4X19

Ophel McNeil

New member
../images/Emo58.gif 4X19

אני רוצה להדגיש, הניתוח הזה הוא לא הניתוח של הפרק, הוא רק הניתוח של הזוגיות של קול ופיבי בו. אני לא התייחסתי כמעט לשאר הדמויות, ואחת הסיבות לכך היא שלא ראיתי את הפרק ממזמן, ואני מבססת אותו בעיקר על זכרוני הרעוע. אוהבי קול ופיבי – אל חשש, לא באתי במטרה לקטול (נשבעת!), ובאמת שניסיתי לבחון את הפרק בצורה אובייקטיבית. ובכן, דבר הראשון, 4X19 ו4X20 (שאותו אני לא מנתחת! שלא תטעו, אני כאן רק על 4X19) הם בעצם הפרקים המקבילים של 3X19 ו3X20. בשני זוגות הפרקים האלה יש קווי דמיון מאוד דומים – בשניהם מתעורר חשד שקול עובד עם שדים, או חוזר להיות רע, ופיבי צריכה לקבל החלטה גורלית בעניין. אבל בעצם מדובר בפרקים שהם ההיפוך הגמור אחד מהשני (ולא סתם, לדעתי) – נתחיל בכך שבעוד שבעונה השלישית הפרקים היו הפרקים הכי גרועים בסדרה, 4X20 הוא אחד הטובים בה. נמשיך עם העובדה שבשני זוגות הפרקים פיבי מתכחשת למציאות, אך בעוד שבעונה השלישית היא מפתלת את המציאות כך שקול ייצא טוב, בעונה הרביעית היא מבינה שקול רע, ואף מצטרפת אליו. בעונה השלישית קול טוב, אך נחשד כרע, ובעונה הרביעית קול באמת רע, אך עדיין נשאר ספק שהוא אולי טוב (לא שד בעצמו, אלא רק עובד עם שדים). והכי חשוב – בעונה השלישית פיבי סומכת על קול בעיניים עצומות, כאמור, היא עושה הכל בשביל להאמין שהוא עדיין טוב ("הוא ירה דווקא עליי, כי הוא ידע שאני אפתח את המגן!" – רמות פאתטיות כאלה לא ראינו מעולם), בעוד שבעונה הרביעית, אולי בשל ההיסטוריה שהם עברו, לפיבי אין אמון בגרוש לקול. פרטים בהמשך. בפרק הזה סוף סוף האמת מתגלה – קול הוא המקור. אחרי כל כך הרבה פרקים, אני מקבלים ניצוץ אמת. שימו לב למשהו - עד עכשיו, חיינו בעצם בשקר – החתונה של פיבי וקול שהייתה אפלה, השיקוי מ4X16, הטוניק שהופיע רק ב4X20 (ויש לו המון משמעויות. כשקול נותן לפיבי את הטוניק הוא בעצם מרעיל אותה, וגם משקר לה לגבי זה – אם אני אנתח את 4X20 אי פעם הטוניק יתפוס חלק נכבד מהניתוח), והקוסם, אומן האשליות, כולם מובילים אותנו למסקנה אחת – עד עכשיו בעצם הכל היה זיוף. כל הזוגיות של קול ופיבי לא הייתה יותר מאשליה. קול לא היה עצמו קול, החתונה שלהם לא הייתה מה שהיא נראית, פיבי נכנסת להריון בדרך לא טבעית, ולמעשה – אפילו התינוק שלהם הוא לא באמת שלהם. גם הטוניק שקול נתן לפיבי הוא לא מה שהוא אומר לה. זה לא מקרי שמאז שקול נהפך למקור, פיבי כמעט ולא קיבלה חזיונות. הכל מסביב מזויף (גם ההדחקה של פייפר), ולחזיונות, מקור כוחה, שאינם יכולים לשקר (אם כי לעוות את המציאות דווקא כן), אין מקום שם. האשליות האלה הם לא סתם. הם חושפות את הזוגיות של פיבי וקול במערומיה – זוגיות לא בשלה ולא בוגרת, לא אמיתית. כי למרות שהם מוכנים להקריב את כל עולמם אחד בשביל השני, לא פיבי ולא קול בוטחים זה בזה, או מבינים מה בעצם משמעות ההקרבות שלהם. לא, אני לא סתם קוטלת כאן את פיבי וקול, תחשבו על זה - קול מוכן להקריב הכל בשביל פיבי – הוא מוכן לוותר על המקום שלו כמקור, ולתת את זה למישהו ששונא אותו שנאת מוות. אך למה הוא עושה את זה? למה דווקא עכשיו, אחרי כל כך הרבה זמן? כי הוא מגלה שפיבי בהריון (מה שטורף את כל הקלפים), וגם בגלל שהגיע הזמן להכתרה, והוא לא יכול להסתיר יותר מפיבי את האמת – והוא לא סומך עליה שהיא תדע להתמודד איתה. בפשטות הזאת, הוא פוחד וחושש שפיבי לא תסכים להיות מלכתו בשאול, שהיא תחסל אותו, כמו שפיבי מהעתיד עשתה. קול מוכן לוותר על היותו מקור לא רק בגלל אהבתו לפיבי, אלא גם בגלל אי האמון שלו בה. הוא פוחד שאם אי פעם פיבי תאלץ לבחור בינו לבין אחיותיה, שאם אי פעם המצב יגיע לאו – או, הוא יפסיד. והוא צודק. כי עובדה שברגע האמת, פיבי בחרה לחסל אותו, ולהצטרף לאחיותיה. מנגד, גם פיבי לא סומכת על קול. הסיר מדברת עם פיבי, ומספרת לה שהיא למעשה ידעה זאת כל הזמן מי באמת קול, שזה כמו חיזיון שמסרב להתפרץ, אבל היא התכחשה והדחיקה את זה. ושוב חוזר עניין הזיוף – פיבי יודעת, אך לא רוצה להתמודד. אך עתה, כשאין ברירה, על פיבי לבחור. ב4X19 פיבי בוחרת בקול. אבל שוב, כמו כל דבר בזוגיות שלהם, זוהי בחירה ילדותית ולא בשלה. למרות שהיא מוכנה להקריב בשבילו הכל, היא לא מבינה את משמעות הדבר. היא לא מבינה שזה אומר שהיא תאלץ לא לראות יותר את אחיותיה, להתעלם מהחזיונות שלה, לא להציל חפים מפשע. פיבי כמו ילדה קטנה, בטוחה שהיא תצליח לשמור על כל הקופה – שזה דבר שבמה בכך להצטרף לקול להכתרה. פיבי מרגישה מחויבות לתינוק שלה ולקול, כבעלה, כמשפחה, אך למעשה לא מבינה בכלל מה זה אומר. והנה שוב עניין אי האמון - בעוד שבעונה השלישית פיבי עשתה הכל בכדי להאמין ולסמוך על קול, בעונה הרביעית היא פשוט לא. הרי מה זה בעצם אומר, ההקרבה שלה והמוכנות שלה להיות רעה? זה בדיוק כמו שב3X19 היא ניפצה את שיקוי להפשטת הכוחות של קול על הרצפה בכעס – פיבי לא סומכת על קול שיעשה את ההחלטה הנכונה. היא לא מאמינה שקול יצליח להיות טוב בשבילה, ולכן הברירה היחידה שלהם בכדי להיות ביחד זה שהיא תהפוך להיות רעה. היא לא סומכת על מי שכביכול אמור להיות אהבת חייה. 4X19 בעצם אמור להיות שיר הלל לזוגיות של קול ופיבי. להראות כמה הם אוהבים אחד את השני, וכמה הם מכונים להקריב. אך כשמסתכלים יותר מקרוב מבינים כמה זה לא נכון. הזוגיות שלהם לא בוגרת, ההקרבות שלהם הם ההקרבות הלא נכונות (כהשוואה אפשר לקחת את 3X03, בו פייפר מקריבה את יחסיה עם ליאו בשביל הצלת החפים מפשע), הם לא מבינים את מלא ההחלטות שהם לוקחים (אתם באמת חושבים שהוקסם ההוא היה משאיר את קול בחיים אחרי שהוא היה נהפך למקור?), והכי חשוב – מאז שקול נהיה המקור היחסים שלו ושל פיבי לא אמיתיים, מזויפים. ו4X19 מוכיח את זה. יעל, אני מצטערת שזה לא ניתוח אוהד, באמת באמת באמת נשבעת לך שלא ניסיתי לקטול את קול ופיבי, אך הפרק הזה באמת מציג את הזוגיות שלהם במערומיה. אם אתה חולקת על דעתי, ומכיוון שאת אוהבת את קול ופיבי אני רק אניח שאת חולקת, ספרי לי מה את באמת חושבת עליהם, ונוכל לפתח דיון. בבקשה. בבקשה! (חבל ששיר לא קוראת ספוילרים...). יותם - ניתוח כזה היה מתקבל בתור המשימה אצלך?
(תענה!). כל השאר - מצטערת על הניתוח הרשלני שבכלל לא כלל מילה על פייפר או פייג´, או הסיר (דמות מרתקת), ועוד הרבה פרטים קטנים שהופיעו בפרק, אבל הוא נכתב בארבע לפנות בוקר, ומהזיכרון בלבד, ומההתחלה היה מיועד להיות רק על פיבי וקול.

