עונה 9 עזרה

debby10

New member
../images/Emo58.gif עונה 9 עזרה

מישהו יכול להסביר לי מה הולך פה ? ראיתי שלושה פרקים וטרם הצלחתי להבין- גילו פיתאום גזע חדש ? מאיפה הוא הגיע ? הוא בגלקסיה שלנו ? איך דניאל וואלה הגיעו לכוכב ההוא ? איפה הכוכב נמצא ? מי האיש בגלימה ? אני פשוט לא מבינה כלום כאילו התחילו סידרה חדשה לחלוטין! עזרה !!!

א222

New member
תשובה בקשר לפרקים הראשונים עונה 9 |

מה שקורה הוא שדניאל מגלה שמרילין הקוסם "המלך ארתור ", הוא בעצם קדמון אשר הגיע מאטלנטיס. הוא מחליט לבדוק מערה כלשהי באנגליה שלפי הכתובים נמצאת שם. הוא יורד לשם עם מיטשל והאחרים ומגלה מכשיר אשר שולח את התודעה של המשתמש ל גלקסיה אחרת , הגלקסיה שממנה מגיעים הקדמונים. המכשיר מתביית על אדם בגלקסייה ההיא ומכניס לתרדמה את תודעת האדם ההוא ומעביר את תודעת המשתמש ( דניאל ) לגוף האדם. שם דניאל וואלה מגלים שהקדמונים והאוריי הם מאותו גזע ושניהם התעלו לרמת קיום אחרת . אך לקדמונים ולאוריי יש חילוקי דעות בקשר לחלוקת הידע על הייקום ועל הפיכת האנושות לעבדים / מאמינים . הקדמונים הגנו על חלק מן הייקום מן האוריי. האוריי העבירו את סודות הייקום לעבדיהם הפריור ( האנשים עם הגלימה ). אלו יכולים לעשות ניסים ונפלאות בגלל הידע שהועבר להם. האוריי פוקדים על הפריור לבנות ספינות ולכנס לוחמים בכדי להילחם בגלקסיות המוגנות ע"י הקדמונים.

debby10

New member
אבידור

תודה על ההסבר אבל !!! אם האוריי והקדמונים הם אותו הגזע איך יתכן שהאוריי לא ידעו כלל על הגלקסיה שלנו ? ומדוע הם מעוניינים מצד אחד לחלק לעבדיהם את כוחם הרב (להחיות מתים) אבל מצד שני הם שומרים על האנשים שלהם מאוד לא מפותחים טכנולוגית ? איך יאספו לוחמים מקרב אנשים שלא יודעים להילחם ? הם אמורים להחליף עכשיו את הגאולד ?

lenin972

New member
../images/Emo58.gifתשובות2

- האוריי לא ידעו על הגלקסיה שלנו בגלל שהקדמונים (שלנו) הסתירו אותה מהם, בכדי שהאוריי לא יוכלו להתערב בעניינים גשמיים. כשדינאל וואלה פגשו את האוריי הם בעצם הסגירו את המיקום של הגלקסיה שלנו לאוריי. - האוריי מאמינים שכן צריך לחלוק את הידע של מי שהתעלה עם צורות חיים גשמיות. אבל הם גם מאמינים שהם האלוהים של צורות החיים הגשמיות ואם הם יחלקו את הידע עם כולם אז יפסיקו להאמין בהם. - אני מניח שזה יהיה משהו בסגנון של הג'אפה, האנשים הפשוטים לא ילחמו, אבל הפריירים כן, כמו שהג'אפה הכירו את הטכנולוגיה של הגאולד בצורה מוגבלת אבל עדיין האמינו שהם אלים. - אני מניח שבמידה מסויימת כן, אחרי הכל אי אפשר להמשיך את הסדרה בלי מישהו רע והגאולד כבר די נמוגו.

guinan

New member
לא בדיוק

האוריי טוענים בגלל שהם התעלו כול אלה שלא התעלו צריכים לשעבד אותם והקדמונים נגד התערבות ישירה אם דמויי האנוש אבל הם לא נגד שיתוף מידע אלה נגד ההתערבות ישירה . אם תבדקו בכול העונות תראו שהקדמונים השאירו רמזים לידע שלהם וכמה הושארו בכוונה (כמו האינציקלופדיה שניכנס למוח של אוניל) כדי שהבאים אחריהם יגלו מה שהם גילו אחרת הם היו מעלימים כול רמז לטכנולוגיה שלהם . אצל האוריי נאמר שהם מסתירים כול דבר בקשר למוצאם שהרי אם היו מגלים שהאוריי היו בני אדם בעבר הם לא היו משעבדים אותם (ה'מאמינים' באוריי הם מאמיניים מתוך בחירה לא מכפיה וכול השאר מתים ע"י המאמינים לא ע"י האוריי) ואלה בעלי הכוח הם המאמינים ההדוקים ביותר שקיבלו את הכוח מהאוריי כדי לעשות את רצונם והם עדיין 'אנושיים' ולא את הידע

למעלה