שלום חברים...שאלה??

shlomi_e

New member
../images/Emo58.gifשלום חברים...שאלה??

לאחר שדיסקסנו רבות (בעבר הלא רחוק) על האופל פרונטורה. החלטתי לשקול לרכוש סופה. מישהו יכול לספר לי מעט על עלויות???? דלק ??? חלפים??? ובכלל הוצאות שוטפות??? תודה שלומי.

teen17

New member
תלוי איזה סופה

ולידיעתך, האוטו טוחן דלק חופשי, אתה צריך תחנת דלק על בנגרר כדי שיהיה לך מספיק דלק לכל היום.

rodas

New member
teen

teen עזוב אם אתה לא יודע אז עזוב, סופה אוכלת בכביש בין עירוני 1/8 בערך ובעיר - שטח 1/5 בערך, לידיעתך זה כמו רכב משפחתי גדול מנועי 1800 ומעלה. לגבי תחזוקה אז הכל עניין של איך טיפלו לפניך, יש יותר טיפולים מאשר ביפניות אך מצד שני התמורה בשטח מחפרת על זה. אצלי במידה ואני יעשה שיקלול אז אני מגיע ל-300 עד 500 ש"ח לחודש תחזוקה ומעבר יש דלק לפי כמה נוסעים. בברכה גיל

teen17

New member
תבין משהו

דברים שאני לא יודע אני לא עונה עליהם. כתבתי את זה כי אני יודע וגם קראתי וגם שמעתי שרוב הסופות טוחנות בנזין או סולר חבל על הזמן. ותסלח לי, אבל רכב משפחתי גדול בעל מנוע 1.8 ל´ לא עושה 1/8 בבין עירוני אלא 1/10 בערך וכנ"ל לעירוני, משפחתי בעל 1.8 ל´ לא עושה 1/5 אלא 1/8 בערך. חוץ מזה, תלוי כמה הרגל לוחצת על הגז, תלוי גם מהי צורת הנהיגה ועוד דברים נוספים שמשכללים את "אכילת הדלק" של האוטו. בנוסף, תסכים איתי, שאנשים שלא שמרו על הסופה שלהם אז הסופות האלו טוחנות דלק חופשי. לא אמרתי שכל הסופות טוחנות דלק, אם אתה למשל שומר על הסופה ודואג שתמיד תהיהי מכוונת ושהכול יהיה בסדר אז ברור שהיא לא תאכל לך דלק אבל להרבה אחרים היא כן תאכל להם דלק.

rodas

New member
אצלי

הפרטית משפחתית 1800 מנוע 25000 ומה לעשות אוכלת בבין עירוני 1/8,ובעיר 1/6 מה לעשות, אכן גם נהג וגם מיכלולים שונים כגון אוטומט משנים את צריכת הדלק. לגבי הסופה אני מסכים אבל שוב אנחנו חוזרים לנהג אך מכאן ועד לטוחנות יש מרחק ואולי זה נכון מול סוברו 1600, יש הרבה שמועתי ללא יסוד. גיל

-רוני-

New member
אין ספק שסופה עדיפה

אך יש לקחת בחשבון את הנוחות (של המשפחה מאחור) לגבי עלויות אחזקה ענו לך ואני מאשר לא יותר 500-700 ש"ח כמובן השאלה כמה אתה נוסע.

במבי14

New member
סופה זה הטוב ביותר אבל לא דיזל !!!

יש פרוט בדפים הקודמים על סופה דיזל !!!!!!!

rodas

New member
לבמבי

במבי, לא נעים לי לומר לך אך אתה עושה שימוש לא חוקי בתמונות. לדוגמא הסופה שלא שייכת לך לקחת מאתר מאוד מסויים ויותר בריא יהיה שבעליה לא יראה שפרסמת אותה ללא אישורו המפורש. שים לב לפני שאתה רץ לבצע דברים, חבל... רוצה לצרף תמונה תבקש ונצרף לך את שלי. בכבוד גיל

shlomi_e

New member
../images/Emo58.gifתודה..תודה....

