3X16

Number 6

New member
../images/Emo58.gif3X16

הטקסט הזה, נכתב ע"י הפילוסוף קרל מרקס ב-1848 והוא מוקדש בהוקרה לגאיוס באלטר וצ'יף טיירול: "דברי-ימיה של כל חברה עד כה הם דברי ימים של מלחמת מעמדות. בן-חורין ועבד, פאטריצי ופלבאי, בארון וצמית, אומן ושוליה, בקיצור מדכאים ומדוכאים ניצבו זה מול זה בניגוד מתמיד, ניהלו מאבק בלתי פוסק, עתים נסתר, עתים גלוי, מאבק שנסתיים כל פעם בשינוי המהפכני של כל החברה כולה או בשקיעתם המשותפת של כל המעמדות הנאבקים. ..אין קיום לבורגנות בלא שתהיה מהפכת בלי-הרף את מכשירי-הייצור, כלומר את יחסי-הייצור, כלומר את מכלול היחסים החברתיים. בניגוד לכך, שמירה קפדנית על אופן הייצור הישן היתה תנאי-הקיום הראשון לכל המעמדות התעשייתיים הקודמים. מכל המעמדות הניצבים כיום מול הבורגנות, הפרולטריון לבדו הוא מעמד מהפכני באמת. שאר המעמדות שוקעים וכלים בשל התעשייה הגדולה, הפרולטריון הוא עצם יציר-כפיה. כל המעמדות הקודמים, אשר כבשו את השלטון, ביקשו להבטיח את מעמדם החברתי שכבר רכשו לעצמם על-ידי זה שהיו כופים על כל החברה על תנאי-רכישתם הם. הפרולטרים יכולים לכבוש להם את כוחות-הייצור החברתיים רק על-ידי זה שיבטלו את אופן-ניכוסם עד כה, ובכך – את כל אופן הניכוס הקיים. ...בחדול ניגוד המעמדות בקרב האומות, יחדלו יחסי-האיבה בין אומה לאומה. ...יגורו להם המעמדות השליטים מפני מהפכה קומוניסטית. הפרולטרים אין להם דבר להפסיד בה זולת כבליהם. להם עולם ומלואו לזכות בו. פרולטרים של כל הארצות התאחדו."

Echelon

New member
../images/Emo58.gif מעניין.

בניגוד לפרק הקודם, שהייתה תחושה של המחצה גדולה מאוד ובזבוז, כאן דווקא אני כן מרוצה מבחירת הבמאים. הראו לנו את גאלאקטיקה מזווית שמעולם לא ראינו, זה היה סוג של סתירת לחי לצופה, שיש את כל האנשים שעובדים מאחורי הקלעים ולא מקבלים קרדיט. פרק טוב מאוד לדעתי, ואפילו מעניין לצפיה.

סוקט

New member
איזה מלך באלטר! ../images/Emo58.gif

שהוא דיבר עם המבטא של ארלון, זה היה פשוט גיאוני! איזה שחקן! איזו כתיבה! סוף סוף פרק מעניין בסדרה! וסחטיין על הצ'יף... מעניין אם אדמה באמת היה מוריד את קלי... :)

ezaton

New member
ספויילר

הוא דיבר בקול צרוד, במבטא בריטי. אני מפספס את המבטא של ארלון בעניין...

סוקט

New member
זו לא הנקודה...

באלטר הוא בעצם ruffneck שניצח את הסיכויים......... (נתעלם לרגע ממצבו הנוכחי:))

