8X15&16

• פותח הנושא RoyBO
  • פורסם בתאריך

טיי 1

New member
../images/Emo58.gif כמה הערות (תהיו בריאים, אני כבר

לא עוקב אחרי חילופי הדברים שלכם בפורום ) 1) זה שחסן ירצה להסגיר את עצמו - היה ממש ברור עוד מהפרק הקודם. סורי. אני לא גאון ולא טוען שניבאתי יותר מדי טוייסטים העונה - אבל זה היה ממש ברור. בכלל - שימו לב לדמות של חסן... אמריקאים - חייבים לעשות אמרקניזציה. בפועל - אם היה מדובר בשליט ערבי - כמו סאדאם חוסיין או אחמדניג'אד (קמיסטן ?? נו באמת) - אז היה מדובר באדם שהוציא להורג וטבח בדם קר במורדים בארצו, נתן לאנשי עמו למות ברעב ועוד ועוד), אבל כשהוא נחוץ לתסריט אמריקאי - הוא יהיה אדם שוחר שלום ,שפתאום שינוי דעתו מכפרת על כל הרציחות שעשה. זה קצת צרם לי , הקטע במכונית שחסן מדבר עם טארין והופכים אותו ליונה צחה. זה לא כזה מופרך... אבל יש פה קצת עניין שהאמריקאים אוהבים "טובים ורעים". .. מי פטריוט ומי לא. ולקראת ההרג של חסן, היו הרבה רמזים מטרימים להפוך אותו לגיבור, למישהו שההפסד שלו הוא הפסד שהעולם לא יזכה להשיב בדורות הבאים. 2) דנה באמת הרסה לך את השם. רציתי להעיר על זה... או שמא עליי לומר.. ג'ני ? 3) שוב - הזכרת לי - החקירה שעשה ג'ק לדנה - הייתה מעולה.. היו שם כמה רגעים של גילוי לב נדיר.. היה משהו מאוד אותנטי באיך שהיא אמרה לו ש"כולם עושים את זה בשביל כסף ,אלא מה ?" והתשובה שהיא ענתה לו כשהוא שאל - למה היא ביקשה רק אותו כי "הראש שלך לא תקוע עמוק בתחת כמו כולם פה" - נדיר !!! 4) אין לי מה להתייחס לחסן - לא ריגש אותי בשיט . (אני מצטייר פה כנראה כאנטי מוסלמי או משהו - אין לזה שום קשר - מצטער .. קשה לי בכלל להתחבר לדמויות טלויזיוניות בצורה כזאת). 5) אכן , מה יהיה בהמשך העונה ? מזכיר קצת את עונה 2 - + את עונה 6 או 7 , לא זוכר , כשבפרק 16 נראה שהכל נגמר, ואז טוני וג'ק ישבו במדרגות מול הבית הלבן וטוני סיפר לג'ק שלא הכל נגמר.

poland1

New member
"דנה1982" היא חפרפרת בפורום, אני אומר לכם!

היא מדליפה לפורום "אבודים" מידע על 24 ועל משתמשי הפורום הזה

poland1

New member
../images/Emo58.gif נראה כאילו דנה

ממש מעריכה את ג'ק... לא סתם היא רצתה אותו.. "תביאו לי את ג'ק באוור".. באמת אדיר! חסן היה דמות ייחודית בסדרה, לא משנה מה תגיד.. היה ממש כיף לראות אותו ואת משפחתו.. הסוף היה עצוב ביותר... הוא היה חלק בלתי נפרד מהעונה.

