שוב, חדשות רעות

כריכרכה

New member
../images/Emo58.gif שוב, חדשות רעות

מישהו פרסם רשימה לא מאומתת של הפרקים בספר, ואם היא נכונה אז מסתבר שמה שהיה אמור להיות פרולוג יתפוס כחצי מזמן המסך של הספר ולא יתפתח כמעט מעבר לפקרים שכבר קראנו/שמענו עליהם, שזה לדעתי מעט מאוד. כמובן, יכול להיות שכל נקודות-המבט שלנו מתות וכן פורצת מלחמה שנחזית רק מנקודת המבט הלאניסטרית, אבל נראה לי שאין מספיק זמן לכך.

../images/Emo6.gif כריכרכה, אתה יודע מה?

אתה מזכיר לי קצת את הזקן הפסיכי מ"Futurama", שהיה מתחיל כל פרק במלים: "Good news, everyone!" רק הפוך. בכל מקרה -
רצחני, ראו הוזהרתם!!! ניתוח של כותרות הפרקים דווקא מעלה כמה אופציות מאוד מעניינות. אנחנו הרי יודעים שלא יהיו עוד POV מעבר ל-12 שכבר ידענו עליהם, ולכן כל הפרקים על הכותרות חייבות להיות שלהם. שבע מתוכן אני יכול לזהות בוודאות: The Prophet - אאירון (מתוך Arms of the Kraken) The Captain of the Guards - אריאו הוטה (פורסם בB&N) The Kraken's Daughter - אשה (מתוך Arms of the Kraken) The Soiled Knight - אריס (ידוע מהקראות של מרטין) The Iron Captain - ויקטריון (מתוך Arms of the Kraken) The Drowned Man - אאירון (מתוך Arms of the Kraken) The Queenmaker - אריאן (ידוע מהקראות של מרטין) זה משאיר לנו עוד שלושה פרקים שחייבים להיות מנק' המבט של מישהו מהם: The Reaver, Cat of the Canals ו-The Princess in the Tower. השאר הם פרקים "רגילים" של שאר הדמויות - לסרסיי יש עשרה פרקים, לבריאן שמונה, לג'יים שמונה, לסאם ארבעה, לסנסה\אליין שלושה, ולאריה שניים. שני דברים מעניינים א. רק הפרק הראשון של סנסה קרוי על שמה. השאר על שם אליין ב. ייתכן שיש ברשימה הזו טעות, מכיוון שהיא רושמת שני פרקים של ג'יים צמודים אחד לשני.

המשך קצר לניתוח ../images/Emo58.gif

אנחנו יודעים מהצהרות של מרטין שאשה ואריה יופיעו בשני הספרים. כיוון ששניהם היו אמורים להיות ספר אחד ומתרחשים באותו זמן כרונולוגי, אפשר להניח שהפרקים של שתיהן מופיעות עד אמצע הספר הזה, ויתחילו אחרי נקודת האמצע של הספר הבא (ואפשר גם לראות את זה בפרקים של אריה). מכאן נובע שאף אחד מהפרקים "המסתוריים" אינו של אשה. חוץ מכל זה - יש גם פרולוג, לא ידוע של מי. סה"כ 46 פרקים.

כריכרכה

New member
../images/Emo58.gif אחד אני יודע בוודאות

cat of the canals היא אריה, זה נכתב מפורשות בתקציר הפרק השני שלה בפורום העולמי, היא מקבלת "משימה" ממאמניה בגילדת חסרי-הפנים לשוטט ברחובות ולהתחפש לפועלת או משהו כזה. מכאן אני גם מניח ש-the reaver זו גם אריה במשימה השניה שלה, אבל זה לא ודאי. princess in the tower יכולה להיות 3 נסיכות - אריאן, מירסלה ואשה. אתה פוסל את אשה ואני חושב שבשתי האפשרויות האחרות המשמעות היא שהסיפור של דורן בספר מסתיים בכישלון הקשר של אריאן משום שאם זו מירסלה אז היא לא הוכתרה ואם זו אריאן אז היא נתפסה ונכלאה. ולכן אמרתי חדשות רעות כי מסתמן שכל הסיפור בדורן, "התגובה למות אוברין" הוא די איזוטרי במובן שבלי קשר לתהפוכות בדורן הוא אינו משפיע על שאר ווסטרוס בספר הנוכחי ונותר עוד "סיפור צדדי". אגב, איך אתה מסביר את המספר הנמוך של 47 פרקים, כשמשחקי הכס שהיה בגודל דומה כלל 70 פרקים?

