אאוטינג

../images/Emo59.gifאאוטינג../images/Emo70.gif

ב 19.7.2002, קצת לפני כניסתו לכנסת ישראל התראיין פרופ' עוזי אבן לעיתון תל אביב. בראיון שהתקיים תחת הכתורת:"חיסלו פה כבר ראש ממשלה, מה זה לרצוח חבר כנסת הומו?" אמר אבן כי כרגע "המטרה חשובה לי יותר מביטחוני האישי" ולמענה הוא מוכן לגייס תותחים כבדים במיוחד, ויש אומרים שנוים במחלוקת במיוחד. אבן, יוצא הכור האטומי בדימונה הבטיח להשתמש בנשק הבליתי קובנציונלי- אאוטינג. הנה חלק מהראיון המדובר: תזכה אולי לסיוע סמוי מצד חברי כנסת הומואים בארון, אם יש כאלה בכלל? "קודם כל יש כאלה. בקהילה כולם מכירים אותם, רואים אותם, יודעים בדיוק איפה הם מסתובבים ועם מי הם שוכבים. הבעיה היא שהם לא נוקפים אצבע, כי הם בארון". יש כאלה שפועלים בוועדות או מצביעים נגד האינטרס ההומו-לסבי? "לשמחתי אין. אבל שתדע לך שמי שיעשה את זה, אני באופן אישי אוציא אותו מהארון במסיבת עיתונאים פומבית. שיידעו להיזהר". אאוטינג בכנסת? "אאוטינג בכנסת". איך אפשר להגיד דבר כזה? זה ניגוד מוסרי לכל מה שאתה מייצג. אתה בעצם מעמיד את ההומוסקסואליות כמום. "חס וחלילה, לא השתמשתי במילה מום. ואני מכבד את זכותם של אנשים להיות בארון. גם אני הייתי בארון עד גיל 27. אני רק לא רוצה שיפעלו נגד האינטרסים של הקהילה".
אותה
ששחרר עוזי אבן עוררה תגובות שונות ומשונות בקהילה, אך השאלה בדבר הלגיטימיות שבאאוטינג עדיין עומדת באויר. האם אנו צריכות להוציא מהארון חברות קהילה הפועלות נגד האיטרסים שלה?

לירונדה

New member
לא ולא...

זה רק יגרום לאותה חברה לפחד עוד יותר מהקהילה ולפעול עוד יותר נגדה, מפני שהיא תגלה צד מאוד נבזי ורע שבה אפשר לעשות הסברה באופן אישי לאותה חברה מהי הטעות במה שהיא עושה אך אאוטינג משוג כזה נראה לי כדבר רע גם לה וגם להקהילה

נגד מוחלט

אין צידוק לבצע למשהו אוטינג זה מקומם אני גיי מחוץ לארון ואם משהו היה מבצע לי את היציאה במקומי זה 1 מפחיד 2 משפיל 3 מנוגד להתנהגות נורמלית של בני אדם

לא קוראים לזה סחיטה ?

נראה לי שכן... אבל ! חייבים לראות את המציאות כולה, אם אותו ארוניסט פועל נגד קהילה שלמה ופוגעה בה אז מה הוא הערך של אאוטינג יחיד ביחס לפגיעה בקהילה שלמה ? כול מקרה צריכים לקחת לכשעצמו. אם הנזק הנגרם על ידי הארוניסט הוא כול כך משמעותי אולי מוטב לאיים עליו. השגריר.

השאלה היא האם מותר לנו לבצע.

עוזי איים, וגם הדעות על נושא זה במחלוקת. אבל לבצע, להוציא בפועל אדם מארון, האם יש לנו את הלגיטימציה לעשות זו?

לפעמים צריך להקריב קורבנות

האם בנות הברית היו מצליחות לנצח את הנאצים בלי להקריב קורבנות(חיים של חיילים) ? האם היה הסכם שלום עם מצרים ללא הקרבת קורבנות(סיני) ? לפעמים עדיף להקריב קורבן אשר בכך אנחנו גורמים לעולמנו להיות טוב יותר.

אני לא רואה איך

אדם אחד יכול להחליט בעצמו את טובת הקהילה, ויתרה מכך, אין לו זכות להפר את זכות הפרט של אף אדם, לא משנה עד כמה הוא רשע. אפשר לתבוע על דברים כאלה.

James Hammerton

New member
"מה שטוב בשבילי טוב בשביל הקהילה"?

ומי נתן לעוזי אבן את הזכות לקבוע מה טוב ל"קהילה"? אולי מה שהוא רואה כפועל נגד האינטרסים של הקהילה משרת אינטרסים טובים וראויים יותר? אני לא זוכר שמישהו בחר בו לקבוע מה טוב ומה רע. הוא לא שופט. אין לו זכות לפגוע בזכויות הפרט של אדם אחר. מוזר לי שדווקא אדם שהיה חבר במרצ הביע כזאת עמדה...

yosef 30

New member
שגריר יקר אתה אולי צודק

במקרים שהזכרת לעיל. אך במקרה הזה לא מדובר בחיים או מוות או בהסכם שלום, שכמובן משפיע לא רק אוכלוסיה קטנה כזו או אחרת. אני חושב שהיום ישנם כלכך הרבה דרכים טובות וחזקות יותר בשביל ולמען הקהילה. לא רואה שום דבר מוצדק ללכת ולפגוע באנשים אחרים בשביל אינטרסים אישיים. אם עוזי אבן לא מצליח להזיז משהו בתוך הממשלה, כדאי ורצוי שיבדוק את עצמו, ולא ישתמש בחולשתם של אחרים. אם באמת הוא מאמין במה שהוא רוצה או עושה, אז שלפחות יעשה את זה בדרך של אהבה וקבלה של האחר. בדיוק כפי שאנו מצפים שיקבלו אותנו. המשך יום נעים יוסף.