XiroX

New member
../images/Emo58.gif

בהחלט מהפרקים הטובים ביותר בסדרה. אלה הפרקים שבהם החברה של הצי מתוארת כחברה מורכבת. עוד פרקים שהראו תמונות דומות הם הפרק על השוק השחור, הפרק שבו עושים כתבה על הטייסים. פרקים שנותנים לך להרגיש שבאמת יש שם חברה, וששום דבר לא נעלם מאחורה. הרבה פעמים תהיתי מה עומד מאחורי הקלעים של התעשיה בצי. אחרי הכל, צריך לספק מזון ומוצרים מצד אחד, ומצד שני לספק מערכת מורכבת של תשתית ועיבוד פסולת. מעבר לזה, העובדה שמסחר ממשיך להתקיים עם מטבע אחיד גם מראה לנו שיש חברה מתפקדת מאחורה. להראות את חיי העובדים השחורים אכן היה סתירה בפנים מצד אחד, אבל מצד שני, בדיוק מה שניתן לצפות מצי שעבר את חורבן התרבות שלו. כמו שראינו כבר מספר פעמים, התסריטאים באמת רואים לנגד עיניהם סדרה על חברה, ולא רק סדרה על טייסי חלליות. אני מהלל את כל הדברים האלה, למרות שבסופםו של דבר, אחרי פרק כל כך מתוח, הפרק עדין היה פרק במתכונת של פרק בודד ותבניתי. איפה הסאגה המטורפת של סיום-העונה-הראשונה-התחלת-השניה, אותם איזה 10 פרקים רצופים של to be continued מטורף? בסופו של דבר כולם, ולמרות עיסוק הפרק בתפקידים החברתיים של הדמויות, כל דמות עדין שיחקה את התפקיד התבניתי שלה. לי זה קצת צרם. אני זוכר איך בסוף עונה ראשונה, עם המשבר והפיצול, ראינו איך דמויות נמתחות ונדחקות הרבה מעבר לכל אפיון שיכולנו לתת לכל אחת מהן, ואיך הן יצאו שונות בצורה מהותית לאחר מכן. לי זה חסר, דווקא בעונה ששמה את מערכות היחסים ובנית הדמויות בקדמת הבמה...

בניה הדרגתית

אני חושב שאתה מתעלם מכמה דברים מעניינים: 1. הבניה ההדרגתית של הצ'יף כדמות עמוקה ומעניינת להפליא 2. ההתפוררות האיטית של ההיררכיה המושלמת, שאנחנו רגילים לקבל בסדרות מד"ב סטייל בבילון/מסב"כ. הקפטן אומר "קפצו", ואף אחד לא שואל עד כמה גבוה. 3. הזריעה המדהימה של הקאמבק של בולטר, ולכלוך הידיים ההדרגתי של רוזלינד. מעבר למשחק המדהים של בולטאר, אני חייב להודות שהטקסטים שלו נשמעו... די משכנעים. שוב הגבולות בין "הטובים" וה"רעים" הופכים למטושטשים. פשוט מופתי. כל זה, לדעתי הולך להבנות לטווח הארוך. כך אני מקווה לפחות.

XiroX

New member
שוב

אני מסכים שהפרק הוא מצוין. אבל עלילתית, היה אפשר לקחת את רוב הפרקים בעונה הזו ולערבב אותם, וברובם זה לא היה פוגע. יותר מזה, רוב מה שקורה בפרק הזה, מתאים הרבה יותר לפרק בעונה הראשונה והשניה מאשר השלישית. לקח להם שנתיים וחצי רק כדי לשים לב שחצי מהצי חיי בעבדות? ברמה התסריטית, הן מבחינת העלילה, והן מבחינת עומק הדמויות, הפרק הוא יצירת מופת. מעבר לזה, ב BSG כל פרק הוא בניה לטווח ארוך. אין סתם פרק בסדרה הזו. אבל אני מצפה ליותר. אני מרגיש שהיוצרים לא ממש מצליחים לקבוע לעצמם כיוון ברור, או לחליפין, שיש להם דברים שהם יודעים שהם רוצים לסוף עונה, אבל הם מושכים את הזמן עד אליהם. אז מצד אחד, פרק מהטובים בעונה ובכלל. מצד שני, פרק מבודד עלילתית, לפחות במובן שיש לו פתיחה שיא וקתרזיס. הוא באמת היה יכול להיות בכל שלב אחר בעונה. זה מה שנקרא פרק בנק- פרקים ששומרים לתקופות שצריך לשרוף. כן, יש בו התאמות למצב העלילתי הקיים, כמו ההתיחסות לאיגוד בניו קפריקה, או הספר של באלטאר. אבל בסה"כ, ציפיתי למשבר של ממש בצי, ולא לפתרון מהיר (עד כמה שזה נשמע מזעזע...)

