טוי בוי

New member
../images/Emo59.gif../images/Emo6.gif

אני אקח חצי פנסיון בחופש הגדול יש אני ממש לא מעמינה שההורים שלי נותנים לי!!!!!!!!!!! היום הם כימאת [כן] הסכימו!!! יש לי שלוש אפשרויות: 1.לקחת סוס בשם קלייד שיוצא לטיולים וקופץ ועושה דרסאג' די טוב אבל הוא לא נוח בטיפולים כל כך כי הוא הולך אחורה ונעמד על 2 כשקושרים או שוטפים אותו והוא ענקי וגדול וזה לא כזה נעים אם הוא עושה את זה {הוא הוריד למשהי אצבע כבר באמת!!! בגלל שהוא הלך אחורה ונעמד על שתיים כשהי קשרה אותו... אייי} אבל הוא ממי.....היום קפצתי איתו 90-80 ממי........ 2.לקחת סוס פצצתי בשם ג'רי שהוא הסוס שאני רוכבת עליו דרסאג' והוא יותר נוח לי אבל הוא לא יוצא לטיולים או קופצ ומצד שני הוא ממש ממש נחמד בטיפול בו ואני מתה עליו ואני גם די רוכבת דרסאג'.... 3.לקחת סוס פרטי שאני צריכה לנסות אוף.... תעזרו לי בבקשה...

לדעתי ../images/Emo80.gif

תעשי חצי פנסיון על הסוס שת הכי אוהבת ושיוכל לקדם אותך. דברי עם המדריך\ה שלך הם ימליצו לך על הסוס האידיאלי בשבילך שיוכל לקדם אותך הכי הרבה שאפשר. חשוב שתואבי את הסוס הזה ושתהני מכל רגע איתו. גם אם את רוכבת עליו וגם אם לא. אין כל כך הרבה ניסיון אבל בכל זאת..........

טוי בוי

New member
אבל

המדריכה שלי ועוד כמה שמקירים את הרכיבה שלי המליצו לי על שניהם בשבילי ואני אוהבת את שני הסוסים

TiKi PooH

New member
לדעתי קחי את ג'רי...../images/Emo80.gif

פשוט כי..ככה... את רגילה אליו והוא נוח לך, ולא נורא...אז שלא יצא לטיולים..מקסימום אם ממממממממש מממש ממש בא לך טיול לכי לחצי שעה לסוס אחר...

תדברי עם המדריכים שלך..

קלייד נשמע חמוד מאוד, אבל עד כמה הוא יכול לקדם אותך? אם ג'רי לא קופץ, ורק עושה דרסז' אני לא בטוחה ששווה לך למרות שאת מכירה אותו הכי טוב. אני לא ממליצה לך מנסיון אישי לקחת חצי פנסיון על סוס שאת לא מכירה.. שאני לקחתי חצי פנסיון על דיזל זה היה רק אחרי שרכבתי עליו שבועיים וזה היה שבוע לפני התחרות הראשונה שלו (בה נפלתי וסיימתי בבית חולים) אחרי שחזרתי לרכב לא הצלחתי כלום עליו ועזבתי אותו, למזלי היתה לי את האפשרות לעזוב אותו, אחרי 3 חודשים בערך ניסיתי איך הולך לי עליו שוב והיה מעולה, עכשיו אני שוב רוכבת עליו, אבל אני לא רוצה לחשוב מה היה קורה אם לא הייתי עוזבת אותו אז..

