../images/Emo58.gif

הספר החמישי עומד להיות הספר של דאני, אפשר לדעת את זה על פי השם של הספר ועל פי הספר הרביעי ועל פי הפרק לדוגמא של טיריון. בספר החמישי טיריון עומד להגיע אליה, אני חושב שהיא תקבל אותו לשירותיה. בספר החמישי גם הדורנים עומדים להגיע אליה ואני בטוח שהיא תקבל אותם. השאלה הגדולה היא מה יקרה כאשר הג'ייג'ויים יגיעו אליה, היא בטוח לא תסכים להינשא לאף אחד מהם, כי היא יודעת שאין להם מספיק צבא. מצד שני לגרייג'ויים יש צי ספינות שיכול מאוד לעזור לה כדי להגיע לווסטרוז. אבל אם הם ישתמשו בקלף שלהם, שהם יוכלו לשלוט בדרקונים, מה היא תעשה אז? אני מקווה שהיא תמצא שיטה מחוכמת להשיג את אותו קרן ששולטת בדרקונים, אבל יכול להיות שדאני תינשא לו בשביל לשמור את הדרקונים? ואם השניים כן ינשאו, זה יהיה מוזר כי הם שניהם אנשים מאוד דומיננטים. דאני לא תסכים להיות אישתו של המלך, בדיוק באותה מידה שהוא לא יסכים להיות בעלה של המלכה. במחשבה שנייה הדרקונים שלה עדיין לא מהווים איום כך שהיא יכולה לכלוא אותם לזמן מה ולהשיג את הקרן. מה דעתכם?

לגוטל

New member
לא רק שלה

גם של ג'ון ואזור החומה... אני מקווה לדעתי הגרייג'ויים ילחמו נגדה. אין מצב שכולם יצטרפו אליה והיא ככה בקלות תגיעה לווסטרוז החלשה עם צבא אדיר, חייבים להיות לה עוד בעיות על הדרך. וויקטאריון גרייג'וי הוא בעייה לא קטנה, ויודע להילחם ולהוביל אנשים בקרב. הקרן של הדרקונים היא עם יורון, לא זכור לי שהוא נתן אותה לאח שלו. הסיכוי שהיא תתחתן עם גרייג'וי כלשהו הוא אפסי לדעתי, אבל הם ללא ספק יעשו לה כאב ראש. למרות שאני מעדיף שיעשו בלגאן לטיירל. אני מחכה כבר להחלפת המילים הראשונה של טיריון ודאני, בטח הוא יהיה משועשע לראות את בריסטאן לצידה. מקווה שלא יהיו יותר מדי פרקים משעממים של דאני כמו הפרק לדוגמא ששמו שם. פרק שלם בתכלס בשביל השורה האחרונה שלו, להראות שהדרקונים כבר גדלים והופכים להיות מסוכנים לבני אדם.

אבל ויקטוריון נשלח אליה במטרה

להציע לה להינשא לאחיו. הוא יציע לה את הנישואים והיא כמובן תסרב, ואז הוא יגיד לה שלאחיו יש קרן ששולטת בדרקונים, ומה היא תעשה אז? יש את הסיכוי שויקטוריון יציע לה את עזרתו להיפטר מאחיו, אבל משום מה אני בטוח שאם יורון נכנס לתוך ואלריה אז הוא לא כזה מטומטם והוא מצפה שאחיו יבגוד בו. טיריון דאני ובאריסטאן צריכים להיות שילוב מעולה ביחד, אני לא יכול לחכות לזה. התפקיד של טיריון יהיה לעשות סדר בעיר, כי זה מה שהוא הכי טוב בו. אני מניח שבאריסטאן יכול לאמן אנשים להיות אבירים שיישרתו בצבא של שאני. ולבינתיים דאני תקבל מתנות מאנשים, ותקיים הסכמים כמו ההסכם עם הדורנים.

