עונה 7 פרק 2 - האנטומיה של גריי

ellendili

New member
אבל...../images/Emo58.gif

כל זה כבר היה. אלה היו קטעים ממש ממש מעולים ומאוד אהבתי את כל משבר הדארק אנד טוויסטי דרק אבל מה שאת מתארת זה כבר לא מחווה, זה פשוט לעשות את אותו הדבר שוב. נראה לי שאם זה היה קורה הייתי מתאכזבת ואומרת, נו באמת, לא יכלתם להמציא משהו חדש...? אז אני בעד התפתחויות חדשות. אני גם חושבת שהתגובה של דרק הייתה אדישה מדי אבל אולי אנחנו עוד נראה את ההשפעה של ההפלה עליו יותר מאוחר.

pennylane11

New member
../images/Emo112.gif../images/Emo58.gif אחח, איזה פרק!

משחק מושלם, כתוב נהדר, באמת אין עליהם, כמו בימים הטובים. מאוד מאוד מאוד אהבתי את מר הפרק, למרות שמשהו אומר לי שגם מה שהיא אמרה לו בסוף היה מזויף, אבל זה כבר לא סביר. עיצבן אותי שכריסטינה ואואן עברו משבר קטן. אני לא אוהבת אותם בכלל, אבל זה לא מתאים ולא אהבתי את איך שהם נפרדו, הבינו את הטעות שלהם אחרי כלום זמן וחזרו להיות האפי מאריד מי. לא אוהבת. אמנם המשחק של סנדרה היה מדהים, וזה באמת המקום לתת לה ח"ח ענקי, כי היא הייתה מ-ד-ה-י-מ-ה. באמת, שחקנית מדהימה במיטבה. איך אפשר לא לחייך כשמארק וקאלי מקבלים יותר מחצי סצנה בפרק? שאלה טובה. ממש טוב לראות אותם שוב, ממש הקופר וויולט של האנטומיה - וטוב שכך. מה שכן, בתור אחת שמתה על לקסי ומארק, אני כל כך רציתי שהוא באמת יציע לה להתחתן איתו! אפילו אם היא הייתה אומרת לא, הייתי מצטטת את הסצנה המדהימה הזאת שוב ושוב ושוב, כי הם אדירים ביחד. בסך הכל פרק ממש טוב, רק שכל הפרקים יהיו כאלה טובים. popular!!!

ווינגז

New member
../images/Emo58.gif דווקא לא הרגשתי

שמה שמרדית' אמרה בסוף הפרק היה מזויף. זה היה אומנם מאוד צפוי לטעמי, אבל זה גם מאוד מתאים לדמות באיזשהו מקום - ההתרסה הזו אחרי שהיא פחות או יותר פרקה את מה שקרה ויכלה לדבר על זה (קצת מהר מידי, אבל אני מזכירה לעצמי שזה לא זמן אמיתי
).

pennylane11

New member
../images/Emo112.gif../images/Emo58.gif

אני לא בטוחה בזה בכלל, אבל בגלל מה שהיא אמרה זה נשמע כמו פסיכולוגיה הפוכה כזאת שוואנס היא ויתרה אז מותר לה לקבל מה שהיא רוצה.