Echelon

New member
תראה ../images/Emo58.gif

לדעתי העניין הוא שהתסריטאים כל הזמן ידעו שהם יאלצו לגעת בשאלות כאלו של "מאחורי הקלעים", בייחוד שמדובר בסדרה שהיא על חברה של אנשים בחלל, ולא על אנשים שמשחקים במטוסים, אבל עד עכשיו לא היה להם איפה לדחוף את כל העניינים האלו. בעונה הראשונה, והיוצאת מן הכלל [שלדעתי אף אחת מהעונות אינה משתווה לה], לא היה מקום לגעת בעניינים הללו. העונה הראשונה הייתה חייבת לקדם את העלילה, והיא קידמה אותה מהר יותר מכל סדרה אחרת שאי פעם הכרנו. כמו כן היו בה רק 13 פרקים, אז בכלל המקום להתחיל להתפלסף על הא ודא שלא היה קשור לעלילה היה כמעט אפסי. בעונה השניה כבר היו 20 פרקים, וכבר באנו עם "רקע". הכותבים הרשו לעצמם להוריד את מפלס האקשן [למעט כמה פרקי מופת, בייחוד כל אלו הסובבים את הפגסוס], וכן נתנו יותר מקום לכל העניינים הכביכול יותר שוליים. בעונה השלישית קיבלנו אפילו עוד הורדה במפלס האקשן והעלילה הרציפה, ויותר סיפורי צד. בגדול, אני לא אומר שזה דבר, בכלל לא. היופי בגלקטיקה לדעתי הוא הסינתזה בין אקשן וסצינות מדהימות, ובאותה נשימה דמויות עמוקות עם סיפורי רקע מעניינים. הבעיה שכל עונה משום מה, נעשית יותר הפרדה בין האקשן לפרקי "רקע" או "דרמה". זה גם הופך את האקשן לשטחי, וגם את הדרמה לשעמום. אני לא מדבר על הפרק הזה באופן ספציפי, אבל לכל אורך העונה השלישית יש קצת תחושה של החמצה, לפחות מבחינתי. הקליימקסים לפעמים מתהפכים לאנטי-קליימקס. מקבלים פרקים בודדים שנועדים למלאות משבצות זמן. אני מעדיף עונה מרהיבה של 13 פרקים, על פני עונה "לעוסה" של 20 פרקים. התחוור לי פתאום שלא נשארו עוד יותר מדי פרקים לסיום נעונה השלישית, ולמעשה הרבה לא קרה בה. התקרבנו עוד ק"מ לכדור הארץ [ביג דיל], אבל לא היו שום תזוזות גדולות מדי בדמויות, ואלו שכן קרו, היו יחסית די צפויות מלכתחילה. חבל לי על כל זה, אבל אני מקווה שלפחות נזכה לסיום הולם, ובתקווה, גם להתפתחות משמעותית בעלילה בזמן הקרוב.

