינוי?

MajorWinters

New member
ניסיתי להתעלם ממך...

אבל על אף שאתה עדיין מציק, מאוד מציק... לפחות טרחת להסביר את עצמך. דבר שאתה לא עושה הרבה. אז לפחות, אם תצא לרגע מהבועה החברתית שלך (אם אנחנו כבר בבועות), אז תגלה שכאשר מדברים יפה לבן אדם, הוא לרב יענה לך, זה ממש עדיף על להיות אידיוט ולהשאר בודד לנצח. לטופיק: שים לב. חלקים מההודעה של עדי: "מה שאתה מחפש זה בעיקר מלודיה אז בהחלט יהיה לך קשה להסתדר עם אלבומים של קרימזון " כוונת המשורר - אתה מחפש מלודיה, ולכן יהיה לך קשה להסתדר עם אלבומים של קרימזון. מסקנה: באלבומים של קרימזון אין הרבה מלודיה (בחלקם, זה כבר עניין של צורת דיבור). "(ולמעשה של רוב הפרוג)" ביאור- של קרימזון שווה ערך של רב הפרוג. מסקנה: כאילו אמר: "מה שאתה מחפש זה בעיקר מלודיה אז בהחלט יהיה לך קשה להסתדר עם אלבומים של רב הפרוג" מ.ש.ל אתה צודק, נכון. העולם המלודי של הפרוג והעולם הלא-מלודי פעלו יחד. חייתי בבועה שלי, וחטאתי. והנה אתה, שניה אחר כך חוזר על אותו החטא. הולך ומצהיר שרב הפרוג הינו חיקויים של ג'נסיס וELP. אתה בנוסף, ידידי, גם חוטא בחטא ההיבריס. ורק אמליץ, קח את החיים פחות ברצינות, אולי יהיו לך חברים...

Rubycon

New member
למה אתה חושב שאני לא מסביר את עצמי?

בוא אני אגלה לך. את הדברים החשובים אתה צריך ללמוד בעצמך. אם אני חושב שאתה אידיוט, אני לא אנסה לשכנע אותך למה אתה אידיוט כי לא בראש שלי להראות לך למה אתה אידיוט ואני לא (אם בכלל). קרא שוב ושוב את מה שעדי אמר. הסקת המסקנות שלך מעוותת. באלבומים של קרימזון המלודיה לאו דווקא תופסת חלק מרכזי, אם בכמות ואם במיקס. לא יודע אם לזה הוא התכוון, אבל אם תבוא מנקודת המבט של המלודיה לא תאהב את קרימזון או פרוג. זה לא אומר אם יש או אין, זה איזה תפקיד היא תופסת, אם בכלל. אם אתה מסתכל רמה אחת מעל (של קרימזון = של רוב הפרוג) אז אתה בכלל טועה ב 180 מעלות. האפשרות הדומיננטית היא שאדם א' ששומע פרוג, ילך וישמע מריליון או נאו-פרוג סקנדינבי או וואטאבר (שבהם המלודיה תופסת תפקיד מכריע) מאשר קראוטרוק או זוהל (בהם הרבה פחות). אז נכון שקרימזון בד"כ שוות ערך לרוב הפרוג, אבל לא במקרה הזה. אתה יכול להגדיר את ההצהרה שלי כחטא ההיבריס, ואתה יכול ללכת לבדוק בג'יברלטר מה קורה בתחום הפרוג. אם זה לא חלק הארי, זה בטוח החלק הדומיננטי. וחלק הארי בטוח מורכב מחיקויים. חוק המספרים הגדולים. תודה על הבועה החברתית שקרמת סביבי. ותודה על החברים שלקחת, ואת הרצינות שהפכת לאבסולוטית (לא שאין לי סיבה שזה יהיה ככה, אבל זה פשוט לא ככה. אחרת כבר הייתי מת.).

MajorWinters

New member
../images/Emo4.gif

נראה לי שעשית הר מעכבר, ועיוותת את הדברים של עדי כל כך הרבה, שכשאני, ניתחתי אותם באופן הכי פשוט, זה נראה לך מסולף. אני לא אמרתי שקרימזון = פרוג. אף פעם. ואם זה מה שהבנת שאני אמרתי, אחרי שדיברת על סילוף והבנה לקויה. אז אני באמת מרחם עליך... ובקשר לעדי, אולי פשוט עדיף לשאול את המשורר לכוונתו.

epitaph

New member
צק צק צק...

הויכוח הזה כבר לא ממש קשור אליי אבל אם כבר עירבת אותי... בקשר לכוונת המשורר, כבר רשמתי לך אותה אתמול במסנג'ר אז אתה יודע טוב מאוד מה כוונת המשורר, אם יש לך היסטוריה במסנג'ר אז אתה יול בכיף לשלוף אותה ולהעתיק אותה כאן לפורום. אם אתה ממש לחוץ על זה כרגע אז כוונתי מלכתחילה הייתה שאם הבן אדם מחפש בעיקר מלודיה קרימזון זה לא המקום לכך, חוץ מארבעת האלבומים הראשונים שבהם המלודיה קיימת וברורה (וגם זה לא באופן גורף, לא נראה לי שתמצא מלודיה בחלק השני של Moonchild או ב-The Devil's Triangle) בשאר האלבומים שלהם המלודיה לא היתה בראש סדר העדיפויות בלשון המעטה. לגבי שאר הפרוג, נכון שאצל רוב הלהקות הגדולות המלודיה מורגשת אבל יש גם הרבה תתי סגנונות בפרוג שבהן היא פחות חשובה (רוביקון כבר הביא את הדוגמאות) ותתי סגנונות אלה היו קיימות "בתקופת השיגשוג" של הפרוג לכן הם מאוד רלוונטיים לעניין. אולי הגזמתי עם העניין של הרוב אבל חלק לא מבוטל של הפרוג פשוט לא מסתמך על מלודיה לדעתי. מצטער אם דברי יצאו מהקשרם, קורה לי לפעמים שהכוונות שלי לא מספיק מובנות. כולם נרגעו עכשיו?

למעלה