דנה1982

New member
../images/Emo58.gif הערות על ההערות

חשבתי שחסן יציע את עצמו, אבל לא חשבתי שיפעל כמו שפעל (להפיל את ג'ק ולנעול אותו עם אשתו והבת שלו בחדר). לגבי אופן ההצגה של חסן - זה די ברור שההצגה היא מגמתית. ודווקא טארין היה הדמות הנכונה כדי להזכיר שגם ל"גיבור" הזה היו חולשות ושהוא לא מלאך צחור ("רק רצית שער ב'טיים'" או התזכורת שהוא בגד באשתו). הפרק הכפול כביכול חיפה על החטאים של חסן והוא הוצג כמי שלמרות הכל היה שוחר שלום, אבל אני חושבת שלכולם ברור שלא כך הדבר ודווקא טארין (האיש הקרוב אליו ביותר) הוא זה שהוציא את הכתמים באישיות ה"צחורה" שלו. לגבי דנה, התשובה שלה אולי הייתה נורא כנה ונדירה, אבל קשה לי להאמין שזה באמת מה שהיא רצתה. היא לא עושה רושם של מישהי שהכסף מניע אותה באמת. אני לא רואה שום דרך שהיא לא ידעה מה הולך לקרות. כשהיא דיברה עם טארין היא אמרה לו שהיא תדבר גם עם סמיר ותברח. אני מניחה שבשיחה עם סמיר נסגרו הפרטים האחרונים לגבי ההרג של חסן והיא ידעה שהיא מובילה את ג'ק לגופה. היא דיברה על חסינות כדי להישמע רצינית (אפילו הסכימה שזה יהיה תלוי רק במציאתו של חסן בחיים ודרשה שג'ק יהיה בפנים) והעלתה את הכסף כדי להסביר את הסיבה שלה למעשים. אבל הכל היה בולשיט. שניה אחרי שהיא ניסתה לברוח היא פתאום אמרה "תביאו את ג'ק באוור" כי היה לה ברור היטב מה היא הולכת להגיד לו ומה הוא באמת הולך למצוא כשהוא יגיע לבניין הדירות (תחשבו על זה - אף אחד לא חשב לאטום את החדר לגמרי? ולמה היו רק 2 צלפים כשבפנים מוחזק הנשיא חסן שידוע לטרוריסטים ש CTU בעקבותיו??) ואגב, עונה 2 המשיכה חלש מהנקודה הזאת אבל עונה 7 דווקא התחזקה. בחצי השני של העונה אחרי השיחה ההיא של ג'ק וטוני על המדרגות, פתאום התחילו ההפתעות, גילינו שטוני האיש הרע, איבדו 2 דמויות קריטיות (לארי מוס וביל ביוקנן) וג'ק נחשף לקרינה. אני מאמינה שגם 8 תתחזק מכאן.

danas22

New member
תגובה לדנה

א. את נהדרת, כל מה שאת כותבת בטוב טעם. 2. נשארו להם רק 6 אנשים, זה מסביר למה רק 2 על הגג. 3. הכי כיף(כרגע..) שדנה לא משוחררת, אבל כנראה היא תתרום הרבה להמשך הסידרה, כמו טוני בעונה הקודמת

poland1

New member
אל תזכיר ל: "דנה1982" את השם דנה וולש.. תקרא

לה ג'ני סקוט.. זה נושא מאוד בעייתי וכאוב אצל "דנה1982" שלנו!

Y. Welis

New member
אגב מניע כספי - זה נכון גם במציאות

הבוגד הגדול ביותר שהיה ב-CIA, אולדריץ' איימס (שנחשף ב-94'), עשה את זה על רקע כספי. גם עוד כמה מהתקופה האחרונה שנתפסו, קיבלו בתמורה סכומים יפים (כמו אנשי פנטגון שמכרו סודות לסינים - שאגב יודעים כנראה יותר מכל ביון אחר על הגרעין האמריקאי). לעיתים היה גם קצת רקע אידיאולוגי, אבל אצל האמריקאים הכסף בד"כ חזק יותר.

DGlost

New member
../images/Emo58.gif

אני לא יודע איך אף אחד לא הזכיר את זה אבל.. הקטע בחקירה של ג'ני שהיא אמרה לג'ק-אתה יודע את הנוהל חסינות מלאה ותיק נקי הצחיק אותי.רק תחשבו לכמה פושעים נתנו חסינות ב-8 עונות האלו?

דנה1982

New member
זה קרה לי פעמיים בפרק הזה ../images/Emo58.gif

שמישהו אמר משהו שנשמע כאילו "24" קצת צוחקת על עצמה לקראת הסוף. כשחסן דיבר עם טארין באוטו הוא תיאר מה יעשו לו (ישימו אותו בחדר עם מסך מאחוריו, איש במסיכה יקריא את הפשעים שלו ויוציאו אותו להורג בשידור חי). ואח"כ ג'ני באמת דיברה על "הנוהל הרגיל" של חסינות מלאה. שני המקרים האלה ביחד נשמעו לי כמו מודעות עצמות גבוהה מאוד של כותבי הסדרה, שמבינים שהמון חומרים ממוחזרים וקצת מסתלבטים על עצמם בגלל זה.