ellendili

New member
בלוג תסריטאים מתורגם ../images/Emo58.gif

השאלה שנשאלתי הכי הרבה במהלך הקיץ הייתה: "איך אתה חוזר לעצמך אחרי משהו כזה?" והכוונה הייתה לא לסדרה או לכותבים אלא לדמויות.אנשים דאגו לדמויות שהם הכירו כאילו היו החברים שלהם באמת. "איך הם יחזרו לעצמם אחרי משהו כזה?" ובכן, החל משבוע שעבר הסדרה חזרה אבל בכל הקשור לרופאים שלנו זו עדיין שאלה שבעינה עומדת. אם אי פעם איבדתם מישהו או נפגעתם קשה, אני חושב שיהיה הוגן להגיד שלא משנה כמה עבדתם על לעבור את כל שלבי האבל, לא משנה כמה רחוק הצלחתם לעבור את הכאב, אתם לעולם לא תהיו בטוחים מלהרגיש את האובדן הזה שוב. אתם נתקלים בתמונה, בחפץ, שומעים שיר או מישהו זורק משפט ופתאום האובדן הזה והכאב הזה הם מידיים וחזקים כאילו קרו זה עכשיו. זה הלם, הפתעה גמורה, וכמו המאורע עצמו, זה משהו שלא ציפיתם לו, לא התכוננתם אליו. טראומה כה גדולה לא מחלימה מהר. היא יוצרת פצעים כלכך עמוקים שהם לא צפים למשך תקופה ארוכה אבל כשהם מופיעים לבסוף, הכאב עלול לעוור אתכם. בשבוע שעבר ראינו איך הרופאים שלנו מנסים לחזור לעצמם: החל מלהתגרות בחיים ולהאחז באהבה וכלה בלהשתגע ולהתחבא מן הכאב. ראינו איך הם מנסים, וחלקם נכשלים, לעבור הלאה ולהחלים. אבל הם לא באמת מחלימים עדיין, הם מתמודדים. כריסטינה ואואן עברו יחד טראומה- הם נפגשו כשהוא נשא את כריסטינה הפצועה מהכניסה לחדר המיון. ואז היא עזרה לאואן להתמודד עם העבר שלו במלחמה. זה נראה כמעט בלתי נמנע שהחתונה שלהם גם תצמח מתוך הטראומה. כריסטינה לא עצמה עכשיו, כשהיא נפגעה במקום האהוב עליה בעולם כולו- בתוך חדר הניתוח, לכן היא מאפשרת לאואן לקחת פיקוד. היא בוטחת בו, הוא הדבר היחיד שהיא יכולה לסמוך עליו עכשיו. אבל כשהתכנית שלו משתבשת בצורה כלכך נוראית, כשהברק מכה פעמיים באותו מקום, היא כבר לא יכולה לבטוח בשום החלטה שלו, או שלה עצמה... היא מטילה ספק אפילו בהחלטה להנשא לו. הדחף הראשון והבלתי נמנע שלה הוא לחזור ולשנות את כל מה שהיא עשתה. דרכו של אלכס להתמודד עם מה שעבר היא להשאיר את הכדור בחזה שלו כמו סוג של אות כבוד. אבל כל הפוזה וההתרברבות והאדישות לסיכונים הבריאותיים, כל זה רק על פני השטח. אלכס, למרות שהוא לעולם לא ידבר על זה, לא מוותר לעצמו בקלות. וביילי צודקת, הכדור הזה הוא תזכורת תמידית לרגשות האשמה של אלה ששרדו. כשביילי משחררת אותו מהנטל הזה, זו הקלה לא רק בשבילה, אלא (אני מקווה) גם בשביל אלכס שיצליח להשאיר את האשמה מאחוריו ולהתחיל להחלים. לקסי איבדה שעות שינה עקב הטראומה. עד כדי כך שהמוח שעובד כלכך קשה אצלה פשוט הגיע לנקודת שבירה. אבל היא אוספת את עצמה ומנסה לעבור הלאה. לרוע המזל היא נאלצת להילחם בדעה הרווחת שהיא מתפרקת לחלקים. ולמרבה הצער, גם מארק בין אלה שהיא נאלצת להילחם נגדם. הכוונות שלו טובות, הוא מנסה להגן עליה, להיות חזק בשבילה, ובעצם רק לאהוב אותה. הבעיה היא שכרגע, לקסי צריכה להרגיש שהיא היא האדם החזק ביותר בחייה. קאלי ואריזונה בהחלט מתקדמות הלאה- הן מתמודדות עם הצעד הבא ביחסים שלהן, כשהן באמת צריכות לחלוק את המרחב, כשאף אחד לא אורח יותר וכשמתברר שעכשיו צריך ליצור מרחב לזוג ולא לשני אנשים. ישנם צעדים קטנים של משא ומתן שמצטברים לזינוק אדיר בשביל הזוג. כמובן שחילוקי דעות בקשר לצבע הקירות הם לא עניין של חיים ומוות אבל זו רק התחלה של הרבה מצבי קח-תן בין שתי נשים מאוד חזקות. יהיה כיף לראות לאן כל זה יוביל. ולבסוף, דרק ומרדית'... דרק עדיין מכור לסכנה, בתוך חדר הניתוח ומחוצה לו. אהבתי את הנאום שלו לצ'יף על נהיגה מהירה. האהבה של פטריק למירוצים מצאה ביטוי ברור בנאום הזה. בתקווה, הנאום הזה יאיר את מה שדרק מנסה להשיג בכל דוחות המהירות האלה. זה הכל קשור לאבדן שליטה וזכייה בה מחדש. במיוחד אחרי שהחיים שלו כלכך יצאו מכל שליטה בסוף העונה הקודמת. מרדית' עוברת את אותו המאבק. היא מעסיקה את עצמה בדאגות לאחרים, מנסה לוודא שאלכס בסדר, שכריסטינה בסדר, שלקסי בסדר. היא לא מצליחה לראות שהסיבה האמיתית לכך שהיא לא קיבלה אישור לנתח זו העובדה שהיא מסרבת להתמודד עם הפגיעה הכי עמוקה מאותו היום- ההפלה. רק כשהיא מספרת על ההפלה לדרק היא מצליחה להתקדם הלאה ולהודות בכך שמועטה השליטה שיש לה על הדברים. אני חושב שמעניין לראות איך הנישואין של כריסטינה מתפרקים עקב הירי בעוד נישואיה של מרדית' רק מתחזקים. כמו כל שותפות גדולה הם מתחזקים בעת צרה. וזו הסיבה שמר' אומרת לכריסטינה שבעצם, לא משנה כמה טעויות היא עשתה, להתחתן עם אואן לא הייתה אחת מהן. והיא צריכה להישאר. אני באמת שמח שזה מה שהיא עשתה. ביל הארפר. מקור: http://www.greyswriters.com/

Alm0st Happy

New member
../images/Emo47.gif!!!!!

