שאלה

Kukupita

New member
../images/Emo58.gifשאלה../images/Emo70.gif

האם הארי הוא הורקרוקס? קראתי את הספר השישי באנגלית. אני חושבת שהבנתי. את הספרים הקודמים קראתי בעברית, ובעיניי הספר השני (בסופו) נותן את כל הסיבות להצביע על העובדה שהארי הוא הורקרוקס מהלך של וולדמורט. ואם כך, האם הארי ימות בגלל זה? או שהוא יכול 'לבחור', להיות מישהו אחר (שוב, הספר השני). יותר מדי דברים קושרים בין וולדמורט להארי. השרביטים, ובכלל, וולדמורט ציין שהם מאוד דומים. אני מניחה שוולדמורט לא הפך את הארי להורקרוקס בכוונה. או שאולי כן?

2 Mיכל

New member
איך אבל הסקת את../images/Emo58.gif../images/Emo187.gif../images/Emo42.gif

זה מהספר השני? אני חושבת שזה יכול ליצור סיום נחמד, אבל רבים חושבים שזה לא הגיוני. בעיקר כי דמבלדור אמר שמסוכן להכניס את הנשמה שלך ליצורים חיים (ושאפילו במקרה של נגיני הוא הסתכן).

Kukupita

New member
ציטוט: ../images/Emo182.gif|ספויילר|

הארי פוטר וחדר הסודות, עברית, עמוד 342: "פרופסור דמבלדור - רידל אמר שאני דומה לו. דמיון מוזר, הוא אמר..." [...] "אני לא חושב שאני כמוהו!" אמר הארי, בקול רם יותר משהתכוון. "כלומר, אני - אני בגריפינדור, אני..." אבל הוא השתתק, כשספר ישן ביצבץ וחזר לנקר במוחו. [...] "אתה לחשנן הארי, מכיוון שהלורד וולדמורט [...] הוא לחשנן. אם אינני טועה מאוד, הוא העביר אלייך חלק מכוחות הקסם שלו בלילה שבו טבע בך את הצלקת הזו. לא משהו שהוא עשה בכוונה, אני בטוח..." "וולדמורט הכניס לתוכי קצת מעצמו?" אמר הארי, המום. "כך זה בהחלט נראה." --- וכו' וכו' וכו' |פיטריה| ואז הם מתחילים לדבר על כך שהבחירות שלנו עושות אותנו שונות. כלומר - הארי הוא הורקרוקס שבסופו של דבר, ישמיד את וולדמורט, כלומר, הרס עצמי?
למישהו יש את הנוסח של הנבואה? הספר החמישי שלי נפטר.

2 Mיכל

New member
כתוב שהארי יכול להביס../images/Emo187.gif../images/Emo42.gif

את וולדמורט ואחד יהרוג את האחר. זה מתאים לתיאוריה. הנבואה
"זה שבכוחו להביס את אדון האופל קרב ובא... הם שחמקו ממנו כבר שלוש פעמים, להם יוולד הוא בשלהי החודש השביעי... ואדון האופל יסמן אותו כשווה לו, אך ברשותו יעמוד כוח שאדון האופל אינו מכיר... ואחד מהם יומת בידי השני, כי איש מהם לא יוכל לחיות כל עוד ימשיך השני להתקיים... זה שבכוחו להביס את אדון האופל יוולד בשלהי החודש השביעי..."

אההההההההההה!!!!!!!

זוועות!!!!!!! זה אומר שבסוף שניהם ימותו ולא יהיה סוף טוב?! לא מאמינה שרולינג תעשה לנו את זה (זה בכל זאת ספר גם לילדים ולרוב הסרטים יש סוף טוב). חוץ מזה אם הארי ישמיד את עצמו, אז ישאר עדיין החלק האחרון בתצריף שהוא וולדמורט עצמו... וזה לא הולך טוב. **בלבלתי את עצמי**

2 Mיכל

New member
כן, המשך התיאוריה../images/Emo187.gif../images/Emo42.gif

היא שפטיגרו יהרוג את וולדמורט בגלל שהארי הציל אותו.

