Pioneers@Sabres

ofribecker

New member
לגבי שיפוט

כמו תמיד, וכמו בכל משחק, יש מצבים ששחקנים מסוימים חושבים שהשופטים לא ראו אירוע מסוים או קראו לא נכון עבירה או אי-עבירה כלשהיא... זה טבעי, זה ימשיך להיות, אי אפשר להמלט מזה. מה שרואים מזוית אחת רואים אחרת מזוית אחרת ומרגישים אחרת כשנמצאים בתוך... אין משהו אחר. כפי שכבר אמרתי פעם כאן, ביום טוב השופטים קולטים משהו בסביבות 50 - 60 % מהעבירות שמתבצעות בפועל. כמו שיורם הסביר, ריבוי האירועים שצריך להסתכל עליהם בזמן קצר נתון מביא לכך שיתפספסו דברים. אנחנו מקוים ומנסים לעשות כך שאלה יהיו הדברים הפחות חשובים. עם הנסיון שאנחנו צוברים, כל אחד מאיתנו, השופטים, לחוד וביחד, משפרים את שיטת העבודה על המגרש ממשחק למשחק ואפילו ממהלך למהלך. המדובר במיקום של השופט, בסדר ההסתכלות שלו על האירועים ובנסיון שלו לצפות את המקומות המועדים לעבירות בכל מהלך שאף פעם לא דומה בדיוק למהלך קודם שראינו. אני חוזר על מה שאמרתי אין ספור פעמים, אנחנו בני אדם בדיוק כמו השחקנים. הייתי מת לעזור לכל הקבוצות בביקורת על רמת המשחק של כל שחקן ושחקן בליגה היקרה שלנו כדי שגם אני אוכל לתרום את חלקי בשיפור רמת המשחק, אך כשאני על המגרש עם חולצת הזברה והכובע אין לי הזמן והיכולת לעקוב אחרי רמת המשחק של שחקנים, ועל כך אני מתנצל שאינני יכול לעזור לכם להשתפר באופן משמעותי. לגבי המשחק הספציפי שהיה, התחושה שקבלתי היא שהשיפוט לא היווה פקטור משמעותי בתוצאה, וגם שלא היו טעויות פטאליות כלשהן. טעינו בשתי שריקות מיותרות לסיום מהלכים לפני הזמן, והיתה אי בהירות לגבי חוק Illegal man downfield בשל ניסוח לא טוב בספר החוקים, אי בהירות שתתוקן. אני מאחל לכולנו Israel Bowl היסטורי נפלא, מהנה, הוגן, ספורטיבי ושנדע עוד הרבה כיף מהספורט הזה, פוטבול, שכולנו אוהבים.

my 2 cents

יש לי 3 הערות על הנושא: א. לעמרי, אני מהמר שהמשיכות בחולצה שאתה מתכוון אליהן היו כאשר החלוצים היו בהגנה, וניסו להגיע אל הרץ/תופס שלנו. אם כן, אז אורי הסביר לי באריכות שזה לא נקרא הולדינג אלא טעות מטופשת של ההגנה. לא השתכנעתי מטיעוניו, ואני חושב שבמקרים רבים זה מועיל להגנה, אבל הדבר מקובל על השופטים, ולכן זה מה שקורה במשחקי הליגה. ב. ההערה החשובה יותר בשיא ענייני השיפוט, הצעתי בישיבת ההנהלה הראשונה והיחידה שהייתי עד עכשיו להוסיף שופטים כך שיהיו 5 שופטים בכל משחק ויותר. השחקנים (ובעיקר הפצועים שבהם) הם מועמדים מצויינים לכך. ההצעה נפלה לעונה הראשונה בלבד מפני שאמרנו שלמעשה נצטרך להכשיר שחקנים בשביל משחק אחד, ולכן נדחה את זה לעונה הבאה. אז הנה אני זורק את הכפפה: יש לנו המון זמן להתכונן לעונה הבאה, ושעופרי או נציג אחר של השופטים הקיימים יכשיר עד אז שופטים חדשים ורבים. אני מוכן לעזור לעניין אם צריך. בצורה זו נשים הטענה שיש דברים שהשופטים לא רואים תשמע הרבה פחות לטובת השחקנים והשופטים. ג. ליורם, התגובה שלך היתה קצת מוגזמת. עידו.

Yo-man

New member
עבר יום ונרגעתי...

