27/07/07 - 03:17

GalHarold

New member
כן ../images/Emo58.gif

אבל רק במקרה של הארי והקללה שהרסה את הגוף של וולדמורט כשחזרה אליו- לא היה לחלקיק שנקרע לאן לחזור. ו..סליחה, לא הצגתי את עצמי בכלל. אני גל.

Maurey

New member
../images/Emo58.gif

אבל הוא כן התכוון לייצר הורקרקס מהרצח של הארי, אולי הוא היה באמצע תהליך או משהו כזה, ופתאום הקללה שלו חזרה אליו והכל השתבש...

gili600

New member
לא ספויילר

נראה לי שהיא מתכוונת שהוא יראה שלוקחים ממנו את כל הדברים הטובים שיש לו בחיים

LiRs Lullaby

New member
המ ../images/Emo58.gif

הארי דווקא כן השמיד שני הורק' - את היומן (ולמה הוא לא ידע? הוא כן ידע שזה משהו נורא, אז מה הוא היה עושה, משאיר אותו ככה?) ואת ההורק' שלו עצמו. הוא עשה את זה גם די בגבורה, אז איך אפשר לומר שהוא לא עשה משהו? ואת שני ההורק' האחרים (נגיני והקמיע) הא ביקש מאנשים, למרות שהוא די יכל לעשות את זה לבד. נראה לי שרולינג פשוט רצתה הזדמנות לתת להם להיות גם חלק מהגבורה, במיוחד נוויל, איזה חמוד הוא היה לאורך כל הספר, אהבתי שהוא התבגר ונהיה מרדן כזה...
ובאמת היו שם מלא חורים בעלילה, או שאלות שלא נפתרו..... ויפה לך שזכרת את הדוויג ודובי, שכחת גם את המורה למוגלגים, Burbage או משו כזה?

LiRs Lullaby

New member
לא בדיוק חורים, ../images/Emo58.gif

סתם פאקים קטנים כאלה. למשל כשהארי לא מבין מי זו בתילדה בגשוט, שהיא הסופרת של תולדות הקוסמות או משהו כזה.... הוא בכלל לא זוכר אותה ואומר משהו על כמה שהספרים לא מעניינים אותו...ואני עכשיו עוברת על הספר הראשון והוא דווקא כן קרא את הספר הזה, כי ממנו הוא הוציא את שמה של הדוויג.... והיא הרי כתבה את שאר ספרי ההיסטוריה שלהם לשנים הבאות, לא? ולפי הספר אברפורט' לא סובל את דמבלדור אבל למה במשך כל השנים הללו הוא שמר איתו על קשר? או איך דמבלדור הצליח "להביס" את גרינדלוואלד, אם הוא בסך הכל הלך לכלא? ואיך דמבלדור בכלל ניצח אותו עם השרביט הבכיר? מה ההסבר של רולינג לזה שדמבלדור שינה את תכנוניו לגבי המוגלגים ושליטה בהם? רק המוות של אריאנה? מה גרם לו להיות פתאום כזה לוחם החופש של כולם ולגלות קצת יותר אחריות? הוא הרי כבר מסביר להארי בסוף אבל זה היה הסבר די מעורפל.... היו עוד כמה רגעים כאלה שלא הבנתי מה הם קשורים לסיפור..... ובכלל, כל האפילוג שלא מגלה לנו כלום חוץ מהעתיד של הארי, ג'יני, הרמיוני, רון, נוויל ודראקו.

בקשר לראשון-

את זוכרת כרגע (בלי לבדוק) מי כתב את ספר ההיסטוריה שאת לומדת איתו בביה"ס? לי אין מושג (וזה לא בגלל שאני לא בבי"ס כבר 8 שנים
. כבר אז לא היה לי מושג) - וזה לא אומר שלא טחנתי את הספר הזה.

