שרימפס

מנגולד

New member
../images/Emo58.gifשרימפס

האם מישהו יכול לעזור לי עם מתכון פשוט וטוב לשרימפס? אפשר להתפשר על הפשטות...אבל לא על הטוב
תודה רבה

קשיו

New member
מתכון: שרימפס ים תיכוני

מתכון: שרימפס ים תיכוני רכיבים: למנה אחת-שתיים: 200 גרם שרימפס בגודל בינוני, קלופים 70 מ"ל שמן זית איכותי 1/2 פלפל חריף אדום טרי, פרוס דק 1/2 פלפל חריף ירוק טרי, פרוס דק 1 כף שטוחה שום, טרי כתוש מיץ מ2- לימונים, סחוט טרי 4-3 פילטים של אנשובי טריים, מרוסקים ומדוללים במים או לחילופין, אנשובי משומרים (מושרים במים, להפגת המליחות), מרוסקים למחית 4 גבעולי כוסברה, קצוצים אופן הכנה: במחבת כבדה מחממים שמן זית ומקפיצים את השרימפס כדקה מכל צד. מוציאים ושומרים בצד. מוסיפים למחבת, לפי הסדר: פלפלים חריפים, שום, לימון ואנשובי להמלחה. טועמים ומשפרים תיבול. מחזירים את השרימפס למחבת ומחממים מעט. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מעל כוסברה. הערות: מקור המתכון: שף אורי ירמיאס, מסעדת "אורי בורי" בעכו הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

קשיו

New member
מתכון: שרימפס בחמאה, שום וריחן

מתכון: שרימפס בחמאה, שום וריחן רכיבים: 12 שרימפס גדולים, מנוקים ½ 1 כפות שמן זית 2 כפות שום כתוש 1/3 כוס יין לבן יבש 1 כף מיץ לימון טרי 2 כפות עגבניות מיובשות , קצוצות 100 גרם חמאה (לא מלוחה), קרה וחתוכה לקוביות 1/2 כוס עלי בזיליקום קרועים אופן הכנה: 1. מחממים את התנור ל 170 מעלות צלזיוס 2. מתבלים את השרימפס במלח ופלפל. מחממים את השמן במחבת טפלון ומטגנים את השרימפס דקה מכל צד. מעבירים את השרימפס לתבנית קטנה ואופים במרכז התנור כ7- דקות. 3. מכינים את הרוטב: באותה מחבת, מטגנים את השום למשך 15 שניות על אש גבוהה, מוסיפים את היין, מיץ הלימון והעגבניות. מביאים לרתיחה תוך ערבוב מתמיד, ממשיכים לבשל עד שהנוזלים מצטמצמים לשליש מהכמות המקורית. מורידים את האש, מוסיפים את החמאה והריחן מערבבים היטב ומתבלים במלח ופלפל. מגישים את השרימפס עם הרוטב. הערות: מקור המתכון: Ynet הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

קשיו

New member
מתכון: שרימפס שומשום עם רוטב חריף מ

מתכון: שרימפס שומשום עם רוטב חריף מתוק רכיבים: 250 גרם שרימפס 150 גרם שומשום 100 גרם קמח מלח ופלפל 2 ביצים שמן עמוק לטיגון לרוטב: 4 כפות סוכר 1 כף חומץ 1 כף מים 10 גרם שום 100 גרם פלפל מתוק אדום יבש 10 גרם צ´ילי חריף אופן הכנה: 1. מנקים את השרימפס על ידי קילוף והוצאת חוט השידרה. 2. מערבבים את הקמח עם המלח והפלפל. מקמחים את השרימפס ואז מנערים את שארית הקמח המיותר מעל השרימפס. 3. מכניסים את השרימפס לבלילת הביצה. מעבירים לשומשום ודואגים שהשומשום יכסה היטב את כל גוף השרימפס. 4. מכניסים את השרימפס לטיגון בשמן למשך דקה עד דקה וחצי. 5. אופציה: לאחר ספיגת השרימפס משפדים אותו בשיפוד וקולים על הרגיל כדקה. 6. להכנת הרוטב: מכניסים את כל מוצרי הרוטב למעבד מזון ומעבדים לרוטב אחיד. להשלים תיבול לפי הצורך. הערות: מקור המתכון: סי פוד מרקט הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