הוסף למאמרים
(טוב, לא באמת. 7 וחצי בבוקר ואין לי כוח להוסיף למאמרים. יעל????
)

ווינגז

New member
טוב, אז זה יהיה ארוך ../images/Emo58.gif

היה פרק טוב באופן כללי, הרבה קטעים שהחזירו אותי קצת לעונות היותר מוצלחות של הסדרה (1-2-3). מה אהבתי, מה לא ולגבי מה אני מתלבטת:
ההתחלה הייתה גאונית, היה כ"כ כ"כ ברור שמרדית' נשברת בכאילו רק כדי שהפסיכולוג יאשר לה לנתח, והתגובה שלה ל"Do you need a hug?" הייתה מעולה. ואם כבר - כל הקטע של "מרחתי את המסקרה ככה כדי שהוא לא יפספס" -
אם כבר מרדית' - אני חייבת לציין שאלן פומפאו פשוט לקחה מיליון צעדים קדימה בכל מה שקשור למשחק שלה - היא עושה את התפקיד מצויין וממש גורמת לי לאהוב אותה, כמעט לראשונה מזה שבע עונות (עם הברקות פה ושם במהלך העונות המוקדמות יותר).
ואני לא מאמינה שאני אומרת את זה - לקסי עד אמצע הפרק +-, התפקיד שלה כתוב מצויין ושיילר [?] שיחקה כמו שצריך, כבר אמרתי שלגמרי מתאים לה להיות פסיכית; הסצנה הטובה ביותר שלה הפרק - כשהיא מדברת על ההסתברות לפגיעת ברק מול ההסתברות לפגיעת-ירי).
ואם כבר - גם מארק עד שהוא התחיל להיות אובר-קיטשי עם "אני הולך להתחתן איתה! עכשיו! לא אכפת לי שלא דיברנו כבר שבועות!", הדאגה שלו הייתה מקסימה.
מערכת היחסים בין ביילי לאלכס (כ"כ מתאים לו, כדמות, להסתובב עם כדור תקוע בחזה, זו כ"כ הטראומה שלו), ובמיוחד הקטע שבו היא מוציאה ממנו את הכדור וכל מה שהם אומרים זה "Son of a bitch" "Agreed"
כל המקרה הרפואי של מכת הברק. כל מה שקרה מסביב לזה היה מעולה, אבל את המקרה עצמו לא אהבתי ולא התחברתי אליו, הוא הזוי וקיטשי מידי (במיוחד בקטע שבו כולם מתוודים על אהבתם ובסוף היא מתוודה בחזרה, והנאום המרגש שלה על זה שחיים רק פעם אחת
).
ההתמוטטות של כריסטינה בחדר הניתוח, ה-סצנה של סנדרה לדעתי, סוף סוף רואים איך כריסטינה מתמודדת עם הטראומה. כל התקף החרדה הזה עשה לי צמרמורת מטורפת, היה כתוב בצורה מדהימה וסנדרה Nailed it. שוב - מערכת היחסים בין מרדית' לבינה היא מעבר לנהדרת. לא יודעת אם מישהו כתב על זה כבר, אבל רק לי זה הזכיר באופן מיידי את הסצנה של איזי שוכבת על הרצפה בשירותים אחרי שדני מת בעונה השנייה? http://www.youtube.com/watch?v=XGmmV8qt6O0 - זה אפילו צולם מאותן הזוויות, ואין לי ספק שזה מכוון.
ה-Voice-over הנוראי בסוף. מעבר לזה שהוא נמתח אל מעבר לגבולות ההיגיון (מה זה היה, רבע שעה של שתי מילים פה, שתי מילים שם ומלא התרחשות בין לבין?), כשכבר הצלחתי להבין על מה דיברו שם, קלטתי כמה קיטשי זה היה.
ואם כבר קיטש - השיחה של מרדית' ודרק, עד שהיא הוציאה את המשפט על ההפלה מהפה - הייתה נהדרת, מרגשת, אמיתית ונוגעת. מהרגע שהיא סיפרה לו, הם חזרו להיות מר-דר החמודים והאובר-אוהבים (אני מרגישה קצת דפוקה שאני בכלל אומרת דבר כזה
), קיטשיים בטירוף. מקווה שבפרקים הבאים תהיה התייחסות יותר רחבה ופחות שקטה ומקבלת.
יש לי משהו נגד מערכת היחסים בין יועץ הטראומה לטדי, אני אפילו לא יכולה להסביר מה זה. אולי אני לא אוהבת כ"כ את הדמות של טדי, אולי זה סתם לא מתחבר לי בראש, רק רציתי לציין את זה.
יורד גשם בסיאטל! ברצף! המון ממנו! הגיע הזמן, יחסית ל-State שאמורה להיות מאוד גשומה - היו ממש מעט פרקים עם גשם כזה בסדרה.
מערכת היחסים בין אוון לכריסטינה, כמעט עד סוף הפרק. הקשר הזה כ"כ חולני וכ"כ PTSD-אי שאי אפשר לא להתחבר אליו, ואוון (עם כל זה שאני לא אוהבת את השחקן ולרוב גם לא את הדמות) פשוט עושה את כל ההחלטות הלא נכונות בקשר אליה. מה לא אהבתי? את הסוף הקיטשי, כמובן, כנראה שאני פשוט Dark and Twisted
מערכת יחסים (סביר שלא בריאה או לגיטימית
) בין אייברי לכריסטינה? היתכן? אני כמעט מחכה לזה. ובאופן כללי: פרק מוצלח, קצת קיטשי מידי בכל מה שקשור למקרים הרפואיים. מה שכן - באמת מרגיש כאילו הסדרה התבגרה המון - אפילו בזוויות הצילום והתאורה, יש הרבה יותר קטעים אפלים באמת, שמצליחים לגעת בי ולהעביר בי צמרמורת (מה שמפתיע, בהתחשב בעובדה שמדובר בדמויות בדיונית
). מצד אחד אני ממש מקווה שהטראומה הזו תמשך ושלא יעשו לזה Happy Ending, אבל מצד שני אני כבר רואה איך ממשיכים וממשיכים למתוח את זה וסוחטים מזה את כל המיץ. נראה מה יהיה בפרקים הבאים. ותודה לנל שהעבירה איתי את הלילה בחפירות על הפרק (ולא רק)