Hinamori

New member
וגם ../images/Emo58.gif

מה קרה עם ההורים של הרמיוני? מה עם החדר הסגור במחלקת המסתורין? ומה עם הפרגוד? [מה שאמרתי זו רק תיאוריה אחרי הכל י-י] וגם חור עלילתי ענק זו העין של מודי. עם כל הדיבורים על כמה שהגלימה של הארי מאגניבה ומסתירה את הכל מכולם, הוא יכול לראות דרכה, והוא גם יכול לראות בוגארטים כשהוא לא לידם, etc... וגם עוד משהו שחשבתי עליו. תמיד לקוסמים היו שמות מטרידים-עתיקים כאלה כמו אלבוס/סוורוס/קינגסלי וכו', אבל איך זה שלהרמיוני קוראים ככה? ההורים שלה מוגלגים! ס.ס וכמובן שחוץ מאלה יש המון פאקים בספר והמון דברים שרולינג לא התייחסה אליהם כמו שצריך. :x [ד"א, האפילוג גם מגלה שלביל ופלר יש בת. לא יודעת איך מאייתים את השם שלה, אבל זה משהו בצרפתית שדומה לויקטוריה. נו, היא\טד. ס.ס כאילו, זה לא 100%, אבל די הגיוני, לא?]

LiRs Lullaby

New member
יש לה שם מוזר ../images/Emo58.gif

נראה לי שמאייתים ויקטואר.... ככה מאייתים דברים בצרפתית.... ולהרמיוני יש שם מוזר כי רולינג החליטה

Hinamori

New member
נו, ורולינג החליטה../images/Emo58.gif

לא להראות לנו את התגובה של ג'ורג' למוות של פרד, זה אומר שזה בסדר? >_>

Hinamori

New member
ניסיתי להראות שמה שאת אומרת לא נכון.

רולינג לא אלוהים, זה שהיא החליטה משהו לא עושה אותו אוטומטית הגיוני.

LiRs Lullaby

New member
טוב, זה לא היה בדיוק ברור... ../images/Emo58.gif

ולמה שזה לא יהיה הגיוני? היא אמרה שהיא רצתה לתת להרמיוני שם לא שכיח כדי לא לגרום למישהי שתהיה דומה לה מבחינת האופי והחיצוניות להיות בדיחת הכיתה...... זה הכי הגיוני בעולם, אם מתעלמים מאיך הרמיוני נהייתה סוג של כוסית בסרטים, כי תכלס, היא לא הייתה אמורה להיות כזאת בהתחלה, אלא ממש חננה עם שיער מעפן, ושיניים קדמיות בולטות....... זה שהיא לא עשתה משהו עם המוות של פרד (או עם שאר המיתות האחרות בספר) זה משהו אחר, וגם אני הסכמתי כבר שזה באמת היה חלק חסר......... אז מה פה הבעיה?

מה הבעיה?

אם היא היתה מראה כל תגובה וכל פרט ופרט הספרים היו הרבה יותר ארוכים, והם מספיק.

אז מה? ../images/Emo58.gif

פרד וג'ורג' היו ביחד במשך כל דקה שהם הופיעו בה במשך שישה ספרים. עכשיו פרד מת, ואומרים שגברת וויזלי מתייפחת או לא יודעת מה, ואפילו לא מילה על ג'ורג'!? זה ממש לא כל פרט ופרט, אלא המינימום של המינימום.

זה נראה כאילו את סתם מנסה למצוא ../images/Emo58.gif

עוד ועוד חורים מה הבעיה עם השם של הרמיוני? את יודעת, רוב (אם לא כל) השמות של הקוסמים בספרים הם שמות אמיתיים. יש מספיק אנשים עם שמות מוזרים/עתיקים בעולם. ההורים של הרמיוני/החדר הסגור/הפרגוד - לא חורים, היא אף פעם לא הבטיחה לפרט על כל מושג ודבר שהיא כתבה. לא הבנתי למה התכוונת עם העין של מודי...

העין של מודי באמת חור ../images/Emo58.gif

בספר אמרו שהגלימה של הארי היא הגלימה היחידה שמעניקה הסתרה אמיתית ושום זמן ושום כישוף לא יוכלו לחדור דרך הקסם שלה. אבל, בספר הרביעי מודי [טוב, הזה שהתחזה אליו >_>] יכל לראות מתחת לגלימת ההעלמות בעזרת עין הקסם שלו, ככה שזה כבר סותר את זה.

למעלה