Rn'R is the devil's music

country joe

New member
../images/Emo58.gif Rn'R is the devil's music

עוד בשנות החמישים עם עלייתם של אלביס והחברים לתודעה הציבורית טענו ה"דור הישן" שזאת מוזיקת השטן. במשך קצת יותר מעשר שנים המשיכה המגמה הזאת, שנראתה לרוב האנשים מגוחכת במקצת. אבל הכל השתנה כשלהקות כמו לד זפלין ובלאק סאבאת' קמו. שמועות על כישוף ועבודת השטן אצל להקות כמו השתיים הנ"ל הציפו את הצהובונים. היו כאלה שהתעסקו הרבה עם השטן כפי שרוב האנשים מכירים אותו, האנטי לאלוהים, כמו סאבאת' למשל. היו גם כאלה שהתעסקו בשטניזם, כמו ג'ימי פייג' (קצת אופטופיק אבל בכל זאת: שטניזם זה לא השטויות שאתם רואים בריקי לייק. השטן לא קשור בכלל לנצרות, זאת לא דמות ואין לה קשר לגיהנום. זה בעצם הטבע, הרוח. אני לא מחשיב את עצמי ליהודי, וגיליתי שרוב האמונות שלי מצטלבות עם האמונות של השטניזם. אל תבהלו
זה לא קשור לדברים המפגרים שרואים בטלויזיה, ולא שוחטים חתולים ודברים כאלה, חיות הן דבר מקודש בדת הזאת. אני לא שטניסט, בכל מקרה. תקראו על זה ברשת, זה מרתק). זפלין וסבאת' הן הגודמאות הבולטות, אבל יש המון להקות אפופות מסתורין בקשר הזה לכישוף ומאגיה שחורה למשל. מה אתם חושבים על הקשר בין העולם המסתורי הזה לבין מוזיקת הרוק? האם זה חלק בלתי נפרד או סתם הצגה למשיכת תשומת לב?

ThePiper

New member
ממקור ראשוני אני יכולה להגיד...

שכוכבי הרוק פשוט מתים עלי! חח ברצינות, אני לא חושבת שיש קשר בין היותם כוכבי רוק לאהבה לשטן, הם פשוט שטניסטים כי זה מעניין אותם. במקרה נודע לנו שהם שטניסטים כי הם מפורסמים. חוצמזה, זה מוכר הרבה... ראה את כל הטררם התקשורתי סביב לד זפלין בנושא וה"קסם" המיוחד שזה נתן לבלאק סאבאת' (ואם אתה עדיין לא מאמין לי, תשמע את סטיירוויי במהופך
)

ThePiper

New member
ברשותכם, הוכחה:

הנה ראיון של פייג'&פלאנט משנת 75, כאן, פייג' מסביר על המשיכה שלו ל"לא-ידוע". You live in Aleister Crowley's home. Crowley was a poet and magician at the turn of the century and was notorious for his Black Magic rites-Ed.l PAGE: Yes, it was owned by Aleister Crowley. But there were two or three owners before Crowley moved into it. It was also a church that was burned to the ground with the congregation in it. And that's the site of the house. Strange: things have happened in that house that had nothing to do with Crowley. The bad vibes were already there. A man was beheaded there and sometimes you can hear his head rolling down. I haven't actually heard it, but a friend of mine, who is extremely straight and doesn't know anything about anything like that at all, heard it. He thought it was the cats bungling about. I wasn't there at the time, but he told the help, "Why don't you let the cats out at night? They make a terrible racket, rolling about in the halls." And they said, 'The cats are locked in a room every night." Then they told him the story of the house. So that sort of thing was there before Crowley got there. Of course, after Crowley there have been suicides, people carted off to mental hospitals... And you have no contacts with any of the spirits? PAGE: I didn't say that. I just said I didn't hear the head roll. What's your attraction to the place? PAGE: The unknown. I'm attracted by the unknown, but I take precautions. I don't go walking into things blind. Do you feel safe in the house? PAGE: Yeah. Well, all my houses are isolated. Many is the time I just stay home alone. I spend a lot of time near water. Crowley's house is in Loch Ness, Scotland. I have another house in Sussex, where I spend most of my time. It's quite near London. It's moated and terraces off into lakes. I mean, I could tell you things, but it might give people ideas. A few things have happened that would freak some people out, but I was surprised actually at how composed I was. I don't really want to go on about my personal beliefs or my involvement in magic. I'm not trying to do a Harrison or a Townshend. I'm not interested in turning anybody on to anybody that I'm turned on to .. . if people want to find things, they find them themselves. I'm a firm believer in that.