בכלליות...

אני דיברתי על הנושא בכלליות, אם נקח מקרה פרטי, למשל שאותו חבר כנסת ארוניסט הציעה לחוקק חוק שיפגע בקהילה, או שהוא יצביעה נגד לחוק שעוזר לקהילה, אני חושב שיש צורך לשקול לאיים עליו. כמובן רק במקרה שזה למטרה טובה שמצדיקה את המעשה.

James Hammerton

New member
אבל איך תוכל לקבוע?

מי נתן לעוזי אבן, לך או לכל אדם אחר את הזכות לקבוע מהו חוק שיפגע בקהילה או חוק שעוזר לקהילה או לפגוע בפרטיותו של אדם כי מעשיו לא נראים לך הוגנים? אני מניח שאם יהיה מצב כזה הוא לא יציע לאסור גייז, אבל בוא נניח באופן תאורטי שהוא יצביע נגד חוק שיאפשר לבני זוג הומוסקסואלים לקבל קיצבה מהמדינה כמו של זוג נשוי, ובמקום זה יועבר הכסף לנוער במצוקה. הוא יאמר שלדעתו חשוב יותר לתמוך בנוער במצוקה מאשר בזוג חד מיני. תוציא אותו מהארון מסיבה כזאת? נלך עוד צעד קדימה, נחשוב על חבר כנסת חרדי, נניח חוזר בתשובה, שהחליט למרות נטיותיו המיניות "לשמוע לרב" ולקיים אורח חיים של סטרייט. יש לו אישה, 8 ילדים ו20 נכדים. אותו ח"כ יצביע, כשיגיע הזמן, ביחד עם סיעתו נגד הצעת חוק שמסדירה נישואים אזרחיים, כולל נישואים חד מיניים שנוגדים את אמונתו. האם תחשוף את סודו כשאתה יודע שמשפחתו תהרס, שהוא ינודה מקהילתו שהוא יחיה מעכשיו חיים אומללים?

...

במקרה ואמרת שהכסף הולך לנוער במצוקה אז זה לא כול כך נורא, אבל אם במקום זה הוא פשוט ישאר אצל המדינה אז צריך לפעול. ובמקרה השני התשובה זהה.

James Hammerton

New member
התשובה זהה=לפעול?

ומה רע בזה שהוא ישאר בקופת המדינה המדולדלת ממילא וישמש אח"כ לתקצוב של בתי ספר? רק שכמובן לא תדע מזה, אבל עצם זה שהכסף נמצא בקופה יאפשר ליזום תוכנית כזאת...

לא על זה הדיון...

הדיון הוא האם לבצע למישהו אאוטינג בשביל למנוע פגיעה בקהילה ?

James Hammerton

New member
זה לא אומר שאי אפשר לפתח אותו יותר

אבל בכל אופן, אני עדיין אומר שאף אחד לא יכול להחליט חד משמעית מה טוב לקהילה ומה לא... ועדיין לא ענית על השאלה שלי

בטח שכן

עובדה שאתם מזהים ישר חוקים שקשורים לקהילה והולכים להפגין ברגע שמישהו מצביע נגדם אתה מוכן לחזור על השאלה ?

James Hammerton

New member
השאלה הייתה

אם במקרה השני שכתבתי כמה הודעות למעלה גם צריך לעשות לו אאוטינג. בכל אופן, אני אישית לא "מזהה ישר" חוק כזה והולך להפגין אם מישהו מצביע נגדו. מצאתי גם דיון שהתנהל לפני שנתיים (כמה רחוק אני הולך
) בעניין. רוב האנשים שם חושבים דווקא שצריך להוציא אותו מהארון... מסקס וזוגיות גאה ז"ל

כן וכן ../images/Emo13.gif

בניגוד לאנשים "פרטיים", פוליטיקאים ציבור צריכים לחשוף את תכונותיהם ותפיסת עולמם כחלק מהאג'נדה שלהם. לדעתי נטיה מינית של פוליטיקאי רלבנטית למקצוע שלו, ולא נכללת בזכות שלו לפרטיות. אם אני, כהומו, יודע שחבר כנסת מסויים הוא הומו (בארון) ומצביע לו שייצג אותי, מתוך הנחה שהוא לא יפעל נגד גייז. חבר כנסת הומו שמצביע נגד הקהילה ההומו-לסבית הוא צבוע מהמעלה הראשונה, והקהילה צריכה לפגוע בקריירה הפוליטית שלו בשל כך, למען האינטרסים שלה.

למעלה