כרמל 1

New member
../images/Emo58.gif../images/Emo133.gif../images/Emo70.gif

הארי פוטר והנסיך חצוי-הדם, פרק שני, עמוד 35 בגירסא האמריקאית, נרקיסה לסנייפ (מקווה שהתרגום מקביל לעברית
): "אז אני צודקת, הוא בחר בדרקו כנקמה!" נחנקה נרקיסה. "הוא לא מייחל לו הצלחה, הוא רוצה שהוא ימות בעודו מנסה!" [... סנייפ אומר שתי פסקות אח"כ:] "הוא מתכוון שאני יעשה את זה בסוף, אני חושב. אבל הוא נחוש בדעתו שדרקו צריך לפחות לנסות." (הם מדברים על התוכנית שמאלפוי ינסה להרוג את דמבלדור) פרק 27, עמוד 592, דמבלדור למאלפוי, הפסקה המפורסמת לא קיימת יותר: "..אף אחד לא יהיה מופתע שמתת בנסיון להורגי - סלח לי, אבל הלורד וולדמורט בטח מצפה לזה. גם אוכלי המוות לא יהיה מופתעים שתפסנו והרגנו את אימך - זה מה שהם יעשו בעצמם, אחרי הכל.." הסיבה שלדעתי ג'ו חשבה שזה יותר מדי, היא שישנו דמיון בין המידע בשני המקומות. ישנם שתי אפשרויות למה דמבלדור אומר את זה: 1. הוא הסיק את זה, כמו רוב הדברים שעשה.. 2. סנייפ סיפר לו. לדעתי, אם דמבלדור היה מסיק זאת, זה לא היה מופיע פעמיים, אלא רק פעם אחת כדי להראות שדמבלדור הבין לבד, כמו שהוא הבין שרוזמרטה הייתה תחת קללת האימפריוס. החזרה מראה את הדמיון בין שני המקרים, ומכך אפשר להסיק שסניים סיפר לו. לא משהו מיוחד, אבל.. טוב זה העביר קצת זמן
\/ || באתי בהתחלה היום להצהיר שאני בטוח שאמיליה בונס היא R.A.B, כי הרבה דברים הראו זאת, אבל אז מצאתי שקוראים לה אמיליה סוזן בונס...
(עדיין יש סיכויי, כי זה הארי פוטר) טוב.. אז כבר עלו על זה כאן מתישהו?

כרמל 1

New member
../images/Emo58.gif אוקיי בקצרה

בתחילת הספר סנייפ אומר שוולדמורט רוצה שמאלפוי לפחות ינסה להרוג את דמבלדור (והוא ימות בנסיון הזה) ושהוא, סנייפ, יהרוג את דמבלדור אח"כ. דמבלדור אומר למאלפוי לפני שסנייפ הורג אותו שוולדמורט בטח מצפה שהוא ייהרג בנסיון להרוג את דמבלדור, וגם שאוכלי המוות רוצים להרוג את נרקיסה, שכחתי להוסיף קודם את ההסבר לזה). לכן, או שדמבלדור הסיק זאת בעצמו, או שסנייפ סיפר לו. בגלל שהוסיף שאוכלי המוות כועסים על נרקיסה - בטח בגלל שפעלה נגד לאימרתו של וולדמורט, בטח סנייפ סיפר לדמבלדור על כך, אחרת איך היה מגיע לזה? ועוד הרבה דברים אחרים.. בקיצור סנייפ טוב!
ממליץ להתרכז, אני בקושי הבנתי מה אני כותב

למה?!(ספוילר)

הרי דמבלדור סומך עליו והוא גם נשבע שסנייפ עם הטובים,אז זה לא נראה שסתם דמבלדור לא מבין כלום. וההוכחה: שמאלפוי אמר לדמבי שהוא לא יודע כלום ושסנייפ רע,אז דמבי אמר לו "אני נאלץ לא להסכים איתך דראקו"-תראי כמה דקות לפני שהוא מת הוא עדיין בטוח שסנייפ טוב. וחוץ מזה: אם לא נסמוך על דמבלדור אז על מי נסמוך?! לתשומת ליבך!