יש ויש

יש להקות שמתעניינות בשטניזם ומכניסות את הנושא לשיריהם כי זה מוכר. למשל Cradle of Filth עושים כך. המוסיקה שלהם מאוד קשורה לטקסטים שטניים והולה בולה אבל בראיון שנתן סולן הלהקה (אין לי מושג איך קוראים לו - זה לא שאני אוהב אותם או משהו) למדור רמיקס בכל העיר ירושלים הוא אמר שכל הקטע הזה זה רק פוזה וזה אמצעי מסחרי. עוד דוגמה טובה זה Marilyn Manson. אבל האמת היא שבשני המקרים זה לא לחלוטין השטניזם שג'ו מקדונלד מדבר עליהם. יש גם להקות שהחברים בהן פשוט מתעניינים בשטויות האלה, אז למה לא בואו כבר נשיר על זה. אני חייב להודות שהשירים האהובים עלי הם כאלה שעוסקים בדברים מיסטיים ושאר ירקות. בקשר לזפלין פלנט הודה בראיון שהמלים של סטיירווי הן סתם שטויות (האמת היא שזה גם נשמע ככה) ולא קשורות לשטן וחבריו. אגב כשהופכים את השיר מה מקבלים? ניגנתי את התקליט הפוך והדבר היחיד שבאמת נשמע נורמלי זה - O there's no escapin. הקטע עם ה-666 למשל, זה פשוט נשמע כמו שי שי שי. סתם שטויות שמעריצים המציאו.

country joe

New member
here's to my sweet satan ../images/Emo13.gif

ורובם לא שטניסטים, אלא אובססיבים עם השטן הנוצרי. ג'ימי פייג' היה שטניסט, וגם על זה אני לא סגור.

אני לא חושב

שפייג' היה "שטנסיט" כמו שאמרת יותר נראה שהיה לו עניין במיסטיקה ובצדדים יותר אפלים של מיתולוגיות ארופאיות ונוצריות איכשהו אני לא רואה אותו מקריב קורבנות לשטן בזמנו הפנוי. עכשיו כשאני חושב על זה, פעם הייתי בקשר עם בחורה בריטית שהגדירה עצמה כפאגנית והייתה חלק מקבוצה דתית די קטנה בבטניה (כמה מאות אלפי אנשים) שמנסים ליצור ראנסס פאגני באיים הבריטים, הם עולים לרגל לסטונהנג' פעם בשנה עורכים כנסים ושאר שטויות ממין זה, לדעתי אף אחד מהם לא באמת מאמין באלילים אבל הם מנסים ליצור מסורת פאגנית כאנטי תיזה תרבותית לשלטון הכנסיה באירופה, זה נשמע לי יותר קרוב לאמונות של פייג' ולאופן שהוא התבטא בנושא.

country joe

New member
אז זהו

ששטיניסטים לא מקריבים שום קורבנות, חיות הן דבר מקודש, ולא מתפללים, לדעת השטניזם זה מיותר ומבזבז זמן חשוב מהחיים. תבין ששטיניסטים זה לא אלה שהולכים בלילה לבית קברות ושותים דם של חתולים, זה לא כת השטן הטפשית.

country joe

New member
השטן שאתה מדבר עליו

הוא האנטי לאלוהים בנצרות וביהדות. השטן שאני מדבר עליו, השטניזם, הוא משהו שונה לגמרי, אין לו קשר לגיהנום ולנצרות. תיכנס לאתרים פה, תאמין לי זה ממש מעניין.

country joe

New member
זה יסביר לך פחות או יותר

את מהות השטן: It is important to realize that the Satan that they recognize has few if any points of similarity with the conservative Muslim or the Christian concept of Satan. The Satanists' concept of Satan is pre-Christian, and derived from the Pagan image of power, virility, sexuality and sensuality. To almost religious Satanists, Satan is a force of nature, not a living quasi-deity. Their Satan has nothing to do with Hell, demons, pitchforks, sadistic torture, buying people's souls, demonic possession, performing miracles, human sacrifices, cannibalism, and profoundly evil deeds. וכאן תוכל לקרוא על church of satan, ועל האמונות.

הבנתי

בהזדמנות נדבר על תאילוגיה היסטוריה וטרמינולוגיה (ועוד מילים בלועזית), בכל מקרה זה פחות או יותר, מה שחשבתי שהתכוונת אליו קודם

ThePiper

New member
lucifer sam...