טיי 1

New member
אפילו העונה זה כבר היה ,

עם הרוסי ההוא בפרק 6 משהו כזה... (וואי איך שכחנו את תחילת העונה, עם הרוסי ההוא שהרג את הבן שלו וכו' :)

idoPod

New member
../images/Emo58.gif 816/815

אחרי הרבה מכשולים הצלחתי לצפות היום ב-2 הפרקים.. בכל זאת מישהו צריך לדאוג לפורום
את האמת? לא נפלתי מהכסא כמו רובכם פה... הכל היה סוג של ראינו את זה כבר, חסן הייתה דמות שקל היה לוותר עליה. כמו שתפסה את התהילה שלה ככה התמוססה התהילה שלה. משהו שם עוד לא ברור לי, יש לי הרגשה שכל המבצע הזה פרי יצירתם של הרוסים שלפי השיחה ההיא כל העניין הזה הוא לרעתם, מה לעזעזל הוא עושה ב-6 וחצי בבוקר בבסיס חיל האוויר? לפי איך שלמדנו להכיר את הסדרה זה הניצוץ למה שילווה אותנו עד לסוף העונה, הרוסים. היו קטעים טובים היו פחות. הנשיאה הייתה יותר מדי סחבק-מילואים בשביל נשיאת ארצות הברית שמבוילה הסכם שלום ומשבר במקביל, מחלקת סטירות לצד כל הסוכנים לראש הסגל שלה ומשתשמת באוצר מילים ממש של סוכני ctu. כל ההתנהגות שלה הייתה מוקצנת מדי. רק הקטע בסוף 16 היה סביר. ועוד דבר על מה השעון האילם? נכון הוא בהחלט יזכר כדמות דגולה ואדירה בתולדות הסדרה, הוא הדמות הנשיאותית שידעה לדחוק יפה מאוד את נשיא ארצות הברית מחוץ לעלילה לכמעט חצי עונה, אבל שעון אילם לצד טוני, שאפל, טרי? ונסיים בדבר אחרון כל עניין המוות הזה של חסן נראה לי מסריח מהראש מבחינת טימ-ליין, עכשיו אני לא בנוי לבדוק את זה אבל מחר אראה שוב את כל הרבע האחרון של הפרק כי משהו לא מסתדר לי שם. בעצם, נראה שוב את 2 הפרקים ואולי דעתי תשתנה..

poland1

New member
../images/Emo58.gif אתה מודע לכך ש..

הנשיאה היא גם בת אנוש, נכון? ועוד היא נתונה ללחץ כל כך גדול.. לא היו כל מני התבטאויות לא יפות של נשיאים שונים ואמיתיים בארה"ב? מותר להם... הם בני אדם בדיוק כמוני וכמוך גם אם הם נשיאים. ואני נורא מעריץ את הנשיאה טיילור על הסטירה המצלצלת והאדירה שהיא נתנה לרוב וייס.. זה כל כך הגיע לו.

טיי 1

New member
../images/Emo58.gifהיה באמת קשה לעקוב

אחרי הטיימליין של המוות של חסן.. משהו לא הסתדר. אבל לא באמת הסבירו לנו.. לכן... נניח שזה אפשרי והגיוני. לא הייתי משקיע בזה יותר מדי מאמץ. וב'. אני גם כמוך , לא חושב שהפרקים "אדירים" ובוודאי לא יותר מותחים מכמה פרקים אחרונים שהיו. הם היו בסדר גמור פלוס... אבל לא הרגשתי שלקחו אותי למקומות חדשים.

poland1

New member
../images/Emo58.gif

המוות של חסן היה מבריק+.. מי חשב שהם מצלמים את זה בראש? זה היה אדיר.

דנה1982

New member
../images/Emo58.gif דווקא לא היה נראה לי תמוה

זה לא בעיה לגרום לעיכוב בשידור. לצלם "בשידור חי" אבל שהשידור יגיע בעיכוב של 2 דקות. זה לא שצילמו מראש ורק אז שידרו את זה כי הקטע היה יחסית ארוך (כנראה כדי לתת לנו/לג'ק תחושה שהוא יצליח להציל את חסן ברגע האחרון).

idoPod

New member
ותוספת קטנה למילים שרשמתי ../images/Emo58.gif

שכחתי לרשום אתמול וזה דבר שעלה לי ישר בסוף הפרק השני. המוות שלו לא טראגי כפי שהציגו לנו אותו, הוא הביא את זה על עצמו בדרכים ממש עקומות (לדפוק לג'ק ברזל בראש ולאיים על המשפחה שלו בנשק חם) מה שיותר טראגי זה הדרך שבה הוא מת ועל זה אין פה וויכוח בכלל. אבל שוב, הוא לא פרה קדושה ולכן היה מאוד קל לכותבים לעשות את זה ככה. אני מניח שהנשיאה עכשיו גם תתפוס תפקיד משמעותי העונה לשם שינוי, היא כן נשיאה טובה (וגם הראשונה שעושה את זה 2 עונות מלאות ביחד עם פאלמר!)

למעלה