לגוטל

New member
תקרא את השורה האחרונה של הפרק שוב

נמאס לו מאחיו, הוא מתכנן לקחת את דאני בשביל עצמו. ונגיד הוא היה אומר לה שלאחיו יש קרן ששולטת בדרקונים, למה שהיא תאמין לו בדיוק? אין לו הוכחה שדבר כזה קיים בכלל, ושזה עוד אצל יורון (שבכלל רחוק מדאני). יורון חושב שהוא מתוחכם, ובתכלס יש לו כישרון כמנהיג... אבל שהוא עצבני הוא פועל באופן מטופש, והוא עצמו מודה בזה. לדעתי מלחמה בינו לבין ויקטאריון זו דווקא אפשרות מעניינת. לגבי דאני וחברים, הם לא יהיו בעיר הזו הרבה זמן לדעתי... הם יתחילו לנוע לעבר ווסטרוז, וטיריון יכול לעזור לה בהכל. יכול להיות שהיא תמנה אותו כימין שלה.

לדעתי הם ישארו קצת יותר

דאני רוצה לבסס את מעמדה, והיא בעצמה אמרה שהיא תישאר שם. אני מנחש שבמשך הספר החמישי היא תישאר שם.

HarelBarok

New member
סתם תהיות בקשר לקרן הזאת.

יורן אומר לויקטוריון שהקרן הרגה את האיש שנשף בה, אז אם היא הורגת את הנושף בה באופן שיטתי (מה שלא מוזכר בספר) איך היא מקנה לו שליטה בדרקונים?

יכול להיות שצריך לנשוף בה באופן...

מיוחד. הואלריאנים היו קוסמים, יכול להיות שזה היה כלי מאוד חזק שבעזרתו הם שלטו בדרקונים. מפחד שיגנבו להם אותו ואז ישתמשו בדרקונים שלהם הם שמו שם משהו שאם לא משתמשים בכישוף נכון אז מתים. (זו רק השערה)

מחשבה מטורפת

בעקבות קריאה של כישור הזמן התחילה להתגלגל לי בראש מחשבה מאוד מטורפת. דאני מתקדמת מזרחה ומזרחה כל פעם לא משנה כמה היא מנסה להגיע למערב.כבר הועלו בעבר תיאוריות על זה שהיא "תקיף את העולם",אולי זה נכון כי בחור מאיי הברזל רצה להקים צי ולשוט מערבה,רק שמישהו עשה את זה לפניו. בראנדון הספן (זוכרים אותו?) אהב מאוד ספינות ויצא למערב עם צי גדול שמעולם לא חזר,הדבר גרר שריפה שלי כל הספינות בצפון ומאז לא היה לצפון צי.מה שכן לא נאמר שהם מתו ולא נסחפו שברי ספינות לחוף. מכאן שיש מצב שהם צלחו את הים במערב ונחתו באדמות המזרחיות מעבר למדבריות של ערי העבדים. מזכיר את הסינצ'ינים של ג'ורדן לא? אובכן העניין הוא שהם הפליגו לפני בוא הדרקונים ויכול להיות שהם יהיו כוח נוסף שיעזור לדאני כי הבלתי טמאים שלה מעטים מדי בשביל להוות צבא.

זה הגיוני, אבל....

העולם שמרטין יצר מקביל באופן גיאוגרפי לעולם שלנו: ווסטרוז- בריטניה ואלריה- רומא ארצות הדותרקים- ארצות של הערבים. יש עוד הרבה הקבלות אבל זה דיון אחר.... ולכן אם עושים הקבלה שכזאת אז בדרך לווסרוז יש את יבשת אמריקה. יכול להיות שמרטין יעלים את היבשת, אבל עד עכשיו הוא היה די נאמן לעולם שלנו.

YanivLib

New member
אבל גם הנקודה שלך

לא ממש מוצלחת. אתה טוען שמכיוון שניתן למצוא הקבלות בין העולם שלנו לעולם של מרטין, ניתן לצפות שתהיה או שלא תהיה יבשת המקבילה ליבשת אמריקה. מאחר ואתה בעצם לא אומר כאן שום דבר, התגובה חסרת הטעם שלי נראתה מתאימה (אם כי, אכן מציקה למדי).

