310

../images/Emo58.gif 310

אני בעקרון חייבת לציין שאני אוהבת את הסדרה, לא כמו את "מגרש ביתי" אבל לא הפסדתי אף פרק וזה הופך אותי לדי אדוקה... הבעיה שלי עם הסדרה זה שדברים אף פעם לא קורים פה עד הסוף, הם תמיד "כמעט"...ואני אסביר... עונה ראשונה ריאן כמעט ממש מסתבך עם הטיפוס המופרע בכלא, חוטף אגרוף אחד ואז סנדי מוציא אותו כמו קוסם, אני חושבת שהיה מעניין לראות אותו מתמודד. עונה שניה, אליוט מתלבש על מריסה, ראיין תוך שניים וחצי פרקים מצליח להיפטר ממנו. ויש העונה המון: מריסה כמעט הורגת את טריי, אבל לא, מה שהיה מאוד מסבך את העניין. טריי כמעט אונס את מריסה אבל לא, ושוב... ראיין כמעט עוזב על ספינת דייג אבל... ג'וני כמעט נהרג בתאונת דרכים מה שהיה משפיע על ריאן כי הוא רדף אחריו וכו'... או שג'וני כמעט שודד את החנות אבל לא. ואם אני אחשוב עוד יש המון המון דוגמאות איך שום דבר רציני לא קורה שם לאף אחד, הכל כמעט, הכל בערך...ובאיזה שהוא שלב זה מתחיל לעצבן. ב"מגרש ביתי" לוקאס נפצע ממש קשה בתאונת דרכים, נכון שהוא לא מת אבל הו אהיה ממש קרוב, גם נית'ן, ולוקאס בכלל חולה במחלת לב שבטוח עוד יהיה איתה משהו, וכל הקטעים הרומנטיים שם גם ממש מתוסבכים ולא הכל מסתדר שם תוך שתיים וחצי דקות...לא נראה לכם שיש פה משהו???

The Editor

New member
זה לא לגמרי נכון...../images/Emo58.gif310

זאת אומרת יש משו במה שאמרת אבל עדיין יש דברים שהם לא כמעט שהם לגמרי... כמו: מריסה לגמרי נדפקה בעונה השנייה ג'וני לגמרי מציק בעונה ה3 לינדזי לגמרי הייתה מיותרת בעונה ה2!!! חחחח סתם סתם אני סתם מסתלבט על האוסי שהיא סדרה אדירה סה''כ... יש אמנם משו במה שאמרת אבל אני חושב שבסופו של דבר זה יוצר מתח וטוב שכך!! זאת אומרת עם כמה שאני שונא את ג'וני אם הוא היה מת בתאונה זה היה כבר לגמרי הורס את הסדרה תחשבי איזה גרוע זה היה... מריסה מרגישה רגשות אשם ריאן בדיכי סת' וסאמר כרגיל לא מגיבים ונשארים אדישים בלה בלה בלה זה היה הורס יש דבר שהם טוב שהם כמעט!!! ומגרש ביתי... שיהיה

../images/Emo58.gif 310

בעיני דברים שמערערים את ההרמוניה המאושרת זה טוב. אם הוא היה מת הכל היה מתערער וזה היה פאקינג מעניין וטוב, אז למה כל דבר הוא לא עד הסוף? ומגרש ביתי...סוכריה.

NoaHK

New member
אני מסכימה

באמת התסריט לא כל כך נותן למשברים להתפתח, אבל בעיני זה ממש טוב - יש לי מספיק בעיות להתעסק איתם בחיים, אני רוצה שהטלוויזיה שלי תהיה אסקפיסטית לגמרי. אני לא רוצה להתמודד עם דמויות שאני אוהבת כשהן עוברות דברים באמת נוראיים, זה מדכא מדי. אני מעדיפה אותם שמחים וקלילים! אני אוהבת אידיליה, כיף לי לשמוע את הדיאלוגים השנונים של סת' וריאן וממש התבאסתי מהקטע של סנדי ורבקה בעונה השניה, כי הייתי בטוחה שזה יהרוס את האידיליה המשפחתית - אז ממש שמחתי שזה לא קרה....