HuGo Hell

New member
ניתוח נחמד ^^..

ניתוח מדהים יפה ^^ ואני מסכים איתך עם הכול הניתוח שלך ממש מדויק! ^^.. עלי עבר לילה ארוך עשיתי משהו במחשב שעט מהרסתי אותו ואני חשבתי שאני מתאבד בחיים שלי אני לא מתעסק יותר עם הרזולוציה >< כול המחשב שלי עבד לצד שמאל (ממש ממש ממש שמאלה כאילו לחלק שלא במסך) והתחלתי להעביר קבצים משם ואני כבר אמרתי היה נעם להכיר את הפורום
ואז הצלחתי להעביר את המאפיינים של הרזולוציה לאמצע שאני אוכל לשנות!! ושיניתי
ניתוח מדהים !!!

Phoebe again

New member
4X04 ניתוח ../images/Emo58.gif

הפרק ששפחתכם הנאמנה (?!?) אוהבת מאוד, מתמקד בכמה נקודות מרכזיות: החשש של קול לחייה של פיבי ואימוניו שאמורים להכין את פיבי נגד התקפת המקור (אחת הסיבות ששפחתכם אוהבת את הפרק הזה כל כך היא בגלל שאם קול חושש לחייה של פיבי----> הוא מאמן אותה--->חם לו-----> הוא מוריד חולצה
), השתלבותה של פייג´ במשפחה ורצונה להיות פיבי, ניסיונותיה של פייפר להכניס את פייג´ למשפחה, ואם זאת להדחיק אותה. אז, לנקודה הראשונה. קול בפרק הזה חושש מאוד לחייה של פיבי, אהבת חייו, כי הוא יודע שעם כל כוחותיו, יש כוחות גדולים וחזקים יותר שאיתם הוא לא מסוגל להתמודד. לכן, קול חושב שאם ייאמן את פיבי להלחם בכוחות האלה, היא אולי תוכל להלחם בהם במקומו. קול חושש שאם פיבי לא תהיה מוכנה, לא יהיה מי שיציל אותה כי הרי הוא בעצמו, לא מסוגל להתמודד עם הכוחות האלה, והוא לא רוצה להודות בזה, הוא רוצה להיות האביר על הסוס הלבן (או השד אין הבדל גדול) ולהציל את פיבי מהמקור, אבל הוא יודע שהוא לא מסוגל ולכן הוא לא רוצה להגיע למצב שהוא יאלץ לחשוף את זה, ולכן הוא מאמן את פיבי. בקטע הזה, אני נאלצת להסכים עם אופל ולהגיד שעד כמה שפיבי וקול אוהבים אחד את השני, היחסים שלהם לא בשלים, הם פועלים בדרכים עקיפות, ואפילו פה, קול לא חושף את רגשותיו וחששותיו לפיבי, אלא מדחיק אותם, מאמן אותה ודוחק יחד איתם את הזמן שלהם ביחד שנועד לרומנטיקה. מכיוון שקול לא חולק את רגשותיו עם פיבי, פיבי נעלבת ולא מבינה מדוע קול דוחה (דבר שהיא לא רגילה אליו), ולמה הוא מתעקש לאמן אותה בתדירות כזאת, ואפילו כשהקרסול שלה מסתובב הוא מאלץ אותה לקום באכזריות. *נזכרת שכשפיבי קמה בקטע הזה היא נשענה על החזה של קול
* *חוזרת למציאות* מנגד בפרק הזה, עומדת פייג´ שכל שהיא רוצה זה ללחום בשדים כמו פיבי, כי זה ממש מגניב, והיא עצמה לא בשלה למכושפות בפרק הזה. היא חושבת שמכשפות זה דבר מגניב וכיפי, ושנורא קל להלחם בשדים כמו פיבי. היא מתנהגת כמו ילדה, ולא מבינה עד כמה להיות מכשפה זה דבר רציני. פייפר, מנסה להבהיר לה שהמכושפות זה דבר מאוד רציני, ונותנת לה בחנים למינהם בכישוף, וכך מנסה להכניס אותה לכל העניין של המכושפות, אבל עדיין דוחקת אותה מעט, כדי להשאיר מקום לפרו, באמונה שהיא תחזור. בכלל, פייפר כועסת על פרו, וגם על פייג´. פייפר מרגישה שפייג´ באה במטרה להחליף את פרו לתפוס את מקומה. פייפר לא מבינה שפייג´ לא באה לתפוס את מקומה של פרו, אלא להשלים את כוח השלוש, ומעל הכל לתפוס את מקומה במשפחה, אבל לא כפרו- האחות הגדולה והחזקה, אלא כפייג´- האחות הקטנה והפזיזה. החלפת הגופות בפרק הזה, מסמלת את הרצון של פייג´ להיות פיבי-מה שלדעתה זה המכשפה שלוחמת בשדים ונהנית. ושוב, את אי בשילותה להיות מכשפה ופזיזותה. כשפייג´ נהפכת לפיבי, היא מבינה שלהיות מכשפה זה באמת עסק לא קל, ולחבוט בשדים אפילו קשה עוד יותר. היא גם כועסת על איך שקול נוהג בפיבי, על כן שגם היא לא מבינה את פחדיו, ומכניסה את עצמה למערכת היחסים של פיבי וקול. פיבי שנמצאת בתוך פייג´, רואה את היחס הלא חביב של קול לפייג´ (" אני מצטער פייג´, זה ביני לבין פיבי"), אך לא יכולה לגלות לו כי הבטיחה לפייג´ שתהיה בשקט, זה כואב לפיבי, וגם לי. פייג´, שכאמור הכניסה את עצמה לתוך מערכת היחסים של פיבי וקול, מחליטה שאם היא כבר שם היא צריכה לעשות משהו, וגוערת בקול על התנהוגתו. קול מבין שזו פייג´, ופייג´ זוכה אצלו להערכה. עד כה, קול ראה את פייג´ כנספחת שלא מילאה את מקומה היטב בכוח השלוש (ראה 4X03), אבל עכשיו הוא רואה שאכפת לה מפיבי, ואין משהו שלקול יותר חשוב מפיבי. קול מעריך את פייג´ כבן אדם, לא כמכשפה, מה שהכי חשוב. ופייר, גם היא מראה הערכה לפייג´, ואפילו חושבת שיש לה פוטנציאל, רק חבל לה שפייג´ אינה מתמידה, היא גם פוחדת שללא כוח השלוש הן לא יסתדרו, ושאם פייג´ לא תתחיל להתמיד, ולהבין שלהיות מכשפה זה דבר מאוד רציני, היא לעולם לא תבשיל או יותר גרוע, תהפך למכשפה במובן המילה.

p3

New member
../images/Emo7.gif ניתוח מדהים. ../images/Emo7.gif

שני ניתוחים מדהימים. כל הניתוחים שלכן מדהימים. למה שלי לא יכול לצאת ככה? למה?!?!

Phoebe again

New member
לא קונה ילד, לא קונה בכלל.

תפרסם את הניתוח שלך ואז נדבר, קיי?

Ophel McNeil

New member
וואו! וואו!

מסכימה בכמה אחוזים? מאה? יותר? וואו! קול שמדחיק את העובדה שהוא לא מספיק חזק בשביל להגן על פיבי.... בחיים לא הייתי עולה על זה! וואו!
רק חבל שלא התעסקת יותר בגימיק של החלפת הגופים כהחלפת נקודות מבט, ובעובדה שבסוף פייג´ עוברת את המבחנים של פייפר בהצלחה - קרי, מתחילה להיות רצינית (שני פרקים לאחר מכן, ב4X06 היא גם תתמודד בפעם הראשונה בקושי האמיתי של להיות מכשפה, ובמחויבות שבאה עם זה. מעולם לא חשבתי על 4X04 כרמז מקדים לזה - מדהים). וואו!