מרטין לא סתם יוצר הקבלות

המלחמה העדכנית בספר דומה למלחמת השושנים שהייתה בבריטניה. הבתים הם גם דומים לבתים שהיו פעם. כל העולם הזה מבוסס על העולם שלנו, מרטין לא המציא מפות, הוא לקח את המפות של היום ושינה אותם. ולכן זה מאוד הגיוני להגיד שאם עד עכשיו מרטין הציג באופן מאוד נאמן עולם שדומה לשלנו אז גם יבשת אמריקה צריכה להופיעה. חוץ מזה באותה מידה אפשר להגיד שבגלל שזה לא העולם שלנו ואין יבשת אמריקה, גם העולם לא עגול. אבל מהדרך שבה מרטין יצר את העולם אפשר להסיק שכך הדבר, בייחוד לאחר הנבואה של קוסמת הצללים שדאני פגשה.

יש שתי בעיות

הראשונה היא שאנחנו לא יודעים מה קרה לסטארקים האלה, יכול להיות שהם שכחו את כל העבר שלהם שלהם. כי אם הם לא שכחו אז למה הם לא חזרו, או אם המקום החדש הוא יותר טוב אז למה הם לא שלחו מסר לבני דודם בווסטרוז שיצטרפו אליהם. גם אם הספינות שלהם נהרסו זה לא אומר שהם לא יכלו לבנות חדשות במהלך השנים. הבעיה השנייה שגם אם הסטארקים זוכרים את כל העבר שלהם איזו סיבה יש להם להקשיב לדאני, המשפחה של דאני הייתה זו שהשמידה את המלך בצפון. אין להם שום נאמנות כלפיה, ולכן אין להם שום סיבה להצטרף אליה.

SiC

New member
וחוץ מזה

אם אני לא טועה, הסטארקים האלה עבו את ווסטרוז כמה שנים טובות לפני בואו של אאיגון הכובש, ככה שבית טארגאריין לא אמור לעניין אותם בכלל

DIDGIN

New member
אם כבר

אז ווסטרוז היא המקבילה הגיאוגראפית (לא התרבותית) לאמריקות והיבשת המזרחית מקבילה לאירואסיה בזמן שסות'ריוס מקבילה לאפריקה או לאוסטרליה. מרטין אמר שווסטרוז מזכירה בגודלה את דרום אמריקה והיבשת המזרחית מזכירה בגודלה את אירואסיה.

אם כבר

ההשוואה הגיאוגרפית צריכה להיעשות לא לפי גודל היבשת (כיוון שאין הבטחה שהעולם של ששאו''ק הוא בגודל של העולם שלנו, ואז כל הקנה מידה מתפקשש) אלא לפי מיקומה ביחס למקומות אחרים, ואם אתה רוצה לעשות השוואה מדויקת ולדעת למה מרטין התכוון, אז כ-ן צריך לשכלל את הקירבה התרבותית. ווסטרוז = בריטניה של המאה ה-15. לנקסטר (שבמלחמת השושנים השתמשו בשושנה אדומה כסמלם, אגב) = לאניסטר, יורק (שהשתמשו בשושנה לבנה כסמלם במלחמת השושנים) = סטארק, ווריק (שהלורד שכיהן אצלם בתקופת מלחמת השושנים מכונה עד היום Warwick The Kingmaker, בשל היותו מאוד לא החלטתי לגבי הצד שהוא תומך בו) = טיירל. לגבי הנושא השני - גילוי אמריקה התרחש כ-25 שנה לאחר סיום מלחמת השושנים באנגליה, אם מרטין יקדים את זה קצת, הגיוני שזה יקרה בקרוב...

אבל ההשוואה היא לא בדיוק אחד לאחד

העובדה שהחברה הווסטרוזית היא חברה אירופית-ימי ביניימית טיפוסית לא אומרת שכל העולם הזה הוא רק גרסה שונה לעולם שלנו. לכן הוא לא חייב ליצור גם יבשת שתהיה מקבילה לאמריקה.

מובן שזה לא הכרחי

אבל נקודת ההנחה הראשונית של הדיון הזה אומרת שאכן העולם של מרטין הוא גרסה לעולם שלנו, בלי קשר לשאלה האם זה נכון או לא.

למעלה