שלטון

New member
אממ../images/Emo58.gif

אני חושב שעניין הכמעט הזה לא ממש קיים. או.סי היא בדיוק כמו כל דרמת נעורים אחרת. ההשוואה עם מגרש ביתי בכלל מיותרת כיוון שמת הקונפליקטים שם לפי מה שאמרת היא מאוד דומה. הבעיות הרומנטיות לא נפתרות מהר הרבה פעמים, וגם אם כן זה לא במובן של סיטקום אמריקאי ממוצע, אלא במובן של בוא לא נמשוך בעיה רומנטית מסוימת ליותר מפרק אחד ונהפוך לסדרה איטית. ואם נהיה ספציפיים אז בעניין כל הקטע של טריי ומריסה, העובדה שמריסה כמעט נאנסה מעורר את הקונפליקט בין טריי לריאן, כל המטרה של הניסיון אונס, אבל חוסך מאיתנו נזק נפשירציני למריסה שברצינות אף דרמת נעורים לא יכולה להתמודד איתו בהצלחה, ושיאפיל על הסדרה. אותו דבר בקשר לעובדה שטריי לא מת. איך הסדרה הזאת יכולה להמשיך כשמריסה רוצחת את טריי? בדברים דרמטיים ברמה הזאת לפעמים עדיף לקחת צעד אחורה. חוץ מזה שבדרמת נעורים לעיתים רחוקות יש התקדמות אמיתית בעלילה, גם אם או.סי היו רוצים להתקדם באמת, כמו שקרה לפרקים בעונה הראשונה, זאת לא הדרך. אחד הדברים הכי מגוחכים שהיו בסדרה הזאת היה החזרה של ריאן אחרי פרק אחד לניופורט. כל כך לא הגיוני, כל כך משתפן. התינוק של תרזה מת וריאן אפילו לא רואה אותה אחרי זה? פשוט מפנה אליה את הגב ולא עושה כלום? חוזר לניופורט יבה דבה ולא קרה כלום? מקרים כאלה הם השתפנות אמיתית בתסריט.

../images/Emo58.gif או.קיי אז לך

יש דוגמה אחרת לסיטואציה שבדיוק מוכיחה את מה שאמרתי, אני מוכנה להתערב איתך שכל סיטואציה שלא תיזכר בה, תוך פרק-שניים נפתרה והכל בא על מקומו בשלום, אני חושבת שאתה יכול לתרץ את זה ב"דרמת נעורים" ואני יכולה לקרא לזה חוסר בשר. גם בוורלי הילס היתה כאמור האמא של סדרות הנעורים אבל שם אם היתה בעיה התעסקו איתה ממש הרבה, השתיה של דילן, הסמים של קלי ויש עוד דוגמאות רק שזה היה די מזמן, ועניין טריי, נכון יש משהו בדבריך על זה שאם הוא היה מת אולי לא היו יכולים לצאת מזה אבל...דבר ראשון הוא מלשין על ריאן ותוך שתי שניות מריסה מסדרת את זה, מה קרה, היה מזיק לזרוק את ריאן קצת לכלא? לא הי המעניין איך הוא מסתדר שם אחרי שהוא "השתקם" בניופורט? ואז, טריי פשוט עוזב. כמה נוח, למה לא להישאר, לנסות להתמודד, לעבור גמילה ולנסות לשקם את ההרס, לא, תסלח לי אבל זו פשוט שטחיות.

שלטון

New member
../images/Emo58.gif

עכשיו כבר סטינו לגמרי מבעית הכמעט שלך אבל לא משנה סיטואציות נפתרות מהר כי או.סי זה סדרה ששואפת לזוז מהר. אפילו הבעיות הבסיסיות של ריאן פתרו תוך שלושה פרקים. לדעתי זה מצוין. למה שאני אצפה בעלילה איטית ומסורבלת? אם אני רוצה סדרה שמושכת את הקונפליקטים שלה עד אין סוף אני אראה ימי חיינו. את עניין אוליבר משכו למשך שלושה פרקים מייגעים ביותר, וזאת לדעתי נקודת השפל של העונה הראשונה. הקצב המהיר הוא אחד מהיתרונות של הסדרה. עניין טריי הוא בדיוק מה שאמרתי הרגע. למה לדחוף את ריאן לכלא לכמה פרקים מייאשים שברור לנו שהוא עומד לצאת? למה כשברור לנו שכל מה שמריסה צריכה לעשות זה לדבר עם טריי, שמן הסתם יעשה כל מה שתבקש. הם לא משכו את העלילה סתם וטוב שכך. אולי טריי עזב מעט מוקדם באמת, אבל מה את מצפה שיהיה? ינסה להתמודד עם האח שלו שהוא הרג במכות ועם הבחורה שהוא תקף? הרבה יותר קל לבנאדם לברוח מהכל, וזה נראה לי מה שמתאים לטריי. זאת החלטה של ג'וש שוורץ לא השתפנות. ומה הקשר לשטחיות? אם את רוצה עומק עלילתי ותסריט משובח אל תחפשי את זה בסדרה הזאת. תראי רגליים קרות או משו.

