one big fucking spoiler

kelebrin

New member
../images/Emo58.gif one big fucking spoiler

היום, בשעה 16:00, יום ראשון ה-30.03.03, אני ראיתי פרק פארסקייפ. לא סתם פרק, אלא ה-פרק! פרק 4x22- הפרק האחרון של העונה הרביעית ויכול להיות האחרון בהחלט. אני רוצה לומר משהו- אההההההההההההההההההההההההה!!! אני שונא את התסריטאים האלה!!! אני לא יכול יותר! פעם אחת בחיים יכלו לכתוב איזהשהו סוף טוב?! אני פשוט לא מאמין ש(ועכשיו כל מי שעוד לא ראה את הפרק, שיצא עכשיו מההודעה הזו כי אתם הולכים להתחרט שקראתם את הספוילר הזה, תאמינו לי): מרווח ספוילר ארין וג'ון מתו?! ממש אחרי הצעת הנישואים?! עכשיו אנחנו צריכים לחכות, ואולי לנצח שהתסריטאים יואילו בטובם לכתוב את ההמשך?! רק בגלל החמש דקות האחרונות של הפרק (ואולי הסדרה) אני מכתיר את פארסקייפ כהסדרה הטובה ביותר בעולם- ללא מתחרים. אלוהים כמה שאני רוצה המשך!!!

sprqy

New member
אל תדאג!../images/Emo58.gif

פארסקייפ תחזור ובגדול! אף אחד לא וויתר עליה עדיין! HENSON (המפיקים) מתכננים סרט או מיני סדרה... כל הסדרות הקלסיות התגלו והתעצמו אחרי ביטולם - אז קל וחומר פארסקייפ אחרי סיום כזה! אגב לקח לך זמן לראות את הפרק האחרון - ראיתי אותו לפני שבועיים - מה קרה - לא העזת לראות אותו?? האמת גם אני לא... ראיתי עם חברים... אני מסכים אתך שזו הסדרה הטובה ביותר בעולם - בלי מתחרים שאפילו מגיעים לקרסול שלה, גם בזכות הדקות האחרונות וגם בזכות כל 88 הפרקים המדהימים והנפלאים ביותר בתולדות המדע בדיוני!
לגבי "מותם" של ארין וקרייטון אמרתי את זה קודם, היצור עם הפרצוף המתפצל אומר לפני שהוא יורה Neutralise invaders for analysis. לאחר מכן הוא יורה שתי יריות - אחת הופכת את ארין וקרייטון לגוש אחד מצופה במעטה כתום. ירייה שנייה מפוצצת את המעטה הכתום לרסיסים (שעפים לכל מקום) וארין וקרייטון פשוט לא שם יותר הם הועברו לספינה של היצור! עד כאן התיאוריה שלי!

kelebrin

New member
../images/Emo58.gif

אני מקווה שהתיאוריה שלך נכונה... אחי הקטן והמעצבן הצליח להגדיר את חמש הדקות האחרונות של הפרק המשפט אחד מצחיק- "היי, קרייטון וארין הפכו לשישקבב..." חחחחח נקווה שפארסקייפ תחזור ובגדול, אה? save farscape!!!

Larik

New member
דבר ראשון, היי חזרתי....

דבר שני, אתה יכול בבקשה לרשום בקצרה על מה היה הפרק, איך ואיפו בדיוק ראית אותו?

kelebrin

New member
תקציר הפרק 4X22 (זהירות ספוילר):