Phoebe again

New member
דפוקה שכמוני! אפילו לא שמתי לב שלא

הגבתי לניתוח שלך... סורי! או.קיי אז ככה: אני בכלל לא כועסת, היית מאוד אובייקטיבית (עד כמה שזה אפרי כשזה נוגע אלייך ולמה ששמו של קול נקשר בו :), אני מסכימה עם קול מילה שלך, גם במה שנוגע לזוגיות של פיבי וקול כי הם אכן לא בשלים ליחסים שלהם (הגעתי למסקנה הזאת בזכותך!), אבל הם אוהבים אחד את השני וזה מה שבאמת חשוב (ואם לא אני תמיד פנויה בשביל קול ;). בקיצור ניתוח מדהים! אני מסירה את כובעי בפנייך על הניתוח המעולה, ועל האובייטיביות!

Phoebe again

New member
4X08- הניתוח ../images/Emo58.gif

הפרק הזה, עוסק ביחסים הבלתי בשלים של פיבי וקול, בהצעת הנישואים של קול, בסירוב המכריע של פיבי, בסופו של באלתזור, בזריעת החשדות הראשונות של פייג´ בקול, וברצונם של פייפר וליאו להביא ילדים לעולם. בתחילת הפרק קול מציע לפיבי נישואים, מהסיבות הלגמרי לא נכונות. שלא תבינו אותי לא נכון, אני מאמינה בכל ליבי (למרות שאין לי ממש לב
) שקול אוהב את פיבי, זו עובדה בה מעולם לא פיקפקתי, אבל קול הציע לפיבי נישואים בעיקר מתוך פחד וחשיבה שזה המעשה הנכון שצריך לעשות אחרי כל כך הרבה זמן יחד (עונה וחצי פחות או יותר). קול, מעולם לא היה במערכת יחסים, הרי הובהר לנו כבר ע"י קול שרוע לא יכול לאהוב, זו רק תשוקה, תאווה (מה שלקול לא חסר :), ועד שקול פגש את פיבי הוא היה לחלוטין רשע, וגודל ע"י אימו, שהייתה שדה, ואני די בטוחה שלא חינכה אותו לערכים של טוב ויופי. וקול, התחיל לעוף לפני שלמד ללכת, כי כבר במערכת היחסים הראשונה שלו מצא את אהבת חייו. ובד"כ, מערכות היחסים הראשונות של בני-אדם אפילו לא נקראות מערכות יחסים, הם משהו ילדותי עושים בשביל "הקטע", לא יותר. לאחר מכן זה כבר נהיה יותר רציני, עד שמגלים את האהבה הראשונה ויאדה, יאדה, יאדה. קול, אפילו לא יכול להיות בטוח שהוא באמת מאוהב, וזו האחת בשבילו, כי אף פעם לא הרגיש ככה, ואולי בגלל שזו תחושה חדשה בשבילו הוא הסיק מייד שפיבי היא האחת, אבל קול לא יודע את זה בוודאות. הוא מנסה ללכת לפי מה שהוא רואה אצל אחרים, לדוגמא ליאו ופייפר, יוצאים יחד במשך זמן ממושך,ואז מתחתנים. לקול זה נראה טבעי ופשוט, כי זו המערכת היחסים היחידה שאי פעם הכיר מלבד שלו ושל פיבי, מערכת היחסים של ליאו ופייפר. אז קול הולך לפי מה שהוא לומד, עובר זמן והוא עושה את מה שצריך, מציע לפיבי להתחתן איתו. פיבי, שכבר נמצאת במערכות יחסים שנים, ובכלל תמיד הייתה האחות הצעירה וחסרת האחריות, זו שיוצאת עם מיליוני גברים ועושה שטויות, וקול פתאום בא ומנחית עליה הצעת נישואים, כשהיא עוד בקושי קלטה שהיא האחות האמצעית ושהיא נמצאת במערכת יחסים אחת כבר לאורך זמן. פיבי פוחדת לאבד את הילדות שלה, שזו בעצם הזהות שלה. זה מה שפיבי תמיד הייתה והיא לא רואה סיבה לשנות את זה עכשיו, בייחוד לא כשקול לא יודע מה הוא עושה, ועוד כשהוא שד. כשפיבי מתעלמת מהצעת הנישואים של קול, קול נפגע ולא מבין מה קורה עם פיבי. וגם כאן אנחנו רואים את היחסים הלא בשלים שלהם, פיבי לא משתפת אותו ברגושותיה ובחשושותיה, מה שיוצר באלגן שלם. כשפיבי מסרבת לקול, קול בכלל לא מבין. הוא נהג לפי הכללים של מערכת היחסים והיא פיבי מסרבת? בשבילו זה מסבך את כל העניין של מערכות יחסים, שגם ככה קשה לו איתם. קול לגמרי מבולבל. ועוד עכשיו שהוא אנושי לגמרי, הוא מרגיש חסר זהות, הרי כל מה שהוא היה במשך כל חייו (ואנחנו מדברים על תקופה רצינית), הוא שד, הכוחות שלו שימשו לו מפלט לכל דבר, ועכשיו הוא גם מרגיש עוד יותר חסר אונים נגד כוחות שהיו חזקים וגדולים ממנו עוד כשהיה בעל כוחות, הוא מרגיש שהוא לא יכול להגן על פיבי, שפיבי לא אוהבת אותו, שהוא לא מסתדר במערכות יחסים, ושכל עולמו מתמוטט, ופיבי פשוט לא מבינה את הקונפליקט הזה, פיבי מצפה מקול שיהיה מאושר שהוא לא שד יותר, ושיקבל את החלטתה ברצון טוב ובהבנה. לבסוף קול מקבל את סירובה של פיבי באי רצון, ולמכה המוחצת, הם שוכבים (לא שחלילה יש לי התנגדות שהם ישכבו, בייחוד אם הסצינה גם כלולה בקול חסר חולצה
) . פייג´ בפרק הזה, מגלה שקול היה שד, מה שמראה קצת על כמה שהיא יודעת על שדים, הרי ב4X04 קול זרק עליה כדורי אנרגיה, ובד"כ כדורי אנרגיה שייכים לשדים, מה שהיא לא הסיקה. בשביל פייג´, שד זה רוע, ורוע צריך להשמיד. מה ששוב מראה לנו שפייג´ לא יודעת על הרבה על עולם הקסם, ועל זה שלפעמים המטרה של המכושפות היא לא רק להרוג, אלא גם לעזור, ולתת לאנשים הזדמנות שנייה (מה שבעצם גם פרו לא כל כך ידעה, למרות שאני מאמינה שזה קשור לעובדה שהיא ביצ´ית :), מה שאחיותיה היו צריכות ללמד אותה. פייג´, לא אוהבת את הרעיון של קול יוצא עם אחותה, והיא בכלל לא אוהבת את הרעיון של שד מסתובב באחוזה. כשקול נהיה אנושי לגמרי, פייג´ ממשיכה להיות מוטרדת בגלל העבר שלו, ולהמשיך לא לבטוח בו, שלאחר מכן מתגלה כצעד חכם מצידה, אך בכלליות דבר לא טוב בכלל. פייג´ רוצה לעזור לפייפר וליאו להחליט להקים משפחה, מה שפייפר חוששת לעשות מחשש לחייו של התינוק. בכלל, פייפר אחרי אובדן פרו ממש לא במצב של להכניס אנשים חדשים למשפחה, כי היא פוחדת שהסוף של כולן להיהרג על ידי שדים, כי הרי פרו נהרגה ע"י שד, ופרו בשבילה הייתה האחות הגדולה והחזקה, זו שתמיד תהיה שם. אחרי שפייג´ מביאה לפייפר וליאו תינוק מכני, פייפר מנסה להתכחש לעובדה שהתינוק שם, כי אפילו לחיי המכונה היא חוששת, במיוחד כשזה נוגע לשדים. ליאו לעומתה, לא חושש בכלל להביא ילדים לעולם, ומנסה כמיטב יכולתו לשמור על התינוק המכני, מה שנגמר באסון. כשפייפר רואה שגם התינוק המכני מת, היא לא מאבדת תקווה להביא ילדים לעולם, כי היא יודעת שאם זה היה ילד אמיתי הם היו שומרים עליו יותר טוב, פייפר פשוט לא חושבת שלהביא ילדים עכשיו זה הזמן המתאים, היא רוצה לחכות שהמצב יירגע, ואז להביא ילדים לעולם, מבחינת פייפר באותו רגע זה לא הולך לקרות בקרוב, ולכן היא מפסיקה לדאוג.