../images/Emo58.gif סליחה אבל

לפי התשובה שלך בשביל מה לראות טלויזיה בכלל? חכמה גדולה להבין שעלילות מסתבכות יפתרו בסוף, חשבת על זה לבד? הרי ברור שגיבורים נכנסים ויוצאים מבעיות וכל הקטע של זבנג וגמרנו הופך סדרה לשטחית ולא אמינה, אז ברור שריאן, אם יכנס לכלא גם יצא מישם, באמת חכמה, אבל אפשר לפתח עלילות משנה מעניינות גם בסטיה והתעמקות בבעיה. ומה הקשר לימי חיינו? או רגליים קרות (שהיא אגב מצויינת) לדעתך העולם מתחלק לאוהבי קלולס או רומן פולנסקי? אין אמצע? אי אפשר לצפות מסדרה שקצת תאתגר את הצופים שלה (מבחינת עניין וטיפול עמוק בבעיות לא מבחינת כובד התכנים) גם אם היא סדרת צעירים? לדעתי הסדרות האלה באות לפחות רשמית לחנך, פה סליחה בשיטת הזבנג וגמרנו לא כל כך לומדים כלום, אז נכון שאתה צעיר ואתה רוצה פיור פאן אבל יש כל מיני סוגים של קהל וחלק מאיתנו רוצים קצת יותר.

שלטון

New member
אוף אבל אמרתי שתקראי ת'שני :]

לא משנה. דרך אגב לפני הכל אני ראיתי גם רגליים קרות והיא אחת הסדרות הכי טובות שראיתי. אבל או.סי זאת פאקינג דרמת נעורים של פוקס והיא לא אמורה לאתגר את הצופים. לחנך?! מה איפה איך וממתי. תציגי לי פעם אחת שהסדרה הזאת הציגה טיפול עמוק בבעיה? ככה זה פשוט, זה לא שאני מחלק את העולם לחכמים וטיפשים, צעירים וזקנים, אני פשוט אומר שהתכנית הזאת לא אמורה ומעולם לא הציגה עומק(ועכשיו סטינו לגמריייייי מעניין הכמעט), ולמה שהיא תעשה את? שתהיה מצחיקה מרגשת וכל השאר, וכן שתציג לנו פיור פאן. ונכון שיש כל מיני סוגים של קהל אבל קהל היעד של התכנית הזאת היא צעירים והתכנית עצמה בהתאם.

../images/Emo45.gif well said

אני חושבת שכל הכיף באוסי, שהיא לא חופרת נושאים עד מוות. נחמד לי שהקצב מהיר, ועוברים מעלילה לעלילה במהירות, במיוחד שיש דמות או עלילה שאני לא ממש אוהבת ואז אני יודעת שאני לא אצטרך לסבול את הדמות או העלילה יותר מידיי זמן.

אפשר להמשיך עם זה לנצח

אבל מה לעשות שאתה טועה? גם באפי היתה סדרה לצעירים ועדיין העומק שבה והעיסוק העקיף בכל מיני חולירות של החברה האמריקאית בכלל ושל שכבת הנוער בפרט הובילו לזה שהיא נלמדת היום באוניברסיטה ככה שאין בעיה, לך על זה שסדרה אמורה להיות רק פיור פאן ובלי שום משקע , אני לא מאמינה בזה ויש סדרות סביבך שסותרות את התיאוריה הזאת על בסיס קבוע. וכל הדיון הזה כן מתקשר ישירות ל"כמעט".

שלטון

New member
../images/Emo58.gif

ירדנו כבר מהנושא של כמעט אבל לא משנה. הקצב המהיר של התכנית הוא מהיתרונות הבולטים שלה. הבעיה הבסיסית של ריאן עם אמא שלו נפתרה לאחר שלושה פרקים בלבד, במקום למשוך אותה עד אינסוף. אם אני ארצה התקדמות של זחל אני אראה ימי חיינו. התמקדות יותר מדי גדולה בקונפליקט דווקא מונעת התקדמות. אני למשל הייתי מאוד שמח אם היו מצמצמים את חלקו המעצבן של אוליבר בעונה הראשונה לשני פרקים במקום ארבעה - ההתקדמות האיטית הזאת יצרה את נקודת השפל של העונה הראשונה. מה רצית שיקרה? שימשכו את את הקטע של ריאן בכלא לשלושה פרקים או משהו, שכל מה שדרוש זה שמריסה תלך לטריי, שמן הסתם יעשה כל מה שהיא תבקש ממנו, ותוציא בעזרתו את ריאן מהכלא? זאת סתם משיכה מיותרת. למה שטריי ישאר בניופורט ויתמודד עם כל הנזק שהוא עשה מאשר פשוט לברוח ולתת לזמן לעשות את שלו? ההחלטה שלו לעזוב הגיונית מאוד, אין לו מה להשאר, לא אחרי כל מה שהוא עשה. קחי לדוגמא את פרק הפיילוט, מהפרקים הטובים ביותר בסדרה. מתחיל בגניבת מכונית, ריאן בכלא, ריאן יוצא מהכלא, נזרק מהבית, נשאר אצל סנדי, פוגש את כל המשפחה ואת מריסה, יוצא לשיט, הולך למסיבת אופנה לצדקה, הולך למסיבה של ניופסיס אחריה, הולך מכות עם לוק, יוצר קשר אמיתי עם סת', מסולק מהבית, ואז מגלה שהוא ננטש. כל כך הרבה קורה בפרק אחד וזה מה שמצוין בו. סתכלי על כל פרק באחת מהסדרות הטובות בעולם, סימפסונס. כשאתה מגיע לסוף הפרק אתה אפילו לא מבין איך מה שראית בהתחלה מוביל לשם. כל כך הרבה קורה בכל פרק. ואם ככה עושים בסימפסונס, ככה צריכים לעשות רבים אחרים. ושטחיות היא ממש לא מילה מתאימה. חוץ מזה שאם את רוצה תסריט משובח, שחקנים מדהימים ועומק עלילתי תראי רגליים קרות, לא או.סי