XiroX

New member
לדעתי

הבעיה היא כזו-היוצרים נמנעים בכל מחיר מהתנהגות מד"בית קלאסית, ז"א פרקים שבהם מה שקורה מנותק מהכל. הם היו יכולים לעשות עוד איזה 20 פרקים שבהם מוצאים כל מני רמזים על מיקום כדוה"א. אבל זה היה מאבד את המשמעות. זה כמו שבס"ג1, יש מליון פרקים שבהם מוצאים טכנולוגיה מגניבה ואז בסוף הפרק מאיזו סיבה לא קשורה הטכנולוגיה מבוטלת. היוצרים מבינים שאפשר לעשות עוד מליון פרקים של hit and run עם הסילונים, אבל גם זה ילעס ויאבד מהמשמעות שלו. הם יודעים שאין טעם גם מלהסתובב בחלל בלי מטרה. אז הם נכנסים למלכוד. היה את ניו-קפריקה, שבא להראות שהצי כן מעדיף להפסיק את המסע, אבל זה לא היה יכול להחזיק כי צריך לחזור לסדרה בחלל. גם אם מסתכלים על העלילה של הסדרה המקורית, רואים שהסדרה החדשה הולכת די במקביל לעלילה הישנה. המלכוד שהסדרה נמצאת בו הוא כזה- מצד אחד, צריך למצוא את כדוה"א, לפחות מבחינת המצב שבו עומד הצי וקידום העלילה. מצד שני- זה ידרוש למצוא פתרון הגיוני, אמין ומעניין. הסדרה המקורית עשתה שכדוה"א הוא עדין בשנות ה80 כשגלקטיקה מוצאת אותו, ואז הם מנסים לקדם את הטכנולוגיה שלו באופן סמוי. אני מאמין שבBSG ינסו לעשות פתרון אחר.

blackguard

New member
למה לקח שנתיים {ספוילר|

טוב דבר ראשון לציין היה פרק טוב לפי דעתי הם צריכים להתעמק יותר בחברה בצי (שייקחו כל פעם אחת מהדמויות שהיותר שוליות ויפתחו אותה קצת) זה מציק אז הנה תשובה יותר עלילתית למה לקח להם שנתיים מבחינת הכתיבה לעונה הראשונה צריך לקדם את העלילה מהר זה נכון אבל מבחינת העלילה עצמה הגיוני שיקח שנתיים כשמתחילה מלחמה מפעלים שונים מתחילים לעבוד בצורה של 24/7 מסיבה פשוטה מאוד המפעל מייצר דבר הכרחי לצבא אותו הדבר הספינות השונות הן כמו מפעלים וצריכים שיעבדו כל הזמן המפעל חשוב שישאר ויעבוד בדיוק כמו שחשוב שחייל ישאר ער בשמירה התלונת מתחילות עכשיו בגלל שעכשיו אולי יש רגיעה מסויימת מהתקפות של הסיילונים וקמו משפחות חדשות ואחרי שנתיים וחצי של עבודה ללא הפסקה כבר מגיעים לקצה כבול היכולת של האדם זה יכול לתת היגיון למה הסיפור הגיע רק עכשיו

nick at noon

New member
בדיוק מה שרציתי לומר ../images/Emo58.gif

בזמן של מלחמה זה די ברור שחייבים לעבוד. גם אנשים שעובדים נורא קשה במפעל דלק יעבדו קשה כי הם יודעים שאם הם לא יעשו את זה בהתקפה הבאה של הסיילונים הצי יושמד. גם בפרק הקודם נגעו בזה שכבר הרבה זמן לא היה מגע עם הסיילונים וטייסים נעשו בטוחים במצבם. וכן, היה פרק מעולה. כל עניין הגזענות הסמויה שאולי פועלת שם מאחורי הקלעים היא נושא מעולה. ובאלטר מבריק. אני לא יודע אם הוא באמת הגיע מעולם עני או שהוא מפברק, אבל ככה או ככה אני חייב להסכים עם משהו שקראתי באיזה אתר אחר שהספר שלו מאוד מזכיר את מיין קאמף של היטלר. גם היטלר כתב את הספר שלו מהכלא (אם כי לא אחרי שהוא כבר היה נשיא) וגם היטלר הבהיר שהוא חלק מהעם ויצא נגד אליטה מסוימת. כמובן שיש הבדלים עצומים, אבל גם יש דימיון. בכללית נראה לי שהפרקים האחרונים הם אומנם פרקים בודדים - לא עלילה ארוכה ומותחת - ועם רמה משתנה (פרק 15 אהבתי פחות, 14 דווקא אהבתי) אבל נראה לי שמעבר לכך הם מכינים אותנו, יוצרים את הרקע המתאים, לפרקי סיום העונה.