Phoebe again

New member
תיקון טעות. ../images/Emo58.gif

פייג´ ידעה מההתחלה שקול הוא שד ואף הזכירה את זה ב4X03, היא פשוט לא הבינה את המשמעות של המילה, וראתה את הכל כמשחק אחד גדול: שדים רעים, מכשפות טובות, הטוב מנצח את הרע והכל בא על מקומו בשלום. מקריאה בספר הצללים, פייג´ הבינה את כמה המשחק הזה אכזרי, ושבעצם זה כלל לא משחק, וזעזע אותה שקול עשה דברים כה נוראים בעבר.

p3

New member
ענק!

ממש יפה, לא חשבתי על הרבה דברים שאמרת, רק לדעתי פייפר לא מפחדת לחיי המכונה, כמו שאמרת, אלא לא רוצה לנסות לטפל בו כי אם היא תיכשל היא תרגיש שהיא לא יכולה לגדל ילד, שזה יהיה מייאש בשבילה- אז היא מתכחשת אל התינוק, כדי לא להרגיש כישלון לגבי הילד. אר. אני לא טוב בניסוחים. מה שניסיתי להגיד זה שאם היא לא תטפל בילד, אז היא לא תוכל להכשל, והיא לא תרגיש שהיא לא בשלה לטפל בילד משלה. אני אסתום ברגע זה ממש.

p3

New member
ולא שמתי סימן...

כי אני לא חושב שזה ספוילר. אם כן, אז סורי.

