6x07,
6x08.

../images/Emo58.gif 6x07, ../images/Emo58.gif 6x08.

2 הפרקים האלה הם דוגמא מעולה, לכמה פרקים של באפי יכולים להיות מצחיקים מאוד מצד אחד, ועצובים מאוד מהצד השני, וזה סוחף את הצופה. יש הרבה מאוד דמיון בין 2 הפרקים בקטע הזה, אבל השורה התחתונה, מה שאני זכרתי מהמיוזיקל היה שירים וצחוקים וחיוכים, ומטאבולה ראסה- את הדמעות. למה? המיוזיקל היה מורכב ברובו דווקא משירים עצובים(standing,Tara-Giles song, where do we go, life`s a show) וגם השירים השמחים כביכול, אלה שנורא הצחיקו ושימחו, כמו השיר של זאנדר ואניה, או השיר של טארה לווילו, הכל היה מתובל בעצב. אצל זאנדר ואניה זה היה בגלל שלמרות המחזמריות שבשיר, היו את החששות שיש לכל אחד מהם מהעתיד, ואצל טארה, כי, טוב she IS under her spell. וזה אחד הדברים שמדהימים בפרק הזה, שלמרות שזה היה פרק ה´גילוי´ , כל מה שעבר ב-6 פרקים הקודמים לו, כל הסודות והשקרים מתגלים הפעם, וע"י שירה וריקודים, וזה בעצם מוזיקה. מוזיקה יכולה להביע עצב ושמחה , אבל מה שג´וס השכיל לעשות, זה לקחת כל שיר ושיר, ובשילוב של מוזיקה ולחן ומילים, לגרום לו להיות עצוב, אבל יותר מזה, שמח, ויפה. ואם במיוזיקל, הכל היה שירה, השירה היא הגילוי, אבל היא לא התמודדות. ולכן יש את טאבולה ראסה, הבוקר שאחרי. לי היתה שמיעה סלקטיבית לגמרי(פשוט, לא שמעתי) את המילים were done שטארה שרה, בשיר של טארה וג´יילס. ככה שה-2 דקות הראשונות , בשיחה של ווילו וטארה (Are you leaving me?) היו די מפתיעות לדידי. העדפתי לא לחשוב מה יקרה אחרי שטארה גילתה על הכישוף, ולמרות שזה היה לגמרי לגיטימי, שכן, הם יפרדו, זה בא לי כמו לווילו, ב´בום´ כזה. כשווילו עשתה את הכישוף, היא גם גרמה לי לשכוח, (לא משנה כמה הצטערתי שהיא עשתה אותו) שזאת טארה, והם במערכת יחסים, ושהתוצאות לטווח הארוך הם לא מרנינות בכלל. BUFFY: Sorry. Everybody´s sorry. I know that you guys are just trying to help ... but it´s just, it´s too much. And, and I, I can´t take it any more. (tearful) If you guys ... if you guys understood how it felt ... how it feels. It´s like I´m dying, it ואולי היא רוצה רק לשכוח?- מהחלק של הכישוף, זה כמו חלק אחר לגמרי, פרק אחר לגמרי, יציאה מה´מציאות´, סליחה, אמרתי מציאות? האמת היא, שזה היה נסיון לחזור למציאות שהיתה עד שהכל הסתבך אצל כל אחד בנפרד וכולם ביחד, ולהתחיל מההתחלה. די מהר באפי מבינה את התפקיד שלה, ומסתבר שגם ספייק, למרות שבאמת הוא תוהה אחר כך, למה הוא נלחם בערפדים? his own kind? זה כבר כל כך רגיל לראות את ספייק עוזר לסקוביז, ששכחתי מה הוא באמת, הוא ערפד, the bad guy. אבל החוקים כבר ממזמן השתנו. טארה וווילו מכשפות, זה די בטוח- WILLOW: Weird books with weird covers, like (picks up a book from the counter) Magic for Beginners. (revelation) Oh! TARA: (gets up) This is a magic shop. A-a-a real magic shop. כבר מההתחלה אפשר לראות את הכימיה ביניהן
WILLOW: I´m Willow Rosenberg. (looks at Xander) Heh, Willow. Funny name. TARA: I think it´s pretty אם אני לא טועה, טארה ידעה שהיא מאוהבת בווילו לפני שווילו ידעה שהיא מאוהבת בטארה.. אפשר לראות את זה גם כאן. כשזאנדר, דאון, ווילו וטארה יורדים למערת הביוב הזאת, ווילו יורדת וטארה קצת עוזרת לה ויש שם רגע שהיא מסתכלת על ווילו במבט, שווילו לא ממש קולטת כי היא מסתכלת קדימה. אבל לא לקח לווילו יותר מדי זמן להבין שהיא לא החברה של זאנדר(I think i`m kinda gay) ושהיא מרגישה משהו כלפי טארה. לומר שלא צחקתי ב-30 דקות מהפרק כמעט יהיה שקר, היו הרבה מאוד קטעים מצחיקים, (החיבוק של ג´יילס וספייק, אניה והבאניז, היוגה של זאנדר, ועוד כהנה וכהנה..) אבל ברגע שזאנדר דרך על האבן, הם חזרו למציאות, ואיתם אני. אי אפשר להתחיל מחדש.. thats not wat magic is for, אמרה טארה, וצדקה יותר מדי. הצחוקים בטאבולה ראסה היו צחוקים, אבל הם לא היו המציאות, וכמו שהם יצרו אשליה לסקוביז, כך גם הם יצרו אשליה לי. כי במציאות, אי אפשר להתחיל מחדש. והמציאות עכשיו היא מה שנשאר, אחרי כל השירים והמנגינות, נשאר רק העצב. אז באיזהשהו מקום, המיוזיקל וטאבולה ראסה משלימים אחד את השני. וזה זמן לומר שלום, לדברים שהכרנו.. ולאיפה ממשיכים מכאן?. אפילו שמוזיקת מישל בראנץ´ זה לא ממש הקטע שלי, המילים והשיר התאימו מאוד. I just want to get it over with Tears form behind my eyes But I do not cry Counting the days that pass me by I´ve been searching deep down in my soul Words that I´m hearing are starting to get old It feels like I´m starting all over again The last three years were just pretend And I said, Goodbye to you Goodbye to everything I thought I knew You were the one I loved The one thing that I tried to hold on to I still get lost in your eyes And it seems that I can´t live a day without you Closing my eyes and you chase my thoughts away To a place where I am blinded by the light But it´s not right Goodbye to you Goodbye to everything I thought I knew You were the one I loved The one thing that I tried to hold on to And it hurts to want everything and nothing at the same time I want what´s yours and I want what´s mine I want you But I´m not giving in this time Goodbye to you Goodbye to everything I thought I knew You were the one I loved The one thing that I tried to hold on to The one thing that I tried to hold on to And when the stars fall I will lie awake You´re my shooting star ואל.