קשיו

New member
מתכון: ג´מבו שרימפס אפויים

מתכון: ג´מבו שרימפס אפויים רכיבים: 12 שרימפס גדולים (ג´מבו) טריים לא קלופים, פתוחים בגב ומנוקים מהחוט הכהה 6- 4 כפיות שום כתוש 3 כפות שמן זית מלח ים גס פטרוזיליה קצוצה לקישוט לרוטב: ½ 1 כוסות יין לבן יבש עלי אורגנו טריים 1 כפית שום כתוש 30 גרם חמאה מיץ מלימון אחד מלח ופלפל אופן הכנה: 1. ממלאים את חלל הגב של השרימפס בשום כתוש, מסדרים בתבנית משומנת, מטפטפים עליהם שמן זית, מלח, פלפל ופטרוזיליה ואופים ב 180 מעלות במשך 8 -7 דקות, עד שהשרימפס מחליפים את צבעם לאדום ונסגרים מעט. 2. בזמן שהשרימפס בתנור, מכינים את הרוטב: מחממים מחבת על אש גבוהה, מוסיפים את היין, השום, מיץ הלימון, המלח והפלפל. מביאים לרתיחה, מוסיפים את החמאה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים תוך ערבוב עד קבלת רוטב חלק. 3. מעבירים את השרימפס לצלחת הגשה, יוצקים מעל את הרוטב ומגישים מייד. הערה: כדאי להניח על השולחן קערית עם מים חמים ולימון, כדי לשטוף את האצבעות לאחר קילוף השרימפס. הערות: מתכון של אבנר לסקין, מסעדת בייקם. (אם מכינים מנות אישיות, החישוב הוא 4 שרימפס לאדם, אם כחלק מאנטיפסטי, תספיק הצלחת של ה-12 לשישה סועדים) מקור המתכון: על השולחן הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

קשיו

New member
שכחתי את הביקורת שלי: לי אישית זו

היתה הפעם הראשונה שראיתי את הג´מבו שרימפס, ודי הזדעזעתי.. עד כדי כך שלא יכולתי לטעום (זה ממש נראה כמו ג´וקים גדולים), אבל אני לא ממש דוגמא כי אני לא מתה על שרימפס באופן כללי.. חבר של אחותי, שלכבודו הוכנה המנה, התלהב מאוד מהמתכון הזה.

טעים ופשוט

לנקות את השרימפס, אבל להשאיר את הזנב. להרתיח מים ולזרוק פנימה את השרימפס (אני מקווה שיש לך שרימפס ג´מבו) לשתיים או שלוש דקות, עד שהם משנים את צבעם לורדרד. להוציא מהמים בזהירות. בינתיים, מכינים רוטב רב המלצרים: ממיסים 100 גר´ חמאה, כותשים פנימה שתיים או שלוש שיני שום, מלח ופלפל טחון לפי הטעם ואם אוהבים, גם פטרוזיליה קצוצה דק. יוצקים את הרוטב על השרימפס שזה עתה נשלקו ומתמוגגים.

shir26

New member
הרוטב הזה ישמח לקבל שידרוג

עם חצי כוס יין לבן חצי יבש.... (ואני אשמח מאד לאכול את זה...תגידו שווה לקנות שרימפס קפוא? או שזה ממש לא זה?)

לגבי השידרוג, שאלה ליניבניב

הועלתה כאן הצעה ע"י שיר, לשדרג את רוטב חמאת רב המלצרים שהצעתי בשרשור הזה, עם חצי כוס יין. אף פעם לא ניסיתי את זה. מה דעתך? האם זה באמת משדרג? האם תוספת היין לא תדלל מדי את הרוטב? תודה לך מראש.

דנה ב

New member
עוד קצת שרימפס../images/Emo19.gif

מה טיבם של שרימפסים קפואים? איך מטפלים בהם - האם יש לבשלם בישול ראשוני קצר במים רותחים ואז להקפיצם במחבת בלוויית הרוטב, או שאין צורך לחלוט אותם כלל? רב תודות, דנה

פוגטיב

New member
מוסיף לבקשה זו

שרימפס טמפורה- איך מכינים? (שרימפס מצופים בצק בירה או טמפורה)?

kisses

New member
שריפס עם ירקות בטמפורה

שריפס עם ירקות בטמפורה מתכון של השפית מיקה שרון 12 שרימפס טריים, קלופים ונקיים ירקות פרוסים - חציל, בטטה, פטריות ובצל - 8 פרוסות מכל סוג קמח בלילת טמפורה סמיכה שמן לטיגון עמוק לרוטב: 1/2 כוס סויה 1/4 כוס מיץ לימון, סחוט טרי 1 כף רוטב צ´ילי תאילנדי * מכינים את הרוטב: בסיר קטן מביאים לרתיחה את כל החומרים ומצננים. * מקמחים את השרימפס והירקות, מנערים וטובלים בבלילת טמפורה. * מטגנים בשמן עמוק וסופגים בנייר. * בכל צלחת מסדרים 3 שרימפס ו2- פרוסות מכל ירק לכל מנה. מגישים מיד לצד הרוטב. בלילה סמיכה לטמפורה מיקה: "אני מוצאת שהבלילה הזו מתאימה יותר למתכונים שלפניכם, נסו והחליטו מה אתם מעדיפים". 1 ביצה קרה 2/3 כוס מי קרח 11/2 כוסות קמח, מנופה ומקורר * בקערה מערבבים קלות את הביצה (לא להקציף!). יוצקים את המים ומערבבים. * מפזרים את הקמח מעל לתערובת ומערבבים בעזרת צ´ופסטיקס, באופן יסודי, כך שתיווצר עיסה הומוגנית וסמיכה.

למעלה