Ophel McNeil

New member
../images/Emo58.gif

לדעתי העובדה שבסוף הפרק פיבי וקול שכבו מראה כמה היחסים שלהם אומללים - הם לא מנסים לדבר על הרגשות שלהם, או לפתור את הבעיות שלהם, הם פשוט, כמו תמיד, מדחיקים ומוצאים מפלט במה שמחזיק את מערכת היחסים שלהם - סקס. העונה הרביעית מוכיחה, יותר מכל, שפיבי וקול אולי נועדו אחד לשני, אבל לפני זה שניהם צריכים להתבגר. כי בסך הכל, את צודקת, לקול זאת באמת מערכת יחסים ארוכה ראשונה (אהבתי את ההשוואה למערכת יחסים של ליאו ופייפר, והכי אהבתי שבעצם הראת את תמצית העלבון של קול - הוא משחק על פי כל כללי המשחק ומציע לה נישואים, והיא מסרבת?!), ולפיבי זאת מערכת יחסים ארוכה ומסועפת ראשונה, ושניהם לא יודעים איך להתנהג איתה (הם באמת מזכירים שני ילדים בני 14 שדלוקים זה על זה, אבל לא מבינים מה זה בעצם אומר). ויותם, בקשר לבובה - מסכימה איתך. פייפר פוחדת שאם היא בעצם תאבד את הבובה, זה יראה שהיא לא כשירה להיות אם. לכן, כרגיל, היא מדחיקה (שמתי לב שהדמות שלה עושה את זה הרבה, זה מעצבן
), ומעדיפה לנהוג כמו בת יענה ולקבור את הראש בחול. כאילו אם היא לא תטפל בבובה, לא יוכח לה שהיא לא יכולה להיות אימא טובה.

Phoebe again

New member
קול ופיבי באמת צריכים להתגבר לפני

שימשיכו את היחסים שלהם, אבל משולש אהבה כמו שהיה עם פייפר וליאו, לדעתי, רק ידרדר את היחסים שלהם לרמה של "תראה יש לי חבר, תקנא!" מה שממש לא יעזור ליחסים שלהם...

p3

New member
ניתוח 1X10-קנאת מכשפים (Wicca Envy)