Alm0st Happy

New member
../images/Emo58.gif העעע!!!

זה כאילו שונדה הקשיבה לכל התפילות השקטות שנשאתי לפני השינה.... כאילו.. כל מה שאני אוהבת באנטומיה אוגד לפרק הזה- אני כל כך מאושרת
מר בוכה בהתחלה- כמה גאוני!! אני חושבת שרק כשראיתי את זה ממש הבנתי כמה אני כבר מכירה את הדמויות האלה כל כך טוב.. איך על השניה הראשונה שראו אותה ידעתי כמה היא משחקת אותה, והפרצוף שהיא דפקה לפרקינס כשהוא עדיין לא אישר אותה? מעולה!!
הזכירו את בורק!! הזכירו את בורק!! מה עוד בן אדם יכול לבקש חוץ מאיזכור בורקי קטן בפרק, אחרי 4 עונות שהדמות הזאת כבר לא בסדרה?? כמה אושר, אלוהים...
ההתמוטטות של כריסטינה- וואו, כמה שאני אוהבת את זה, אני לא יכולה לתאר לכם אפילו. אני יודעת שזה חולני, אבל אני אוהבת אותה יותר כשהיא תאונת דרכים מהלכת (פרס למי שעולה על ההקשר). היא מדהימה. ואני כל כך אוהבת אותה.. ולראות אותה נופלת ככה, פשוט גורם לי לאהוב אותה יותר. כי כל אחד נופל מתישהו- לכל אחד יש את הטריגרים שלו.. אין בן אדם שהוא חסין להכל, עם כמה שכריסטינה אדישה וסוציופתית- גם היא נופלת, וזה טוב. זה מעולה. ככה זה קורה גם בחיים. אני אוהבת לראות אנשים חזקים נופלים.. זה אולי יישמע חולני, או סתם דפוק לחלוטין, אבל זה עושה לי נעים לראות אנשים כמו כריסטינה שוכבים על הרצפה בלי יכולת לזוז (אוקי, זה נשמע ממש דפוק). ומר וכריסטינה על רצפת האו אר? הכי איזי ומר על רצפת השירותים אחרי שדני מת! אני מתחילה להתאהב בכריסטינה והאנט. וכן, גם זה בא ממקום דפוק.. אני אוהבת קשרים חולניים ומתוסבכים כמו שלהם- זה קשר רע, מכל הבחינות.. עד עכשיו הוא היה סתם קשר דפוק, בעונה הנוכחית הוא קיבל טוויסט הרבה יותר שרוט וזה פשוט עושה לי את זה לחלוטין! הפרידה המוזרה הזאת... זה כל כך אני לקום ולעזוב כי אני אוכלת סרטים על עצמי, זה כל כך דברים שבחורות עושות.. ואוון היה כזה מתוק.. רואים שהוא לא כל כך יודע איך לאכול אותה, והוא מנסה בכל הכוח שלו, ואני מעריכה את זה. ומר הרגה אותי כשהיא אמרה לו- אני די תיקנתי אותה לפני שהגעת לפה, אבל זה היה נאום יפה *טפיחה על השכם*
אלכס וביילי- מעולה! מעולה! מעולה! ואיך בסוף הוא אמר לה "יס מאם!" עם כל כך הרבה כבוד והערצה.. ואיך שהיא הסבירה לו שהפעם זה קצת יותר מלעשות טרור "לזכר הימים היפים", ואיך היא כל הזמן הרביצה לו!!!
אהבתי גם את מה שמר אמרה לו- אתה לא מושך פסיכיות, פשוט היה לך מזל רע.. חוץ מאווה רבקה, היא באמת הייתה פסיכית
אני לא מאמינה שאני אומרת את זה, אבל אהבתי את לקסי. היא הייתה משעשעת לאורך כל הפרק, ולקראת הסוף היא באמת גרמה לי להזדהות איתה.. אפילו היה לי עצוב כשהיא אמרה למארק שכל מה שהיא רוצה זה שיעזבו אותה בשקט, ואיך הוא הסכים.. אחרי שכל הפרק הוא רק מת להגיד לה כמה שהוא אוהב אותה.. זה באמת היה לי עצוב, וזה זוג שאני כל כך לא התחברתי אליו, אבל היה לי עצוב.. כל כך הרבה פעמים בחיים שלי אמרתי לאנשים שיעזבו אותי בשקט, כשזה היה בערך הדבר האחרון שרציתי, או הדבר האחרון שהייתי צריכה באותו רגע.. והבימוי של הקטע הזה היה כל כך חזק, וכל כך הבהיר כמה מארק אוהב אותה, שהוא מוכן לראות אותה הולכת למרות שזה הדבר האחרון שהוא רוצה.. שהוא במקום הזה של לעשות כל מה שהיא תגיד ותרצה מרב שהוא כל כך אוהב אותה, גם אם זה לוותר ולהיפגע.. בחיים לא האמנתי שהסדרה תצליח לקחת את הזוגיות המגעילה הזאת למקומות כאלה יפים.