Tooolip

New member
היי, אני חדשה!../images/Emo58.gif

אני מתה על הארי פוטר, כמו כולכם פה, וסיימתי אתמול לקרוא את הארי פוטר ורציתי לדבר על זה קצת... לפי דעתי, זה ממש הגיוני שהארי הוא הורקרוקס, וזה יעשה סיום ממש מגניב לספר, נגיד שהארי פתאום יגלה שהוא ההורקרוקס האחרון ויקריב את עצמו למען שאר הקוסמים, זה יהיה ממש סיום יפה. בקשר לזה שדמבלדור אמר שזה מסוכן להכניס את הורקרוקס שלך ליצור חי, אולי זה לא היה בכוונה, ואחרי שוולדמורט הרג את ההורים של הארי (שזה תנאי ליצירת הורקרוקס) והקללה נגד הארי נשארה זה השאיר בו משהו ממנו.

Kukupita

New member
מסכימה../images/Emo58.gif

ובכלל, משהו הרי השתבש בקללה של וולדמורט בלילה ההוא. הרי הסיפור של הארי הוא תעלומה.

rds15

New member
../images/Emo58.gifובאמת נראה לך שאפשר

לעשות קסם כל כך מסוכן, ואני מניח גם מסובך, בטעות?

Pr0NgS

New member
קושרים, אבל לאו דווקאבגללזה../images/Emo58.gif

הם מקושרים בגלל הקללה שנכשלה! תמיד אמרו את זה ותמיד יאמרו. לדעתי, אחד מהדברים שאומרים שהארי לא הורקרוקס הוא שזה קל מדי לזיהוי, ודבר צפוי <כל כך הרבה אמרו את זה>, ולא הגיוני שנגלה כך מי ינצח בסוף. חוץ מזה, לא תמיד חייבים להשמיד את הגוף כדי שהנשמה תושמד.

Kukupita

New member
../images/Emo58.gif

1. איך את יודעת מה היא אותה הקללה שנכשלה? אולי זו הקללה שאני מדברת עליה? 2. בקשר לטענה השנייה שלך, אין לי ויכוח - אבל זו לא טענה מספיק חזקה לטעמי.

Pr0NgS

New member
הקללה היא כמובן האבדה קדברה.

לדעתי, אין עוררין על זה.

hotpink

New member
אבל,

לפי הנבואה בסוף החמישי, לא חייב למות רק אחד מהם? הרי, אם הארי יהרוג את עצמו, מהיותו הורוקרקס אחרי שהוא יהרוג את וולדמורט, שניהם ימותו, מה שייסתור את הנבואה. תקנו אותי אם אני טועה, וכל זה.

Mellow29

New member
נוסח הנבואה

לא ברור לי למה אתם טוענים שזה יסתור את הנבואה: "זה שבכוחו להביס את אדון האופל קרב ובא...הם שחמקו ממנו כבר שלוש פעמים, להם יוולד הוא בשלהי החודש השביעי...ואדון האופל יסמן אותו כשווה לו, אך ברשותו יעמוד כוח שאדון האופל אינו מכיר...ואחד מהם יומת בידי השני, כי איש מהם לא יוכל לחיות כל עוד ימשיך השני להתקיים...זה שבכוחו להביס את אדון האופל יוולד בשלהי החודש השביעי..." (הארי פוטר ומסדר עוף החול, עמודים 858-859, "הנבואה האבודה") בנבואה כתוב אמנם ששניהם לא יוכלו לחיות במקביל אחד לשני, אך לא נאמר דבר על כך ששניהם ימותו בו זמנית!

Kukupita

New member
סתם מחשבה שחלפה לי בראש ../images/Emo58.gif

אני סתם זורקת עכשיו דברים שחולפים לי בראש:
וולדמורט העביר חלק ממנו להארי אין ויכוח. כשהקללה נכשלה, וולדמורט העביר להארי חלק מעצמו, וולדמורט נחלש, ונשאר ממנו מעט מאוד. כלומר, יכול להיות שוולדי העביר כמעט את כולו לתוך הארי?
ממ... לפי הדברים שאמר RAB, הוא בעצם יודע את לשון הנבואה נכון? אגב, גם סנייפ יודע. סתם יורה באפלה. משעמם לי.

../images/Emo58.gif

סנייפ לא בדיוק יודע כמו שסיביל ודמבלדור אמרו הוא נתפס באמצע הנבואה הוא לא יודע הכל ויכול להיות שראב זה בעצם דמבלדור שאולי רצה להראות להארי מקומות שונים שיש בהם הורקרוקסים? לא סביר אני יודעת אבל כל האפשרויות פתוחות! ולמה דמבלדור שיתק את הארי? מחשש שיתגלה ואוכלי המוות ידעו שהוא שם? או כי דמבלדור רצה להכניע את מאלפוי ג'וניור (סתם אני אוהבת לקרוא לו ככה)

למעלה