נתחיל עם שני חורים שדי הפריעו לי להנות מהפרק (למרות שצריך הרבה יותר מזה בשביל להרוס את ההנאה מהפרק הענק הזה)
הכוח של רקס קרוי הקרנה אסטרלית- ממש כמו הכוח שפרו תקבל בשלב מאוחר יותר. יכול להיות שהכוח של רקס הוא שילוב של הקרנה אסטרלית ושל שליטה במחשבות, אבל אז, למה קוראים לכוח הזה לפחות חמש פעמים בפרק הזה הקרנה אסטרלית? *?*
אנדי ומוריס ראו בבירור שפרו לוקחת את הנזר מהכספת! איך הם יכולים לשכוח מזה כל כך בקלות? *?* ועכשיו לניתוח... הפרק עוסק בהרבה נקודות, והוא מאוד חיוני להמשך הסדרה. הפרק מתחיל כאשר פייפר מקפיאה את ליאו, היא לא רוצה שהוא יראה שפרו ופיבי חזרו לאחוזה. פייפר מונעת סצינה לא נעימה בה יתברר לליאו שהבית לא שלהם לכל הלילה כמו שהוא חשב- ופייפר מונעת ממנו לשים לב לבואן של האחיות. הדבר מראה שלפייפר יש עליונות ושליטה ביחסים שלה ושל ליאו, והיא יכולה להימנע או ליצור במסגרתם- עוד דוגמא טובה לכך היא ההקפאה באמצע ה.....אתם יודעים. ממה שנודע לנו עד הפרק הזה, קיימות שתי מציאויות ביחסים של פייפר וליאו- אחת, שהיא מה שליאו חושב, שהם זוג רגיל. והשנייה, שהיא בעצם מה שאנחנו, הצופים, יודעים, היא שפייפר היא מכשפה, וליאו לא יודע על כך. במציאות הזאת מאמינה פייפר, ובראשונה אנחנו ופייפר מאמינים שליאו מאמין. אך בפרק הזה מתברר לנו שלא- יש מציאות שלישית, שבה ליאו נוכח, ופייפר לא. המציאות שבה גם לליאו יש כוחות קסומים, והוא יודע על פייפר וכוחותיה, אך היא לא יודעת עליו. בפרק הזה כל התפיסה משתנה לנו- מסתבר לנו שהסוד הוא לא אצל פייפר, אלא אצל ליאו. אנחנו עדיין לא מבינים לגמרי מהו ליאו, את זה נדע בהמשך הסדרה, בה גם נתוודע למציאות רביעית- המציאות בה שני הצדדים יודעים האחד על השני. הסצינה בה אנו מגלים שליאו אינו מה שהוא טוען להיות, היא הסצינה בעליית הגג, בה ליאו, כנראה, מחפש את הנזר. פייפר רואה את המגירה בה מוחבא הנזר פתוחה למחצה, ואת ליאו מגמגם כאשר הוא מנסה לתת תשובה, והיא מבולבלת. מצד אחד, אין סיכוי שליאו, האיש עליו היא דלוקה, ואולי אפילו מאוהבת בו, הוא בעצם שד או מכשף, אבל מצד שני, היא כבר חוותה את זה, עם ג´רמי, כך שזה לא בלתי אפשרי- היא לא פוסלת את האפשרות, לפחות לא עד סוף הפרק, בו היא מגלה מי המכשף שניסה להפליל את פרו. בכל מקרה, הסצינה בה אנו מגלים שליאו הוא לא מכשף או שד אלא מישהו שבא לעזור למכושפות היא הסצינה בעליית הגג, בה ליאו "מרפא" את ספר הצללים, ובכך משיב לאחיות את הכוחות, מציל אותן והופך אוטומטית לגיבור של הפרק. הסצינה משכנעת אותנו שליאו הוא טוב, וגורמת לנו להסתכל עליו באור שונה לגמרי מעתה- לא כמישהו שהוא סתם השיפוצניק של הבנות והחבר של פייפר, ולא כמתחזה רע, דבר שחשדנו לגביו במהלך הפרק. וכאן אנחנו מגיעים לרקס והאנה, הרעים של הפרק, והרעים הצדדיים של הפרקים הקודמים. שניהם חיים חיים כפולים- מצד אחד הבוסים של פרו, ומצד שני מכשפים שרוצים לקחת את כוחותיהן של המכושפות. כל אחד מהם מתמודד עם החיים הכפולים שלו באופן שונה- רקס מפריד ביניהם לגמרי, מתנהג בכל חיים שונה לגמרי, ולא נותן למטרה שלו בתור מכשף להשפיע על ההתנהגות שלו בחיים האחרים שלו. האנה, לעומת זאת, מערבבת בין שני סוגי החיים, מראה שהיא שונאת את האויבים שלה בחייה כמכשפה, גם בחייה השניים. היא נותנת לחיים שלה כמכשפה להשפיע על היחס שלה לאנשים, ומתעללת בהם כמיטב יכולתה. שניהם, לעומת זאת, עומדים במשימתם באופן כמעט מושלם, ומשתמשים בחייהם כבני אדם רגילים כדי לממש את תוכניותיהם כמכשפים. הדרך בה הם בחרו כדי להשיג את מטרתם היא לא הדרך המקובלת, של קרב עם האחיות, אלא סחיטה. הדבר חדש לנו, ולאחיות- אנחנו לפתע מסתכלים על מכשפים כעל יצורים חכמים שמתכננים בקפידה תוכנית מבלי שיחשדו בהם, ולא כעל יצורים שטחיים וטיפשים, כמו שהראו לנו עד עכשיו. הסיבה שהם בחרו בסחיטה היא שהם ידעו שאין להם סיכוי לבצע את זממם בקרב פנים מול פנים עם המכושפות- הדבר