היום אתן מפגיזות:) -6X08 6X07

קראתי כל מילה והסכמתי עם הכול. אני אהבתי את טאבולה ראסה יותר מאת המיוזיקול כי זה רק מראה לנו כמה באפי זה באפי ולמה אנחנו אוהבים את זה. הצחוק לעומת הבכי. החוסר מציאותיות,הבילבול,העולם הלא אמיתי,הפנטזיה לעומת העולם האמיתי שמה כולם מתמודדים עם האמת גם אם היא לא מושלמת ומאושרת. אני התחברתי לפרק הזה כי ראיתי את הקטע של השיר של מישל בטעות בנט. עכשיו השיר קשור אלי מאוד למרות שאני ממש לא אוהבת את הסגנון הזה... באותה תקופה אמרתי את אותם מילים בלב ולמשהוא... (נננ) וטאבולה ראסה הראתה לי אישית כמה הפנטזיה כמה שהיא כפית כמה שהיא יפה וטובה ומצחיקה. כמה שאנחנו רוצים אותה. בסוף היא נגמקרת במציאות והמציאות הרבה יותר כואבת אחרי הפנטזיה. אני קבלתי מהפרק הזה מסר ענקי שהמציאות פה וצריך להתמודד איתה גם אם לא רוצים. אז תודה טאבולה ראסה והנה השורות הכי יפות שקראתי בזמן האחרון- just want to get it over with Tears form behind my eyes But I do not cry Counting the days that pass me by I´ve been searching deep down in my soul Words that I´m hearing are starting to get old It feels like I´m starting all over again The last three years were just pretend And I said, Goodbye to you ואל והייזל- היום המאמרים/כתובות שלכן מצוינות:)

