The X Factor - עונה 3

Doji

New member
../images/Emo58.gifThe X Factor - עונה 3

אני חושב שיש פה עוד מישהו אחד לפחות (Eru) מלבדי שצפה בעונה הזאת. ספויילרים למטה לכל עונה 3 + הגמר ששודר שלשום. למרות הניסיונות המגוחכים של סיימון לייצר מתח בגמר והטענות שריי מוביל (!!) וליאונה היא בעצם האנדרדוג, התוצאה היתה מאוד צפויה (אפשר להגיד שכבר מתחילת העונה התוצאה היתה צפויה). העונה הזאת היתה יכולה להיות הרבה יותר טובה אילו ריי והאחים מקדונלד לא היו מגיעים רחוק כלכך. כבר משלב האודישנים קיוויתי שהפיינל 3 יהיו "איטון רואד", בן וליאונה, ואני לתומי חשבתי שהזוכים העונה יהיו איטון רואד. ניקיטה היתה מעולה בשלבי האודישנים ואיומה בכל ההופעות שלה. דיון היתה בלתי-מורגשת בכל שלבי האודישנים והיתה מעולה בהופעות שלה בתחילת העונה. איטון-רואד לא היו מוצלחים במיוחד בשלב האודישנים, אבל אהבתי את כל ההופעות שלהם. כמעט הפסקתי לצפות בעונה כשהם עפו בפיינל5 והאחים מקדונלד וריי נשארו לפיינל4. הפיינל2 היה משעמם, אנטי קליימקס. אפילו Take That נראו דהויים ומיושנים (שלא לומר שמנמנים ומזדקנים... וחסרי רובי וויליאמס...). בכל מקרה, אני אקח עונה בינונית של X Factor על כל עונה של איידול, אני דיי אוף דה וויק. שרון אוסבורן הרבה יותר מעניינת מפאולה עבדול (שהופיעה בפרקי האודישנים). לואי, למרות ששבר העונה שיאים חדשים של עליבות בהתנצחויות שלו מול סיימון, הרבה יותר מבדר מרנדי ג'קסון. סיימון ב- X FACTOR מאבד הרבה מהאובייקטיביות שלו כשהוא צריך לבקר את האקטים שלו עצמו - במקום אחר ובזמן אחר ריי היה חוטף חיצי ביקורת לא פחות מהמקדונלד בראדרס. ההופעות שהכי אהבתי העונה : 1. Does Your Mother Know - Eton Road. 2. Tracks of my Tears - בן. 3. Somebody To Love - בן. 4. Could It Be Magic and Without You - ליאונה. 5. Summertime - ליאונה.

De fire

New member
../images/Emo58.gif

קודם כל הדברים שיש עליהם הסכמה בינינו- אקס>>איידול (הסונג סלקשן בבריטניה כ"כ הרבה יותר טוב), מקדונלד וריי בשלבים המתקדמים זה פשע והגיע לאיטן רוד להגיע הרבה יותר גבוה. לגבי הופעות אהובות, חוץ משתי ההופעות הראשונות של ליאונה, כל הופעה שלה היתה Superb. לבחורה הזו יש קול מדהים בלייב, בתנאי שהיא לא משתוללת יותר מדי עם הצרחות (מה שקצת קרה בהתחלה), וברגע שמישהו גם ילמד אותה לזוז לא כאילו יש לה התקף אפילפטי לא יהיה שום דבר שיעצור אותה (דווקא באולפן לא אהבתי אותה כ"כ, הסינגל שלה בסטודיו היהפ חות טוב מהלייב. ואם כבר הסינגל- לתת לה את הסינגל של קלי מאיידול 1? כמה צולע..) לדעתי סיימון לא ניסה לבנות מתח אלא לגרום לאנשים שהיו בטוחים שליאונה לוקחת בהליכה להרים את הטלפון ולמנוע מחדש שבו הילד יזכה (אגב, שנת 1962 צילצלה והיא דורשת את הסיגנון המוזיקלי שלה בחזרה. אני בעד לשלוח אותו לשם ושלא יחזור). אני שמח שזנחו את הקטע של הת'ים לשירים בשלבים המתקדמים ופשוט נתנו לליאונה לשיר את כל האוסף של וויטני- דה גרייטסט היטס. תענוג שסופסוף יש מישהי שיכולה להתמודד עם ויטני גירסאת טרום הקוק והבובי בראון. לגבי טיק דאט- אחרי ווסטלייף זה ממש נראה כמו "לפני ואחרי". כאילו אספו אותם מאיזה מכון גמילה לגיל הזהב. טוב נו, לפחות הסינגל שלהם נחמד. אי אפשר להשוות בכלל את הדואט של ליאונה (שעשתה קול שני!) לסחבקיה שריי העביר עם ווסטלייף. ובהזדמנות זו אני אאחל זיבה ללואי וולש על הדחיפה הבוטה הזו של הלהקות שלו פעם אחרי פעם העונה לתוכנית. בסופו של דבר, לסכם את המגילונת הזו, עונה די מוצלחת לטעמי, זוכה ש"ראוי" עליה יהיה חתיכת אנדרסטייטמנט וזה ממש לא עושה לי חשק לעונה החדשה של איידול, עם הקאנטרי הדוחה שלהם והאנשים שלא יודעים לשיר אבל "הם נחמדים והקהל אוהב אותם".