אהבתי את האנלוגיה הדפוקה של מכת הברק למה שקרה בבית החולים. לרב אני שונאת דברים כל כך ברורים, אבל האנטומיה עושה את זה בטוב. למשל- איך שלקסי צעקה על הבנים שהמטופלת שלה בוכה כי הכל השתנה ושום דבר לא יחזור להיות כמו קודם ובלה בלה בלה ואז המטופלת אומרת לה- האמת שאני בוכה כי דאגתי להם (או שקר כלשהו אחר שאני לא זוכרת והוא לא משנה כל כך..) ודפקה ללקסי ייבוש של החיים (אחלה משחק של שיילר לי!
).
מארק וקאלי
. הם כל כך מושלמים ביחד!! הם שניהם כל כך דפוקים ומתוסבכים, בקטע כל כך משעשע, והעצות שהם נותנים אחד לשני זה פשוט הדבר הכי מעוות בעולם!! זה כאילו... הם שני האנשים האחרונים ביקום שהייתי הולכת אליהם בשביל לקבל עצה על זוגיות, או על כל דבר אחר בחיים, וזה כל כך מצחיק לראות אותם מתקשרים! הם כאלה חמודים
מרדית' ואפריל- כמה משעשע..
הנאום של דרק לצ'יף- לרגע הרגשתי שפטריק דמפסי מדבר איתי ולא דרק.. זה היה כזה חמוד איך הוא דיבר על מכוניות והעיניים שלו נצצו והיה לו חיוך של ילד בן 5. אלה רגעי המקדרימי שלי, לא כל הבולשיט הרומנטי והעיניים המיוסרות- אני לא סובלת את זה. ולסיום, שני דברים שקצת צרמו לי-
מר מספרת לדרק על ההפלה- לא לא ועוד פעם לא. למה שונדה אף פעם לא מקשיבה לי??? הם היו צריכים לריב, ואז היא הייתה צריכה לתקוע לו את זה בפרצוף וללכת ואז הוא היה צריך לעשות לה מחווה ממש ממש גדולה ומקדרימית! היו צריכים לעשות מזה משבר אמיתי! למה הם תמיד תוקעים משברים איפה שלא צריך ואת הדברים המשבריים (בקטע של -> דברים שהם משבר) באמת הם פשוט מחליקים? ודווקא היא דיברה כל כך יפה לפני שהיא סיפרה לו.. ממש הזלתי דמעה (
מסתבר שגם אני בן אדם עם רגשות
), זה היה מקסים.. וחוסר התגובה שלו.. החיבוק הדבילי הזה- לא! תתמוטט! תברח! תתתסבך (בקטע של-> תהיה מתוסבך
מילה שניה שאני ממציאה בהודעה הזאת, אחלה הספק!)!! אל תחבק אותה ותתגברו ביחד- זה לא כיף!!!
הפרק הזה היה מקרה קלאסי של "חבל שראיתי את הפרומו". פרומו אמור לבנות פרק, לא לגרום לי לחשוב שקורה משהו אחר לגמרי ופי מיליון יותר מגניב ואז אני אגלה בפרק שזה לא ככה ואתאכזב, למרות שגם מה שקרה בפרק היה מגניב. אני מדברת על כל העניין שכריסטינה לא יכולה לזוז. כשראיתי את הפרומו הייתי בטוחה שאיכשהו אחד החולים שהברק הכה בהם חשמל אותה.. ואז כשראיתי את הפרק והבנתי שזה לא זה הייתי בטוחה שאיזה מספריים או משהו חד עף עליה ופגע בה בעמוד השדרה ושיתק אותה.. וכשהבנתי שזה סה"כ התקף חרדה, דבר שבפני עצמו ובלי הפרומואים היה לי ממש מגניב לראות כי I know a thing or two about it, זה פשוט עשה לי- אההה... זהו??? חבל. זו הייתה חפירתי. עכשיו אגיב לשלכם

