יידיש

itche from oz

New member
../images/Emo6.gif יידיש

סיפור קצר להקל על לבבכם לכבוד יום כיפור הממשמש ובא... (צריך לקרוא את זה במבטא ניו יורקי כדי לקבל את מלא ההנאה) A mol iz geven drai Indians. Di mama, Pocayenta, der tate, Geronowitz, un > di tokhter, Minihorowitz. Ein tog, kumt aheim > Minihorowitz un zogt, "Mama, ikh vil heretn!" > > "Heretn! ´siz shoyn tsait! Du bist yetst an alte moid! Zekhtsen yor alt! > Ver iz der bokher?" > > "Oy, Mama, hob ikh getrofn mit a bokher! Shtark, heldish, ..." > > "Vos iz zain nomen?" > > "Sitting Bulvon." > > "Vos far a yikhus hot er?" > > "Zeyn tate iz Meshigine Ferd, der gantser macher fun di Shvartsfus tribe." > > "Oy, veln mir hobn a khasene! Ale di Shvartsfus, ale di Shmohawks, un di > gantse mishpokhe... Oy oy oy, mir hobn ein tsore!" > > "Vos iz di mer?" > > "Di tsipi iz nisht groys genuk far ale di gestn fun khasene. Geronowitz! > Geronowitz, shtey af dem tukhes un gei krig far mir a > buffalo!" > > "Farvus vilstu a buffalo?" > > "Mitn fleish fun buffalo, ken ikh makhen a gut gedempte buffalo tsimis. Un > mitn pelts ken ikh makhen groyser di tsipi, un mir > veln kenen ainleidn di gantse velt tsum khasene!" > > Geit avek Geronowitz. Ein tog. Tsvei tog. Nisht ken Geronowitz. A vokh > shpeter, kumt aheim Geronowitz, mit gornisht in zeyn > hent. > > "Shlemeil! Vu iz mayn buffalo?" zogt Pocayente. > > "Du un dayn buffalo tsimis! Ikh hob eikh beide in bod!" > > "Vos iz di mer?" > > "Ershtn tog, hob ikh gezen a buffalo. Nit groys genuk far tsipi, nit gut > genug far tsimis. Tsveitn tug, hob ikh gezen an andere > buffalo. Gut genuk, groys genuk, ober mit aza farfoilte pelts! A mieskayt > fun a buffalo, hob ikh keinmol nit gezen! A por mer > teg, hob ikh gezen an andere buffalo. Groys genuk, gut genuk, a perfect > buffalo!" > > "Nu, vuden?" > > "Vuden? Bin ikh gegangn tsu shokhetn de buffalo. Hob ikh gekukt in mayn > tash, un Goyishe Kop! Ikh hob genumen mit mir di > milkhedike tomahawk!" איצ´ה

איצ´ה, איצ´ה

איפה היית כשאמרנו שכל אידיש תתורגם גם לעברית לטובת הנבערים שלא מבינים אותה? וכן, אני יודעת שזה מקלקל ובהרבה

itche from oz

New member
../images/Emo163.gif תרגום מיידיש

אנסה את ידי בתרגום. לא מבטיח תוצאות. איצ´ה. היו היתה משפחה אינדיאנית. אימה אינדיאנית - פוקיינטה. אבא אינדיאני - ג´רונוביץ. והבת האינדיאנית - מיניהורוביץ. יום אחד באה מיניהורוביץ ואומרת - "מאמה, אני רוצה להתחתן". - "להתחתן? הגיע הזמן! את כבר בתולה זקנה! בת שש עשרה! מי הבחור"? - "אוי מאמה, איזה בחור יש לי! חזק בריא..." - " מה שמו?" - " דוב ישבן." - "איזה ייחוס יש לו?" - "אבא שלו זה סוס משוגע, העסקן הגדול משבט הרגליים המלוכלכות." - "אוי, תהיה לנו חתונה! כל הרגליים המלוכלכות, כל השמוהוקים, וכל המישפוחה... אוי אוי אוי, יש לנו בעייה! - "למה? מה קרה?" - "הטיפי לא גדול מספיק לכל האורחים של החתונה. ג´רונוביץ! ג´רונוביץ, תזיז ת´תחת שלך לך ותביא לי איזה בופאלו." - "בשביל מה את צריכה בופאלו?" - "מבשר הבופאלו אבשל צימעס כשר, ומעור הבופאלו אתפור טיפי גדול ונוכל להזמין את כל העולם לחתונה!" יוצא ג´רונוביץ לדרכו, יום אחד, יומיים, אין ג´רונוביץ. אחרי שבוע חוזר ג´רונוביץ בידיים ריקות. - "שלומיאל! איפו הבופלו שלי?" שואלת פוקיינטה. - "את והצימעס בופאלו שלך, שתיכם בתחת שלי". - "מה קרה". - "ביום הראשון מצאתי בופאלו,לא גדול מספיק לטיפי, ולא מתאים לצימעס. ביום השני שוב מצאתי בופאלו, מתאים וגדול, אבל... עם פרצוף תחת. בופאלו כזה מכוער בחיים לא ראיתי. אחרי כמה ימים סוף סוף מצאתי בופאלו משובח. גדול, עסיסי, מה אגיד לך, הכי טוב שיש". -"נו? אז מה קרה?" -"מה קרה? הלכתי לשחוט את הבופאלו, הסתכלתי בתיק, ואיזה טמבל אני... לקחתי אתי את הטומהוק החלבי.

יידישע אינדיאנער../images/Emo3.gif

עכשיו, איצ´ה תהפוך את הטומהוק לבומרנג, יש לך סיפור נחמד, על, "יידישע אבורג´נער".

סתם להשכלה כללית../images/Emo6.gif

צימעס הוא תבשיל גזר, ולא תבשיל בשרי. לצורך העניין היה ראוי לכתוב "צ´ולענט" נשמע יותר אותנטי. לא רק אצל האינדיאנים. גם אצל הקוריאנים

itche from oz

New member
../images/Emo67.gif תודה בן אהרון

ניסיתי ושברתי את השיניים. היידיש שלי כנראה לא טובה כפי שחשבתי. אני מאחל לך צום קל ונעים. אני צם צום מצומצם (בין הארוחות). איצ´ה.

יש גרועים ממך איצ´ה../images/Emo67.gif

בפורום האידיש. אני מוגיע את מוחי הקודח, למה אנשים מדברים שם שפה, שהם חושבים שזה אידיש. ובאשר לצום יום הכיפורים.. שקלתי פעם, לפתוח דוכן סנדוויצ´ים, מול בית הכנסת בשכונתי. לשירות הצמים המתענים. מחלקת הרשיונות סירבה לאשר לי. ואף הוזהרתי, כי פקחי העיריה, יהרסו את הדוכן מיד. הלך על, השלמת ההכנסה.

מדברים יידיש וכותבים ג´יבריש

בן-אהרון, הם אכן מדברים יידיש אבל כותבים ? הם כותבים לפי סימנים פונטים לפי השמיעה מה שבא ברוך הבא.

למעלה