udirot1

New member
../images/Emo58.gif

אני מתרגם כרגע את האתר DumbledoreIsNotDead.com לעברית. השתמשתי במערכת בלוגים בתפוז כי לא מצאתי משהו נוח יותר. זה רק ההתחלה כרגע, אבל אני אמשיך (למרות שזה מאוד מעצבן עם כל העניין של ההעתקה והניקוד). מי שלא הבין את הרמזים באתר המקורי בגלל האנגלית, מוזמן להיכנס עכשיו (וגם השאר
)

mjlk

New member
../images/Emo118.gif../images/Emo45.gif סחטיין על ההשקעה

בסוף אני עוד אאמין לכל זה...

ReuT C

New member
יאאאא

תודה רבה תמיד רציתי לקרוא את זה... אבל אןי לי כח לאנגלית

black robe

New member
קודם כל...../images/Emo58.gif../images/Emo63.gif

קבל ח"ח על ההשקעה
ועכשיו, לעניינים: לא קראתי הכל, כי אני ממש עייפה עכשיו, אבל בינתיים קראתי את הרשומה ה4, וזה מה שיש לי לומר: כתוב במפורש שכשסנייפ אמר "אבדה קדברה", נורה משרביטו אור ירוק, אבל כשהארי+הרמיוני+רון וסנייפ בספר 2+3 אמרו "אקספלירמוס" , נורה משרביטם אור אדום. אבל משהו שבאמת מבלבל אותי, למה לעזאזל הוא נפל מהמגדל? טוב, אין לי כוח להמשיך עכשיו, אולי מחר
לילה טוב לכולם

udirot1

New member
כן, נכון. ../images/Emo58.gif

כתבתי למעלה (בהודעה הראשית) שהרמזים לא נמצאו על ידי. אבל בכל זאת, בטוח יש איזה דרך, עם כל הקסמים, לשנות צבע של קסם (למרות שהאמת אני לא כ"כ מאמין שזה אקספליארמוס), אבל הרבה יותר קשה לשנות תכונה כל בולטת של קסם כמו האור החזק.

black robe

New member
ממש לא נראלי...../images/Emo58.gif../images/Emo63.gif

איזה קסם מאפשר לקסם אחר לשנות צבע? זה ממש לא נראלי... כאילו, סנייפ היה צריך לעשות קודם את קסם הזה, לא? מתי הוא הספיק בדיוק לעשות את זה?

udirot1

New member
הוא לא באמת התכוון ../images/Emo58.gif

לעשות אבדה קדברה אז דמבלדור לא מת (הרי צריך באמת לרצות כשעושים אבדה קדברה וקללות ללא מחילה אחרות, ואז במהירות הוא עשה אקספליארמוס. לקוסם ברמה של סניים זה לא משהו כ"כ קשה.

black robe

New member
לא.../images/Emo58.gif../images/Emo63.gif

בלטריקס אמרה להארי שצריכים ממש להתכוון ולהנות מעשיית קרושיו. היא לא דיברה על שום קללות שאין עליהן מחילה אחרות. עובדה: כשפיטר הרג את סדריק, לדוגמה, הוא לא בדיוק התכוון לעשות את זה, ואני לא מאמינה שהוא הספיק להכיר את סדריק בשביל להנות מכך שהוא הורג אותו. ועוד משהו: כשפיטר הרג את פרנק ברייס. גם כן, אותו הדבר כמו סדריק: לא נראלי שהוא הכיר אותו מספיק זמן בשביל להנות מכך שהוא הורג אותו. ובכלל, בשום מקום לא כתוב שבשביל לעשות "אבדה קדברה" ו"אימפריו" צריכים להנות ולהתכוון וכו'... בלטריקס אמרה את זה רק בקשר ל"קרושיו". עכשיו, בנוגע להחלפת הכשפים ברגע האחרון: לא נראלי בדיוק שאפילו אשף כמו סנייפ, יוכל להגיד "אבדה קדברה", ולעשות את ה"אבדה קדברה" , ולהחליף אותה מהר לאקספלירמוס. אני אגיד לך למה: א) הצבע שיצא מהשרביט שלו היה ירוק, לעומת אקספלירמוס שהאור שלו הוא אדום, ואני לא מאמינה שיש קסם כזה שיכול להחליף את הצבעים של הכשפים. ב) יכול להיות שמרוב שהוא היה לחוץ, ומרוב עוצמת הלחש, ומרוב שדמבלדור היה כל-כך חלש באותו הרגע, הוא נפל מהמגדל. ועוד דבר שיכול היה לגרום לזה שהוא יועף מהמגדל: אנחנו לא יודעים מה בדיוק השיקוי ההוא שדמבלדור שתה עשה לו. יכול להיות שהיתה לו השפעה כלשהי, ובגלל זה הוא הועף מהמגדל ולא מת עוד לפני שהוא פגע בקרקע.

