שאלה-

../images/Emo58.gif

להגנתו של סנייפ אני רוצה לומר שהיא גם אמרה שהיא רואה בו סוג של גיבור... וגם הארי אומר לבנו, שהוא האיש הכי אמיץ שהוא הכיר... והוא צודק, סנייפ היה מאוד אמיץ, ולמרות שהוא היה "bully" ומרושע, הוא כן ידע לאהוב, והקריב את עצמו כדי להציל את בנה של לילי... ולבסוף, גם כשדמבלדור אמר לו שהארי ימות, הוא המשיך בתוכנית של דמבלדור, כדי להביס את וולדמורט, האיש שרצח את לילי... אני לא חושבת שהצד שנמשך לאומנויות האופל הוא 99% ממנו... אני חושבת שפעם זה היה כך, אבל לאחר שוולדמורט רצח את לילי הוא הבין באיזה צד הוא צריך להיות, וזה לא משנה שהכל קשור ללילי (למשל, הוא אומר לפיניאס ניגלוס לא לקרוא להרמיוני "בוצדמית", כי המילה הזאת מעליבה את לילי, ולא את הרמיוני, הרי הוא תמיד שנא את הרמיוני ו"בוצדמים" אחרים, חוץ מאת לילי), זה בכלל לא משנה, כי גם אם הוא שנא "בוצדמים" ומוגלגים, וגם אם הוא נמשך לכוח של אומנויות האופל, רולינג אומרת הרבה בספר ש"הבחירות שלנו קובעות מי אנחנו", וסנייפ בחר בצד של דמבלדור... וזה אומר הכל.

M a r v o l o

New member
../images/Emo58.gif הוא אומר את זה לפיניאס כש..

הארי רואה את הזכרונות של סנייפ ובאחלד הזכרונות סנייפ נמצא במשרד המנהל ופיניאס בא להודיע לו שהארי רון והרמיוני (הבוצדמית כמו שהוא קורא לה) נמצאים ביער של דין או איך שלא קוראים לזה ואז סנייפ אומר לו לא להשתמש במילה הזאת.. ודמבי אומר לסנייפ ללכת להביא להם את החרב אבל זה כבר לא קשור כל כך (-:

YaYa07

New member
אבל ../images/Emo58.gif

זה לא רק בגלל שהוא שנא את ג'יימס. גם, נכון, הוא הזכיר לו את ג'יימס, והרי כשכל פעם שהוא הסתכל בעיניים של לילי- הוא ראה את הפרצוף של ג'יימס, וזה לא היה לו נעים במיוחד. אבל חוץ מזה, אל תשכחו שהאי היה תזכורת מהלכת לטעות שהוא עשה, לעובדה שהוא גרם למותה של לילי, ואני חושבת שזו העובדה שהוא באמת שונא אותו. לדמבלדור הוא אמר שהוא שונא אותו בגלל שהוא כמו אבא שלו, אבל אני לא חושבת שזו הסיבה האמיתית, או לפחות לא היחידה. השאלה היא, למה לעזאזל הוא היה כזה חרא לשאר התלמידים (נוויל, הרמיוני)?

Moreiro

New member
כי הם מגריפינדור.

וידוע שתמיד יש יריבות בין סלית'רין לגריפינדור. מעבר לכך, את ההיטפלות לנוויל אפשר להסביר גם כי פשוט אנשים נוטים לצחוק על אנשים שחלשים מהם ומ\במעמד נמוך יותר, זה נותן להם תחושת כוח ועליונות. קצת מעוותת אמנם, אבל בכל זאת.

YaYa07

New member
נשלח בטעות ../images/Emo58.gif

התכוונתי לזה שכמה שאנשים ירצו להציג אותי כטוב בסוף, כדמות טראגית והכל- הוא לא כזה טהור. אני בהחלט מבינה למה הוא שנא את הארי, אבל למה לעזאזל הוא התעלל בשאר הגריפינדורים? הוא החליט שככה הוא מחזיר לקונדסאים על מה שהם עשו לו- משפיל גריפינדורים אחרים? בסופו של דבר, כמה שאני מעריכה אותו והכל, הוא התנהג גם די בילדותיות. אז יש יריבות בין גריפינדור לסלית'רין, למה הוא צריך להיות חלק מזה? למה הוא לא יכול להתגבר על מה שקרה לפני שנים וללמוד לחיות עם זה?

../images/Emo58.gif כי...

הייתה לו ילדות קשה, ואני יודעת שזה לא תירוץ, אבל... לדעתי רולינג רצתה להראות את מכלול הטיפוסים שיכולים להיווצר אחרי ילדות קשה: הארי, וולדמורט וסנייפ... האחד, טוב למרות הכל... השני, רע באופן מוחלט... והשלישי, די מרושע אבל כן מצליח לאהוב ובוחר בצד הטוב אחרי הכל... זה כדי להראות לנו שכל אחד יכול לבחור. אם אני לא טועה היא אמרה גם באחד הראיונות, שאם מרופי לא הייתה מתה, ו-וולדמורט היה גדל באהבה, הוא היה גדל שונה...

YaYa07

New member
אני בהחלט מבינה את ../images/Emo58.gif

אין ספק.. זה סתם מרגיז, ההתנהגות הזאת שלו. וגבי וולדמורט- בוודאי שהוא היה גדל שונה, גם בזה אין ספק. הוא היה לומד לאהוב, ומה זה בכלל אהבה, וכל החיים שלו היו נראים אחרת...

YaYa07

New member
../images/Emo58.gif מה שנכון, נכון...

באמת שהייתי נגדו, כל הזמן. כשאנשים טענו שהוא טוב, אני הכחשתי בתוקף. למען האמת, נורא קיוויתי שהוא ימות. רציתי שהוא יהיה רע כדי שמישהו יהרוג אותו, אבל אז הוא מת, ועכשיו עצוב לי עליו.

Elven Eyes

New member
../images/Emo58.gifסיכום קצר

אני חושבת שזה בעיקר באמת בגלל שהוא שנא את ג'יימס, ובכל זאת הארי הוא תזכורת לזה שללילי בחרה בג'יימס בסוף והם אהבו אחד את השני ונישאו והביאה ילד. הדמיון החיצוני לג'יימס בהחלט לא תורם למקרה של הארי מול סנייפ. ואת האמת לסנייפ באף שלב לא באמת היה אכפת מהארי, עוד שלילי הייתה בחיים הוא חיפש להציל אותה ולא את הארי מבחינתו אולי היה עדיף שהארי היה מת גם כן, אבל דמבלדור כמובן לא הסכים לזה. לסיכום, העובדה שלילי היא אימא של הארי תרמה בעיקר לכך שסנייפ חיפש להגן על הארי אבל בהחלט לא הבטיחה שסנייפ יחבב את הארי בשום צורה. כמו שדמבלדור אמר, סנייפ ראה מה שהוא רצה לראות בהארי ולא חיפש לראות מעבר לזה. סה"כ, הבן של ג'יימס.

למעלה