meital f

New member
הרבה אומרים../images/Emo58.gif

שסנייפ ודמבלדור ביחד ושהם טובים ושהמוות של דמבלדור היה חלק ממה שהם רוצים לעשות. בעצם לפי דעתי הם עשו את זה כדי שסניים יוכל להתקרב לוולדי כדי להתקרב אליו יותר

כרמל 1

New member
../images/Emo58.gif

בראיון עם ג'ו כשאמרו לה שדמבלדור וסנייפ תכננו את זה או משהו בנוסח, לפי תגובתה זה נראה כאילו היא די שוללת את זה
(אבל בעצם אי אפשר ממש לדעת לפי זה, זה יכול להטעות) לדעתי צריך ללכת לאט לאט, קודם כל לגבש ראיות לגבי סנייפ טוב\רע; אח"כ אפשר לבדוק אם הם תכננו את זה ועוד..

אם סנייפ ודמבי ../images/Emo58.gif

תכננו את את מותו של דמב- אז אני ממש כועסת עליו. (על דמב'.) הארי יוצא עכשיו למסע הקשה מכולם, ודמבלדור יודע טוב מאוד כמה הוא צריך אותו שם בשבילו. זו אחת הסיבות שלדעתי שוללות את התאוריה.

לא,לא זה לא מדיוק(ספויילר)

מכיון שדמבלדור הסכים ואפילו אמר להארי שיספר לרון והרמיוני על ההור`. זאת אומרת שדמבי האמין שהארי,רון והרמיוני יצליחו במשימה , ולכן הוא העדיף למות ושסנייפ ירגל אחרי וולדמורט ואולי יעזור במציאת ההור`.

רונילי92

New member
אני לא מסכימה..

זה שהם תכננו את זה לדעתי זה בגלל שתי דברים: 1. כדי שסנייפ יתקרב יותר לוולדי. 2. כדי שהארי יוכל להסתדר בעצמו.. הרי זה מה שהוא צריך להיות לא?|סלינק|

Artoo Detoo

New member
../images/Emo58.gif RAB זה

רגולוס בלק, בספר החמישי אומרים שמצאו כל מיני דברים בעליית הגג, וביניהם קמע שאף אחד לא הצליח לפתוח - מאוד יכול להיות ההורקרוקס שנגנב מהמערה. בתרגום לגרמנית קוראים לרגולוס בלק , רגולוס סווארץ. וראשי התיבות של RAB בגרמנית זה RAS, די חושף את זה, לא?

כרמל 1

New member
../images/Emo58.gif

יכול להיות, אבל אולי הקמיע סתם בשביל לבלבל... ואני לא חושב שכדאי לסמוך על תרגומים..

hhx2

New member
../images/Emo12.gif

איפה מופיעה האות א' בשם "רגולוס בלק"?[אני מתכוונות לתרגום העיברי] חוצמזה,רגולוס בלק היה אוכל מוות, ואוכלי מוות, כידוע, לא מנסים לחסל את וולדמורט.

כרמל 1

New member
../images/Emo58.gif

בפרק Draco's detour בספר השישי לופין אומר "Sirius's brother, Regulus, only managed a few days as far as I can remmember." לופין בעצם אומר שרגולוס התנגד לוולדמורט, ואחרי כמה ימים הרגו אותו אוכלי המוות. מזכיר משהו?
*cough* R.A.B?

FaZuSh

New member
../images/Emo58.gifיכול להיות

שכמה זמן לפני המקרה שסנייפ הרג את דמבלדור, סנייפ סיפר לדמבלדור על הנדר הכובל וכנראה שהם תיכננו שבמקרה הכי גרוע סנייפ יצטרך להרוג את דמבלדור כדי שוולדמורט יאמין שהוא העוזר הכי נאמן שלו...

שרוףעלhp

New member
../images/Emo58.gifזה הסיבות שאני חושב ש...לא

מת. הוא בעצמו רומז שיש לו דרך לביים את המוות של מאלפוי ואמא שלו כדי להגן עליהם(לא רואים מהציטוט שלך אבל ממה שלפני ואחרי ביחד עם הציטוט כן)אז למה שלא יהיה לו דרך לביים את המוות של עצמו?!?!?!?!

למעלה