IDOffryn

New member
../images/Emo58.gifמסכים

אף-פעם לא חשבתי על זה אבל את באמת צודקת. כאילו הכותבים מפחדים ללכת עד הסוף.. אפילו בקטע של מריסה וטריי שזה באמת יכל להביא לאיזו נקודת מפנה רצינית בדמות של מריסה אבל במקום זה הוא חי והיא סתם עדין מעצבנת ואפילו בדברים הקטנים שרואים באחד הפרקים שהיא לא יכולה לכתוב על מה שקרה לה שטופס בקשה לקולג' ואז פתאם בסוף הפרק היא מחליטה ללכת לקולג' בלי שום הסבר מיוחד שמסביר לנו למה היא שנתה את הדעה שלה. באמת זה מציק. רק אצל המבוגרים הם הולכים עד הסוף: המוות של כיילב, הבעיה אלכוהול של קריסטין, העוני של ג'ולי אבל מסיבה כלשהי על הצעירים הם מרחמים יותר מידי..

../images/Emo58.gif עונה 3

דווקא יש הסבר למה מריסה מחליטה בסופו של דבר ללכת לקולג'- צריך רק לשים לב - אחרי התאונה של ג'וני שאומרים לג'וני שאולי הוא לא יוכל לגלוש יותר ושהוא צריך לעשות ניתוח בברך, הוא אומר למריסה שהוא יעשה את כל הדברים האלו, כי אין מה לעשות...לפעמים קוראים לך דברים בחיים שאין לך שליטה עליהם, ואז יש קטע שרואים שהיא חושבת על מה שהוא אמר והוא נתן לה השראה, והיא מחליטה להתמודד עם הרצון שלה להדחיק את מה שקרה עם טריי, ובסופו של דבר היא מחליטה למלא את הטופס וללכת לקולג'. לגביי טריי- אם היו הורגים אותו, זה היה יותר מידיי "טרגדיה יוונית" וראיין ומריסה לעולם לא היו יכולים להיות זוג נורמלי, ולכן לדעתי הם עשו את הדבר הכי נכון, אני מההתחלה לא האמנתי ( או יותר נכון קיוותי) שלא יהרגו אותו. בנוסף לוגן מרשל-גרין היה מאוד פופלרי בקרב מעריצי הסדרה ( לדעתי בכלל הוא הציל את העונה השניה) וג'וש אמר כמה פעמיים שאולי הוא יחזיר אותו לאיזה פרקון או שתיים, אז כך שגם מבחינת עלילות עסיסיות בעתיד, וריצוי המעריצים (שרבים מהם פתחו עצומות כנגד הריגתו של טריי) הריגת הדמות לא היתה הגיונית. לגבי המבוגרים- נכון, הרבה פעמים הם הולכים עם העלילה שלהם עד הסוף (במיוחד עם ג'ולי) אבל גם הרבה פעמיים הם לא, למשל קרטר ורבקה, בעצם כלום לא קרה בעלילות האלו, היה פוטנציאל לרומן אבל זה נשאר ברמה של ה"טייזינג", ואני דיי מבינה את הכותבים, כי הם לא יכולים לעבור יותר מידיי את הגבול, סנדי וקירסטין אמורים להיות דמויות מאוד "טובות" מעיין "סופר אבא ואמא" שתמיד יודעים הכול, תמיד אומרים את המילה הנכונה ונראים כמו מליון דולר, וזה מה שהמעריצים אוהבים בסנדי וקירסטין, ואם לאחד מהם יהיה רומן, זה לגמרי יהרוס את התוכנית.

IDOffryn

New member
מסכים בקשר לסידני וקריסטן

שישחקו עם כל הדמויות איך שבא להם בנישואים שלהם שלא יגעו

למעלה