Mudblood

New member
../images/Emo58.gif../images/Emo205.gif

אני מניח שכל מי שקרא את הספר השביעי שם לב שהאידיאולוגיה של וולדמורט מזכירה מאוד את תורת הגזע של היטלר, וככה גם האידיאולוגיה של גרינדלוולד. כשדיברתי על זה עם חבר שלי אמרנו צחקנו על זה שאולי גרינדלוולד עמד מאחורי היטלר באופן כלשהו, ועכשיו כשעברתי על הספר הראשון, מסתבר שדמבלדור הביס את גרינדלוולד ב1945, השנה שנגמרה מלחמת העולם השנייה. אני לא אומר שגרינדלוולד היה עלול להיות מאחורי היטלר, אבל אתם חושבים שיש כאן רמז כלשהו למלחמה?

Ronis13

New member
אני חושב שכן ../images/Emo58.gif

הרי פעמים רבות דובר פה על ההקבלה בין "בוצדמים" ליהודים, ובין טהורי דם לאנשים בעלי גזע טהור ולא נחות. לגבי השנה, אני לא מאמין שיש קשר. שווה לברר אם אמרו משהו על זה באחד הראיונות של רולינג.

MnsuR

New member
היטלר לא היה נגד יהודים בלבד ...

רולינג אמרה שהשנה ההיא רק רצתה להראות שגם המוגילים וגם הקוסמים סבלו והיה להם מלחמה ...

את צוחקת?!? נכון?!?../images/Emo58.gif

הרבה פעמים, כשקראתי את הספר, לא יכולתי שלא לחשוב על השואה!

גק שפרד

New member
רולינג מדברת בספרים על גזענות מכל הסוגים.

זה לאו דווקא יהודים, אלא גם שחורים ו"חצי שחורים" שניצודו בשואה- ממש לא רק יהודים. היא מתייחסת בספר שלה לגזענות כללית בעולם, שקיימת, ומראה את נקודת המבט של כל הסוגים: טהורי דם (רון, הארי) ובוצדמים (הרמיוני) כאחד.

גק שפרד

New member
../images/Emo10.gif

אני שוכח. סליחה.
אז הארי חצי טהור. רון טהור לגמרי, והרמיוני בכלל לא טהורה. אז הנה, כל הצדדים.
~חוזר לישון~

אבל היא בוצדמית

מה שהופך את הארי לחצי טהור.. טהור דם הוא קוסם שהמשפחה שלו במשך כל אילן היוחסין היא של קוסמים...

mbar30

New member
נקודה טובה../images/Emo40.gif

כבר מבספר הראשון שלה ג.ק מאד מקפידה על "טהורי דם" מול בוצדמים ומוגל'ס שימו לב שכאשר מדברים על תלמידי דורמשטרנג קרקוף מתואר כאדם נוקשה מנהל בית ספר שהיה אוכל מוות לשעבר הכניסה שלהם להוגוורטס בספר גביע האש מתוארת כמצעד צבאי מדוגם היא די מכניסה תיאורים "צבאיים" יש מלחמה גדולה בין צבא אוכלי המוות לבין תלמידי הוגוורטס וכל יצורי הכלאיים (הקסומים למיניהם) הגמדונים ואפילו מצב שאנשי הכפרים הסמוכים שהגיעו לעזרתם ........... הטוב מול הרע

יש מצב

בוומבט האחרון היו שאלות של אמת או שקר ואחת מהן הייתה האם הייתה עזרה של קוסמים לבעלות הברית במלחה"ע השנייה, אני עניתי אמת בהתבסס על זה שב1945 דמבלדור הביס את גרינדלוולד (שנשמע שם גרמני לחלוטין), לא יודע אם צדקתי אבל קיבלתי קס"מ אז יש מצב

חשבתי על זה מתישהו בסביבות הספר הרביעי.

לא צריך לקרוא את הספר השביעי כדי למצוא את הדמיון..

DarkMagic18

New member
בטח, רולינג בפירוש אמרה...../images/Emo28.gif

(אוו, הודעה שלי שאין בה ספוילר, חידוש מרענן) רולינג בפירוש אמרה שכשהעולם הקסום נמצא בבלגאן, זה משפיע על העולם המוגלגי, לדעתי זה אפילו נאמר מפורשות בספרים למרות שאין לי מושג איפה. בכל אופן, אפשר להסיק מזה שבאותו זמן שהייתה מלה"ע II, גם הייתה מלחמה בעולם המוגלגים... העולמות קשורים באופן קרוב ביותר...