Doji

New member
../images/Emo58.gif

ווקאלית ליאונה בהחלט מעולה, אי אפשר להגיד אף מילה רעה על אף הופעה שלה העונה, אבל אם נהיה דקדקנים, לפורמט הזה קוראים "אקס פאקטור" - לא יודע אם יש לה משהו אקסטרה, חוץ מפיץ' מושלם. ואני חייב להודות שהכיריאוגרפיה המוזרה שלה כשהיא שרה שנראתה לי מאוד מוזרה בשתי ההופעות הראשונות של העונה, grew on me לאורך העונה. אני התאכזבתי כשלקראת סוף העונה היא התחילה לשיר את השירים השחוקים Over The Rainbow , Bridge Over Troubled Water, רק כדי להוכיח שהיא מסוגלת להתמודד ווקאלית איתם. מאוד אהבתי את הגירסה שלה ל- could it be magic של מנילו (גם take that עשו פעם קאבר לשיר הזה, לא נעים להודות, אבל משם אני מכיר את השיר, ולא מברי מנילו). וטייק-ד'אט ווסט-לייף לא נראו בכלל כמו "לפני ואחרי" - הם נראו יותר כמו "אחרי ואחרי". שתי להקות הבויבנדס האלו נראו מזדקנות ומרופטות. אוליי איטון-רואד יחיו מחדש את הבויבאנדס ואת הקריירה של לואי

De fire

New member
הדבר היחיד שיחיה את הקריירה של לואי

זה להחליף מקצוע. אני חושב שהדבר היחיד שילך לו בעולם המוזיקה זה לשבת לצד מרגלית צנעני בוועדה לבחירת השיר לאירוויזיון הבא.

E r u

New member
../images/Emo58.gif

משהו שקצת עיצבן אותי - באקסטרא פאקטור "טייק דאת"' אמרו שלא צריך לתת לליאונה לעשות קאברים כמו שנתנו ל2 זוכי האקס פאקטור ואני לא ממועדון המעריצים של לואי וולש אבל הולד איט! שיין וורד לא הוציא אלבום עם קאברים בלבד, רוב השירים היו שלו והם היו מצויינים [שלא לדבר על אלבום שני שהוא מוציא בקרוב]. ונחזור לגמר. איזו עונה!, כל כך נהנתי - אני לא חושב שקרה שלא נהנתי במהלך ה3 עונות המדהימות של התוכנית הזאת [אולי קצת התעצבתי שניקיטה עפה אבל זה לא מנע מהתוכנית להיות מדהימה]. כל כך עדיף על איידול וכל הבולשיט מסביב, תוכנית שבאמת מציגה טאלנטים [חוץ מכמה שעוזרים לרייטיניג כגון צ'יקו וקארי]. השנה לא רק אני עודדתי את ליאונה - גם אמא שלי נכנסה לעניין. כל שבוע הראתי לה את התוכנית וכל פעם מחדש היא החסירה פעימה לנוכח הכישרון הרב של הבחורה המדהימה הזאת. זה היה ברור מלכתחילה שסיימון מאוד מאוד רצה שהיא תזכה אבל יש לציין שהיה לה מתחרה מעולה. הגמר היה פשוט מדהים, הבריטים יודעים להרים הפקה כמו שצריך [כנ"ל בביג בראדר בריטניה - הגמר תמיד מעולה]. ריי הפציץ עם מיי וואי והשיר עם ווסטלייף, הילד יודע לשיר בקלאס מטורף. ליאונה? מה עוד אפשר להוסיף שלא הוסיפו? הבחורה מדהימה, אני יודע שהיא תצליח בכל מה שהיא תעשה - כל שבוע אחרי שהיא סיימה לשיר אמרתי "וואוו". הביצוע שלה לשירי וויטני, מאריה, סלין היו פשוט מדהימים - כל שיר היא נתנה מעצמה הכל. שמחתי לדעת שתיהיה עוד עונה לתוכנית המדהימה הזאת, נתראה בפעם הבאה

