שאלות לגבי פרק 23

poka hontas

New member
../images/Emo58.gif שאלות לגבי פרק 23

טוב יש כמה דברים שלא הבנתי.... 1. לא כ"כ הבנתי ממה דובי מת הוא נחתך מהחרב / מהסכין בזמן שהם היתעתקו? 2. החרב של גודריק איתם (אחרי העיתעתקות)? 3. לא כ"כ הבנתי מה קרה עם זנב תולעת הוא חנק את הארי ואז את עצמו, מה הקטע? למה הוא חנק את עצמו? תודה לכולם
חשוב ביותר!!!!! על תענו לי תשובות שיש בהם ספויילרים לפרקים הבאים תודה

Tonta

New member
הסבר קצר ../images/Emo58.gif

בזמן שהם התעתקו בלטריקס בדיוק זרקה את הסכין שלה (שזה שהיא החזירה ביד באותו בזמן ועמדה לחתוך את הרמיוני איתו) והוא פגע בדובי. כן, החרב איתם. כשהם התעתקו הם תפסו גם את גודריק (לא נראה לי שזה השם שלו.......אני זוכרת שיש ה' בשם שלו איפשהו) שהחזיק את החרב. היד הקסומה שוולדי העניק לו בסוף הספר הרביעי חנקה אותו. מסתבר שוולדי שם סוג של קללה על היד של זנבתולע שכאשר אפילו תעבור לו בראש המחשבה על לבגוד בוולדי- היד תחנוק אותו על חוסר נאמנותו. כאשר הוא עומד לחנוק את הארי והארי מבקש ממנו שיעזוב אותו, עוברת לו לרגע בראש המחשבה של לרחם על הארי ולא לעצור אותו כמו שציווה וולדי. ולכן היד שלו חנקה אותו /: מוות גאוני בהחלט. אם תקראי בספר הרביעי את הקטע שבו וולדי העניק את היד הקסומה לזנבתולע תראי שהוא אומר לו "שנאמנותך לא תחלש לעולם". והוא באמת התכוון לזה!!!

מה יא

New member
אוי, איכס. מרושע.../images/Emo96.gif../images/Emo58.gif

אני הבנתי בכלל שהוא התאבד. זתומרת שהוא רצה לרחם על הארי אבל בלי להתמודד עם העונש שוולדמורט ייתן לו... איכס זה כל כך מגעיל שוולדמורט עשה את זה! (אני מדברת כאילו אני לא מכירה את וולדמורט
)

The Walrus

New member
זה וולדמורט, למה ציפית?../images/Emo58.gif

וגם את וורמטייל את אמורה להכיר, הבנאדם שלח את 2 החברים הכי טובים שלו אל מותו ואז הפליל את חברו הטוב ביותר לשעבר ברצח המוני ושם אותו 13 שנה בכלא על פשע שלא ביצע, ואז בילה 12 שנים בתור עכברוש מחמד שעבר במשפחת וויזלי, וכל זה רק בשביל להישאר בחיים, רק מפחד שיהרגו אותו! הוא נראה לך הטיפוס שיתאבד?

מה יא

New member
אתה צודק...../images/Emo96.gif../images/Emo58.gif

אבל הוא חייב להארי את החיים שלו.. והייתי בטוחה שהוא יחזיר לו טובה. זה פשוט... חולני. לתת למישהו יד שתהרוג אותו ברגע שהוא רק חושב לבגוד בו?! במקום לתת לזנב-תולע את מה שמגיע לו (?) על זה שהוא הציל אותו, וולדמורט מכניס אותו למלכודת שאין לו מושג עליה. אבל כן, זה וולדמורט והוא עשה דברים הרבה יותר נוראים מזה... זה עדיין מגעיל

The Walrus

New member
וולדמורט לא אוהב את פטיגרו../images/Emo58.gif

הוא השתמש בשירותיו רק כי לא הייתה לו ברירה - במלחמה הראשונה הוא היה היחיד שיכל להסגיר את הפוטרים, ובמלחמה השנייה הוא היה היחיד שחזר אליו. וולדמורט השתמש בו מחוסר ברירה, ומרגע שהוא קיבל אוכלי מוות טובים יותר, הוא שלח אותם להשיג את הנבואה, ולזנב תולע הוא נתן את המשימה הקשה ביותר, להגיש את המשקאות לאורחים של סנייפ. בכל מקרה, וולדמורט לא השלה את עצמו לשנייה - הוא ראה מה זנב תולע עשה לחבריו לשעבר, ג'יימס לילי וסיריוס, וכל זה רק בשביל להציל את חייו ולהצטרף לצד ה"מנצח" - לא היה לו ספק שאם יבוא הרגע שבו זנב תולע יחשוב שבגידה בוולדמורט תביא לו יותר תועלת מהשארות לצידו, הוא יבגוד בוולדמורט בלי לחשוב פעמיים - אחרי הכל, הוא עשה את זה לחבריו הטובים ביותר, ואני לא חושב שהוא מחבב במיוחד את וולדמורט... וולדמורט החליט למנוע מראש את הבגידה האפשרית, ווידא באופן אישי שאם פטיגרו יבגוד בוולדמורט - זה היה הדבר האחרון שיעשה. אני לא חושב שהקללה פועלת על חשיבה אלא על פעולה בלבד. בזמן שחנק את הארי, זנב תולע נזכר שהארי הציל את חייו והרפה ממנו מעט - זה נחשב לפעולה נגד וולדמורט, וזה גרם למותו.

מה יא

New member
אני חייבת לציין../images/Emo96.gif

שהרבה זמן אני קוראת אותך, ואתה כותב ומתבטא נורא יפה
אתה כותב דברים נכונים ומבהיר הרבה דברים... וזהו

למעלה