קראתי את כל השרשור הזה ואני לא בדיוק זוכר למה כל כך התרגזתי מלכתחילה... אבל יש כמה דברים שהייתי רוצה להסביר בצורה רגועה. לדעתי, גם אם השופטים היו רואים פי 3 יותר עבירות (בהנחה שהיו כאלה ורק ארבעת השופטים לא שמו לב אליהן) עדין זה היה יוצא משחק ממועט עבירות. וגם אם לא - תנו לי להרגיש ככה, מה אכפת לכם ? לגבי העבירה של רביב (ביחס למה ש-omrili77 כתב) - כנראה שבאמת אני מבלבל אותך עם מישהו אחר, אבל המסקנה דומה. מי שעמד על הקווים אמר שלא היתה עבירה ושאנחנו, השופטים, לא עושים עבודה טובה. בבירור עם מבצע העבירה היתה הסכמה הדדית שזה לא היה מהלך "נקי". אז המסקנה נשארת כזו שמהשרואים מתוך המגרש מ-4 זוויות שונות עדין יעיל יותר ממה שרואים מהקווים. לגבי עבירות של תפיסת חולצות. במשחק העבר ששפטתי (לפני חודש וחצי או חודשיים) זרקתי דגל בגלל ששחקן אחד תפס בשרוול של שחקן אחר וזה נראה כאילו הוא מנע ממנו להגיע לנושא הכדור. אחרי שנקראה העבירה שני השחקנים החליפו מבטים ושניהם לא הבינו למה נקראה העבירה. זה שנגדו היתה השריקה התכחש (כמקובל) אבל מה שהפתיע אותי זה שזה שעליו עשו את העבירה בכלל לא ידע שקרה משהו ולא הרגיש שום דבר. לא שהמקרה הזה מנע ממני לשרוק עבירות בפעמים אחרות, אבל הוא עזר לי להבין את הדינמיקה של המשחק מנקודת המבט של השחקנים. כדי שאחיזה כזו תחשב HOLDING צריך שהשחקן עליו נעשית העבירה ממש יצא מהמסלול אותו הוא תכנן לעשות או יעצר בטרם עת. קליי לימד אותנו בשמנו על דברים שנעשים בקו ההתנגשות בכל משחק. אגרופים לבטן, יריקות ומיליון עבירות אחרות שהשופטים לא יכולים לראות כש-6 אנשים רצים זה לכיוון זה ממרחק של 20 ס"מ. כנראה שגם אנחנו מפספסים המון דברים קטנים כאלה ודווקא מי שעומד על הקווים בצד רואה אותם. השאלה היא לא אם היו תפיסות בחולצות אלא אם הן הפשיעו על המהלך. אני מאמין שעבירות של תפיסות חמורות נקלטות אצל השופטים, אבל אם מישהו יכול להראות לנו איפה אנחנו מפספסים - נוכל לשים דגשים על אותם נושאים ומקומות. ודבר אחרון - לגבי ה"איומים" לשרוק עבירות דווקא לעומרי. קודם כל אני מתנצל על ההתקפה חסרת הפרופורציות. משהו נשבר אצלי ושחרר גל מרושע שאין לי מושג מאיפה הוא בא. דבר שני - יש משחקים שבהם באים אלינו שחקנים ואומרים "שים לב ל-XX, הוא עושה YY כל הזמן". ואז אנחנו מוצאים את עצמינו מסתכלים יותר על שחקן אחד, לא כדי "לחפש" אותו, אלא כדי לראות אם הטענות מוצדקות. ומעצם היותנו בני-אדם, קורה שגם אנחנו מרגישים שצריך להרגיע/ליישר את אותו שחקן, ואם רואים אותו עושה איזו עבירה שלא קשורה לתלונה, הוא יקבל אותה. אחרי 2-3 עבירות שחקנים נרגעים... ומה לעשות - תלונה בסגנון: "השופטים לא ראו עבירות" גורמות לי לרצות להראות לך אישית שזה לא נכון ושאני יכול לראות הכל. לא התכוונתי להישמע נקמן וקטנוני רק "להעמיד אותך על טעותך" בצורה כאילו מקצועית. אני שוב מצטער על התגובה הלוחמנית של הלילה. עלתה השמש והשלתי מעלי את תחפושת הערפד.

lambdeus

New member
הגרסה שלי

אני שמח לשמוע שהעברה שביצעתי (בסה"כ PI של כ-25-30 יארד שהציל בסופו של דבר ט"ד) מככבת. אפשר לחשוב שאני עבריין סדרתי. אבל בכל אופן, למקרה המדובר, שמעלה פה הרבה עצבים (ולא שהטלת עבירה על המקרה הזה הייתה משנה את התבוסה הנוראית שספגנו): מדובר בריצה של ליאור שלוותה על ידי בלוקינג של אורי שאכן עשה עבודה מצויינת בלחסום ולפנות את הדרך עד לרגע שבו נעשה צפוף מדיי גם בשבילו והוא פשוט במודע החליט לתפוס את עומרי, שהיה בדרך לחסום את הריצה של ליאור, בשרוול החולצה, ומשך בשרוול למטה והצידה, כמו מישהו שמנסה לתקל שחקן עם כדור, עד שעומרי נזרק על הרצפה. לא משנה אם עומרי היה מצליח להגיע אל ליאור ולעצור אותו או לא, הייתה שם עבירה ברורה ומכוונת (אי אפשר היה לטעון שבטעות נתפסו לו הידיים בחולצה או משהו כזה) אני עמדתי 2 מטר משם וראיתי מול עיניי איך אורי תופס בקצה השרוול בשתיי הידיים ומושך. אני לא בא להאשים את השופטים בחוסר מקצועיות, או העלמת עין, יכול להיות שהם בדיוק הסתכלו על ליאור או לכיוון אחר. אבל זו הייתה עבירה כל כך בוטה וכל כך מכוערת שחבל שהיא פוספסה. כאמור, היא לא הייתה מצילה לנו את המשחק, אבל הקריאה הייתה נותנת קצת תחושת צדק. הפתרון שלי: שופט אחד נוסף מיוחד שיסתכל רק על אורי.

למעלה