Tollan

New member
דווקא מבחינת בניית הדמויות.../images/Emo58.gif

היו שני קטעים שלעתי היו יפים מאוד, מבחינת להראות דמויות במצבים שונים. היה את הקטע שבו אדאמה מאיים להרוג את קאלי. עכשיו, אני יודע שלאדאמה כבר היו רגעים כאלה של, 'טובת הצי מעל הכל, ואני אעשה מה שצריך לשמור עליו וכולי' אבל זה היה קיצוני אפילו בשבילו. מה גם שבפעמים הקודמות שאדאמה עשה החלטות שנויות במחלוקת, אני חושב שבדרך הוא עשה דברים שהצופים בעיקרון תמכו בהם. אבל הסצינה שבה הוא מאיים על הצ'יף שהוא יהרוג את קאלי, פשוט גרמה לי לשנוא אותו. אז לדעתי הייתה פה איזושהי גדילה של הדמות של אדאמה, אפילו שהפרק לא התרכז בו, ובפעולות שלו, אלא בצ'יף. ועוד רגע מצויין, היה לדעתי כשבאלטר מדבר בניב המקומי של המושבה שממנה הוא בא (או טען שהוא בא), קטע שפשוט היה משוחק בצורה מצויינת לדעתי. משהו שקצת לא הסתדר לי - אנשים בפרק מדברים על הספר של באלטר כמשהו הגיוני, רואים עותק שלו על מסתובב, וכנראה שיש עוד הרבה. לא שנאו את באלטר לפני יום יומיים? נראה שהם שכחו די מהר את כל עניין השיתוף פעולה עם הסיילונים, מחנות שבויים וכו'. לא יכול שככה אנשים עברו מ'בואו נתלה אותו' ל'כן, דווקא יש לו כמה נקודות טובות.'

אלוניס

New member
שאלה שאלתית../images/Emo58.gif

היי, אני חדשה פה. ראיתי לאחרונה את כל פרקי הסדרה עד וכולל 16 של עונה 3. והשאלה שלי היא האם לפי דעתכם הגיע הזמן להחזיר לרוזלינד את הסרטן או מה שזה לא יהיה. היא המנהיגה והיא בעצמה יודעת שהכתובים אומרים שהיא אמורה להיות חולה ומעבר לכך. האם החיבה של המפיקים לדמות תגרום להם לשנות את כתבי הקודש?! ומה דעתכם על מוטיב המעגליות שהופיע מדי פעם? העונה הזאת נכנסה אליו מאוד לעומק. במיוחד בפרקים שהתמקדו בסיילונים. מי הם האלים האלה בכלל? למה הרה הרגה את עצמה כשנציגי המושבות עזבו את קובול? האם הרה של שרון ואגת'ון היא הרה חדשה שתתאבל עד מוות על חוסר היכולת של בני האדם להסתדר עם הסיילונים? ומיהם החמישה? בקיצור - אני מצפה לפרקי סיום עונה מאוד עמוקים ולעונה רביעית פגז.

Tollan

New member
פרק ענק |ספויילר|

אולי הפרק הכי טוב העונה. קודם כל היה נהדר איך שהפרק הזה הראה לנו את מה שקורה בתוך החברה האנושית, בזמן שהם בורחים מהסיילונים, שבעצם כל המריבות, חילוקי הדעות, וכל עניין המעמדות לא נמצא בהשהיה רק בגלל שהם בסכנת הכחדה. זה הראה פן מאוד מעניין בסידרה. הפרק היה כתוב מצויין, מבוצע מצויין, מהרצון של סיליקס להיות טייסת, ועד לאדאמה שמאיים להוציא את קאלי להורג. הפרק הזה ממש גרם לי לראות את רוזלין ואדאמה באור שונה, ובאמת כמו שהעובדים בספינת עיבוד ראו אותם, כמעמד עליון זחוח, שמתייחסים לעובדים השחורים, פחות או יותר כמו עבדים. אני דווקא בדרך כלל פחות מתלהב מהפרקים שלא עוסקים בעימות עם הסיילונים, אבל הפרק הזה פשוט היה נהדר.

למעלה