Martha

New member
../images/Emo58.gif../images/Emo58.gif

זו רק אני או שהפרק הזה, כשסוקרה ולינק נתקלים אחד בשני לפני כניסתם לכלא, הזכיר קצת את אבודים? זו רק אני או שבפרק הזה נתנו לנו להרגיש טוב עם העובדה שאנחנו, הצופים, בעד אסירים (יענו הרעים) והראו לנו שלא כולם אנשים רעים ויושבים על פשע קטנטן כמו סוקרה, למשל ? (אני אוהבת את סוקרה)

Gilliana

New member
זו לא רק את ../images/Emo58.gif

ולפני שאתייחס לגוף שאלתך אני חייבת לומר שהקטעים של מעשי השוד של סוקרה היו פשוט מצחיקים! הבנאדם אשכרה לקח רק מה שהוא צריך...
(נו טוב, בפעם הראשונה - בשניה הוא כבר היה צריך יותר
) עכשיו, נכנסת לתחום מאד בעייתי ולשאלה המאד קשה האם פשע שנובע מייאוש הוא פחות "פשע" מאשר כל פשע אחר. ברור שלא כל הפושעים הם אנשים רעים, ומה שהראו לנו בפרק 16 הוא שיש בני אדם מאחורי הפרצופים הללו שיושבים מאחורי הסורגים וכל אדם הוא סיפור בפני עצמו עם חיים משלו, מניעים משלו וכו'.

Martha

New member
../images/Emo6.gif ../images/Emo58.gif

גם אני נקרעתי כשסוקרה לקח רק מה שהוא צריך. הוא כזה מתוק
וכן, נכנסתי לתחום די בעייתי אבל ברשותך, אנסה לצאת ממנו
: משום מה, הייתי בטוחה שבית הכלא הספציפי הזה הוא אך ורק לרוצחים, אנסים ולאלה שממתנים לעונש מוות. סוקרה לעומת זאת, אפילו לא שדד בנק, אלא קיוסק. לא מדובר פה במיליוני דולרים והוא עדיין נכנס לאותו כלא. אי אפשר להשוות אותו לרוצחים למיניהם. מסקנה : בית הכלא מכיל בתוכו כל מיני סוגי פשעים, קטנים וגדולים ואת זה גילינו בעצם רק בפרק 16. הצלחתי לצאת ?

Gilliana

New member
יצאת ../images/Emo13.gif

אבל רק מוזר לי שאת מגלה את זה בפעם הראשונה - אין בתי כלא נפרדים לפושעים "גדולים" ולפושעים "קטנים" - כלא הוא כלא ואין הפרדה. זוהי באמת הבעייתיות, מבחינתי לפחות, של הנושא - רוצחים ואנסים יושבים יחד עם אנשים שבצעו פשעים פחותים בהרבה כמו גניבה או עבירות מס ואפילו - כן כן, עם גברים שכל חטאם הוא שלא שילמו מזונות בזמן, עבריינים מועדים יושבים עם אנשים שמעדו רק פעם אחת... בקיצור - זו בעיה קשה עד מאד שקיימת בכל העולם וכמובן, גם אצלנו.

למרות ש....

לרוב לפחות בישראל כן יש ניסיון (לא מוצלח אבל בכל זאת) להפריד בין אסירים של עבירות קלות לאסירים של עבירות קשות. ישנם אגפים מסוימים לרמות עבירה שונות כשבדרך כלל אסירי סמים נמצאים באגף מבודד על מנת שלא יבריחו לכלא סמים.

למעלה