זהו ספוילר ממש רציני לאנשים מזוכיסטים במיוחד שרוצים להרוס לעצמם את החוויה האולטימטיבית בלראות את פרק 4X22 המעולה: סקורפיוס (הוא נמצא על מויה) מגלה לבראקה (שתמיד נשאר נאמן לסקורפיוס וגם הפך לקפטן מתישהו) את מיקומה של מויה. בראקה לא מבזבז זמן ולפני שמישהו בחבורה מבין משהו, יש להם ספינת פיקוד על סף דלתם. ג'ון אינו יודע אם לבטוח בסקורפיוס על אף הצהרותיו שאינו בוגד, ובראקה מעביר למויה מסר שפיענח מהסקארנים שהם עומדים לתקוף את כדוה"א דרך חור תולעת (איך נפתח חור התולעת לכדוה"א? בשביל להבין את זה צריך לראות פרקים 11,12,13). ג'ון מסרב להעזר בבראקה מאחר והוא יודע שאם יעזר בו, שומרי-השלום ישתלטו על כדוה"א בעצמם. ולכן, קרייטון (שוב) יושב באיזה חדר מואר בקושי, כותב משוואות ונעלמים על כל דבר אפשרי (קירות, שולחנות, על עצמו) בכדי לגלות איך סוגרים חור תולעת (כי, כידוע, לפתוח אחד זו בכלל לא בעיה
). לבסוף, איזה פלא, קרייטון מוצא דרך- ועכשיו, שיעור פיסיקת חורי תולעת בסיסי: "חור תולעת הוא הפרעה בזמן-חלל. ממש לפני שהוא נפתח, בועת לחץ נוצרת. אי אפשר לראות אותה, אבל היא שם. הבועה מתחילה בקטן ולאחר מכן היא מתפשטת החוצה וכאשר הבועה מתנפצת, חור התולעת נפתח." לפי ג'ון, הדרך היחידה לסגור חור תולעת לתמיד היא לנפץ את הבועה בעזרת מעבורת מיקרוטים ספורים לפני שחור התולעת נפתח, ובכך לגרום לו להתמוטט כלפי עצמו ולאטום אותו. המעבורת תוכל להנצל מאחר וההתמוטטות תתחיל בקצה של כדוה"א והם יוכלו לטוס בחזרה לצד השני. הבעיה היחידה היא שבני אדם אינם בדיוק פסגת האבולוציה (בלשון המעטה) ולכן אין סיכוי שג'ון לבדו יוכל לנפץ את הבועה בהפרש של פחות ממיקרוט, במיוחד אם הוא אינו מסוגל לראות אותה. כאן בא הקטץ'- החייזר היחיד שמסוגל לראות את הבועה ובעל קורדינציה גבוהה מספיק לנפץ אותה בזמן המתאים הוא... טייס! מה הבעיה? מויה יכולה לעשות כל מה שמעבורת יכולה לעשות, ואפילו יותר טוב! הבעיה היא שמויה מפחדת פחד מוות מחורי תולעת (מי יכול להאשים אותה) ולכן אין סיכוי שהיא וטייס יוכלו לעזור לקרייטון. אז זהו, שלא! רייג'ל, במעשה בלתי אנוכי נדיר, משכנע את טייס לסכן את חייו בשביל קרייטון, והוא מציע שינותק ממויה, וינפץ את הבועה בעצמו בכך שיטיס את המעבורת. אסור למבצע המסובך הזה להתארך יותר משעה- אחרת טייס ימות, ועוד יותר גרוע, ימות לבד. דארגו וצ'י מנתקים את החיבורים בין טייס למויה ומיד לאחר מכן ג'ון ארין וטייס יותאים במעבורת לכיוון חור התולעת. כאשר הם נוחתים על הירח, מחכים לפתיחתו מחדש של חור התולעת, קרייטון "מתקשר" אל אביו והם מחליפים מילות פרידה מרגשות. הסקארן מתקרבים במהירות ונכנסים לחור התולעת בדיוק כשקרייטון והשאר מנפצים אותו- והורסים את הספינה הסקארנית בדרך. חור התולעת נסגר לתמיד, ונראה שסוף טוב הכל טוב. אך כאן, ב-8 הדקות האחרונות, מגיע החלק המותח, המפחיד, המכעיס, והעצוב ביותר בכל הסדרה- מויה עוצרת באוקינוס מלא מינרלים כדי להתחדש וג'ון וארין יצאו על סירת משוטים קטנה כדי לדבר. ארין מגלה לג'ון שהילד ברחמה שלו, וג'ון מוציא מהכיס טבעת זהב עם יהלום (הניחוש שלי- 17 קאראט
) ומציע לארין נישואין-והיא מסכימה!!! סוף טוב הכל טוב, אה? פה זה לא סטאר-טרק. לא עברו שתי שניות מאז הצעת הנישואין וספינת חלל מוזרה ועליה חייזר עוד יותר מוזר מתקרבת במהירות לעבר מויה. דארגו קורא לארין וג'ון לחזור אך זה כבר מאוחר מדי. הספינה יורה לעברם מין קרן מוזרה. וכך זה נגמר- ארין סון וג'ון קרייטון נהרגו. בסוף הפרק אין מוזיקה. מופיעות רק 3 מילים על המסך- TO BE CONTINUED.

למעלה