היה מהפך מסוים בדמות של באלטר מאז העונה ה- 3
עד עונה 3 באלטר היה לא בדיוק 'גיבור טראגי' אלא נבל טראגי - בדומה מאד לדמותו של לאנדו מולארי בבאבילון 5, שדאג לאינטרסים הפרטיים שלו בזמן שמשכו בחוטים שלו והפכו אותו לבוגד הגדול ביותר של האנושות - כמעט לגמרי בעל כורכחו. מתחילת עונה 4 באלטר נהיה די לא רלוונטי מאחר ואין לו שום כח ושום השפעה, ואת מקומו - כך נראה - תפס גייטה, בהבדל אחד משמעותי: גייטה יודע טוב מאד מה הוא עושה, ועושה את זה ממניעים שבעיניו לפחות נראים מוצדקים, אבל למעשה הוא בסך הכל הבובה של זארק. מה התפקיד של זארק במשחק הזה עוד לא ברור במיוחד, אבל אני מאמין שממש בקרוב נגלה. אה, ולגבי בלטאר - הוא יהפוך לרלוונטי ברגע שנגלה מה הקשר שיש בינו לבין שש, שמרגע הפיצוץ בקפריקה הוא מופיע בראש שלה והיא בשלו. יש לי כמה תאוריות משל עצמי - שהעיקרית מבינהן מאד מטרידה אותי מאחר ואם היא נכונה היא תהיה ממש מעצבנת, אבל תאוריה נוספת שיש לי היא שש מסמלת כמובן את 'יצר הרע' - השטן - שבמיתולוגיה הנוצרית מנסה להוליד את ה- Antichrist, התינוק שבעצם 'יכיל' את הנשמה שלו בתוכו ובכך יעלה את השטן והגהנום ביחד איתו אל האדמה, ובגלל זה שש בראש כלכך מחוברת להרה, והדיבורים שלה על אלוהים הם בעצם 'שקרים' שהיא מספרת לגאיוס, כשהיא בעצם 'עובדת' של השטן, ושכל המשחקים האלה בין טוב לרע, סיילונים ובני אדם, המחזוריות של יצירה והרסנות לאורך ההסטוריה שחוזרת על עצמה שוב ושוב - זה בעצם הכל המאבק הנצחי בין גן עדן לגיהנום, בין אלוהים לשטן, טוב לרע - תקראו לזה איך שתרצו.