ווינגז

New member
../images/Emo58.gif כפרעלייך (../images/Emo6.gif../images/Emo122.gif)

ציינת כמה דברים שממש שכחתי, כמו הקטע עם לקסי שאומרת שהמטופלת בוכה כי כל המקרה הזה שינה את הקבוצה ושינה את איך שהם מסתכלים עליה - סצנה ממש מעולה.. מה עוד? גרמת לי להסתכל על הסצנה של מארק ולקסי קצת אחרת, ואת צודקת (וממש ראו כמה זה כואב למארק שהוא צריך לתת ללקסי ללכת, למרות שכל מה שהוא רוצה זה להשאר, ולמרות שכל מה שהיא רוצה זה שהוא לא ילך). דווקא מבחינת ה"חבל שראיתי את הפרומו" ומה שכתבת על זה - אני מאוד לא מסכימה. נראה לי שאם היא באמת הייתה נפגעת מאיזה ברק או שהיא הייתה נפצעת מאזמל או איזו שטות (
) זה היה הרבה פחות נוגע ומדויק והרבה יותר "Oh, come on!". מכיוון שאני לגמרי יכולה להזדהות (לא עם הקטע של טראומת "המתנקש בבית החולים", מן הסתם) - זו הייתה הסצנה שהשפיעה עליי הכי הרבה בפרק - ולטעמי היא אפילו אחת החזקות בסדרה עד היום, וכל הדברים שהיא אמרה על זה שהיא לא יכולה להשאר שם אבל היא לא יכולה לצאת משם - Priceless שוב, מסכימה לגמרי עם כל מה שכתבת על העובדה שטוב לראות את כריסטינה החזקה והצינית מתפרקת, אנשים חזקים שמתפרקים אחרי שהם בנו את ה"תדמית" שלהם כ"כ הרבה זמן - עושים את הסדרה כ"כ הרבה יותר אנושית. כמו שאמרת, לכל אחד יש את הטריגרים שלו, וטוב לראות את שלה אחרי כ"כ הרבה זמן, ובכזו עוצמה. מזכיר לי טיפה את ההתמוטטות של אלכס על איזי אחרי שהוא היה צריך לאשפז את אווה, אחת הסצנות היותר מרגשות ומוצלחותבעיניי (ואני יודעת שזה הכי לא קשור בעולם, אבל את חופרת אז גם אני יכולה
).