../images/Emo58.gif 607-608

*אנחה* אני אוהבת את טבולה רסה. אני אוהבת את השיר. סיכום ממש יפה, אני גם פיספסתי את השורה We´re done, אממ עד עכשיו, כאיל והבנתי שהיא תפריד ממנה אבל לא שמתי לב שהיא באמת מציינת את זה בשיר, אופס
. נו אז מה אתם חושבים שיותר מתאים לטבולה רסה: הפרק העצוב הכי מצחיק או הפרק המצחיק הכי עצוב?

cassie88

New member
העצוב הכי מצחיק ../images/Emo58.gif

כי בסה"כ שאני חושבת על הפרק הזה אני קודם נזכרת בשיר של מישל בראנץ´ בסוף שנורא מעציב אותי תמיד ואחרי זה מצחקקת לי שאני נזכרת בספייק שהוא מגלה שהוא בריטי :) זה נורא לא טוב שזה קורה באמצע שיעור ואנשים מסתכלים עלי...

XoY

New member
ואל, אהבתי את הפרשנות!../images/Emo58.gif6X7,8

טוב, טביולה ראסה היה פרק מדהים שבאמת השלים את הפרק המוזיקלי שקדם לו. כמה דברים שיש לי להוסיף- דבר ראשון- טביולה רסה זה ניקוי ראש באיזה שפה שזה מוסיף המון משמעות לפרק. שני הפרקים האלה הגיעו בלי שום התראה כשבאמת נראה כאילו הכל הולך להתמוטט וכולם הולכים לעזוב את הכל. הפרקים האלה היו בין הפרקים הכי מצחיקים ומקוריים שג´וס אי פעם הגה ובכל זאת הם בנקודת השיא של כל הכאב והצער. אני חושבת שזה נועד להיות ככה ובעצם זה מראה לנו ברמה מסויימת שבכל צחוק יש איזשהו צער כמו גם שבכל צער יש איזשהי שמחה. אני נורא נהנתי מטביולה רסה בכלל מאיך שהדמויות מצאו את עצמן במצב שיש להן הזדמנות להתחיל מחדש ואף אחד לא יודע כלום על עצמו, אבל החלק המעניין הוא שאף אחד לא יודע כלום על אף אחד אחר וזה מדהים איך למשל באפי ודון ידעו שהן אחיות וטארה לפי דעתי ידעה ישר שהיא לסבית ולא רק זה אלא היא גם ידעה שהיא אוהבת את ווילו לעומת ווילו שלקח לה זמן לקלוט את זה וזה מראה לנו גם קצת מה קורה במציאות ואת היחס בין ווילו לטארה ואת סדרי העדיפויות של כל אחת מהן. הפרק הזה נורא עמוק ואפשר לנתח אותו ולהגיע לרמות שאי אפשר לתאר. איך ישר באפי (ג´ואן...) לקחה את המושכות לידיה וזה מראה לנו עד כמה הקוטלת באמת חזקה וגם עוד משהו, כל אחד ידע על עצמו את הדברים הבסיסיים- שם למשל או שייכות. רק באפי לא ידעה כלום על עצמה אפילו את השם שלה היא לא ידעה ואני חושבת שזה בכוונה להראות לנו שבכל זאת משהו שונה בה וביחס שלה עם כולם. הפרק הזה אם תשאלו אותי הוא גאוני ובנוסף קורע מצחוק. אני הכי נהנתי מהעובדה שאניה המקסימה שלי (אני חולה עליה!!) וג´יילס היו בטוחים שהם נשואים וג´יילס מצא את הכרטיס טיסה שלו והיה בטוח שהוא עמד לעזוב אותה. ואיך היא הביאה את כל הארנבים.. אפילו כשהיא לא יודעת מי היא היא עדיין מצליחה להיות עצמה... וכמובן- הנשיקה!!! כל כך צחקתי!!! ראיתי את הפרק ביום שבת ובהתחלה אמרתי לעצמי וואי עוד פרק דיכאוני של ג´וס כמה אני עוד אוכל לסבול בלי קצת שמחה ופתאום זה הגיע משום מקום!!! אז באמת כל הכבוד לג´וס על פרק מצויין אני מתה לדעת מה יהיה הפרק הבא אבל אני מתאפקת בינתיים. וכמובן- השיא- השיר שכל כך התאים לעלילה ובאפי וספייק מתנשקים ברקע....
נ.ב- הקטע הכי מצחיק הוא בהתחלה בהתחלה כשהפרק נראה כמו פרק דיכאוני ופתאום ספייק נכנס כשהוא כמעט נשרף עם הכובע הזה!!!! אויש אני הייתי על הרצפה מרוב צחוק!!!! זה היה פשוט ענק!!!!
זואי