טוי בוי

New member
קלייד

מצוין והוא יכול המון לקדם אותי ואני מקירה אותו יותר מג'רי אפילו פשוט שעל ג'רי אני רוכבת יותר מעל קלייד . אבל אני לא יודעת מה לעשות אין לי זמן לנסות סוסים, ואני לא יודעת את מי לקחת. חבל לי לוותר על הקפיצות כי ג'רי לא קופץ וחבל לי לקחת סוס שאני והוא ממש מסתדרים אבל הוא קשה בטיפול ובדרסאג' וחבל לי לוותר על הדרסאג' שאני אוהבת. חוץ מזה קלייד ענק ויודע את זה..... אבל ג'רי לא קופץ או יוצא לטיל וחבל לי. וקלייד אם אני קופצת חייבאיתו פעמים בשבוע בינדוג' אורווה ורכיבה בשביל שלא יצלע ובג'רי אין סיכון לצליע... מה לעשות

עם איזה סוס את הגעת לרמה יותר

גבוהה? איזה סוס את מרגישה שיקדם אותך הכי הרבה? מי יותר נוח לך? אלה השאלות שאת צריכה לשאול את עצמך ואז להחליט...... עכשיו אני שואלך אותך: מה הדבר הכי קשה שעשית עם סוס בדרסז' ובקפיצות? איזה תרגיל?

טוי בוי

New member
בקפיצות...

אני לא חושבת שהיו לי דברים כל כך קשים עד היום עם קפיצות וגם בדרסאג' הקטע הוא ששניהם יכולים לקדם אותי באותה מידה רק שג'רי לא יוצא לטיולים וקופצ הוא רק דרסאג' והוא מלך בזה וקלייד עושה הכול אבל בדרסאג' הוא קצת קשה....

אבל מה הדבר הכי קשה שעשית בדרסז'?

ואם איזה סוס זה היה? מה שם התגיל שעשית בדרסז'?

טוי בוי

New member
לא היה לי שום דבר

קשה בדרסאג' עד היום וברוב הפעמים אני רוכבת עם ג'רי בדרסאג' כי הוא יותר רך וגמיש מקלייד

shaililo

New member
במה את רוצה יותר להתעמק../images/Emo94.gif

ולהשקיע בדראסז' או בקפיצות?

טוי בוי

New member
אני עוד לא החלטטי

אבל עכשיו כשאני התחלתי לקפוץ עם קלייד חזרתי לאהוב את הקפיצות אז אני נרא לי אקח את קלייד או אחד הסוסים שלפרנקי

shaililo

New member
אמממממ../images/Emo94.gif

לדעתי את פשוט צריכה לבחור במה בדיוק את רוצה להתדם ולהשקיע וככה לבחור לעצמך את הסוס... בעניין הטיפול... אני מאמינה שתסתדרי איתו...

טוי בוי

New member
זהו שבטיפול

אני די מסתדרת איתו אבל אין סיכוי לעבור לו על הפנים עם ספוג בשטיפה הוא ענק וחזק והוא יודע את זה אז הוא מתעבד{הולך אחורה ונעמד על 2} בשטיפה אם נוגעים לו בפנים ויש לו גבנון מוזר כזה עם פצעי לחץ כי אף אוכף לא מתאים לו וזה ממש מעצבן...... והוא צריך שרשרת בראושית בית כי הוא נורא חזק

לדעתי../images/Emo80.gif

אם תצליחי להסתדר עם קלייד ולעבוד איתו טוב ואם הזמן צלמדי אותו והוא ילמד אותך יהיה לך יותר קל וכיף. את תהני ממנו ותרגישי שהצלחת לעבור את המכשול הזה. הכל עם ההזמן, גם מעבודה קשה אפשר להגיע להשגים.

שמעי.....