Alm0st Happy

New member
נו אוף איתך ../images/Emo58.gif

מי כמוך יודעת שגם לי היה מגניב (אם כי קצת טריגרי) לראות את התקף החרדה היפהפה הזה... הרבה יותר מגניב מלראות את כריסטינה חוטפת שיתוק אמיתי מסיבה רפואית.. זה פשוט שהפרומו כל כך כל כך הטעה וחבל.. ודווקא חשבתי עכשיו על מלא דברים שלא ציינתי, כמו זה שכשהמגש הזה נפל בחדר הניתוח כ-ו-ל-ם נבהלו כי כולם אכלו סרטים על גארי קלארק, וזה בעצם סוג של reliving it לכולם, אפילו מי שישב בגלריה והסתכל, ובמיוחד לכריסטינה... כאילו בפינאלה כריסטינה הגיבה כמו כריסטינה וניתחה כשפאקינג אקדח מוצמד לה לרקה, ועכשיו היא חוותה את זה מהצד השני והחלש... וכאילו רק בסצנה הזאת קלטתי איזה פער מטורף יש בין כריסטינה החזקה לכריסטינה החלשה.. למרות שזה לא מפתיע, כי היא אדם כל כך קיצוני. אבל עדיין היה נחמד לראות את זה מנקודת המבט הזאת.. ועוד משהו- מישהו יכול להגיד לשונדה שלא כל פרק צריך ניתוח מטורף ופורץ גבולות וחדשני עם סיכוי של 1 למיליון שהחולה ישרוד (והוא כמובן תמיד שורד...)?? איפה הימים של "סתם" ניתוח לב שכריסטינה מתה להיכנס אליו? או ניתוחים פנימיים ומשעממים של ביילי, או אפילו כאלה משעממים אבל עם טוויסט מגניב כמו הפינס פיש, או הבובות שאיזה מטופל אחד אכל? די כבר עם הניתוחים המלחיצים האלה!!! זה הורס לי!!! זאת הרי לא באמת סדרת רפואה, זאת סתם תפאורה לסדרת בנות קיטשית. באותה מידה הסדרה הזאת הייתה יכולה להתרחש בסניף הדואר המקומי של עיירה נידחת בטקסס- הרפואה זה הכי לא הקטע בסדרה הזאת, אז למה מתעקשים לדחוף אותה איפה שלא צריך? תדחפו אותה בחולים עצמם, ובדחף של המתמחים להיכנס לניתוחים שווים- במלחמה שלהם אחד עם השני (איפה ימי הביפר המנצנץ איפה??), בדיאגנוזה, בסבבים, בשטויות שהמתמחים עושים בשביל החולי שלהם (איזי וה-LVAD)... למה כל פרק ניתוח נדיר ומסובך? זה מוריד לזה את הערך... אני זוכרת בפרק עם אייזיק והניתוח מרתון של דרק- איזה מגניב זה היה.. כי זה לא הופיע כל פרק, שונדה שמרה את הניתוחים האלה לאירועים מיוחדים.. ועכשיו כל פעם יש ניתוח מלחיץ כזה ואנחנו כזה- "עוד יום בסיאטל גרייס, עוד ניתוח מונפץ לחלוטין.. הכל כרגיל".

ellendili

New member
../images/Emo45.gif

ואי הפרק הזה ממש הוציא את מיטב החפירות מכולנו
איזה כיף

GiTaNiTa

New member
תאונת דרכים מהלכת...

זה לא מרדית' קצת אחרי שדרק בחר באדיסון
?

sparx

New member
../images/Emo28.gif../images/Emo54.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gifביילי אומרת את זה עליה

אם אני לא טועה..!

GiTaNiTa

New member
אז מגיע לי פרס! יש!!! ../images/Emo6.gif../images/Emo9.gif

נל, יש לך בינתיים זמן לחשוב במילואים מה את מביאה לי!!

