רק רציתי לשתף

polgara7

New member
../images/Emo6.gifרק רציתי לשתף

כל שנה לפני יום ההולדת שלי אני עושה החלטות כאלה ואחרות, לפעמים אני עומדת בהן, לפעמים לא. פעם היתי מתאכזבת קשות כשלא היתי עומדת בהחלטה כזו (במשך שנים ארוכות: להפסיק לכסוס ציפורניים). השנה החלטתי לתתלעצמי אפשרות להיכשל בשמירת ההחלטה לעצמי. בעצם ביטלתי את הכוחניות שפעם היתי משתמשת בה כדי להחזיק מעמד עם ההחלטה שלי. פשוט אמרתי לעצמי שהגיע הזמן לשנות דפוס התנהגות מסויים, ויש מקום לויתורים ולסליחות כי מדובר בהרגל מושרש. הצלחתי! בלי כח, בסלחנות ובעדינות. איך שהיתי רוצה שאחרים יתיחסו אלי, התיחסתי לעצמי

orli997

New member
אני לא יכולה לא להתפעל מהכנות העלת

נקודה מאוד חשובה, לפעמים אנחנו מתאכזבים מיחס אחרים אילנו נפגעים נחסמים וכו... אבל בעצם המשמעות של מה שאמרת נכונה ולא יכולת להביע אותה טוב יותר, "התיחסתי לעצמי כמו שרציתי שיתיחסו אלי" זאת אני חושבת הפואנטה של הפגיעות והעלבון שלנו מהסביבה. סלחנות שלי לעצמי מאפשרת לי לסלוח לאחר על התבטאות או יחס משפיל לא לקחת אישית מה שאומר או עושה הזולת. אני חושבת שבתוכנו כולם עדינים ורגישים אבל אנו שמים מחסומים ומפתחים קשיחות על מנת לא להפגע ואז אנו גם לא רגישים לעצמינו החברה שלנו היום מאוד כוחנית פיזית ואנרגטית וזה לא מאפשר רגישות אלה מנציח את הקשיחות אז ביי שמחתי להתפלסף עליכם

polgara7

New member
בנוסף

היתי רוצה לחדד נקודה נוספת. כשהחלטה נעשית בשלום עם עצמי (מתוך הבנת הקושי וקבלתו כחלק מתהליך השינוי, בתוספת סליחה), היא מושרשת יותר ולא צריך להילחם כדי לקיים אותה. יכול להיות שזה גם עניין של מוכנות לאותה החלטה. כלומר אים אנחנו לא מוכנים, לא יעזור כלום, לא נצליח לקיים את ההחלטה. אולי, לא יודעת.

אופ 1

New member
גישה מצויינת../images/Emo9.gif

גם אני הגעתי לתובנה הזו לא מזמן ונכחתי לדעת עד כמה היא נכונה. שמחה בשבילך

כל כך נכון!!

וחז"ל כבר הקדימו אותנו בנושא ולימדו, שאת השנוא עליך על תעשה לחברך ואם אין אני לי מי לי... לדעתי כולם על אותו רעיון- כמו שנסחת- איך שאת רוצה שיתיחסו אליך כך גם תתיחסי אל אחרים או אל עצמך. סחתיין על התובנה
ענת

למעלה