Doji

New member
../images/Emo58.gif

קשה לי להגיד שהיתה עונה מעולה ולהתעלם מכך שמישהו (ריי) ש-60% מהעונה שר לחלוטין out of tune (ואף אחד לא העיר לו!!)עם הבעות פנים תיאטרליות מופרכות הגיע למקום השני ושצמד זמרי חתונות (מקדונלד) ששרו קריוקי 95% מהעונה הגיעו למקום רביעי. שני אלו דיי הרסו את העונה מבחינתי, בייחוד כשהם באו על חשבון איטון-רואד/דיון/אשלי. בלעדיהם זו היתה עונת ריאלטי-תת-ז'אנר-כשרונות מעולה. מעניין איך היתה מתפתחת העונה אם נניח מקדונלד היו עפים בשבוע הראשון והאנקונבנצ'יונאלס היו שורדים את הופעת הפתיחה המחרידה שלהם. לואי בנה עליהם לגמר (
), חבל שבמו ידיו הרס אותם.

E r u

New member
../images/Emo58.gif

[התחלתי לכתוב לך תגובה ואז הבנתי שאני פשוט נותן ריוויו קצר על כל משתתף אז בשווינג הלכתי עד הסוף] מקדונלדס בראדר: כל שבוע הייתי עם סיימון בנוגע להאחים ברגר קינג, פשוט זוועה - אני לא יודע איך העלו דבר כזה. הם זמרי חתונות! [מצחיק אבל הם באמת זמרי חתונות]. ריי: אני חולק עליך לגבי ריי, ממש אהבתי אותו - הבנאדם היה קלאס אמיתי לאורך כל הדרך. דיון: אני מסכים לגבי דיון - לא יודע למה הבריטים לא התחברו אליה, היא היתה מדהימה בכל שיר שהיא שרה. אשלי: אני לא יודע למען האמת, מצד אחד יש לו קול מיוחד ומצד שני הקול שלו כל כך מעצבן באוזן. הפנינים שלו מעצבנים אותי. איטן רוד: איטן רוד באמת היו מדהימים ואיי דונט פיל לייק דנסינג שלהם היה פשוט עוצר נשימה, כל כך אהבתי! ניקיטה: ניקיטה הו ניקיטה "ברינג איט" היה אחד השירים הכי יפים בתחרות - לא מבין למה לא אהבו אותו, אני יצאתי מגדרי כשהיא שרה אותו. קארי: אממ קארי היתה זוועה בכל האספקט של המילה "זוועה". בן: בן היה בן - פשוט תותח למרות שלפעמים נמאס לי מהצרידות שלו אבל הקטע שלו אז נו ניחא. רוברט: בהתחלה שהוא התחיל לרוץ על הבמה כמו אחד על ספיד רק רציתי שיילך אבל בגמר בשיר סיום הוא הפציץ בסולו ודיי ריגש אותי, אז עם ניהול נכון הוא נראה לי יכול להצליח. האנקונבנשנלס או וואטבר: אני חשבתי שהם דווקא הווילד קארד של התוכנית, שהם הולכים להיות משהו מדהים - ההופעה שלהם היתה בסדר, אבל אולי היה צריך שיר אחר או משהו כזה - חבל שלא נתנו להם הזדמנות. ה"אחים": אין לי מה להגיד, משעמם.. ליאונה: נראה לי שכבר אמרתי הכל, מדהימה. אחלה עונה
היה לי כיף.

למעלה