חושבת שזה בלטינית../images/Emo58.gif 6x08

בכל צחוק יש איזהשהו צער ובכל צער יש איזהשהי שמחה- אהבתי את המשפט. לגבי באפי- באמת כשחושבים על זה, חסרת זהות. וזה משתלב עם כל החזרה מHeaven, היא לא מרגישה שייכת(לא בכלל, אלא בעיקר בפרקי העונה השישית עד עכשיו) ובקטע הזה הקוטלת זה משהו שכנראה טבוע בה, לא משנה מה. לגבי הנשיקה- }-: ושוב {-: אבל אניה שקוראת לג´יילס ´רופי´- :)). ואל.

מינצו

New member
זה אומר בלטינית-לוח נקי

כרגיל יש לי בראש כל מיני כל מיני מידע לא חשוב

IDOffryn

New member
זה גם סלנג..

אמא שלי פעם אמרה לי שאיזשהו פירוש לזה.. לא זוכר!! ז תשאלו את ההורים אולי הם יודעים....

XoY

New member
ענק... פשוט ענק!!../images/Emo58.gif6X8וקצת6X1

ואיך אניה בטוחה שהיא נשואה לג´יילס אבל מדברת על האינטואיציות המעולות שלה... והיא מתייחסת לג´יילס בדיוק כמו שהיא מתייחסת אליו בפרקים הרגילים רק שכאן היא בטוחה שהם נשואים. היא עדיין עוקצת אותו ומתייחסת אליו בחוסר טאקט כזה והוא עדיין לא יודע איך להתמודד איתה ועם המכה הזאת שנפלה עליו... מעניין. במיוחד שאניה היא פשוט אותו דבר כמו שהיא הייתה ואף אחד מהסקוביס לא ככה. רק ג´יילס ודון מתקרבים לזה אבל אניה היא ממש אניה. ובקטע של הנשיקה של אניה וג´יילס אני לא יכלתי יותר פשוט הרגשתי כאילו עוד שנייה אני מתפוצצת מרוב צחוק... צחקתי יותר משצחקתי כשגיליתי שאמא שלי אוהבת את שבק ס´... (עובדה נכונה ומצערת...). אבל הייתה לי הרגשה מאוד חזקה שאני אראה מתישהו את שני אלה מתנשקים... לא יודעת למה. אולי בגלל שהיא מתה שהוא יעזוב בשביל שהוא ישאיר לה את החנות וזה יוצר מצב נורא מצחיק בין שניהם כמו שלמשל בפרק הראשון הם כמעט הלכו מכות על איזה פסל... משעשע. ואם כבר מדברים על 6X01 אז היום ראיתי אותו שוב ושמתי לב לפרט מעניין ונורא מצחיק שלא שמתי לב קודם- כשאניה אומרת להם שהיא השיגה את הדבר הזה לכישוף באינטרנט אז היא גם מתלהבת מזה שהיא הצליחה להשיג לאנץ´ בוקס של הבקסטריט בויז ל... ואז זאנדר משתעל כזה והיא אומרת- חבר... ממש צחקתי מזה... זה פשוט מצחיק מרוב שזה לא קשור לעולם. צחוק קטנטן בפרק נורא רציני יחסית. בגלל זה אני אוהבת את באפי!!! באפי רולס!!!

cassie88

New member
מאוד מסכימה! ו-../images/Emo32.gif

אהבתי מאוד את הפרשנות שלך... וד"א, ידעת שאפשר לעשות בגרות בספרות על "המשחק של אנדר"? מאגניב

עווד דבר מעניין.. ../images/Emo58.gif 6x08

שקראתי ב-tvtome, The suit Spike wears for most of the episode is quite reminiscent of the one he wore in Xander´s dream in the season 4 finale ´Restless´. During the same dream, Giles said he thought of Spike as a son, and during the memory lapse Spike comes to the conclusion that Giles and him are father and son. ואל.

אפשר הסבר על ראסטלס?

אני אישית לא מבינה לאיפה הוא מתקשר ומה הפואנטה חוץ מדוון... והמוות הוא מתנתנו... וזהו... איך זה קשור ולאיפה?

למעלה