למרות שקלייד משוגע כמו שאת אומרת... צריכים להתגבר על זה... עכשיו אם את רואה שהוא מתחיל עם השגעוונת שלו פשוט תגידי לו דיי!! תצעקי עליו אבל כמובן תזוז ממנו כדי שלא ידרוך עליך... ותתנו לו איזה מכה עם שוט או משהו שילמד!! אמממ לדעתי אם את רוצה לקחת את העניין של הרכיבה ברצינות!! אז קחי סוס שיקדם אותך ברכיבה ושאת תוכלי להגיע איתו רחוק!! הכוונה בקפיצות למשל למסלולים של 1.00 ובבוא הזמן יותר... אל תלכי על סוס שהוא לא מסוגל לקדם אותך כל כך.. אמממ אם את לא סגורה על קלייד אז אולי תנסי עוד סוסים?!?! לא חסרים ברשפון סוסים לחצי פנסיון... תנסי כמה ואז תחליטי את מה שמתאים לך.. כמובן תקפצי גם עם הסוס קצת כדי להרגיש אותו ולראות אם בכלל הוא נוח ואם אתם מסתדרים.. אממ שמעי הסוס שלי למשל בהתחלה ממש קפצתי לו על הגב בקאנטר ולא הייתי רגילה לצעד שלו ובקפיצות וואיי עפתי עליו אחרי הקפיצה ולא היה לי כוח להתרומם בחזרה!! והיום!! אחרי חודש של רכיבה יום-יומית איתו אני יושבת עליו מצויין באוכף.. וזזה עם התנועה שלו... והוא מדהים!! ואחרי כל קפיצה אני מצליחה לחזור אחורה ולאסוף אותו כמו שצריך... שזה אומר שגם אם הסוס קצת חזק לך.. אבל קצת!! לא ממש.. אל תפסלי אותו כי במשך הזמן את תתחזקי ותתרגלי אליו!! כי שתדעי לך שסוס פרטי זה עולם שונה לגמרי מסוס בית ספר!!!! ולא כדאי לך לקחת את ג'רי כי הוא סוס בית ספר לא??? וחצי מהשבוע כל העבודה שתשקיעי בו תהייה לחינם כי הילדים האחרים שירכבו עליו במשך השבוע יהרסו לך אותו... קחי סוס שיודע את העבודה כמו שצריך ושייהיה עליו עוד רוכב טוב!! שיקדם את הסוס יחד איתך!

i love rama

New member
הילדים הקטנים ממש לא הורסים את

הסוס, זה רק מכניס אותו לכושר, הוא לומד להקשיב.... וכו, הסוסה שלי עובדת לפעמים בחווה עם ילדים קטנים ולא קורה לה כלום- להפך היא נהיית יותר ויותר רגועה ויותר כיף לעבוד איתה!

דרור...

אם הסוס משתולל כשעושים איתו משהו יכול מאוד להיות שיש לו טראומה מזה! אם תתני לו מכה עם שוט בכל פעם שהוא עושה את זה את בטח לא תעביר לו את הטראומה... צריך לבוא, להתחיל לשטוף אותו לאט... ובזהירות כשרואים שהוא רק מתחיל להילחץ להרגיע אותו... רצוי מאוד שכשהסוס נלחץ שאת לא תילחצי איתו כי אם הוא יראה שאת נלחצת הוא רק ילחץ יותר... הכל בעדינות, ברוגע ובזהירות... תרא לו שזה לא מפחיד ושהכל בסדר... בקשר לאוכף... אני בטוחהשאאם תחפשי טוב טוב ותמדדי והכל תמצאי לו אוכף מתאים...

טוי בוי

New member
כן נכון

אבל קלייד אם אני יתן לו מקה עם השוט זה לא יעזור זה רק יחמיר [מניסיוני האישי והלא מוצלח] ואני נגד זה גם רק אם אין בררה וגם קלייד הוא סוס בית ספר וקלייד וג'רי לא צ עובדים כל השבוע כי הם גדולים וטובים מידי בשביל הילדים והרוכבים הפחות טובים לכן אן חי שום בעיה לקחת אחד מהם והם ברמה טובה וגם לדעתי ברשפון חסרים סוסי פנסיון יש יותר סוסי דרסאג' לפנסיון ואני בספק אם יש סוסי קפיצות טובים לפנסיון בימים שאני רוצה כי לכולם יש חצי: לדינא, לאידהו, לאסטור, יש פנסיון ואפולו רקס וכל השאר הם דרסאג'רים או לא פנויים.

למעלה