kick ass70

New member
../images/Emo58.gif

נגיד שדמבלדור באמת מת (אפילו שדי אהבתי את התאוריה שסנייפ תכנן עם דמבלדור מראש את המוות שלו המזוייף).. נגיד שהוא מת- למה זה כל כך כואב להארי והאחרים..? אז בסדר הוא מת אבל הוא עעדיין יכול לדבר איתם דרך התמונה בחדר מנהל לא? תמיד המנהלים הקודמים דיברו עם דמבלדור.. (ונדמה לי שהמנהלים האלה מתו לא?) ואם כבר תמונות מדברות אז עוד משהו שלא מובן לי- למה לא כל תמונה שמישהו נמצא בה יכול לדבר ורק אלה שבתמונות במשרד של דמבלדור?

fresh mishmesh

New member
למה לא?

האישה השמנה מדברת, והחברה שלה ויולט (בספר הרביעי) מדברת איתה ואפילו מתארחת אצלה בתמונה מתישהו אם אני לא טועה וגם סיר קאדוגן מראה להארי, רון והרמיוני את הדרך למגדל הצפוני בספר השלישי ומדבר איתם...

kick ass70

New member
אז בקשר לדמבלדור ../images/Emo58.gif

הוא יוכל לדבר מתוך התמונה? אם כן אז פחות צריך המוות שלו להיות טרגי ולמה נגיד ההורים של הארי לא יכולים לדבר איתו מהתמונה? או סיריוס? או מי שלא תרצה...

fresh mishmesh

New member
../images/Emo58.gif

אני מניחה שגם דמבלדור יוכל לדבר מהתמונה שלו במשרד בהוגוורטס, או בכל תמונה אחרת שיציירו אותו (האמת שאני לא ממש בטוחה איך זה עובד בדיוק- כל תמונה שמציירים של מישהו שנפטר אוטומטית מתחילה לדבר? נשמע לי הזוי..) בכל אופן- אני לא בטוחה שמישהו צייר את ג'יימס ולילי או את סיריוס אחרי שהם מתו, אז לא נראה לי שקיימת תמונה שדרכה הם יוכלו לדבר עם הארי. ושוב- אני לא יודעת איך עובד העניין, אולי חייבים לצייר את התמונה ממש בסמוך למוות, ורק אז מעבירים אליה את הנשמה (?..) או מה שזה לא יהיה של הדמות? באמת שאין לי מושג אבל גם ככה- כמו שכתב/ה מי שמעלי- תמונה זה לא מציאות... אז הוא ידבר עם דמבלדור, ההורים שלו, או סיריוס, אבל זה לא משנה- בחיים הוא לא יוכל לחבק אותם, לקבל מהם מתנה או לשתות איתם קפה. בסופו של דבר אני חושבת שלי באופן אישי היה קורה האפקט ההפוך- הייתי מתחרפנת מזה, וזה היה מדכא אותי עוד יותר (קצת דומה לראי של ינפתא, אם הבנת את מהות דברי...)

Roonil Wazlib

New member
אני חושבת שהדמות שמתה

משאירה רק הילה של עצמה בחדר. יש לה את האופי שלה, ואולי קצת מהדיעה שלה על דברים, וקצת ידע בסיסי על העולם, היא יכולה לאגור מידע ולזכור את מה שאומרים על-ידה, אבל אין לה ממש את הידע והזכרונות (לפחות לא כל הזכרונות) של הדמות כשהיא חיה

P r o n G s

New member
אה..../images/Emo58.gif../images/Emo130.gif

מה זאת אומרת למה זה כואב להם? דמלבד העובדה שדמבלדור היה הקוסם היחיד שממנו וולדמורט אי פעם פחד ושהמוות שלו בעצם מסמל בשביל הארי חוסר הגנה, כי הרי כל מי שהגן עליו מת ועכשיו הוא חייב להגן על עצמו ובאמת להתבגר. הרבה אנשים אהבו את דמבלדור ותמונה מדברת זה לא אותו דבר כמו להיות אם האדם האמיתי... ואני די בטוחה שגם תמונות אחרות יכולות לדבר חוץ מאלו שבמשרד של המנהל..

אז ככה../images/Emo58.gif../images/Emo60.gif

אני חושבת שהדיוקן של דמבלדור משמר רק חלק קטן ממנו. אז נכון, הם יוכלו לקבל ממנו עצות מדי פעם, אבל הוא לא באמת יהיה שם כדי לעזור להם פיזית. זה לא דמבלדור שם, לדעתי זה מין העתק קטן שלו שם שמקובע בתמונה. וכל תמונה יכולה לדבר אני חושבת - אמא של סיריוס, הגברת השמנה, סר קאדוגן, גילדרוי על כל דיוקניו וכו' וכו':O

EvilFlame

New member
פרטים

כמעט כל התמונות מדברות ועובדה שלמשל ב"קדוש מנגו" יש תמונות שמבלבלות ת'שכל. וקולין קריווי אומר בספר השני שיש תמיסה מיוחדת שגורמת לכל תמונה בעצם לזוז וכו'... יכול להיות שיש תמיסה כזאתי שיכולה לגרום גם לתמונות לדבר... או שהתמונות הם בעצם באמת משמרות חלק מהאישיות של המת,אבל זה לא ממש משנה כי יכולות להיות תמונות של אנשים חיים שעדין מתפקדות וכו'.. ומה אם התמונות בהוגוורטס האם באמת כולן היו של אנשים חיים? אני בספק. וחוץ מזה אין כמו הדמבלדור האמיתי המוחשי שחושב יותר טוב מתמונה.

kick ass70

New member
אממ

אז הארי אף פעם לא דיבר עם ההורים שלו? אני בטוח שהוא רצה לשאול אותם כמה דברים... וקולין קריווי- מה איתו? לא שמעתי עליו כבר כמה ספרים

מה יא

New member
ניראה לי../images/Emo153.gif../images/Emo95.gif

שציורים ודיוקנים יכולים לדבר ותמונות לא, אחרת הארי היה מדבר עם ההורים שלו... *בורחת*

Roonil Wazlib

New member
לדעתי תמונות רק מצוירות מדברות

ומצולמות רק חוזרות על אותו דבר שהן עושות עוד פעם ועוד פעם

EvilFlame

New member
לא תמיד

למשל כשהארי הוכרח להצטלם אם לוקהרט אז בתמונה שלו הוא כבר ממש התחמק מלוקהרט ובניגוד ש"Cמציארות" הוא לא

למעלה