gurke

New member
אממממ ../images/Emo58.gif

מי שעשה את האספליארמוס היה דראקו, לא סנייפ. אנחנו יודעים טוב מאד שני דברים על סנייפ: 1. הוא טוב בלחשים לא-מילוליים. 2. הוא טוב בלהמציא לחשים. לכן, יכול להיות מאד שהוא פשוט המציא קללה שמעיפה מישהו, ויש צבע ירוק, ובזמן שהוא עשה את הקללה הזאתי(שמעיפה) על דמבלדור, הוא אמר את המילים "אבדה קדברה" אך הם היו ללא משמעות. דבר נוסף זה שאבדה קדברה לא מעיפה אף פעם!! היא רק הורגת. פשוט הורגת, ומן הסתם גם הבן אדם שמת נופל-אבל לא עף. שימו לב, שכל פעם שרולינג מתארת רצח באמצעות ה"אבדה קדברה" בסוף הקטע היא כותבת משהו כמו "הוא היה מת", או "הוא היה מת עוד לפני שפגע ברצפה". אפילו עם השועל בתחילת הספר היא כותבת את זה (ואנחנו יודעים שרולינג לא כותבת סתם דברים-אולי זה רמז). ולא כתוב את זה במקרה של דמבלדור. תחשבו!

black robe

New member
לא אמרתי ש../images/Emo58.gif../images/Emo63.gif

סנייפ עשה את האקספלירמוס. פשוט מי שכתב את האתר אומר שיכול להיות שסנייפ עשה אקספלירמוס אך חשב על "אבדה קדברה". ואני אומרת, שזה לא יכול להיות בגלל שיצא מהשרביט שלו אור ירוק (אבדה קדברה) ולא אור אדום (אקפלירמוס). ואני חושבת שהוא הועף מהמגדל מרוב שהקללה שסנייפ הטיל הייתה כל-כך גדולה, אולי מפני שהיה כל-כך לחוץ. ואפילו, אם אתם אומרים שהוא נפל מהמגדל מאיזה קסם אחר. זה המגדל הכי גבוהה בכל בית-הספר! איך בדיוק דמבלדור היה אמור לשרוד את הנפילה הזאת גם אם סנייפ לא הרג אותו ישירות אלא רק העיף אותו מהמגדל? סנייפ לא מת, משמע שהוא לא הפר את הנדר, והוא הרג את דמבלדור. אם סנייפ היה מת אז הייתי עוד אומרת שיכול להיות שדמבלדור חיי עוד. אבל סנייפ בהחלט לא הפר את הנדר.

כל הכבוד על ההשקעה

אבל למה לא ב HTML?! יותר טוב מבלוג... לדעתי... גם אני תירגמתי משהו.. את הבוחן הזה שאומר ל איזו דמות אתה.. והשתמשתי ב HTML... זה יותר נוח, וגם אפשר לעצב יפה.. :)

be a bee

New member
תהיה:p../images/Emo58.gif../images/Emo55.gif

הכל נשמע מאוד אמין ומשכנע והכל:p, אבל יש רק בעיה אחת- למה סנייפ לא מת ישר אחרי שהוא -לא- ביצע את המשימה שלו והרג את דמבלדור? זה לא המהות של הנדר הכובל?

black robe

New member
מ"א?../images/Emo58.gif../images/Emo63.gif

מתישהו הוא יהיה חייב להרוג את דמבלדור במקום דראקו. ומכיוון שדראקו ניסה להרוג את דמבלדור ולא הצליח, אז זה אומר שסנייפ אמור לעשות את זה. לא הבנתי כלכך את הקטע של הנדר. כאילו, אם מפרים את הנדר אז אתה מת מעצמך? או שמישהו הורג אותך? כי אם מישהו הורג אותך אז סביר להניח שאוכלי-המוות לא היו הורגים את סנייפ כי הם חשבו שהוא הרג את דמבלדור. אבל אם הוא אמור למות מעצמו, אז הוא באמת הרג את דמבלדור.

mjlk

New member
../images/Emo58.gif../images/Emo118.gif...

אם סנייפ לא באמת הרג את דמבלדור, אז כדי שהוא לא ימות מכוח הנדר יש לו שתי אופציות: או לחכות שדמבלדור יגסוס מזקנה ובקה האחרונה לחייו יקצר את התהליך ויגיד "אבדה קדברה" - ואז טכנית - הוא לא הפר את הנדר כי הוא זה שהרג את דמבלדור. או, שאם דמבלדור יחיה יותר מדי וסנייפ כבר יהיה זקן, אז הוא לא יהיה חייב לבצע את הנדר כי הוא ימות ממילא מזקנה או משהו. הבנת??

rds15

New member
../images/Emo58.gifמתישהו, כן.

אבל הנדר לא אומר שבשנייה שבה דראקו לא מצליח לבצע את המשימה שלו, להרוג את דמבלדור, סנייפ חייב להתערב ולבצע את המשימה במקומו. כן, סנייפ חייב להרוג את דמבלדור, אבל הנדר לא נותן תקופת זמן.

למעלה