כריכרכה

New member
../images/Emo58.gif מצאתי תקציר חדש של הספר

שלא כולל הרבה מידע חדש אבל דומני שזה המקור הראשון שמאשר שסאמוול אכן מגיע למצודה.

כריכרכה

New member
האמת היא שאין הסבר טוב

אם זוכרים שנקודת המבט של אריה המשיכה להקרא "אריה" גם כשקראו לה ארי, ניימריה, סמורה וכו'.. לגבי הדמויות מדורן ואיי-הברזל, במקור הן היו אמורות להיות כולן מרוכזות כפרולוג, כלומר, חד-פעמיות.

הלדין

New member
טוב.

תמיד הנחתי ש-"הנסיכה במגדל" היא סאנסה. ראשית, היא אחותו של מלך. שנית, זה מתיישב עם נבואתה של רוח הרפאים מלב רם. שלישית, אצבעון יכול להתאים מצויין לכמה תפקידים במעשייה הזאת. אריאן כבר נקראה בשם - "ממליכת המלכה" (בפרפראזה לכינויו של הרוזן מוורוויץ' "ממליך המלכים". דווקא חשבתי שאנו נשמע על הכינוי הזה בהקשר של הטיירלים). מרטין לא היה טורח להרחיב לגבי המתרחש בדורן אם זה לא היה חשוב. ה-the reaver משמעותו "הנשבע מחדש" כלומר זה סאם המקבל עליו את שבועות המלומדים בנוסף לשבועות אח במשמר הלילה.

לא, זה לא

Reaver זה מושג שמשמעותו פיראט, שודד, רוצח ואנס, ספציפית בהקשר של פשיטות דמויות-ויקינגים על כפרים. לכן אני מהמר שזה יהיה עוד פרק של ויקטריון. תראה פעם את Firefly או סתם תקרא את פרקי גרייג'וי באנגלית ותראה שאני צודק. לגבי הנסיכה, אני דווקא הנחתי שמדובר במירסלה - היא נסיכה שבויה, ובסנספיר יש כמה וכמה מגדלים. כריכרה - למה כ"כ מעט פרקים? פשוט מאוד: זה חצי ספר, זוכר? בספר המלא בטח היו אמורים להיות בסביבות מאה.

הלדין

New member
טוב.

זה מה שקורה שמנחשים משמעות של מילה באנגלית על סמך מרכיביה. מירסלה, להזכירך, היא ילדה. ומרטין הצהיר די בבירור שהוא לא יכתוב לעולם P0V של ילדים בסדרה הזאת מיוזמתו.

למה אתה מניח שזה יהיה הPOV שלה?

יכול להיות שהיא מרכז הפרק, אבל הוא מסופר מנק' מבט של מישהו אחר, כמו אריס או אריאן. כמו The Drowned Man, שמתייחס ליורון אבל מסופר מהPOV של איירון.

הלדין

New member
טוב.

אני לא מכיר את השיטה של מרטין לחלוקת פרקים לעומק. מותר לי לנחש קצת... לגבי "הנסיכה במגדל", באופן שאתה מתייחס לזה, זה נשמע כמו קלישאה שמגיעה הישר מאגדות האחים גרים. מאידך, אין משהו שמרטין יודע לעשות טוב יותר ואוהב מלשחק בקלישאות ולעקם להן את הגב.

כריכרכה

New member
לא נעים לי לתקן אותך

אבל כל כותרת של פרק בסדרה בכלל וגם בספר הזה היא של דמות נקודת-המבט, האיש הטבוע הוא כמובן איירון הנסיך ההולל שטבע והפך לנביא, והוא נקודת-המבט בפרק. ולכן זה מחזק את הערכתי שהנסיכה במגדל היא אריאן, אולי היא אפילו נכלאת יחד עם אחת מהבנות התככניות של אוברין, שכבר כלואות במגדלים בסנספיר.

למעלה