מראה שהם מודעים לעצמם ולכוחות האחיות, ומפעילים שיקול דעת. אך למרות שהתוכנית מתוחכמת ומתבצעת כראוי, פרו חושדת דווקא בשניהם, ואת שמותיהם היא מקלידה על המחשב ,כדי לברר עליהם פרטים. נשאלת השאלה- למה דווקא בהם היא חושדת? הסיבה שבגללה היא חושדת בהאנה ברורה- היא התייחסה אליה ברשעות, וכמעט הסגירה את עצמה ב-108 עם כישוף האמת. אבל הסיבה שבגללה היא מקלידה את השם של רקס מיד אחרי השם של האנה לא ברורה. אני חושב שהיה לזה קשר לקנאה של פרו. פיבי ורקס נפגשים, ומתחילים לצאת ביחד. פרו לא יודעת איך להרגיש לגבי המצב המוזר- מצד אחד, היא לא אחראית על פיבי, ולא יכולה להכתיב לה עם איזה גברים לצאת. אך מצד שני, היא רואה לנגד עינייה את חיי המשפחה שלה נפגשים עם חיי העבודה שלה- ומשאירים אותה בצד. היא מרגישה שהיא זו שהכירה בין שניהם,והינה הגורם המשותף להם, ובכל זאת הם דוחפים אותה הצידה. ניתן להרגיש בכך כשהיא עונה לטלפון מרקס, ומתחילה לדבר אתו על ענייני עבודה, ופתאום מבינה שהשיחה בכלל מופנית לפיבי. היא מרגישה שמשאירים אותה מאחורה, והיא נשארת לבד. היא מקנאת, ורוצה לשים סוף למצב הזה- ובגלל זה היא רוצה כל כך להאמין שרקס הוא זה שהפליל אותה, דבר שיגרום גם לכך שפיבי ורקס יפסיקו לצאת אחד עם השני, וגם לכך שהיא תצא צודקת. בגלל זה, לדעתי, היא כתבה את השם של רקס על המחשב. בסוף, כמובן, התברר שהיא צודקת. פיבי מרגישה נורא לגבי המצב. היא נתנה לרקס לשטות בה, ובנוסף לכך עמדה כנגד פרו כשהיא אמרה שזה מוזר שכל הדברים המוזרים מתחילים לקרות בדיוק כשפיבי מתחילה לצאת עם רקס- עוד דבר המצביע על הקנאה של פרו ביחסים של פיבי ורקס. הזכרתי עד עכשיו את היחסים של פייפר וליאו ואת היחסים של פיבי ורקס, עכשיו אני רוצה לדבר על היחסים של פרו ואנדי, שמהווים חלק חיוני לפרק. פרו ואנדי היו חברים. אנדי חוקר את פרו לגבי מקרה הגניבה ("אם יש לך עוד שאלות אתה תדע היכן למצוא אותי" "אני חושב שאני עדיין זוכר"). המקרה הזה יוצר בעייתיות, כי הוא לא יכול להיות אובייקטיבי לגביה. מוריס לא מבין איך זה שרק לפני כמה ימים אנדי האשים את פרו בגניבת נוצה, ועכשיו הוא חושב שהיא חפה מפשע. אנדי מבולבל מהמצב- כל הראיות מראות לכיוונה (היא האחרונה שנעלה את הכספת, הקלטת של הכספת חסרה) אבל הוא יודע גם שפרו לא יכולה לעשות מעשה שכזה. בנוסף, הוא מודע לכך שלפרו יש סוד, שלאורך כל מערכת היחסים שלהם היא לא יכלה לספר לו. אולי חיי פשע הם הסוד הגדול? כשכל הראיות מצביעות באמת על פרו (הקלטת בה רואים את פרו שמה את הנזר בתיקה נלקחת על ידי אדם שנהרג זמן קצר לאחר כך, והנשק אצל פרו ביד), אנדי מרגיש נורא. הוא נכשל כשוטר- הוא נתן לחיי האהבה שלו להשפיע על חיי העבודה. הוא נכשל כאדם- הוא בטח במישהי, והיא אכזבה אותו. בסוף הפרק, הוא מגלה שרקס והאנה הם לא מה שהם טוענים להיות, וחש הקלה. עדיין יש הרבה דברים לא מוסברים, לא ברורים, למשל הקלטת בה רואים בבירור את פרו יוצאת מהכספת עם הנזר, אך פרו היא לא החשודה המרכזית, וזה מה שחשוב. הוא חש הקלה- זה לא הסוד שלה. אך הוא עדיין לא גילה מה הסוד האמיתי. דבר נוסף שרציתי לציין בקשר לפרק הוא מצב הלחץ בחדר השינה של פרו. דרך הסצינה המורכבת הזאת ניתן להבין עד כמה מתוחכם הפרק- קיימת המציאות של הבנות, שלא מבינות איך זה יכול להיות שבכל מקום שהן מחביאות את הנזר אנדי ומוריס רוצים לבדוק אם שם הוא נמצא. קיימת המציאות של אנדי, שמרגיש דחפים לא מוסברים לחפש במקומות מסוימים, אבל אף פעם לא מוצא את הנזר שם. הוא מרגיש מטופש במקצת על כך שחשד שהנזר נמצא שם- אבל לבסוף הוא מרגיש הקלה- כנראה שלא פרו היא זו שגנבה את הנזר, ולא את הדבר הזה היא הסתירה ממנו לאורך כל הזמן הזה. וקיימת כמובן המציאות של רקס- שרואה הכל מהצד, יודע איפה מוחבא הנזר בכל פעם, ושולח לשם את אנדי. הדבר מראה כמה הכוח שלו שימושי- יש לו כאן את העליונות- הוא יודע כל מה שמתרחש בחדר, ולמה זה מתרחש.