חוץ ממה שאמרו

הסיסמה של גרינ' היא For the Greater Good- "למען הטוב במירבו." הזכירה לי מאוד את הנאציזם. אני לא יודעת מה הסיסמא של היטלר הייתה אבל גם הוא קרא לפעולות ההשמדה שלו פעולות "טיהור" ושהוא למעשה פועל למען הצדק- כשהצדק אומר שאת זן השמי ובתוכו במיוחד את היהודים צריך לסלק מהעולם כדי שהעולם יהיה טוב יותר. וביד ושם הראו לנו יומנים של חיילים נאציים שכתבו בהם שקשה להם עם ההרג, אבל הם יתגברו כי הם יודעים שזה הדבר "הנכון" לעשות. נומרגרנד- הכלא שבסוף נכלא בו ומת, הוא כלא שבהתחלה גרינד' עצמו בנה בשביל יריביו הפוליטיים. גם היטלר עשה פעולות כאלו. שלח למחנות עבודה מי שניסה להתנגד. ואפשר למצוא נקודות להשוואה בין הסמל של גרינד' לצלב קרס- כי לשניהם יש משמעות מקורית אחרת אבל הם אומצו על ידי האדם שנתן להם משמעות חדשה שקשורה לאידיאולגיה שלו. הם מזוהים עכשיו עם המשמעות החדשה ונחשבים לסמלים מאיימים (חוץ מעבור אבא של לונה...) וגם לאחר נפילת המשטר עמו היו מזוהים עדיין יש אנשים שנוהגים להשתמש בהם (תלמדי דומרשטרנג למשל). ועוד משהו- יכול להיות שהרעיון צמח לגרינדלוולד בגלל שהוא היה משועמם אצל דודתו ומתוסכל כי הוא נזרק מבית הספר. דברים דומים אפשר למצוא גם בביוגרפיה של היטלר ימ"ש

MnsuR

New member
אם קוראים את הספר טוב ../images/Emo58.gif

מעבר למסר של תמיד לבסוף הטוב מנצח ... רולינג רצתה לשלוח מסר לעולם של לא לשפוט בני אדם בגלל מי שהם ... תסתכלו על לופין שסיפורו היינו בדיוק כסיפור של חולה איידס ... או הסיפור של טהורי דם ובוצדמים ... הסיפור של איך התייחס סיריוס לקריצ'יר ... כל הסיפור של האגודה לזכויות גמדוני הבית ... בספר השביעי היא קצת הגזימה וסטטה מהמסלול של הספר אבל תכלס היה בסדר ... למרות שאני שונא אותה על השקר שלה!!! תסתכלו טוב לטענתה היא קראה את שר הטבעות אבל פתאום רואים שההורקרקס מתנהג בדיוק כמו שהטבעת התנהגה .. וואו ... איזה דמיון והיא עוד לא קראה את הספר ...

ronili92

New member
Oi!

Rowling is a saint! and if she said that she didn't read the lord of the ring --> so she didn't

DarkMagic18

New member
כפי שאמרו אנשים../images/Emo58.gif../images/Emo28.gif

מבינים ויודעי דבר וקוראי מד"ב ופנטזיה הרבה יותר ממני, כל המבנה הזה של גיבור ראשי, שני חברים טובים, איש זקן ומבוגר וטוב לב ומוכשר שמדריך אותם, האנטי שלו - הגיבור הרשע שהוא בעל עוצמה רבה ומזוהה עם חפץ מסוים, והחפץ הזה קסום ובעל השפעה רבה שמשפיע לרעה על הצד של הטובים- אני לא יודעת, אני לא קוראת יותר מדי פנטזיה ומד"ב, אבל הרבה אומרים שזה מבנה מקובל של ספרים בסגנון, ושר הטבעות הוא לא ספר פנטזיה היחיד שקיים בעולם חוץ מהארי פוטר
אולי הפשע הוא יותר של אנשים שמאשימים את רולינג בהעתקה משר הטבעות בלי שהם קראו הרבה ספרי פנטזיה אחרים, ופחות של רולינג שמעתיקה משרה"ט. כי הרי גם שרה"ט לא היה הראשון מסוגו והעתיק הרבה (כך שמעתי) מספרי פנטזיה קודמים. אני אשמח אם יש פה אנשים משכילים וקוראי-דבר (
) שיוכלו לאמת את דבריי ולתת דוגמאות לספרים שבנויים לפי המבנה הזה פחות או יותר.

למעלה