תודה תודה ועוד פעם תודה ג'ו שהסברת לכולם את משמעות השטן, אני כמובן לא יכלתי לעשות זאת טוב יותר. אולי עכשיו חלקכם יבינו למה I'm the devil. ובקש לפייג', הוא לא היה מכשפה מרושעת אוכלת ילדים, הוא פשוט התעניין בעל-טבעי.

הקישור הוא באוזני המאזין

הזכרת נכון שכבר אלוויס וג'רי לי לואיס וחבריהם נחשבו למדיחים לדרכו של השטן בעיני שמרנים אמרקאיים (אגב הטענות הללו תמיד באות מגורמים דתיים אמרקאיים משום מה), בשעה שמרבית הרוקרים הראשונים כלל לא היו מהפכנים מבחינה חברתית ולו היו מופיעים היום היו אותם גורמים דתיים (שלא מיתנו דעתם במהלך השנים) מאמצים אותם לחיקם כחלק מרכזי מהממסד, שכן, אין ולא היה שום דבר שטני ברוק אנד רול של שנות החמישים ואף אחד מאותם יוצרים גם לא יצא באמת מהתחומים המקובלים בחברה. המהפכה הפסיכדלית של שנות השישים פתחה את עולם הרוק/פופ בפני עולם רוחני שלם, לא סתם שרים קרוסבי סטילס נאש ויאנג we are statdust we are golden ולא סתם ג'ורג' הריסון שר חלקים ממנטרות, עולם הרוק עבר מאטאמורפוזה רוחנית כחלק מתרבות הנגד אליו הוא שייך עצמו במהלך המהפכה של הסיקסטיס. העולם הרוחני הזה עולם חוץ כנסייתי, לראשונה מזה מאות שנים מצאו יותר ויותר בני תרבות המערב מזור רוחני מחוץ לנצרות, בהיותם מחוץ לעולם הכנסייתי הסגור היו מי שמצאו כתות כיתות ואמונות אפלות יותר, בשנות השישים הכל נשטף בגל האמונה הקת מקושקש של הסיקסטיס אבל כשנגמרה המהפכה היו כאלו שנשארו עם אמונות מיסטיות קצת משונות, כך ג'ימי פייג' נהה אחרי סמלים מיסטיים ואמונות קאלטיות שטניות יותר או פחות (מה שהשתלב הייטב עם העניין המוגזם של רוברט פלאנט עם טולקין) ואורייה הייפ כתבו על שדונים וקוסמים ולהקות פרוג רבים השתמשו בנושאים מעולם המיתולגיה הבריטי הקדום כנושאים ליצירותיהם. ככל שעבר הזמן משנות השישים העיסוק ועניין בכשפים ושטניות הפך לדרך למשוך ילדים לעבר מוסיקה פחות ופחות מעניינת, כך אני לפחות רואה את הרמזים השטניים אצל איירון מיידון למשל, שעושים בשטן שימוש פורנוגרפי של ממש.

Chocoholic

New member
שני רוקרים משנות החמישים

שדווקא היו קשורים, בשלב מסוים בחייהם לעולם הדת: -ג'רי לי לואיס, מר "Crazy arms", בא ממשפחה דתית הדוקה ובגיל 14 או 15 נשלח לסמינר לכמרים! הוא הועף משם בגלל חוסר התאמה... -ליטל ריצ'ארד נהנה מקריירה מסחררת בסוף 57' כאשר קטע לפתע את סיבוב ההופעות שלו, חזר הביתה ונרשם למכללה דתית. במשך כמה שנים לא שמעו ממנו, אך הוא חזר לסצינה, בעיקר על רקע הפלישה הבריטית שלהקותיה העריצו אותו.

pink floydror

New member
רגע רגע רגע..

מה הקטע של סטיירוואי? מישהו יכול פה לכתוב לי את כל התאוריה?

אין לסטיירוויי הרבה קטע

תעביר את השיר למחשב תהפוך אותו ברשם קול ותנסה להקשיב טוב. עפ"י האתר Stairway Backwards (לינק למטה). יש שם אשכרה מילים. אם תקשיב תוכל לשמוע דברים שנשמעים קצת כמו המילים המוזכרות אבל רק קצת. יש שורה אחת שממש שומעים שזה אמיתי - There's no escapin' it! זה די מפחיד ומסקרן, אבל מתגברים על זה וזה בסך הכל סתם שטויות.

למעלה