p3

New member
../images/Emo19.gif המשך...

עכשיו אני רוצה לדבר על הכישוף להסרת הכוחות. בשלב מסוים- לבנות אין מה לעשות. כרגע ברחו מהכלא עם פרו, ורקס צילם תמונה שלהן עושות זאת. הן יודעות שבעוד רגע הוא יצלצל למשטרה, ידווח שהבנות שיחררו את פרו מהכלא, ואז- הן יהיו בצרות. רקס מציע להן עסקה- או יותר נכון סחיטה- הן יתנו לו את הכוחות, והוא יגיד למשטרה שהנזר הושם שלא במקומו, ולא ייתן להם את התמונה (מה שגורם לתהות- למה האחיות האמינו לו כל כך בקלות? למה הן האמינו למכשף שיבצע את הצד שלו בעסקה?). עכשיו הן באחוזה, והחלטה קשה עומדת בפניהן- או שלא ישתפו פעולה, ואז הן נתונות למאסר, אולי אפילו מאסר עולם, או שהן יוותרו על הכוחות, ואז כל הפרשה תיגמר, והן תוכלנה להמשיך בחייהן. הבעיה היא שהן לא רוצות, ואולי לא מוכנות, להפסיק להיות מכשפות. זה מה שהן, זה הייעוד שלהן, זה מה שהייתה השושלת שלהן עד עכשיו, וזה מה שהיא אמורה להמשיך להיות. אך בסוף הן מחליטות כן לוותר על הכוחות. אין זו החלטה פזיזה, ולפי מה שהן מבינות אחר כך, שגויה, היא גם מתבצעת מהסיבה הלא נכונה- הן לא מילאו את יעודן, או הרגישו שהן לא יכולות יותר להיות מכשפות מבחינה רגשית, הן פשוט מעבירות את הכוחות שלהן לרוע, ובכך נכנעות לו. אבל מצד שני, להיות מכשפות זה אחריות ענקית, שגורמת להן לקורבנות רבים, ולוותורים שאנשים רגילים אינם צריכים לוותר. כשהן בעליית הגג, מקריאות את הכישוף להסרת הכוחות, פיבי מתעכבת כשמגיע תורה.לעומת פייפר, שתמיד נמשכה (ותימשך) לוותר על כוחותיה, ופרו, שנפרדה מהאדם שהיא אוהבת בגלל שהיא הייתה צריכה לשמור על היותה מכשפה בסוד, לפיבי אין מה להפסיד מלהיות מכשפה- להפך, היא נהנית מכל רגע. היא האחות שמבינה טוב מכולן שלהיות מכשפה זו מתנה, שניתנה לה כדי שתוכל לעשות איתה דברים טובים (ולפעמים להנות קצת, רק לפעמים). אך היא יודעת שהאחיות שלה רוצות לוותר על הכוחות, ויותר מכל אכפת לה מהן. היא מקריאה לבסוף את הכישוף. בסוף הפרק הן שורפות את הדף שעליו הכישוף להסרת הכוחות. זה מסמל, מן הסתם, את החלטתן להישאר מכושפות לנצח, ולא משנה מה יקרה. פעולתן מסמלת גם את הבנתן שהוותור על כוחותיהן היה טיפשי ושגוי. כשלא היו להן הכוחות בהתקפה של רקס והאנה , הן הרגישו חסרות אונים, ולעולם אין הן מוכנות להרגיש זאת שוב. הפעם הן ניצלו על ידי כוח שאינן יכולות בדיוק להסבירו (כוח הריפוי של ליאו) אבל הן לא יודעות אם זה יקרה גם בפעם הבאה, ואינן יכולות לסמוך על זה. לסיום, ציטוט ענק. Prue: So, witches forever? Phoebe: And Damn proud of it.

p3

New member
אה, ו...../images/Emo19.gif

אני יודע שזה ארוך, ואני יודע שזה כתוב בשפה נמוכה, ואני יודע שזה טיפשי, אבל.......תגיבו!!!!! תודה. :)

למעלה