קודם כל תודה רבה....אני מופתע (לטובה) בכל פעם מחדש . ולעסק ("...סרג´ו....לעסק..."). אז אם הבנתי נכון....ההוצאות השוטפות שלי לחודש יהיו בסביבות 1500 ש"ח??? אז : # דלק - 1000. # תיקונים 500 עד 700 (תלוי בעונה). ----------------------------------------------- 1500 ביום בהיר 2000 בימים סוערים וואאאוו.....קצת הרבה לא??? יכול להיות שאני מגזים בחששותיי???? (גיל)rodas אנא עזור..... סליחה שאני כל פעם מפיל עליכם פצצות....אבל ממש (אבל ממש) בא לי גי´פ. את כל שירותי הצבאי ביליתי על גפס"ים (חמישיות). ות´אמת...אני מתגעגע לחול / בוץ / פודרה ושאר ליכלוכים. וכבר נימאס לי מהפיאט שלי (שרק לא תשמע אותי ותפסיק לנסוע...האיטלקיות האלה). בקיצור. זהו נגמר הסיפור. שלומי.

teen17

New member
אמ...אתה קצת מגזים

אל תשכח שאתה נוסע המון בחודש וזה גם תלוי בצורת הנהיגה וגם כמה האוטו האוכל (כיוון נכון) ועוד כמה דברים.

-רוני-

New member
מגזים לא אבל

אם היה לי קונה על האיסוזו שישלם מחירון +תוספות היתי מחליף אותו בו נגיד לפי המחירון 75000 ש"ח הגבהות קפיצים ---------------6000 ש"ח, נעילת דיפרנצילים-------------9000 ש"ח, צמיגים + גנטים----------------6200 ש"ח, ס"ה---------------------------96000 ש"ח, היתי קונה סופה ממכרז של אחד הישובים קיבוץ או מושב מהסביבה רכב המשמש לביטחון הישוב אפשר להוציא מודל 94-96 30 אלף ש"ח משפר אותו לבד, וביתרה היתי קונה רכב לעבודה

teen17

New member
מה? מי יקנה סופה משומשת מקיבוץ?

הם טוחנים אותה שם יופי-וזה בדוק!!! אמ...בקשר לקנית סופה בנוסף לרכב עבודה אז זה קצת לא לעניין, עדיף לך אם כבר אז לקנות את האייפון החדש, לשפר אותו במקצת ואז הוא גם לא יטחון לך דלק וגם יהיה טוב ושימושי לעבודה ולעוד דברים.

-רוני-

New member
אסביר למה מקיבוץ או מושב

הסופות שאני מדבר עליהם שיכים לבטחון ואסור לנסוע עליהם מחוץ לקיבוץ ובאמת לא נוסעים איתם הם נוסעים מהחניה אל שער הכניסה בלילה ומשם כל כמה שעות לסיבוב סביב הישוב, היות ורכבים אילו שיכים לבטחון הם מקבלים טיפול כל-5000 ק"מ ומתוחזקים ברמה גבוה מאד בדרך כלל הרכבים האילו לא ראו שטח אני מקיר הרבה סופות שכאלו ובאמת שיחסית למחיר שאתה יכול להוציא אחת שכזו זוהיא מציאה, קיבוצים לא מחזיקים סופות לעבודה במשק יש להם רכבים מסחריים

rodas

New member
במה?

במה אני יכול לעזור? כלל ההוצאות הן שיכלול ישיר של: 1- מצב הרכב בקניה. 2- סיגנון נהיגתך. 3- כמות הקילומטרים החודשית שלך. אני קניתי את סופתי במצב ממש טוב כך שהתיקונים שאני עושה זה בסך הכל על מנת לדעת ב-100% כי כמו שאני יוצא מהבית בנסיעה כך גם אני חוזר ועל גבי הסופה. הסופה (כאשר מתוחזקת) אמינה מאוד והקילקולים / שברים הם תוצאה ישירה של נהיגתך. מה עוד אני יכול לעזור? רק עוד דבר קטןוחשוב, הסופה זה בדרך כלל סיפור אהבה, עולים נוסעים ומיתאהבים, תיזהר מזה. בברכה גיל

סופה מיובאת?

יש דבר כזה? היא לא מיוצרת בנצרת, שזה (עדיין) בארץ? <אקס - תוהה כמה יעלה ליבא ביבוא אישי מנצרת לאשדוד...>

teen17

New member
סופה אכן מיוצרת בנצרת אבל תסתכל

בתמונה שמצורפת לו להודעה ותראה שיש בסוף 15 משמע מיובא אישית לארץ. לכן שאלתי אותו אם הוא יבא סופה לארץ.

מספר 15..

זה כל רכב שלא נמכר בצורה הרגילה. מונית, רכב צבאי, משטרתי, וכן יבוא אישי. הוא מקבל את המספר במשרדי הרישוי, אבל על הלוחית מופיע מספר אחר. כאשר הרכב עובר מיד ממשלתית/מונית וכו´ לשוק הרגיל - הוא מקבל בחזרה את המספר המקורי עם 15 בסוף. <אקס- נכון שכל היבוא אישי זה 15 (משנה מסויימת, לפני זה היה 00) אבל לא כל ה15 זה יבוא אישי>

למעלה