M r s J o n e s

New member
פרק כלבבי../images/Emo9.gif../images/Emo58.gif

ובנקודות: -מרדית': כל הקטע עם היועץ שהיא זייפה בכי,פשוט ענק!ואז שהוא אמר לה לבוא למחרת,היא עשתה כזה פרצוף מצחיק!ואיך שהיא אמרה לכריסטינה,אפילו שמתי מסקרה בשביל שהוא יראה שאני בוכה(או משהו בסגנון..)..אדירה..אני כנראה היחידה שאוהבת את מרדית happy and cheerful ולא דארק אנד טוויסטי,ובגלל זה אהבתי נורא את קטע בינה לבין דרק' שהיא אמרה לו שנמאס לה לדאוג כל היום,היה חזק כל כך וכ"כ נכון..באיזושהו מקום,מרדית' דואגת לכולם-דרק,כריסטינה,לקסי,אלכס..הקטע עם ההפלה היה קצת מוזר,לפחות התגובה של דרק,הרגע אשתך אמרה לך שהיא הפילה את הילד שלכם..קצת רגש לא הזיק לאף אחד..לפי דעתי,דרק עדיין בPSTD,וברגע שהוא ייצא ממנו,כל העניין של ההפלה יכה בו מחדש,ואז תתרחש כל הדרמה. מרדית וכריסטינה- אישית,אני לא חובבת של שתיהן ביחד..אבל בפרק הזה הן היו מדהימות ביחד. כשמרדית באה להוציא את כריסטינה מהOR,ובסוף כשהן שכבו על הרצפה..
כריסטינה- כל הפרק הזה היה פשוט מלא טריגרים בשבילה,אואן מתייחס אליה כמו לתינוקת,החולה מזכירה את בורק,חדר הניתוח והמגש שנפל..השאלה היחידה הייתה-מתי ההתמוטטות תבוא? וגם אחרי הפרק,נראה לי שזה לא הסוף,ויקח לה עוד קצת זמן להתאושש ולהתגבר על הכל..לראות אותה שוכבת מתחת לשולחן רועדת,וואו..סנדרה שחקנית מעולה!!כריסטינה של עכשיו היא האנטיתזה לכריסטינה של פעם...ואני אישית לא ציפיתי שככה כריסטינה תגיב לאירועי הירי. לקסי-מעולה!!לפי דעתי,דווקא לקסי היא זו שהצליחה להתמודד ולהתגבר על הטראומה.אני לא ציפיתי מלקסי שתהיה כל כך חזקה,ולמרות שכולם חושבים שהיא משתגעת,היא הכי שפויה שם מכולם. קאלי ואריזונה-במילה אחת-מושלמות! טדי-אני מאוד אוהבת את טדי,אבל ממש בא לי שהכותבים יקחו את הדמות שלה יותר ברצינות,ויתנו לה קצת עומק ובשר לתפקיד. קאלי ומארק-במילה אחת:מושלמים..
.כל המרבה הרי זה משובח.. אפריל-פשוט קוץ בתחת. סיפור העלילה-מטופש ולא אמין.אבל היי,זו התחלה ומראה שהאנטומיה בכיוון הנכון.. אה ודרק-פשוט מעצבן..מעונה לעונה הוא נהיה יותר ויותר בלתי נסבל ובסה"כ,פרק מעולה,והכי כיף שיש למה לצפות,כי נראה שהפרקים הבאים הולכים להיות מעניינים לא פחות

Maldini Girl

New member
../images/Emo58.gif כן ולא בפרק הזה

אתחיל מלהגיד שהיה פרק טוב. הרבה יותר מהפרק הקודם שבעייני היה רע עד גרוע ביותר. וגיליתי שהכי קל לי להתמקד כשאני עושה רשימת כן-לא. אז:
מר' לא מאושרת לניתוח בתחילת הפרק- כבר נהיה דביק,נמתח ועלוב. הרי כולנו יודעים שיאשרו אותה. אז.. מה הקטע?
מר' מספרת לדרק שהפילה את התינוק.
התגובה של דרק. WTF, אתה הרגע שומע שהילד שלך מת, שאישתך הפילה תינוק. ואתה אפילו לא בשוק? כל מה שיש לך להגיד זה "לא אמרת כלום"? מה אם "אני מצטער" מה עם הזלת דמעה, משהו? לא אמיתי בעליל.
סיפור נבחרת הפוטבול עם הברק. והשלושה בחורים שמאוהבים באותה בחורה. אדיר! אם כי היה עוד פוטנציאל לא ממומש, אבל אחלה! אדיר!
אריזונה וקאלי מתווכחות על נושא צביעת הבית. בעייני סיפק מן "אתנחתא קומית" ונהניתי. הן מתוקות והייתי עושה איתן שלישיה כיף!
קטעי קאלי- מארק. התגעגעתי. גם הם חמודים. ו..אולי גם איתם הייתי עושה שלישיה בכיף.
לקסי מתחילה למלמל בסגנון "לקסיפדיה" ומארק ומר' אומרים לה: "לקסי... לקסי.." מעולה!
כל הקטע עם כריסטינה בחדר ניתוח. בעיני פתטי ומיותר.
כריסטינה מחזירה לאואן את הטבעת. בחיי שחשבתי באותו רגע לכבות את הפרק. טיפשי. עלוב. פתטי במיוחד.
השיחה של מר'+כריסטינה בסוף הפרק, ואז שאואן נכנס, מדבר איתה, ומר' אומרת לו "תיקנתי אותה לפני שבאת, אבל זה היה נאום נחמד"
לקסי-מארק. עצוב לי. אני אוהבת אותם נורא מצד אחד. וכשהוא מדבר עליה אני אומרת "הלוואי שהוא היה החבר שלי" ומצד שני, היא כ"כ צודקת. כי הוא באמת התנהג אליה קצת מגעיל.
אפריל. איכס. טיפשה. מכוערת. מפגרת. שיעיפו אותה מהסדרה. הלוואי שהיא הייתה מתה וריד הייתה נשארת. אני פשוט שונאת את הדמות שלה. ההתחנפנויות שלה מגעילות אותי ממש, כאילו היא בן אדם אמיתי.
ביילי מוצאיה לאלכס את הכדור, וכשהוא אומר "בן זונה" היא אומרת "מוסכם" מצוין!
מר' מאושרת לניתוח .זה היה צריך לקרות. חבל שזה היה מאוס ועלוב בדרך. זה הכל.

למעלה